שלום לכם!

איילת1974

New member
אתה סותר את עצמך

", מדבר איתך נער חילוני בן 16 שבזכות הרב אמנון יצחק מאמין היום באלוקים במאה אחוז ומעריך עם כל הלב את שומרי התורה והמצוות (בעיקר חרדים)" . אחר כך אתה אומר "...ובקשר לכך שקשרת אותנו לאתר של סמינר להחזרה בתשובה אני עוד לא נכנסתי..." הרצאותין של אמנון יצחק הם במינר לכל דבר- אתה סותר את עצמך. אתה אומר שקיללתי- תן לי קללה אחת שלי- אם תמצא אני מבטיחה לך ללכת לכל הרצאה של אמנון יצחק ולכל סמינר שתבקש ממני.

שופר

New member
לא הבנתם אותי בכלל

איילת , קודם כל תחזרי למאמר שלי ותראי שבכלל לא אמרתי שקללת משהו אבל בלי קשר כדאי לך ללכת לכל ההרצאות של הרב אמנון יצחק , לחייל שאמר שחזקתי את הפורום עם הטענות שלי , תגובתי היא שאני מאד שמח לשמוע שבאתר חופש מעודדים אנשים לבדוק את היהדות וללכת להרצאות של רבנים ומחזירים בתשובה , ובמקביל לשמוע ולבקר גם באתרים עם דעות שונות כגון זה. ולשאר האנשים שקראו לרב אמנון יצחק פושע וזאת משום שלטענת אילנה דיין מעובדה הרב הזה גרם להתאבדותו של זוהר חובני , ובכן מי שראה את כל הסרט ראה שאותו נער סבל מסיכסוכים קשים עם הוריו ובנוסף רגע לפני שהוא התאבד צעק "אני לא רוצה להיות דתי". אני לא אזכיר את הנזק הרב שגורמת התקשורת הישראלית ובתוכה גם הטלוויזיה לבני נוער. אני גם קראתי מאמרים באתר חופש ובהם מסופר שאתר זה הצליח לגרום לבני נוער דתיים לחזור בשאלה (בהנחה שזה נכון ) אז אתם עובדים בדיוק כמו הרב אמנון יצחק רק שהוא הצליח למלות את איצטדיון טדי ולגרום לאלפי יהודים (ואני מכיר הרבה מאד) שחזרו בתשובה בגללו או שמאמינים באלוקים בזכותו ואני ביניהם. אסור לאדם להיות מקובע בעמדתו מבלי לבדוק את 2 הצדדים רק לאחר מכן יוכל לשפוט ואני שבדקתי את החלק הראייתי של הדת אומר לכם שתורת ישראל אמת ואלוקים אחד . מי שחולק עליי בבקשה , אשמח לקבל שאלות אינטלגנטיות ומי יודע אולי גם אני בסוף יחזור בשאלה אבל על דבר אחד כולם צריכים להסכים , צריך שתהייה ה ד ב ר ו ת.

begone

New member
שאלה בשבילך

אם יש אלוהים, בשביל מה צריך סוחרי-דת שישווקו לי אותו? אם אלוהים היה רוצה שאחזור בתשובה, הוא היה פונה אלי ישירות. למה צריך סוכני שיווק ערמומיים שילכו מבית לבית וימכרו לי את הדת כמו מוצר צריכה המוני? הרי זה פרדוקס: ´בורא עולם´ לא יכול לשווק בעצמו את הדת למאמיניו? הוא צריך פועלים שחורים בשטח? זה לא מסתדר. ישות עליונה שבראה את כדור הארץ ואת השמש, לא מסוגלת לשכנע כמה מאות אלפי חילונים להתחרד? זה הפרדוקס מאחורי ההחזרה בתשובה. לא ייתכן שהאלוהים הגדול והנפלא זקוק לסוכנים כמו אמנון יצחק. ולא ייתכן שאמנון יצחק, שנתפס שוב ושוב על שקרים בסיסיים, מייצג את ´אלוהים´ שהוא, על פי התיאורה, ישות שדוברת אמת. במילים פשוטות: אם היה אלוהים, לא היה צריך לשווק אותו, כי אלוהים הוא כוח אדיר (´אללה וואכבר´) שיכול לעשות כל מה שהוא רוצה. אני מבין שצריך לשווק מכונית או קמפיין פוליטי או משקה קל, אבל שיווק אלוהים - זו הודאה פומבית בעובדה שהוא פשוט לא רלוונטי ואין לו שום כוחות.

