שלום לכם

האמת היא שלא נראה לי שאני יהיה צריך לטרוח

הרבה כדי להגיד שאני משתגע ,זה קורה כבר עכשיו .
לפחות לאשתי יש את האלוהים להשען עליו, אני נסיתי להשען על אלוהי הספגטי המעופף והחלקתי אז באתי לפורום.

yellow feather

New member

דבר ראשון, דרוש בדיקת אולטרא סאונד חוזרת (רצוי אצל מומחה, גם פרטי) וחוות דעת נוספת, יכול להיות שהייתה איזושהי טעות באבחנה.
אם חלילה האבחנה נשארת כמות שהייתה - נסה לגשת עם אישתך לעובדת סוציאלית לא חרדית/דתית לשיחה על העיניין ואולי בהנחייתה תוכלו להגיע יחד לאיזושהי הבנה.

מקווה שיסתדר לך על הצד הטוב ביותר.

טוב אני כמובן

לא חשפתי את כל הפרטים פה כדי לא להחשף .אבל אתה יכול לתאר לעצמך שבדקנו את כל הבדיקות האפשריות.
ועובדת סוציאלית לא נראה לי שידבר לאשתי ,היא יותר בקטע של רב.

לא ממש הבנתי לאיזו עזרה אתה מצפה

לעזור לך לגרום לאשתך הפלה? אין מצב. הפלה זאת החלטה של האשה בלבד. אמנם היא יכולה להתיעץ עם האבא, אבל השוארה התחתונה היא שאשה היא זו שעושה את הפעולה הניתוחית הזאת - הפלה. היא זו שמעמידה את גופה ואת יכולת הפריון העתידי שלה בסכנה מסויימת. היא זו שנושאת בתוצאה הכללית. ולכן - היא בעלת הזכויות היחידה על גופה וברצותה תפיל ובאי רצונה - לא תפיל.

אז אשתך היא הכתובת. שבו ביחד והסבר לה מה הסיכוי מול הסיכון. ספר לה מה אתה מרגיש בקשר לגידול של ילד פגוע. דבר אל ליבה וקווה לטוב...

גם אשתי היתה

רוצה להפיל היא רק מאמינה שהדבר אסור אני רק מנסה לגרום לה לחשוב שהדבר מותר זה הכל ועל זה באתי לבקש את עזרתכם

אני יודעת שזה נשמע מזוויע

אבל אולי יש סיכוי קלוש שזה ינחם אותך.
הרבה מהוולדות האלה מתים סמוך ללידתם. כחסד ראשון ואחרון שהם עושים עם הוריהם. ואז ההורים נושמים לרווחה.

ולעניין יותר פרקטי - תשכנע אותה ללכת ליעוץ. תשיג רב שייעץ לך זאת.
אם תרצה, שלח לי מסר ואשלח לך פרטים של רב שעשוי לעזור.

כן פה הפרדוקס שייש רב מאוד חרדי שאמר שמותר אם

אני יביא מכתב מרופא שהתינוק במילא ימות .
אבל אם זה היה המצב לא הייתי חושב להפוך את העולם בשביל לעשות הפלה.

תנסו את מכון פוע"ה

פועלים שם רבנים מאוד מבינים ותומכים ואולי הם יוכלו להשיג את ההיתר המיוחל, אבל מניסיון של המשפחה שלי יודעת שגם האדמורי"ם הכי מחמירים יודעים להתיר כשמסבירים להם נכון. בכל אופן, לבי איתכם, בהצלחה.

lovly7

New member
אאוצ

אחותי חרדית חסידית בהריון שלישי עברה הפלה מתוכננת בשל פגם כלשהוא בתינוק
וזאת לאחר שעברה מלאאאאא בדיקות ואישורים בשביל להביא לרבנים שיאשרו לה לעשות את ההפלה.
ככה זה חרדים, הרבנים שולטים להם בחיים
תנסה לבדוק יותר אצל הרופא שיגיש המלצה לרב על הפלה

החלטתי לנסות לאמץ

את הגישה של דכאון אני מהבוקר במיטה .
אשתי מודאגת עוד תיק
מסכנה!!!!!!!!!!!!

מצוין! צעד הבא - פסיכיאטר

תשתף אותו במחשבות האבדניות שמתרוצצות בראשך עקב הטרגדיה ותאמר לו שהן קונקרטיות וכוללות אמצעי ביצוע ולא מופשטות

נראה לך

שאני ממש צריך ללכת לפסיכיאטר?
מספיק שאני יאמר שהייתי , לא?
אני חושש שכאיש מקצוע הוא ידע לזהות משחק.
ואולי, החברים היקרים פה יתנו עצות להעמדת פנים אצל פסיכיאטר.

צריך ממש ללכת

לא מספיק שתגיד לאשתך שהלכת, צריך שהפסיכיאטר יוכל להסביר לרבנים שזה רציני.
ולשאלתך - הוא אף פעם לא יודע בוודאות עד כמה זה אמיתי ובכל מקרה מתייחסים ברצינות ולו מטעמי כסת"ח.

אין לי נסיון בזה

לשמחתי
אבל בעיקרון כל פסיכיאטר של הקופה יכול להתאים
ותזכור: הוא לא חייב להאמין לך במאה אחוז, מספיק שתמסור את גירסתך ותעמוד על שלך כדי שהוא ינפק חות דעת רצינית כי אף אחד לא לוקח על עצמו סיכונים

למעלה