שלום לכם אנשים יקרים

mishx2

New member
שלום לכם אנשים יקרים

אני בת 17 וחצי בכיתה יב שהייתי בכיתה ב' גילו שאני מחוננת... רצו להקפיץ אותי כיתה אבל ההורים העדיפו שאני ישאר עם החברים שבכיתה... עכשיו עד כיתה ו' השתעממתי בשיעורים כל הציונים היו מאה (כמו אצל כולם לא?) בכיתה ז' הפסקתי ללמוד... עניין אותי יותר מצבי החברתי מאשר הלימודים... הציונים הפכו לבינוניים מאז... בכיתה ט' שכבר לא עניין אותי המצב החברתי מצאתי את עצמי יושבת בשיעורים ומשתעממת מהחומר שנלמד בכיתה.... המורה מורחת חומר של 5 דקות ב40 דקות וחוזרת עליו כל הזמן... אני לא ילדה סבלנית וקשה לי להקשיב אם לא מדברים נטו אז אני פשוט לא מקשיבה.. ובגלל שאני עצלנית ויש לי בעיות בכתף ימין אני גם לא כותבת... כך שבעצם ב6 שנים האחרונות אני לא עושה כלום בבית הספר... עד היום בחיים לא למדתי למבחן או בגרות יותר משעה.... כי החומר לא מעניין אותי ובגלל זה כל הציונים של ממוצעים ביותר... אני מרגישה שאני מתבזבזת... אני נורא ילדה של דווקא... והדווקא הזה דופק אותי... המח שלי עובד בצורה כזאת: מה שלא מעניין אותי, אני לא לומדת. מה אני יעשה בעתיד? אני רק רוצה לציין שבבית אני לומדת הרבה דברים אחרים שכולם משום מה לא קשורים לבית הספר... אני אוהבת לקרוא ספרי רפואה מילונים וספרי שירה... כולם כולל המשפחה שלי חושבים כבר שאני טיפשה אבל אני יודעת שאני לא... אני יודעת שאם אני רוצה בקלות אני מקבלת מאה.... אין לי מושג למה כתבתי את כל זה... אולי כי זה על הלב שלי כבר הרבה זמן ואני מרגישה שכאן המקום לפרוק את זה... תגידו לי אתם... האם זה צודק שאני מאשימה את בית הספר במצב שלי? לפי דעתי בתי הספר בישראל לא מתחשבים בפרט אלא בכלל.. ואם כבר הם מתחשבים ביחיד זה רק באלה שזקוקים לעזרה... שהם מתקשים בחומר... שיש להם "צרכים מיוחדים" למה בית הספר לא רואה שגם אני צריכה עזרה?? 6 שנים ואף אחד לא רואה כלום.... אני מרגישה בזבוז שיעמום וכשלון.... תודה שהשקעתם מזמנכם לקרוא את ההודעה המשך שבוע נפלא מיש מיש

אוף אני כ"כ מבינה אותך!!!

אני בת 13 בכתה ח' וגם אני מחוננת. הציונים שלי טובים ואני משקיעה והכל אבל יש רגעים שפשוט נמאס לי!!! המורים באמת מורחים חומר של חמש דקות בשיעור שלם! ומסבירים לפחות 1000 פעם כל חצי משפט! זה נורא! הקבצה א' במתמטיקה אצלנו זה מציון 75 ומעלה... אז זה לא ממש הקבצה א'!!! הילדים ה"מסכנים" עם הצרכים המיוחדים מקבלים את כל תשומת הלב! ומה עם המצטיינים? למה אין חינוך למצויינות? זאת שאלה שההורים שלי ואני שלי שואלים את עצמנו הרבה מאוד זמן.

Britush

New member
זה לא לגמרי נכון,

יש "חינוך למצטיינים", כפי שניסחת את זה; כיתות מחוננים, האצות, מגמות מיוחדות, תוכניות לימודים מחוץ לביה"ס, וכו'. אנחנו לא *לגמרי* מקופחים. (למעשה, נראה כאילו כל התלמידים הממוצעים מקופחים, אבל זה עניין אחר.
) (סליחה אם שלחתי פעמיים בטעות, זה הודיע על error כשניסיתי לשלוח קודם.)

meitush123

New member
זה רק אם אתרע מזלך לחיות במרכז

כרגיל-מי שגר בפריפריה נדפק. אבל לי לפחות יש יום בשבוע בתכנית מיוחדת, מחר מתחילים, איזה כיף! רק חבל שכל שנה משרד החינוך עוד יותר מקצץ
וגם מבחר השיעורים הצטמצם

RainDrop

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo80.gif

בתיכון יש כיתות למצטיינים, אבל עד שמגיעים אליהן, מערכת החינוך מאבדת המון מחוננים. וזה חבל.