שופר

New member
תשובה בשבילך

זה שאלוקים לא מתגלה לכופרים זה מתוך 2 סיבות: א)הם לא ראויים לזה (בניגוד לצדיקים שלהם הוא כן מתגלה) ב) הקדוש ברוך הוא אוהב אהבת אב לבנים גם לכופרים ולרשעים ביותר בעם ישראל ויודע שבדור כזה עם כל הבילבולים והתאוות שייש בניגוד לדורות קודמים גם אם הוא יתגלה לכופרים ויעשה ניסים גלויים לעם אף אחד לא אמר שהם יחזרו בתשובה (מתוך הסיבות שכתבתי לפני) ואז הקיטרוג על העם יהיה כפול ומכופל בשמיים. בדורות קודמים הקדוש ברוך הוא עשה ניסים לעם אפילו שהיו כופרים וזאת משום שלא היה בורות בעם כמו שהיום (הקדוש ברוך הוריד אש על הכבש שאליהו הנביא גזר שיירד עליו אש כדי שכל העם ייראה ויאמין ב"ה, ובאמת לאחר מכן כל העם האמין) אם זה היה קורה היום מה היו אומרים : " אההה את הטריק הזה אנחנו מכירים כל הדתיים עושים את זה חאלאס תעשו משהו אחר יאללה תשנו קצת" וברוץ 2 היו עושים עוד כמה בדיחות על זה ויאללה הפנינג אחד גדול ולהמשיך לחטוא ולמרוד בבורא עולם. כל מה שעושה "ה לטובה עושה ולטובת העם. שמע ישראל ה אלוקינו ה אחד

begone

New member
יפה שענית לי

"זה שאלוקים לא מתגלה לכופרים זה מתוך 2 סיבות" אתה רוצה לומר לי שאלוהים מתגלה למאמינים? משונה! אני מכיר עשרות רבות של מאמינים, ואף אחד מהם לא הודה בפניי שאלוהים נגלה אליו. "הקדוש ברוך הוא אוהב אהבת אב לבנים גם לכופרים ולרשעים ביותר בעם ישראל" אז למה הוא רצח שישה מליון יהודים בשואה? "גם אם הוא יתגלה לכופרים ויעשה ניסים גלויים לעם אף אחד לא אמר שהם יחזרו בתשובה" אתה בעצם אומר שאלוהים הוא חלשלוש, חסר-כוחות לחלוטין. "בדורות קודמים הקדוש ברוך הוא עשה ניסים לעם" יש לך הוכחות עובדתיות לכך? ציטוט מספר לא יספיק. "ויאללה הפנינג אחד גדול ולהמשיך לחטוא ולמרוד בבורא עולם" החילונים לא מורדים בבורא עולם. הם פשוט יודעים שאין בורא עולם, ולכן הם לא מורדים בישות שאיננה קיימת. "כל מה שעושה "ה לטובה עושה ולטובת העם" גם השואה היתה לטובת העם?

גוססי

New member
תשובה יפה

אם כי ההגיון שבבסיסה מתערער מעצם העובדה שאלוהים לא מתגלה גם בפני המאמינים. בעצם, אלוהים לא התגלה בפני אף אחד כבר כמה אלפי שנים, נכון?

וחוץ מזה כבר הוכח שאמנון יצחק פושע!

ולא סתם פושע.. פושע עלוב ביותר!! השם זוהר חבני מזכיר לך משהו??? ציטוט מעיתון הארץ, כתבה על התוכנית "עובדה", 14.4.99: "זוהר חבני התאבד לאחר שהחל בתהליך חזרה בתשובה, המכונה "התחזקות". משפחתו, בעיקר האם והדוד, האשימו את הרב אמנון יצחק בנטיעת רעיונות בראשו הצעיר, שעמם לא הצליח להתמודד. עוד לפני ההתאבדות הבינה האם שהנער שרוי בדיכאון ובבלבול דתי וערכי עמוק. היא פנתה אל יצחק וסיפרה לו על כך. "הילד תקוע בחדר, התנתק מהחברה, מהמשפחה, מסתגר ושומע רק קלטות (של יצחק)", אמרה לו, והוא השיב לה בביטול: "תגידי, אם הוא היה שומע דיסקים ולומד כימיה, זה היה בסדר?" אחר כך סירב להיפגש עם הילד ועם אביו." מה שמראה שאמנון שלך לא יכל להתמודד עם מה שהוא עצמו עשה לזוהר! וחוץ מזה שהוא עירגן מסיבה שבה הייתה מוסיקה שמחה ריקודים והכל טוב ויפה.. רק שזה היה בזמן שב יד ושם נערך טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה!!! אתה צריך עוד דוגמאות לפשעיו של אותו האיש שאתה כלכך אוהב??? אגב.. שמעת פעם אל משפחות שמכנות את עצמן "נפגעות אמנון יצחק"??? כדאי שתבר אם בן משפחה כזו.. הם כבר יגידו לך את האמת על אמנון יצחק האהוב שלך!

