שלום לכם!

Silvi k

New member
לשמור עלינו כעם אחד?

טוב - אז בוא נשמור עלינו כעם אחד. ושיפסיקו ליצור קרעים בעם על ידי כפיה של הדעות והאמנות שלהם חלק אחד בעם על החלק האחר. ואין לי מושג על איזו הודעה אתה מדבר ואני אישה דרך אגב , אז זה תיקראי.

אנדרי ז

New member
בטח עם אחד

מי שכופה עליי את דרך החיים המעוותת והפרימיטיבית שלו יגדיל את אהבתי כלפיו אלפי מונים...

שופר

New member
הולך עם הצד החזק

החרדים מנסים לכפות על החילונים:נישואים אזרחים, קבורה אזרחית, תחבורה ציבורית, איסור גידול חזיר, איזור פתיחת בתי עסק בשבת , מצליחים או לא , מצליחים. החילונים מנסים לכפות על החרדים : להתגייס , לעבוד, ללמוד מקצועות שכנגד דעת התורה , לעמוד בצפירה וכן הלאה , מצליחים או לא , לא מצליחים. מי הרוב במדינת ישראל : חילונים או דתיים , חילונים. מה למדנו היום : יש משהו למעלה שמסדר את העניינים ולו אין בעייה של כמות ולא של מנדטים , הוא עוזר למי שהולך בדרכו ומקיים את מה שהבטיח בתורתו בכך ששומר על יראיו למרות הכמות שלהם וכנגד כל הסיכויים. מה עדיף , מה אתם אומרים? אני החלטתי ללכת עם הצד החזק (עוד שנה וחצי יש לש"ס עוד פתק שייבחר בהם) תודה לבורא עולם ולשליחים שלו (הרב אמנון יצחק שליט"א).

voguemaster

New member
מה ?

"החילונים מנסים לכפות על החרדים : להתגייס , לעבוד, ללמוד מקצועות שכנגד דעת התורה , לעמוד בצפירה וכן הלאה" 1. להתגייס. למה שלא ננסה לכפות עליך להתגייס ? גם עלינו כופים להתגייס. זאת חובה במדינת ישראל ואתה חלק ממנה. 2. לעבוד - אתה רציני ? ברור שאנחנו רוצים שתעבוד. אנחנו לא אוהבים עלוקות שחיות על חשבוננו ולא עושות כלום למען המדינה. 3. ללמוד מקצועות שכנגד התורה ? דוגמאות יש לך ? 4. תתבייש לך! שישה מיליון יהודים מתו בשואה ואין לך אפילו שמץ של אנושיות להתאבל על זה אפילו פעם בשנה ? תתבייש לך! חיילים מתו כדי להגן על המדינה. כדי שהמדינה תמשיך להתקיים למרות ההתקפות עליה. אנשים מתו כדי שאתה תוכל לחיות במדינה ואין לך שמץ של כבוד והגינות להתאבל עליהם פעם בשנה ? אתה בנאדם שפל ומגעיל. "תודה לבורא עולם ולשליחים שלו". יום יבוא, יום יבוא...

Silvi k

New member
אני פשוט בשוק ממך

אם כל הדברים האלה בעיניך זו כפיה- אז אתה פשוט אידיוט להתגייס אתה צריך לא כי ככה כיף לנו וזה לא קשור לחילוניות או דת - אלא רק להגנה על התחת המצומק והלא שווה את זה כנגד אויבינו (כזכור לי - בתנך היו להם צבאות מפוארים שניצחו כל אויב - איזה סיבה אידיוטית יש לך לא להתגייס לצבא של ה"עם היהודי" - כמובן מאד נוח לקחת מהתנך את מה שבא לכם) לעבוד וללמוד? אף אחד לא כופה עליך את זה - רק בבקשה תפסיקו לכפות עלינו לשלם לך בזמן שאתם לא עושים את זה אם אתה לא רוצה לעבוד ובוחר ללמוד תורה - אין סיבה שאני אממן את זה! ללמוד מקצועות נגד התורה? איזה מקצועות אלו בדיוק?! לעמוד בצפירה? - אם אין לך מספיק כבוק לכבד את הצפירה לזכר השואה או לזכר חילי צהל אז תעשה טובה ואל תעמוד - זה במילא לא שווה את זה ואתה רק מבזה אותנו בזיוף שלך בכל אופן אם אלא הדעות שלך אז אתה פשוט אידיוט (ויסלחו לי על הקללה, אבל זה פשוט בלתי אפשרי להתאפק יותר) וזה רק מוכיח עוד יותר למה צריך לבטל את כל התמיכה הכספית שאנחנו נותנים ל !@#!@#! האלה , ודי לכפיה הדתית (כפויי טובה)