אני בכתת מחוננים בחטיבת ביניים

והייתי בפרויקט מחוננים (העשרה פעם בשבוע) בכתות ג-ו. זה לא נכון שיש רק בתיכון!

RainDrop

New member
איזה כיף לך../images/Emo3.gif../images/Emo80.gif

הממ, גם אני הייתי בפרוייקט העשרה כזה ביסודי (אם כי רק שנה אחת). אבל אין את זה בכל מקום, ובדרך כלל מצריך הסעות וכסף. פרוייקטים למתקשים *הרבה* יותר נפוצים, ונכללים לרוב כחלק ממערכת השעות של בית הספר. וזה לא הוגן.

סנדרין

New member
מסכימה עם כל מילה. ../images/Emo142.gif

מערכת החינוך מתנהגת כאילו שמרגע שתלמיד יודע את החומר, היא מילאה את חובתה. זה לא הוגן

דווקא יש התייחסות למצויינות..

תחפשי באזור שלך אם יש כתת מחוננים, או פרוייקט העשרה למחוננים. אני למשל לומדת בכתת מחוננים בהרצליה (אני בכתה ט), ואני יודעת שיש כל מיני פרוייקטים למחוננים גם בערים אחרות. אז תבררי ואני בטוחה שתמצאי משהו!

mishx2

New member
מה זאת אומרת?

איך אני יכולה בידיוק לעשות תואר אם אפילו בבית הספר אני לא לומדת? כולם בטוחים שאני טיפשה.... בגלל שאני לא לומדת כ ל ו ם והציונים בהתאם

Britush

New member
זה לא קשור,

את יכולה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה (או בתוכניות דומות אחרות). אם החומר יעניין אותך, יש הרבה סיכוי שכן תשקיעי.

mishx2

New member
שאלה לי אליכם

איך המצב שלכם בלימודים? אתם מסתדרים? ומי שסיים... איך היה לכם בבית הספר? ומה אתם עושים עכשיו? איך הסתדרתם? אני ממש מפחדת שאף אוניברסיטה לא תרצה לקבל אותי אחר כך

dogli3

New member
תשובה אלייך..

המצב הציוני שלי מעולה אבל זה לא אומר שאני נהנית בשיעורים. להיפך, הם מאוד משעממים אותי. וכמו שאמרו פה, המורה מורחת חומר של מס' דקות על שיעורים על גבי שיעורים. זה משעמם ואין הרבה לעשות.. איך מסתדרת? מציירת את הסמל של ח"א :)

PIPER 4 ever

New member
מסתדרים! חח

בעיקרון הממצוע שלי ממש טוב (98) אבל עדיין- אני לא איזה גאונה, גם אני לפעמים לא מבינה דברים ולא כללל השיעורים משעממים... אבל הרוב!!!

תשובה לי אלייך :)

אני מסתדרת..אבל אני בכתת מחוננים.. אם יש לך בעיות עם מריחות של המורה אז תעשי ככה: תקשיבי ב-5-10 דקות הראשונות של השעור ותשקיעי, וכשהמורה מתחילה לחזור על עצמה תקשיבי ותעשי עוד משהו יחד עם זה כדי לא להשתעמם, וכשאת שומעת שהמורה אומרת משהו חדש אז תקשיבי שוב.

kreacher

New member
מזדהה עמוקות (כולל קריאת המילונים)

בית הספר יכול להיות מקום מאוד משעמם ומדכא למי שנאלץ ללמוד בסביבה שמתחת לרמתו. מערכת החינוך, ובצדק לדעתי, רוצה להביא את כל התלמידים לרמת מינימום מסויימת, ובגלל זה אנשים שלא צריכים את כל המריחה של החומר מוצאים את עצמם מחוץ למסגרת (לא פיזית)- הם לא לומדים כי זה מתסכל ללמוד בקצב הזה. החומר לא תמיד מעניין ופה אני מזדהה ביותר, כי אני, כמוך, לא מסוגל ללמוד כשלא מעניין אותי, וזה דופק אותי גם עכשיו באוניברסיטה. תראי, את כבר ביב', אין טעם לדבר איתך על כיתת מחוננים כי כבר מאוחר מדי. כל מה שאני יכול להמליץ לך זה להצליח כמה שיותר בבגרויות ובפסיכומטרי כדי שבאוניברסיטה תוכלי ללמוד את מה שבאמת מעניין אותך.

neko

New member
וגם אם לא מצליחים יותר מדי, לא נורא

תמיד יש אפשרות להשלים ולתקן, ויש בארץ המון מכללות וכמובן האו"פ, שלהם אין דרישות קבלה כ"כ גבוהות.

למעלה