שלום לכולם

ruth s

New member
טוב, עקב חוסר מעש נוראי..

* בן כמה אתה? 18.5 * מאיפה בארץ? אזור הצפון * מתנדב / עובד? לא מוגדר * אילו קורסים או הכשרות עברת? 60, תאר"ן, השתלמות נט"ן, משריצי מתנדבי נוער (קרי מדריכים), 88, לאחרונה ויתרתי על נהגים (וב"ה יהיה המשך בצבא..) * איך הגעת למקצוע? עניין אישי * אירוע משמח שזכור לך ממשמרת/תורנות משמרות לילה למינהן..
* אירוע קשה/שהשפיע עליך ביותר? תתפלאו אבל, הזנחה של קשישים. בעיקר של הסבתות עם הכאבים בחזה בנט"ן.. * מה מושך אותך להשאר במקצוע? האנשים (נו טוב, גם הנוירוטרנסמיטורים שמופרשים בכמויות..) * חולה/אירוע שלעולם לא תשכח... החייאה על נפגע תליה. אני ובהשפעתי גם הפארא', "ציפינו" למצוא מישהו אחר.. * הפאדיחה שלעולם לא ישכחו לך... היו יותר מידי.. * מה עדיף, תאונת דרכים באמצע סופת גשמים ורוחות או העברה הבייתה, גברת בת 120 קילוגרם? ת"ד+גרביים תרמים+חרמונית (באזור ירדן יש חרמוניות של מד"א!) * כתום, לבן או בז'? ירוק * מקדימה או מאחורה? (כשסוחבים את הכסא, סוטים!) קדימה * צוות קטן ואינטימי או צוות גדול? קטן ואינטימי * אתה נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה, אתה - פותחת בשיחה, וממש לא על כלכלה!

ועכשיו תורי

בן כמה אתה? 22.5 מאיפה בארץ? שרון - זכרון יעקב מתנדב / עובד? מתנדב אילו קורסים או הכשרות עברת? מע"ר, חובשים, נט"ן, תער"ן, 3 השתלמויות כוננים, אר"ן. איך הגעת למקצוע? אהבה ממבט ראשון, ואבא שלי גם במד"א אירוע משמח שזכור לך ממשמרת/תורנות כשאשה ששטיפלתי בה הגיעה לתחנה ואמרה תודה. אירוע קשה/שהשפיע עליך ביותר הפיגוע בסברו. מה מושך אותך להשאר במקצוע? אהבה לזה, והרגשת הסיפוק בהחייאה מוצלחת.. חולה שלעולם לא תשכח... אין הפאדיחה שלעולם לא ישכחו לך... הייתי בחניון של שערי צדק, אני מוציא את המיטה הריקה מהאמבולנס, והחגורה תפסה את הגלגלים.והמיטה נפלה איך שהיא על הרצפה. מה עדיף, תאונת דרכים באמצע סופת גשמים ורוחות או העברה הבייתה, גברת בת 120 קילוגרם? ת.ד. כתום, לבן או בז'? לבן מקדימה או מאחורה? (כשסוחבים את הכסא, סוטים!) אין הבדל צוות קטן ואינטימי או צוות גדול? קטן ואינטימי אתה נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה, אתה - מחשמל אותו

red tomato

New member
נו טוב...