voguemaster

New member
תוספת

1. בקשר לגיוס - מלחמות ישראל השונות הן (לפחות עד עכשיו) מלחמות הגנה. בתור שכאלה הן מלחמות מצווה, ולפי התורה אין פטורים מלהילחם עבור המדינה. בנוסף, פטור ממלחמה יש רק במלחמות זכות. בכל מקרה, הטענה שלך על עזרה אלוהית היא עזרה אלוהית להימנע מקיום מצווה. רואה את האבסורד ??? 2. עבודה - ראשית נתחיל עם "אין תורה ללא עבודה", "אל תעשה לך את התורה קרדום לחפור בו". רק להזכירך, חז"ל מתנגדים בתוקף לרעיון שמישהו יתפרנס מהתורה. הרמב"ם עוד יותר קיצוני בנושא וטוען שמי שלא מתפרנס בכוחות עצמו אלא חי על צדקה, הרי הוא מחלל את השם. עוד נזכיר שגדולי החכמים ביהדות עבדו כמו גדולים. הרמב"ם והרמב"ן היו רופאים. עקיבא היה חקלאי, וכו´.. 3. הרמב"ם אומר שצריך לעבוד בכל עבודה שהיא ואפילו פשיטת עור נבלות היא חוקית
4. אין חובה אזרחית לעשות את זה ומעולם לא ניסו להעביר חוק שמחייב לעמוד בצפירה. מצד שני, אם אתה לא עומד בצפירה אתה בהמה.

שופר

New member
לחן תקראי את זה

דברת על כך שייש דתיים מכוכב אחר , לא נראה לי אבל אני ראיתי פעם בטלוויזיה מדען אמריקאי שאיני זוכר את שמו שאמר :לאחר שנים רבות של עמלות במדע ולאחר שיגיעו המדענים לסוף ההר שאליו יוכלו להגיע יימצאו בקצהו קבוצה קטנה של דתיים שיאמרו להם נווווו הגעתם בסוף....... והמבין יבין

voguemaster

New member
יותר נכון יהיה להגיד

שהמדענים יתקדמו במעלה ההר, והחרדים יישארו למטה בתחתית (הרי אין להם רצון בקידמה), ואז כשהקרחונים יימסו לחלוטין, החרדים יטבעו ויישארו רק האנשים השפויים עלי אדמות. הא ? איך זה ?

begone

New member
רק לפני יום וחצי

היה פה מעריץ נלהב של אמנון יצחק, שקרא לחרדיים "הגזע העליון". זה לא גזעני? זה האמא של הגזענות. ואני רוצה להפריך כאן את המושג ´טוב לב´. הלב היא מכונה לשאיבת דם. אין בה כל ´טוב´, ובני-אדם אינם מתנהגים אחרת בגלל הלב שלהם. הכל מתחיל מהמוח ומסתיים במוח.

sandchicken

New member
ורק לפני קצת יותר מארבע שעות

היה פה חילוני נלהב, שקשקש על כך שרוב הנאנסות הן בעצם כלבות שקרניות, ושהגבול בין סקס חופשי לאונס הוא מטושטש. האם זה אומר שזו העמדה המוצהרת של החילונים. חלאס כבר לבלבל במוח. אז נגיד והיה פה איזה אדם שקרא לחרדים גזע עליון. זה אומר שרוב החרדים חושבים כך?! אגב, השימוש במושג "טוב לב" הוא בהשאלה, אין בינו ובין ביולוגיה דבר, אז תפסיק להתפלצן כבר.

alond

New member
תביא את הציטוט ותפסיק להטעות.

אני מניח שאתה מדבר על חלוץ השחקים שאמר "לפעמים הגבול בין סקס מצודד לבין אונס פלילי הוא דק מאוד ויש לא מ ע ט בחורות שמאשימים בחורים בהאשמת אונס לשוא למטרות נקמה ,סחיטה ועוד .... ". אם הוא לא הבחור תביא הציטוט. אם כן, נחמד לראות איך מעוותים דברים מסויימים. אבל אתה צודק. שמוק אחד לא מצביע על הכלל. אפילו לא שניים...

sandchicken

New member
נכון מאוד

ושמוקים כמוך וכמו החלוץ לא מעידים על כלל החילונים, שרואים באנשים כמוכם במקרה הטוב ילדים זבי חוטם, ובמקרה הרע תועבת המין האנושי.

