שלום לכם!

zazaza

New member
מה ?! אפליה מותרת לדעתך ?! יופי

אם לפי דעתך אפליה על בסיס דת מותרת אז מעכשיו בעסק המשפחתי לא אקבל יותר אף אדם דתי לעבודה ואפטר את כל הדתיים שכבר עובדים אצלי. המשפט הזה נשמע לך הגיוני ?! ברור שלא, והמשפט שלך שאפליה זו מותרת על פי חוק מדגימה בורות מדהימה בחוקי המדינה, בדמוקרטיה בסיסית ובאנושיות. אני אצטט אותך : "יותר נכון לומר שהוא הכריז על כך שדנו אותך למיתה ע"פ אמונתו" - אתה קורא מה שאתה כותב ?! זה לא הסתה ? איפה אתה חי ? אמירה כזו של איש דת עלולה להתפרש על ידי דתיים אחרים כהתרת דמו של החילוני. אמירה שכזו הינה הסתה דוחה.

zazaza

New member
שאלה לחידוד

השאלה היא נוקבת ואני מבקש תשובה שמתחילה ב"כן" או "לא". האם אתה תומך בדעתו של אמנוני טמפוני כי החילונים צריכים למות ? שאלה פשוטה של כן ולא...

sandchicken

New member
לא, קרא שוב מה שכתבתי

אמרתי שאפלייה בדיני שמיים בין דתי לחילוני מותרת, לא דיברתי בשום אופן על אפלייה בעניינים ארציים (קרי - מבחינה חוקית או כלכלית). קאפיש? "אתה קורא מה שאתה כותב ?! זה לא הסתה ? איפה אתה חי ? אמירה כזו של איש דת עלולה להתפרש על ידי דתיים אחרים כהתרת דמו של החילוני. אמירה שכזו הינה הסתה דוחה." אתה פשוט טועה, זה אפילו לא מקרה שיכול בדוחק להיחשב כהסתה (כמו התבטאויות אחרות). באופן ברור הכוונה היא שהא-ל עצמו ייפרע מהחילונים. ברור גם שאל לדתיים לקרב את הקץ (מכיוון שבך הם מונעים מהחילונים לעשות תשובה).

zazaza

New member
למה אתה משקר ?!

אני מצטט אותך : ""בסדר, זו אפליה על בסיס דתי." בסיידר, זו אפלייה על בסיס דתי, כיוון שאפלייה זו אינה אפלייה האסורה בחוק על מה התרעומת?" לא דיברת על דיני שמיים דיברת על אפליה האסורה בחוק !

sandchicken

New member
תן לי קצת קרדיט

אם לא את הקרדיט שאני לא משקר, לפחות את הקרדיט שאני לא עד כדי כך מטומטם לשקר באופן כה גלוי. במקרה הזה, יש "אפלייה" בדיני שמיים ("העבריינים" החילונים ייענשו, ו"הצדיקים" הדוסים יתוגמלו), והיא אינה אפלייה האסורה בחוק - כלומר היא אינה מפריעה לחיי היום יום שלך - בניגוד לאפלייה שאתה תארת (בה אתה מפטר מעסק אנשים רק בשל דתיותם - שהיא אפלייה האסורה ע"פ חוק). הבנת?

zazaza

New member
השריפה

של החילוניים אמורה להתרחש בחיים "האלו" (דהיינו, חיי היומיום), כאשר רב אומר שהחילוניים צריכים להשרף זה עלול להשפיע גם בחיים האלו. ואין זה ראוי לומר דבר כזה, בייחוד כשאני יכול לדמיין מה יקרה אם הייתי אני אומר במוצהר (או שמא טומי לפיד) שכל הדתיים צריכים לעלות על המוקד. את הדיון לגבי דיני השמיים אני אזנח בנקודה זו, ובו נגיד שהיה קצר בהבנה בינינו.

sandchicken

New member
אני מסכים איתך

זה בהחלט דבר שאינו ראוי להיאמר, אבל עדיין אינני חושב שיש בכך משום הסתה. ושוב אדגיש, זה משהו שלא ראוי להיאמר.

zazaza

New member
אני מקווה שאתה צוחק.

ואם הייתי אומר שכל מי שמאמין באלוהים היהודי צריך להשרף על כך על פי אמונתי באל השמש האינקי ? מה דעתך אז ? או שמא הייתי משווה את כל מניחי הטפילין ליתושים שצריכים להצלות ?

begone

New member
חבל מאוד שאתה מכזב

"כל כך קשה לך להאמין שאני לא שומע מחזירים בתשובה?" האיש קיבל יותר כתבות בעיתונות בלי סוף. אתה מנותק מן העיתונות? "תודה, אבל אם כבר אני מעדיף לשמוע אותו במקור, בהזדמנות" אתה לא מאמין לעיתונים שציטטו אותו? "בסיידר, זו אפלייה על בסיס דתי, כיוון שאפלייה זו אינה אפלייה האסורה בחוק על מה התרעומת?" שום אפליה איננה מותרת. גם אפליה על בסיס דתי היא אסורה. "הוא משאיר את הטיפול בחייך לא-לוהים, שבו אתה אינך מאמין (כמובן, רק כשנוח לך)" א) הוא מסית נגד החילונים בצורה ברורה, כיוון שהוא מנבא את מותם. ב) אני לא מאמין באלוהים כשנוח לי - אתה שוב משקר ומסית (אני לא מאמין בו בשום מצב שהוא) "לא תקבל, באופן סובייקטיבי לחלוטין אני קובע שזה דבר חיובי" אז אני קובע באופן סובייקטיבי שאונס זה דבר נפלא, והדת היהודית היא אסון טבע. איך אתה מרגיש עכשיו? "הסתה היא כאשר משתמע מדבריו קריאה לפגוע בך, וזה לא השתמע מדבריו" ידידי הטיפשון, אנא פתח את חוק העונשין וקרא את הגדרת החוק ל´הסתה´. לא יזיק לך ללמוד קצת על העולם לפני שאתה מדבר עליו.