שופר

New member
שאלה ל"אחד החיילים"

אם הרב אמנון יצחק פושע מדוע בית המשפט נותן לו לדבר ומדוע עפ"י חוקי הכבלים עוד מעט הוא גם יקבל ערוץ בטלוויזיה לומר את דרשותיו להמונים , כיצד החוק במדינת ישראל נותן לכך להתקיים?

erez zon

New member
מעניין...

איך תקרא לאדם שיבוא ויראה לילדך את השקרים של העולם הדתי,יסביר לו קצת על אבולוציה וידבר דברי כפירה עד שילדך יעזוב את כל מה שחינכת אותו,ויחזור בשאלה. האם לא תראה באותו אדם פושע?נכון,לבית משפט הוא לא יגיע,ואולי הוא יקבל גם תוכנית בכבלים...אבל עדיין הוא יהיה פושע מבחינתך,כי הוא בא עד לפתח ביתך,וגזל איתו את בנך,את נפשו.

תשובה לשופר

הפשעים של אמנון יצחק נעשו בעקיפין... הוא אמנם לא רצח את זוהר במו ידייו אך הוא שטל במוחו רעיונות שגרמו לו להתאבד.. לפני התאבדותו של זוהר אביו ביקש לדבר עם "כבוד" הרב אמנון יצחק אך יצחק סרב כי לא יכל להתמודד עם מה שיצר.. ולמה אתה לא שואל איך פושעים יוצאים לחופשי מחמת הספק? או איך פושעים אחרים נמלטים מעונש? כמו כל דבר גם מערכת המשפט לא מושלמת... ותגיד לי... אתה יכול להבטיח שעכב צפייה בתוכנית זו לא יהיה עוד צעיר שיתאבד כמו זוהר ז"ל? מה נותן לך את הביטחון שדבר כזה לא יקרה?

שופר

New member
או או או

מדבר אחד הכי נפגעתי חייל שאמרת ש"מערכת המשפט לא מושלמת". כשחרדים אומרים את זהההההההה על הרב אריה דרעיייייייי אז אומרים תתביישו לכםםםםםםםםםםםםםםםםם , אבל כשחילוני אומר את זההההההההההה איפה כל ה נ א ו ר י ם. תתבייש לך...

שוב שופר..

הרב אריה דרעי... הסוגיה הזו עברה כבר הרבה מאוד דיונים... הוכח מעבר לכל ספק שהוא לקח שוחד!! דיי כבר לטחון מים!! וזו עברה גם לפי חוקי מדינת ישראל וגם לפי התורה.. ככה שאין לך שום טענה בנושא הזה!

zazaza

New member
אתה כל כך טיפש שזה מדהים

יש לך בכלל מושג על מה הוא דיבר ? יש לך בכלל מושג על מה אריה דרעי נשפט וישב בכלא ? האם ידעת כי אריה דרעי נידון בערכאות משפט שונות וע"י 9 שופטים ? יש לך בכלל מושג כמה שטוף מוח ופראייר אתה ? אני פשוט בהלם שאתה בעצם מצליח לשלוח הודעות בפורום. אין לך מושג בכלל על מה דיבר אחד החיילים ואין לך מושג על מה אתה בעצמך מדבר. אהבל.

