שלום לכם

chipi

New member
שלום לכם

אני עוסקת באומנות לחימה הרבה מאוד שנים. טאי´ צ´י +- 8 שנים וקנג פו אגור לבן חצי שנה. אני מאוד נהנת מהשילוב שלהם. אני אישית מעדיפה לקרוא לזה אומנות מאשר טיתת לחימה. וגם אני בספקות על זה שאומרים שזו שיטת הגנה. משפר ביטחון עצמי כן ללא ספקכושר?בודאי שכןהגנה עצמית ? זו שאלה
צ´יפ

chipi

New member
הטענה שאומנות לחימה

היא גם הגנה עצמית לא נראת לי אני בחורה לא ממש גבוהה נגד גבר (אפילו שאין לו ניסיון באומנות לחימה) הממ לא נראה לי העיקר שנהנים

tenzer

New member
חכי כמה שנים

לציפי שלום אני בהחלט מבין את הטענה שלך שאת בחורה קטנה ו"חלשה" לא תוכלי להתמודד עם גבר חזק ואכזרי. אבל את צריכה להבין שהמטרה של אומנויות לחימה זה לעזור לאדם חלש להתמודד עם יריבים חזקים הרבה יותר. אזי את נמצאת בסירה הנכונה. אני ממליץ לך להתאמן ברצינות באומנות שאת מתאמנת בה.ואני בטוח שכעבור זמן תרגישי אחרת. בנוסף את יכולה לעשות קורס הגנה עצמית לנשים הדבר יתרום לבטחונך האישי ויעזור לך להבין שיש המון דברים שבחורה כמוך יכולה לעשות לגברים בברכה ישי

eliii

New member
שכחתי לכתוב כותרת ../images/Emo4.gif

אכן באומנויות ה"רכות, שאת עוסקת בהן יש להשקיע המון שעות והמון שנים כדי להיהפך ל"לוחמת רחוב" ברמה סבירה כלשהיא......אמנם אם את חפצה בחיזוק הביטחון האישי בנוסף למעלות הידועות של הטאיצ´י והעגור ודומיהם כדאי לך לשלב אימון בסגנון "קשה" יותר והתקפי יותר(אישית אני מעדיף סגנונות קונגפו למיניהן על פני קראטה בגלל תחכומן העדיף וקרבתן היחסית לסגנונות הרכים, אמנם קראטה יותר קל ופשוט לעיכול).תהיי בטוחה שאחרי שנתיים שלש של השקעה בסגנון קשה והתקפי ואימון פסיכולוגי ומנטאלי בלפגוע חזק מהר ודווקא בנקודות תורפה של היריב כמו עינים אשכים מפתח הלב וכו´ את לא תהיי בחירה נכונה לתוקף...שלא יצפה לתגובה רצחנית מאשה לא גדולה...
(יש להתרכז גם באימון בכלי נשק ובאילתורם וכן בהגנה נגדם).

שלום ציפי

אני חושב שבכל אומנות לחימה כולל כולם עניין ההגנה העצמית תלוי מאוד במספר גורמים : ברקע ממנו מגיע המאמן , בצורת האימון ובעיקר בכיוון אליו מפנה המאמן את הפעילות . ישנם מאמנים אשר ישלבו וישימו דגש חזק יותר לכיוון ההגנה העצמית וההיפך . זה תלוי באופיו של התלמיד וכמובןובעיקר המאמן . מלבד זאת ציפי , רבים עוסקים באומנויות הלחימה ולא לשם היכולת להגונן. עושים זאת לשם הכייף לשם ההרגשה לשם הפעילות לשמה ועוד .. למרות שבימנו לצערי לא יזיק לשים דגש גם בתחום ההגנה העצמית . מעבר לכך ציפי , את עוסקת כל כך הרבה שנים בתחום , זהוא זמן סביר בו יכולת או היית צריכה לגבש לעצמך את הכיוון, המטרות וכמובן את הדרך ואם את נהנית מכך כפי שזה מתקיים עד היום אז תמשיכי ותהני . ממני