begone

New member
אוקיי, אוקיי

אבל אתה הרי יודע שאמנון יצחק מצהיר בפומבי שכל החילונים יישרפו ורק המאמינים ישרדו. הוא אומר את זה כל הזמן, והוא המחזיר בתשובה הכי פופולרי ומפורסם שיש בעולם היהודי כיום. אם אמנון יצחק עושה סלקציה קטלנית בין החילונים למאמינים - אתה לא חושב שיש בכך איזשהו טעם לפגם? הרי אמנון יצחק זוכה לתמיכה פומבית גורפת של הרב עובדיה יוסף, אחד הרבנים הפופולריים ביותר בעולם! בשורה התחתונה: אם אמנון יצחק דן אותי למיתה בגלל חילונותי, אתה לא חושב שהוא עבר את הגבול?

sandchicken

New member
תשובה

האמת היא שאני לא ממש מכיר את הצהרותיו של אמנון יצחק, אבל אני אקח את מילתך:- מה שאמנון יצחק אמר אינו גזענות - הרי החלוקה בין חילונים לדתיים אינה על בסיס ביולוגי, אלא על בסיס אידיאולוגי - אם חילונים יחזרו בתשובה הם לא יישרפו (והרי זוהי בסופו של דבר מטרתו של אמנון יצחק). אם הוא היה אומר שהתימנים הם גזע עליון או משהו כזה זו הייתה גזענות, אבל הוא דיבר על משהו שיש עליו בחירה, ולכן הוא לא גזען. טעם לפגם? אני חושב שיש הרבה טעמים לפגם (ואגב, יש מספיק דתיים שמסכימים איתי) בדרך ההחזרה בתשובה של אמנון יצחק, אבל אין לי הרבה השפעה בעניין, מה גם שבסופו של דבר ההחזרה בתשובה היא כן דבר חיובי (שוב, יש לי בעייה עם הצורה והאופי שהיא תופסת, אבל אין לי בעייה עקרונית עם התנועה עצמה - להפך). ולסיום: אמנון יצחק לא דן אותך למיתה בגלל חילוניותך, יותר נכון לומר שהוא הכריז על כך שדנו אותך למיתה ע"פ אמונתו.

begone

New member
אין גבול לשקר, אין גבול לכזבים

"האמת היא שאני לא ממש מכיר את הצהרותיו של אמנון יצחק" סליחה? עכשיו אתה מכיר: http://www.hofesh.org.il/religion_merchants/tichrud_events/amnon_yitzchak.html "הרי החלוקה בין חילונים לדתיים אינה על בסיס ביולוגי" בסדר, זו אפליה על בסיס דתי. "אבל הוא דיבר על משהו שיש עליו בחירה" אין כאן בחירה: הוא אומר לי, כמו האינקוויזיציה: אם אתה תעשה מה שאני אומר, אני אשאיר אותך בחיים. זה מה שהוא אומר. "מה גם שבסופו של דבר ההחזרה בתשובה היא כן דבר חיובי" נימוק? הסבר? הוכחה? "אמנון יצחק לא דן אותך למיתה בגלל חילוניותך, יותר נכון לומר שהוא הכריז על כך שדנו אותך למיתה ע"פ אמונתו" זו הסתה.

sandchicken

New member
חבל מאוד שאתה לא מסוגל לנהל וויכוח

תרבותי, הצלחת להחזיק מעמד הודעה אחת בלבד. בוא ננסה שוב, אוקיי? "סליחה?" מה סליחה? כל כך קשה לך להאמין שאני לא שומע מחזירים בתשובה? כמו שלא כל היוצאים בשאלה מכירים את דעת אמת, כך גם לא כל החוזרים בתשובה מכירים את אמנון יצחק. "עכשיו אתה מכיר:" תודה, אבל אם כבר אני מעדיף לשמוע אותו במקור, בהזדמנות. "בסדר, זו אפליה על בסיס דתי." בסיידר, זו אפלייה על בסיס דתי, כיוון שאפלייה זו אינה אפלייה האסורה בחוק על מה התרעומת? "אין כאן בחירה: הוא אומר לי, כמו האינקוויזיציה: אם אתה תעשה מה שאני אומר, אני אשאיר אותך בחיים. זה מה שהוא אומר." לא נכון, הוא משאיר את הטיפול בחייך לא-לוהים, שבו אתה אינך מאמין (כמובן, רק כשנוח לך). "נימוק? הסבר? הוכחה?" לא תקבל, באופן סובייקטיבי לחלוטין אני קובע שזה דבר חיובי. "זו הסתה" לא נכון, הסתה היא כאשר משתמע מדבריו קריאה לפגוע בך, וזה לא השתמע מדבריו.

למעלה