sandchicken

New member
שמע ידידי היקר

אתה יכול לשכוח מהתייחסות ממני עד שלא תשפר את הסגנון שלך. וכן, אם בא לך, אתה רשאי לחשוב שניצחת בוויכוח וללכת להשוויץ לכל החבר´ה בגן.

begone

New member
שועל במנוסה

שוב אתה בורח מהתמודדות עם דיון קשה לך, בגלל טיעונים סגנוניים טכניים. ברח, שועל במנוסה, ברח, ואל תשכח בדרך לשאול את אמנון יצחק אם ארה"ב תטבע בעוד שמונה חודשים או שבעה.

voguemaster

New member
בוא נגיד לאמנון דבר כזה

בתור אנשים חילוניים, אנחנו מה שנקרא בפי היהדות "תינוקות תמימים", או משהו בסגנון. כלומר, אנחנו תמימים ולא מקיימים מצוות. אלוהים לא פוגע בחפים מפשע ולכן הוא לא יפגע בנו. לעומת זאת, דתי שמפסיק לקיים מצוות זה משהו אחר. כלומר, מה שאמנון אומר זה בולשיט. לא מפתיע אף אחד.

begone

New member
שלום גם לך

"למה לא להאמין? מה יש להפסיד?" א) זמן ב) כסף ג) אנרגיה ד) הקשר עם המציאות העובדתית ה) חופש הרחבה: א) זמן = התפילות, הפולחנים, השבת וכו´ ב) כסף = ככל שאתה יותר דתי, כך אתה פחות עשיר (סטטיסטית!) ג) אנרגיה = הגעלת כלים, הכשרת מזון, לבוש חם וכו´ ד) הקשר עם המציאות = מי שמסתמך על אלוהים, מסתכן בכישלון ה) חופש = הדת היא כלוב פסיכולוגי, כלכלי, חברתי ופוליטי שהמציאו בני-אדם עבור בני-אדם אחרים. "הם מאמינים באמונה שלמה שמה שהם עושים זה מתוך טוב לב ומתוך רצון לעזור וזה" הנאצים האמינו שהם מנקים את העולם מזוהמה, כאשר הם שוחטים את היהודים. הם גם האמינו שכיבוש העולם ישפר את מצבם של כל תושבי העולם. אם הולכים לפי האמונה - אפשר להתחיל גם לשרוף מכשפות או להפיל את מגדלי התאומים.

ולהרויח?

אמנם יש הרבה השקעה בדת, אבל אל לנו להתעלם מתחושת ה"נכונות הקיומית" האדירה שאופפת את המאמין.

begone

New member
אכן תחושה נפלאה

יריב ברוכים הרגיש תחושת ´נכונות קיומית´ אדירה כאשר הלך ושרף מכוני ליווי ורצח ארבע נשים חפות מכל פשע. אכן - תחושת ה´נכונות הקיומית´, המבוססת על אלוהים שרצח שישה מליון יהודים מאמינים ולא-מאמינים (כמו גם ילדים ונשים), היא תחושה נפלאה שכל אדם המעונין להשמיד את זולתו צריך לחוש באופן מיידי! ויפה שואה אחת קודם.

oren*

New member
את אותה "אורגזמה רוחנית" אני מקבל

בדרכים אחרות חוץ מלהניח תפילין או להסתובב ברחוב עם בגדים ארוכים וכובע.

הגזמת לגמרי

עם כל ההשוואה בין מטיפי הדת להיטלר.. כאילו - יחי ההבדל הקטן רצח עם מול בקשה להניח תפילין הם לא דורשים ממך, אף אחד מעולם לא קשר מישהו והכריח אותו ללמוד תורה או להניח תפילין. הם שואלים אותך, מציעים לך, מנסים לעניין אותך בנושא. עכשיו ממול - או מה שאתה הצגת ממול - היטלר. איך אפשר בכלל להשוות???? השוואה מוגזמת ומוטעית, אם תשאל אותי.

begone

New member
האמנם, אנטיגונה?

"יחי ההבדל הקטן רצח עם מול בקשה להניח תפילין" בתרי"ג המצוות יש מצווה אחת נפלאה - השמדת עמלק. למיטב ידיעתי, זה רצח עם מובהק. ואם יש מצווה המכריחה את המאמין לבצע רצח-עם - אזי אין הבדל כל כך קטן בין היטלר ובין הדת היהודית. אל תשכחי שבכל דור ודור מוצאים כמה רבנים את העמלק התורן...ראי הסטיקרים של ערפאת=עמלק...ראי עובדיה יוסף שטען שיוסי שריד הוא עמלק, אמנון יצחק שטוען כי כל החילונים יישרפו ועוד דברי שפר. "אף אחד מעולם לא קשר מישהו והכריח אותו ללמוד תורה" האמנם? בתור ילד חילוני שלמד בבית ספר חילוני, אני זוכר בבירור איך הכריחו אותי ללמוד תורה, והכריחו אותי להיבחן על התורה. כמו כן, החברה החרדית, המונה כחצי מליון בני-אדם, מכריחה את הילדים והמבוגרים ללמוד תורה כל הזמן. אז את רואה שאת לחלוטין מנותקת מן המציאות!

למעלה