chipi

New member
צודק

הכיוון שלי הוא האומנות שבדבר . הסיפו (מאמן) שלי אכן מנסה לכוון לחלק המלחמתי אנחנו לומדים בלימות (ידיים) ובעיתות מול זוג. אני רק חושבת לעצמי אם (חלילה) משהו יבוא מולי כדי לתקוף אותי מה אני (אני לא ברוס לי לא חזקה כמוהו) יכולה לעשות? מה גם לדעתי שלאישה מול גבר אין הרבה סיכוי . זו הסיבה שבתחרויות לא שמים גבר מול אישה (תחרויות ג´ודו) אלה כל אחד עם המין שלו תנסו לדמיין את יעל ערד מול הג´דאי (שחכתי איך קוראים לו) שזכה גם כן במדליוית ארד לא מזמן. למי יש יותר סיכוי?
chipi

WhiteBear

New member
דעתי (פסיכולוגיית קרב בגרוש...)

אני לא מכיר אותך ולא יכול לומר לך דבר על היכולות שלך או איך תתמודדי במצב קרב על "רטוב". אבל, אני כן יכול לומר דבר אחד. אם תיכנסי למצב קרב (בהנחה שאין לך אפשרות להתחמק או לברוח) את תגיבי לקרב הכי טוב רק אם תאמיני בעצמך. ואם כל מה שיהיה לך בראש זה "אני קטנה ולא יכולה להגן על עצמי" אז את לא תיהי פתוחה לראות הזדמנויות נפתחות מול עינייך. מה שבדרך כלל נותן לי אינדיקציה על איפה אני נמצא (וביטחון עצמי) זה לעבוד עם מתחילים. כי אז יוצא לי לראות כמה שליטה (יחסית) יש לי ואיזה יתרונות זה נותן ברמת המשחק שמתנהל ביני לבין הבן זוג לאימון. המקבילה ההפוכה של זה הוא כמובן לעבוד עם מתקדם, מה שמחזיר אותי לענווה ופרופורציות מאד ברורות של לאן עוד לא הגעתי. ולאן אפשר להגיע. לסיום, אנקדוטה קצרה: מאז שהתחלתי בטאי צ´י יצא לי להכיר בחור נחמד שמתאמן כ-4 שנים והוא נמוך מאד (אני חושב מטר חמישים ומשהו). וכל פעם שאני עובד איתו פושינג-הנדס (מה התירגום לעיברית??), הוא מטיס אותי משיווי משקל מאד בקלות. ברור שהמסה שלי נותנת לי ייתרון גדול, ויכול מאד להיות שבקרב הראשון שידע לעיניים היה מביס את השני. אבל, גם ברור לי שאני לא רוצה לנסות. בגאווה ענווה, הדב הלבן.

chipi

New member
שלום דוב לבן

אני בתחום הטאי צ´י משהו כמו 8 שנים .(למדתי יאנג סטייל tai ch chaun וכרגע אני לומדת צ´י גונג) עם כל השיטות והשנים אני לא רואה בטאי צ´י כשיטת הגנה . אלה כשיטה מרגיע שמלמדת אותי על גופי. לא ממש הגנתית. אני לא רואה איך פוש הנדס יכול להגן עלי. צ´יפי

WhiteBear

New member
יש לי שש מילים בשבילך : יו-הו

שלום שוב, אני אנסה להתמקד בתשובה ולא בלספר על עצמי (כי יצא לי לכתוב ופתאום גיליתי שאני מספר סיפורים על עצמי ולא עונה על כלום): במרכז הישראלי לטאי צ´י מתקיימים שיעורים שניקראים יו-הו. אני לא יסביר על זה, כי אני לא מבין מספיק. תלכי בהזדמנות ותיראי בעצמך. ובנוגע להגנת תיאוריית ה"ביטחון עצמי" שתיארתי: אני עדיין חושב שצריך חופשיות ושיחרור בראש ובגוף כשניכנסים למצב עימות (עיין ערך: ביטחון עצמי). אם בזמן עימות הראש נודד או מתמקד בפחדים וחששות מהקרב, אז היכולת להבחין ולנצל "פתח" אצל היריב - ניפגמת. ועוד נקודה, אני מאמין שהרבה אנשים שיכנסו לעימות עם כלב רחוב עשויים לגלות שהוא ישחט אותם פשוט בגלל שלכלב אין בעיות לנשוך להם את הצוואר, בעוד שלהם יהיה קשה לשמור על קור הרוח. דבר דומה קורה אם נלחמים בלוחם רחוב שישבור כסא על הראש (ולא חסרים הסיפורים על תגרות ברים שבהם נפלו חגורות שחורות לרגלי בקבוק מנופץ על ראשם).

