שלום לכם אנשים יקרים

OECBFTP

New member
סניח...

אל תשאלו מאיפה קפצצתי לפה פתאום אבל סתם ראיתי איזה קישור מתפוז אז אמרתי בוא נכנס שוב... משעשע אותי מה שמתנהל פה, שמים את הציונים במרכז, שמרגישים שיעמום ובזבוז בבית הספר, אז למקרה הזה אני מציע שקודם כל תשיגו ציון טוב ואז לפחות אפילו כלפי הסביבה תיראו יותר חכמים... מה שאמרת, שבחט"ב הרגשת שהמצב החברתי יותר משנה לך מהלימודים רק מוכיח שגם מחוננים לא מתעלים על אדם ממוצע בשום תחום... אם לומר את האמת, אם הייתה לי היכולת הייתי זורק את כל המבחני איי קיו והשמוצ'קעס לפח, אין אלה יותר ממספרים, שלא מעידים על שום דבר, החשיבה לדעתי תלויה ב99% מהסביבה אם זה חינוך הורים וסטאף ו1% אם ישנה איזו בעיה פיזית כלשהיא, למעשה אני גם לא מאמין שיש דבר כזה בעיות ריכוז ודברים כאלה, יש רק רצון שנובע ישירות מהחינוך שהגיע, לרוב, ישירות מההורים, אם ההורים חינכו לסקרנות ורצון לידע אז הסיכוי שהילד יקרא גאון הגיוני מאשר ילד שגדל ברחוב... כמובן שעכשיו תשללו את כל דברי על הסף בגלל שאתם לא מכירים אותי וסתם נדחפתי לכם באמצע החיים, באמצע הודעה של מישהו אחר ובאמצע סתם, אבל העיקר שאני מאושר ^_^ נ.ב. אני גם מחונן, שזה דיי ברור אחרת לא הייתי כותב את ההודעה כי הייתם אומרים שאני מקנא וסטאף... נ.ב.2 החתימה פה למטה ובערך כל מה שסובב את המשתמש שלי נכתב לפניי בערך 6 שנים ^_^

neko

New member
בוקר טוב. ../images/Emo13.gif

בעיות ריכוז קיימות בהחלט, ויכולות לנבוע ממגוון של סיבות - מבעיה מולדת ועד לעודף סוכר בדם ברגע כלשהו. נסה פעם לשתות קפה שחור גדול חזק עם 4 כפיות סוכר, ואח"כ לשבת שעה רצוף בלי לזוז. מהר מאד תגלה מה זה הפרעות ריכוז, ואולי גם היפראקטיביות. זה שאתה לא סובל מבעיה לא אומר שהיא לא קיימת
..

NoShadow

New member
דרך אגב, עוד פנינה קטנה...

נתקלת במושג אוטודידקט? כמה שידוע לי, רוב האנשים עם IQ מעל 130 הם אוטודידקטים מה שאומר שמסוגלים ללמוד לבד כמעט כל מה שרוצים, ודרך אגב - כל המדענים הגדולים לפני המאה ה 20 עשו את המחקר שלהם לבד, והם היו אנשי אשכולות כי אחרת לא יכלו לממן את עבודתם.... המצב דומה היום, ומי שחושב אחרת ומשקיע את רוב זמנו במחקר בלבד עשוי לגלות עד כמה הוא כושל בתחומים אחרים בחיים... לדעתי אדם שלם הוא גם למדן ששואף תמיד להתפתח וגם דואג לפיזור הידע שלו על רוב/כל תחומי החיים שלו ולא רק תחום המחקר.

neko

New member
מצד שני, אותם אנשים היו גאונים

נדירים, ולא נפוצים כמו החוקרים של היום. מה גם שעלות המחיה הייתה קטנה בהרבה בעולם בלי מותרויות - ללא צורך לשלם על חשמל, רפואה, אוכל. לא במקרה הרבה תגליות גדולות נעשו ע"י נזירים שלא היו צריכים לדאוג לפרנסתם. למיטב ידיעתי אנשים כמו גלילאו, ניוטון, אוילר וכו', הגדולים של העבר, בהחלט למדו באקדמיה, וחלקם אף למדו באופן פרטי וממוקד בהרבה. ד"א,, אני חושב שאותם גדולים אכן כשלו בתחומים אחרים בחייהם, ורובם אכן גילו סימנים של מחלות נפש קשות, לא התחתנו, לא הולידו ילדים, ולא עשו דבר מלבד העיסוק בתחומם.

Southparking

New member
../images/Emo72.gifעצה ../images/Emo26.gif

תקשיבי בכיתה תגרמי לכולם לחשוב שאת הכי חכמה עד שהבצפר כבר ירצה להעביר אותך לבית ספר של מחוננים או משהו כזה

Southparking

New member
../images/Emo72.gifאם כולם חושבים שהיא טיפשה

לא נראה לי שירצו להעביר אותה לבי"ס של מחוננים

למעלה