שלום לכם

שלום לכם

אני אברך נשוי פלוס משתתף נסתר כבר הרבה זמן .
אני אנוס משהו כמו שנה וחצי ,ואתם משמשים לי לבית כבר הרבה זמן .
האמת היא שאני כבר הרבה זמן רוצה לכתוב ולהשתתף אבל מכיווםן שגישתי לאינטרנט מוגבלת וקצובה בזמן ותרתי על זה אבל עכשיו אני חייב עזרה, וייעוץ ,
אשתי בהריון חודש רביעי כן לא תאמינו זה קורה במשפחות הכי טובות אבל לפני שאתם צורחים משמחה אני יספר לכם ששבוע שעבר היינו באולטרה סאונד ואני לא יכנס לפרטים אבל יש אחוז מאוד גבוה שהילד פגוע .
אני כמובן אין לי שום בעיה עם הפלה אבל אשת החיל שלי לא מעלה על דעתה את האפשרות הזאת אני מנסה לחפש רב שיתיר לי אני אפילו חושב לשקר שרב אמר לי אבל א אני מפחד ב אני מרגיש שזה נורא לא מוסרי לגרום לאשתי לעשות כזה דבר באסור
\יש למישהו רעיון מה עושים אולי איזה דרך מתוחכמת לעשות הפלה דרך הרחם שלי או משהו .
טוב האמת שאולי זה לא הפורום המתאים לדיון הלכתי אבל אני מנסה ללמוד את הנושא כדי שאוכל להביא טיעונים הלכתים הגיונים בעד הפלה.
אני מתנצל מראש על טעויות של תחביר כתיב ופסוק אין לי זמן לבדוק אפילו את מה שכתבתי

שראליס

New member
אני לא חושב שאני יכול ליעץ לך

משהו למעשה אבל חיבוק לעולם לא יזיק

ווואוו ברוך הבא

את הדיונים ההלכתים אני ישאיר לגברים בינינו (כמו בת ישראל טובה)
אבל אני כן יכולה להציאה לך קצת
ו
והרבה אמפתיה...

אני מצטער לשמוע על כך, נאלמתי דומיה והחשתי, אין לימושג לא מבחינה רפואית וגם לא הלכתית אז עדיף שאשתוק.

בטוח שהפתרון כאן צריך להיות יצירתי (הייתי אומר לך לזרוק את הציפורניים על הרצפה, אולי זה עובד למי שמאמין בכך....).
מבחינה

קורטמן

New member
יש רבנים שמתירים

בעיקר על בסיס ההיתר של הרב ולדנברג (ציץ אליעזר) שאם האמא תינזק נפשית יש להפיל.
עצתי לך, לך לרב אחרי רב, עד שתגיע לזה שמתיר, ואליו תביא את אשתך

אשכול 22

New member
קשה לי לכתוב את זה

כשאתה זה שאמור לשאת בתוצאה.

אבל אומר זאת פשוט: הפלה היא רצח!!!! רצח!!!! רצח!!!!

העובר הוא אדם, בעל תודעה, מרגיש, ואין שום הצדקה להרוג אנשים קטנים וטפשים. אין בלידה שום דבר שהופך אותו ליותר בן אדם. זוהי פעולה טכנית של מעבר בתעלת הלידה.

גם היהדות שוגה ביחס לעובר (ומתירה הפלות בתנאים מסויימים), וגם דת המערביות, שרואה בעובר - ירך אמו (זכות האשה על גופה).

בעניין הזה אני מקבל לחלוטין את דעתו פרופ' ישעיהו ליבוביץ, שהפלה היא רצח של אדם שאין לנו רגש כלפיו. סופה להתיר רצח זקנים סניליים, ובסופו של דבר תתיר לרצוח כל מי שלא נראה לנו כאדם יעיל.

אם תרצה - זכותך למסור אותו לאימוץ, או להשאיר אותו בבית חולים. אין לך חובה מוסרית לאבד את חייך בשביל אדם אחר, גם אם הוא הבן שלך. אבל אין שום צידוק מוסרי להרוג ילדים חסרי ישע.

העובדה שהוא מוסתר והפנים שלו עדיין קצת מעוותות, לא מתירה ליטיל את חייו.

זה לא קל לשאת את התוצאה, אבל גם אני הייתי מעדיף לחסל כמה אנשים מעצבנים, ואם אעשה זאת - בצדק אקרא רוצח.

ראית פעם ילד חולה שאתה מדבר?

אז בוא ואני אספר לך סיפור קטן. קרובת משפחה של חבר שלי התחתנה בגיל 20. והנה לא עבר זמן רב והיא נכנסה להריון עם הילד הראשון שלה. כמו בן אדם חכם ואחראי היא עשתה שקיפות עוברית במהלך ההריון. אמרו לה שלילד שלה יש כנראה תיסמונת דאון. אז היא הלכה לרב שאמר לה "אל תפילי והשם יעזור".
כן, כאילו הוא יגדל לה את הילד.
היא, מטומטמת הקשיבה לו.
אני אמרתי לחבר שלי: תגיד לה שתעשה הפלה! היא עדיין ילדה קטנה ואיך היא תטפל בילד עם תסמונת דאון?
אבל היא מטומטמת הקשיבה לרב. ככה זה. יש אנשים שמעדיפים שיחליטו בשבילהם.
ואז נולד הילד. והוא נראה אפעס, קצת סיני.
אז עשו לו בדיקה - לילד יש תיסמונת דאון.
חשבו על זה. ילד ראשון לילדה בת 20 עם תסמונת דאון.
אפשר לומר שנגמרו לה החיים.
ושלא תבינו לא נכון. יש רמות שונות למחלה, אבל הילד יצא ממש דפוק. וסליחה על הביטוי.
אגב, כדאי שתקרא קצת ויקיפדיה על התסמונת הזו ועל ההשלכות, ועל הסבל הנורא שעובר הילד בעצמו, שאגב, תוחלת החיים הממוצעת היא 49
ומאז אני רואה את שני ההורים מסתובבים מדי פעם עם הילד בעגלה, כאשר הוא משתולל ומפרכס. ואתה רואה את העצב בעיניים שלהם. הם כמעט ולא יוצאים בערבים, אין קריירה ואין כלום.