שלום, ברוכה הבאה, ו...

שלום צ´יפ, רגע לפני, שאלה : האם את לומדת טאי-צ´י כ-8 שנים, או שאת מתרגלת כ-8 שנים ? - כי יש הבדל משמעותי בין השנים... אני למשל, מנגן גיטרה כ-13 שנים, אולם למדתי מתוכן רק ב-4 הראשונות - ומאז בעיקר התדרדרתי...
לשמחתנו הרבה, טאי-צ´י צ´ואן היא אמנות רבת איכויות והשפעות, ומאפשרת לנו לשפר את בריאותנו הפיסית, את איזוננו הנפשי והמנטלי, וכן- את יכולתנו להתמודד עם מצבי מצוקה - במיוחד עם מצבי קרב פנים אל פנים. אולם לצערנו, בדיוק עובדה זו של היות הטאי-צ´י כה רב-פנים, מקיף ועמוק, מהווה כר נרחב לפעילות ענפה של שרלטנים למיניהם וסתם מורים לא-מקצועיים. בארץ ובעולם בכלל מקובלת מאוד גישה הרואה בטאי-צ´י מין "יוגה סינית" מגניבה כזאת, שממש אחלה לעשות על חוף הים בזריחה. אם להיות קצת פחות פרובוקטיבי, כנראה שקל יותר ללמוד את ה"צורה החיצונית" של הטאי-צ´י - את התרגול כרצף תרגילי התעמלות, שהשפעתם מבורכת ללא ספק. המרחק מכאן ועד הבנת תנועות אלו כתנועות המתאימות ללחימה ולהגנה עצמית, ועד ליכולת הממשית להשתמש בהן ככאלה - הוא רב, והדרך היחידה לעבור אותו היא באמצעות תרגול מתאים המפרש ומיישם את "תרגילי ההתעמלות והמדיטציה" המעודנים הללו כאגרופים, בעיטות, בריחים, הגנות, הטלות, שבירות, ושלל טכניקות בסיסיות יותר ואקזוטיות יותר - שאינן חורגות, אגב, מהעדינות המקורית של התרגול (למיטב הבנתי). כבר נתקלתי במתרגלי טאי-צ´י שאמרו לי ש"פושינג הנדס זה בקטע של מדיטציה בזוגות". לא שזו שטות מוחלטת, אבל זו לא כל האמת. איני יודע אצל מי למדת, וזה בעצם ממש לא רלוונטי, אבל אני בטוח ש-8 שנים של עיסוק בטאי-צ´י אינן דבר של מה בכך. בכל מקרה, כתלמיד צעיר יחסית במרכז הישראלי לטאי-צ´י, ומתעניין בטאי-צ´י בכלל, ארשה לעצמי לחרוג מהכלל הידוע של "לכל אדם יש קצב אישי ומה שלאחד לוקח שנה לאחר יקח 20 שנה", ולומר שפרק זמן כזה של לימודים אפשר היה לצפות מהמורה שלך שיחשוף אותך לחומר קצת יותר מעמיק (בתחום הלחימה - אבל לא רק בו) מאשר פושינג-הנדס בלבד. אולי שווה לך לקפוץ לביקור במרכז (הישראלי לטאי-צ´י) ולראות על מה בעצם מדובר... ואני משוכנע שאחת המורים\מורות במרכז ישמחו לתת לך עצה מתאימה.

אחלה!!!! צ´יפי - מהר לכאן! לקרוא!!! ../images/Emo6.gif

צ´יפי, תקראי את מה שכתב ערן גילה בהודעה שמעל להודעה הזו. אם את לא מבינה משהו, תשאלי!!! זה כל כך נכון!!! אה, זאת אומרת, לדעתי... לדעתי... אהלן ערן! איזה כיף שחזרת! אל תלך לשום מקום!! אני כל כך אוהב לקרוא את ההודעות שלך!!! שלך, בן

dead hero

New member
פילוסופיית קרב מעניינת...