ReD BuLl0

New member
חבל שלא ציינת

בס"ד חבל שלא ציינת שזהר חבני התאבד אחרי חצי שנה כחוזר בשאלה. וחבל שלא ציינת שהעיתונים של היום שלמחרת התכנית של אילנה דיין נתנו לתכנית ציון נמוך מאוד ואף אמרו שהתכנית בכלל לא מוכיחה כלום. וחבל שלא ציינת שצוות שופר ערך ראיונות עם תלמידי בית הספר של זהר חבני ועם חביריו הקרובים ואלה אמרו שהוא התאבד בגלל אהבה נכזבת ולא בגלל הרב אמנון יצחק. אבל בטח תגיד שאנשי שופר שילמו להם מליון דולר בשביל שיגידו את זה. אתר חופש גם אומר שהרב אמנון יצחק הזמין את הציבור לכנס מלא הומור ואטרקציה לזכר 73 החיילים. וכבר מזמן זה הוכח כשקרי... והם אמרו גם שהרב אמנון יצחק אמר שהחילונים ישרפו כמו יתושים, הם הביאו אפילו ציטוט מעיתון מעריב , רק הם שכחו להזכיר שהרב אמנון יצחק תבע את העיתון על הוצאת דיבה, והדברים בכלל לא נאמרו אני מזמין את כולכם לשמוע את כל הקלטות שלו ואם תמצאו את הדברים האלה שנטענו נגדו תקבלו ממני 25 מליון דולר........

בוא נגיד ככה..

אם היה לך בן... בגיל 17 נניח... וכל החיים שלך הייתה נותן בשבילו.. לכנך אותו קמקיים תורה ומצוות.. להיות חרדי טוב (אם יש דבר כזה) שנים של השקעה מצידך כל יום בהקניית ערכים מסויימים... ויום בהיר אחד אני הייתי בא ומנהל שיחה קצרה עם בנך יחידך... והוא היה שוכח את כל מה שלימדת אותו כל מה שהשקעת בו חוזר בשאלה שלמה ובורח מהבית לתמיד ככה שלא תראה אותו יותר בחיים... מה הייתה חושב עליי??

ReD BuLl0

New member
אני מניח שהייתי נורא נורא מתרגז...

בס"ד דרך אגב: אני בן 18 כיום- חזרתי בתשובה בגיל 16 וחצי, ואבא שלי מתכחש אלי וטוען שגנבו לו את הילד, אני חזרתי בתשובה מבחירה אישית שלי ללא כל כפיה מצד אחר חשוב להזכיר. ואני מניח שאם היו מחזירים ילד חרדי-דתי בשאלה אז ההורים היום מתרגזים , בדיוק כמו שאבא שלי מתרגז עלי ואף היתה תקופה מאוד ארוכה שהוא כפה עלי להיות חילוני, אבל גם זה עניין אחר... בכל אופן התורה מצווה אותי להציע לאנשים לחזור בתשובה, אם תיתקל בי ברחוב תמיד תוכל לדחות את הצעתי. אבל אני לעולם לא אפסיק. בשם חופש הביטוי. מה שבטוח זה שאני לא פורץ לישיבות ומחדיר לתוך הגמרות כל מיני קונטרסים של דעת אמת...

begone

New member
ה´ אוהב אותך, אבל אבא שלך לא

איך תסביר שה´ אוהב אותך, אבל אבא שלך כועס עליך? לדעתי, אבא שלך חי וקיים. אבל אלוהים, אפעס, קצת לא מראה את נוכחותו בשטח, אם אפשר לומר כך. "אני לעולם לא אפסיק. בשם חופש הביטוי" חופש הביטוי? ידידי המתחרד, חופש הביטוי היא זכות שפותחה בידי הוגים מערביים, והיא זכתה למעמד עליון בזכות בית המשפט העליון של מדינת ישראל. איך אתה משתמש בחופש הביטוי כדי להפיץ דת שמתנגדת לחופש הביטוי? הרי זה דבר והיפוכו: אם אתה בעד חופש הביטוי, אתה צריך להתנגד לכל דת הפוסלת את חופש הביטוי. חופש הביטוי הוא ערך שהמציאה התרבות המערבית המודרנית, ואין לו שום קשר לדת היהודית. "התורה מצווה אותי להציע לאנשים לחזור בתשובה" התורה מצווה הרבה דברים. האם אתה הורג מוסלמים להנאתך? כי גם יש מצווה כזאת. האם אתה שובר פסלים ומרביץ למחללי שבת? אתה לא יכול לומר שהתורה מצווה אותך לעשות דברים מסוימים, אבל באותה נשימה אתה מתעלם ממצוות חשובות אחרות המופיעות בתרי"ג המצוות. זה מראה על חוסר עקביות.

למעלה