שראליס

New member
ומה לגבי בעל חי?

אני לא יודע להבחין טוב אבל באמת אני לא חושב שיש באמת בעיה בהריגת דאון וכדומה אלא שאין גבול לזה ומי היא שיחליט אבל בעובר הקו היא יותר ברור ולכן זה לא חמור כל כך
וכן הריגת עובר היא רצח שאין לנו רגש כלפיו ולכן מותר להרוג(כל האיסור של רציחה היא משום הרגש ויתכן שאם אין רגש אין בעיה)

אשכול 22

New member
לנאצים לא היה רגש כלפי יהודים

תחשוב היטב אם אתה עומד מאחורי הקביעה שלך. לפי דבריך, רצח הוא מעשה חמור רק בגלל הרגש הנלווה אליו. זו מסקנא מחרידה, אולי נכונה, אבל מצדיקה כמעט את כל מעשי הרצח.

האמת, אודה בכנות, אין לי מושג מדוע רצח הוא עוון חמור כל כך. הרי החיים מסתיימים בין כך בשלב מסויים, האדם הנרצח לא מרגיש מאומה רגע אחר כך, ולא ירגיש עוד כאב לעולם.

מכל מקום, ברור לי שאין שום הבדל בין הפלה לבין רצח של כל אדם אחר, שכבר נדחף בתוך החור של אמא שלו, ויצא החוצה.

אם אתה תומך בחיסול חולי נפש, אני לא מתווכח על כך (גם לא מסכים עם זה, אבל לא מוצא צורך לשכנע, בדבר שכמעט כל אחד מסכים שהוא רצח גמור). אני מתקומם רק מול הטענה שמבדילה בין עובר לילוד.

שראליס

New member
לא פשוט שזה לא למעשה

רק ניסיתי לציין שהקווים לא ברורים בכלל

למעשה החומרה שברצח לדעתי היא רק מוסכמות של בני אדם כדאי לשרוד אני לא ארצח אותך ואתה לא אותי כדאי ששנינו נשרוד ולכן לגבי בעלי חיים שממילא האדם שולט בו ואי אפשר להסכים עמו על שביתת אש זה לא קיים ויתכן שהיא הדין לעובר

אני לא אומר שזה נכון מוסרית אבל לדעתי זה היא המציאות

nini132

New member
העובר הוא לא אדם

הוא עובר

ואפילו לפי ההלכה הוא לא נחשב אדם - חלק מהדיעות עד הלידה.

וכן - חיי האם קודמים בכל מצב. במצב של סיכון פיזי, אין ספק שעדיף הפלה על פני מוות של האמא.
סיכון נפשי של האמא זה לא הרבה יותר טוב - נפש יותר רגישה מהגוף

אשכול 22

New member
ההלכה?!

חשבתי שבפורום הזה היא לא מהווה טיעון סביר.

ההלכה מתירה, ואפילו מחייבת, לרצוח את כל משתתפי שרשור שבת שלום בפורום הזה...

======

בעניין בריאות הנפש - אני מקבל הצדקה לחסל את העובר רק במקרה שהדבר יצדיק גם לחסל ילד בן שלוש, שנפל ונפגע בראשו, והפך למפגר. גם במקרה הזה אמא שלו יכולה לצאת מדעתה... אז מה אתה אומר? נחסל את הילד?!

להעמיד דברים על דיוקם

לא נכון בכלל שעל כתיבה במחשב חייבים מיתה וכדלהלן:
איסור שימוש בחשמל בשבת אינו מבוסס כלל, אמנם החזו"א עשה שמיניות באוויר כדי לאסור חשמל מדאורייתא מטעם 'בונה' אך זהו אחד מחידושיו ההזויים ביותר ורבים נחלקו עליו.
לדעת רוב הפוסקים האיסור הוא מדרבנן בלבד וגם זה ללא ביסוס רציני.
מקורות ראה כאן בקצרה:
http://he.wikipedia.org/wiki/חשמל_בשבת

moshe010

New member
כשם שכל התורה שטותית והחרדים קבלו עליהם

כאמת לאמיתה
כך דברי החזו"א שטותיים , אבל כיוון שהחרדים קבלו עליהם
כתורה מסיני, זה מה יש במבחינתם

לא כולם קבלו

הגרש"ז בודאי לא קיבל ובהלכות שבת נראה שהוא הפוסק המכריע בזכות השש"כ של נויבירט.
אני מקוה עכ"פ שגם אם תצוץ סנהדרין לא יסקלו על שימוש בחשמל אבל לך תדע..

moshe010

New member
הוא קיבל למעשה ולא להלכה

בכל מקרה הוא לא רלוונטי
כל יהדות החרדית קבלה את פסק החזו"א

יתירה מזו אדם שיעשה בורר או ינקה כתם ,יזכה להערה מנומסת
וסלחנית כמו דיבור לשון הרע

אבל מי שידליק מאורר (שזה אפילו לא אטיסור דרבנן) יסקל מיד במובן המאטופרי

למעלה