אבל, לעניות דעתי, אסור להתרכז יותר מדי בביטחון העצמי שלך או ברצון לנצח כי אז דרך החשיבה שלך מתערפלת ואתה מגיב באימפולסיביות.

שוב שלום ציפי

ראשית אני לא ממש מסכים עם הגישה הטוענת שאת " כאישה שברירית וחלשה " לא מסוגלת לגבור על בחור חסון וגדול . הדבר תלוי בכל כך הרבה גורמים כגון : 1. מוכנות . 2. עירנות . 3. מהירות תגובה . 4. גורם ההפתעה . 5. ניצול היותך אישה ( אפילו לכך ישנה חשיבות ) 6. אפילו ליכולת המשחק שלך ישנה חשיבות בהיותך מסוגלת להביס יריב , כמסכנה שברירית הגורמת ליריב מעט ל"הירדם" , להיות בטוח בעצמו להיות חסר זהירות ואז לתקוף מהר חזק ומדוייק . בנוסף לכך ציפי , אני מנהל תחרויות בהם גברים ונשים בגילאים השונים מתחרים יחד באותה קטגוריית גיל ומשקל ואני שמח לבשר לך כי לא תמיד הבנים מנצחים . עם כל הכבוד לתיזה הטוענת אחרת צריך לנסות להעיז ותאמיני לי התוצאות לא מאחרות לבוא . בכלל ציפי אני חסיד של הרעיון הדוגל ב : " מבחן התוצאה "( הצלחה מול כישלון ) יש להגדיר מה הכלים ובעזרת מה יש להתמודד ובהתאם להילחם . אני סובר כי במידה והחוקים מאפשרים לכולם הזדמנות שווה בשעת הקרב והלחימה אזי לכולם ישנה הזדמנות שווה לנצח. כמובן שאם נחליט בשעת הקרב על " חוקים" מפלים הדוגלים על יתרונותיו של הגבר בחורה לא תוכל להתמודד מפני שאיננו מעמידים כלים שויוניים לפחות לא מבחינה קרבית . יותר מכך ציפי ישנם כל כך הרבה דוגמאות של נשים אשר הצליחו לגבור על תוקף ואף לגרום לו לנזק לא מבוטל . ממני

שוב ציפי -- שאלה

מעבר למה שכתבתי קודם נקודה נוספת למחשבה : האם לתרגילי הסימולציה ישנה חשיבות במהלך האימונים ? האם תרגילי הסימולציה חופפים תמיד את סדרת התרגילים " טכניקות " הנלמדות בשיעור ? והכי חשוב : האם אנו מסוגלים להביא את תרגילי הסימולציה לידי קרבה ודמיון רב לאירועים במציאות ? אני סובר שכן( !!! ) כל זאת ונשמור על כללי בטיחות גבוהים ותוך הקפדה על התאמתם של תרגילי הסימולציה לרמת וגיל התלמידים . ככל שנתרגל את התלמידים בתרגילי סימולציה כאלה ואחרים נקנה להם את היכולת לפעול במהירות וביעילות גבוהה יותר במציאות . מטרתם של תרגילי הסימולציה לדמות עד כמה שניתן את האירועים כפי שהם מתרחשים במציאות כולל : " רמת ערר נפשי " , דופק , לחץ נפשי , לחץ פיזי וכו´... בתרגולות מסוג זה נכשיר את התלמיד מעבר ליכולותיו הטכניים והטקטיים כפי שנרכשו באימונים מול חבר ( רע לאימון ) גם לסיטואציות אלימות בחיי היום יום . הדבר מקנה לנו יכולת לאלתר ולפעול במצבי לחץ תוך מתן פתרונות למגבלות כאלה ואחרים ואפילו להצליח. והכי חשוב לא לחשוש מכישלון באימון. תוך כדי התירגול משפרים את רמת הביצוע וההצלחה גדלה באחוזים משמעותית. ממני

chipi

New member
צטערת אבל לדעתי

לשים ילד\גבר מול ילדה\ אישה בקרבות זה לא נכון . אם אתה רואה תחרויות מיקצועניות (ערוץ הספורט הישראלי והארופאי) תראה שזה לא נעשה (למה ?) שוב אני אומרת אם תשים את יעל ארד מול ג´ודאי גבר באותו רמה וגיל מי דעתך ינצח? כן גם הסי- פו שלי (מאסטר) טוען כמוך שהמין לא ממש משנה אבל אני לא ממש משוכנעת צ´יפי

היי ציפי

שוב השאלה המתבקשת היא האם הקריטריונים והתקנון בקרב מקנה לך את היכולת לנצל את יכולותייך כאישה . אני סובר כי במידה וינתנו לך אפשרויות בלתי מוגבלות ( במיוחד כפי שהדבר מתבצע במציאות היום יומית ) האפשרות ל"נצח" בקרב היא גדולה יותר . להילחם מול יריב כאשר אין שום מגבלה ו " הכל מותר " מאפשר לך לנצח כי הרי : " בתחבולות תעשה לך מלחמה " לא ? ממני

chipi

New member
לא ממש הבנתי

הרי הקרב עף פעם לא תהיה שווה. 1 אני אישה -הוא גבר 2 אני נמוחה הוא גבוהה 3 הוא שרירי (היותו גבר) אני לא (היותי אישה) אז גם בקרב על אמת איפה השיוויון? גבר מול אישה לעולם לא יהיה שיוויוני שוב תדמיון את יעל ערד מול ג´ודאי באותו רמה ובאותו גיל מי לדעתך ינצח? אני צ´יפי

נכון ציפי

נתוני הפתיחה אינם שווים לכן לא סביר שתעשי תחרות גו´דו למשל עם מישהוא שהוא גדול , חזק , וכו´.. ממך כי בטוח שבתנאים האלה תפסידי . לכן אמרתי אם כללי המשחק שויוניים( למשל ברחוב מותר הכל ) כך שמתאפשר לך להשתמש בכל הכלים על מנת להילחם אז סיכוייך טובים יותר . אין הכוונה כאן למצב בו נעמוד האחד מול השני נבצע כבוד ונילחם כפי שנילחמים באימון, כי אז לבטח הסיכויי לנצח קטן יותר . זו אולי הבעיה העיקרית , מפני שבאימון מעצם התרגול המשותף לעיתים חשים תיסכול מפני שבין הזוג תמיד מנצח והכן זה כך , מפני ששננו פועלים ע"פ מסגרת חוקים הנותנת לו יתרון ( הוא גבוהה יותר , חזק יותר , הוא גבר את אישה וכו´... ) , אך אם מסגרת החוקים תהיה גמישה ותאפשר לך לבצע פעולות שאולי אינם נרכשות או נלמדות באימון אולי בעזרתם תוכלי לנצח . אך לשם כך יש להבין כי ברחוב מותר בעצם הכל ( " לא הכל אפשרי אך הכל מותר" ) מקווה שהבהרתי את עצמי כיאות . ממני

קוזושי

New member
לא מדוייק

את צודקת בכך שאם תשימי את יעל ארד מול אריק זאבי (מקום ראשון באירופה משקל 100 קילו ומקום שני באליפות העולם משקל פתוח) אין ליעל ארד סיכוי ואפילו אם תשימי אותה נגד גבר שהוא לא אלוף עולם אלא יודע טוב ג´ודו אין לה סיכוי. אבל אם תשימי אותה נגד גבר שיודע סתם להרביץ ולא למד כלום בצורה מסודרת אני מוכן לערוב לך שהיא תתגבר עליו ללא כל קושי. אני מדבר מנסיון, עבדתי עם אלופות עולם, ואני רחוק מלהיות אלוף עולם ולא הרגשתי שיש להם יתרון משמעותי עלי, אך גם ראיתי את אותן האלופות עובדות עם מתחילים ששקלו לפחות כפול מהן, ואין על מה לדבר, הן שלטו בעסק עד הסוף, הטכניקה מתגברת על החסרונות הפיזיים, ברור שזה נכון רק לגבי שיטות שלא מצריכות שימוש בכח כמו אייקידו וג´ודו ודומיהם.

למעלה