* בן כמה אתה? 16.5 * מאיפה בארץ? ראשל"צ * מתנדב / עובד? מתנדבת * אילו קורסים או הכשרות עברת? 60, תאר"ן, השתלמות נט"ן * איך הגעת למקצוע? מחויבות אישית * אירוע משמח שזכור לך ממשמרת/תורנות? היום היתה לי משמרת נט"ן ראשונה זה מספיק טוב?! :) * אירוע קשה/שהשפיע עליך ביותר? ת.ד. רצינית לפני שנה (שלושה פצועים: קשה בינוני וקל, הנט"ן לקח את הקשה, אנחנו את הבינוני והקל) + עוד ת.ד. מתישהו בחודש האחרון, רכב הפוך הפצוע נמצא מחוץ לרכב והגב שלו פשוט היה מגורד (לא העברנו לנט"ן משיקולי זמן פינוי - 100 מטר בערך מאסה"ר) * מה מושך אותך להשאר במקצוע? התמכרתי * חולה שלעולם לא תשכח... תינוקת בת פחות מחודש שנפלה * הפאדיחה שלעולם לא ישכחו לך... כתבתי בטפסים דימום קרטאלי (אבל רק במקום אחד, לפני כתבתי נורמלי :) ) * מה עדיף, תאונת דרכים באמצע סופת גשמים ורוחות או העברה הבייתה, גברת בת 120 קילוגרם? בטח שת.ד. * כתום, לבן או בז'? שיהיה לך יום כתום * מקדימה או מאחורה? (כשסוחבים את הכסא, סוטים!) מקדימה * צוות קטן ואינטימי או צוות גדול? קטן ויעיל * אתה נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה, אתה - - מתעלם באלגנטיות לילה טוב לכולם

amitzahavi

New member
אז מה...אני לא../images/Emo35.gif

וזהו סיפור חיי...
* בן כמה אתה? בן 17.1 בדיוק היום
* מאיפה בארץ? תחנת מודיעין (נסיעה??) - איזור איילון
* מתנדב / עובד? מתנדב...העובדים פה כולם סמויים.
* אילו קורסים או הכשרות עברת? קורס 60, קורס תאר"ן, השתלמות אט"ן...
* איך הגעת למקצוע? ברגל...התחלתי כמחויבות אישית ואז נשארתי...למשמרת בוקר,ערב,לילה,בוקר,לילה,בוקר,בוקר,ערב,לילה,ערב.....והיום עשיתי בוקר ערב..ומחר שוב בוקר ערב, ויום שבת בוקר.
* אירוע משמח שזכור לך ממשמרת: בזמן הגעה למקרה פשגתי אישה שילדנו חודשיים קודם...ואת התינוק. וזקנה שהתאהבה בי ורצתה לגעת ביד, וברגל וב...
* אירוע קשה/שהשפיע עליך ביותר: אדם שקיבל דום לב בדרך מהספה להדליק נרות בחנוכה עם המשפחה שלו....
. כמובן שהחייאה בסלון עם כול המשפחה וקביעת EX איתם ביחד זה אחת ההרגשות הרעות יותר שהיו לי בחיים. * מה מושך אותך להשאר במקצוע? זה שאולי יום אחד אני יציל מישהו\או לא ויהיה בעיתון
. הכיף שבלעזור לאחרים ובאמת להיות שם כשצריכים אותך.
* חולה שלעולם לא תשכח... ילדה בת 8 שלימדה אותנו על עובדות החיים.
* הפאדיחה שלעולם לא ישכחו לך...
אישה שהתקשרה לתחנה ואמרה שלקרובת משפחה שלה קרסה ריאה...אז אני ישר הזנקתי את האט"ן והייתי קצין מוקד לרגע .
* מה עדיף, תאונת דרכים באמצע סופת גשמים ורוחות או העברה הבייתה, גברת בת 120 קילוגרם? ת"ד זה הכי, אחי.
* כתום, לבן או בז'? לבן למה לא? כתום גם לא רע...
* מקדימה או מאחורה? קדימה...
* צוות קטן ואינטימי או צוות גדול? מי צריך צוות בכלל?
. הכי טוב צוות קטן, הכי טוב טקילה.........פישנזוןןןןןן.
* אתה נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה, אתה - - פותח בשיחה על מצב הכלכלה בימינו
- מתעלם באלגנטיות
- מחשמל אותו
- מראה לו תמונות של החתול

18 G

New member
וגם אני

* בן כמה אתה? 16 * מאיפה בארץ? ראשון * מתנדב / עובד? מתנדבת * אילו קורסים או הכשרות עברת? 60 בקיץ תארן וב"ה גם מדריכים * איך הגעת למקצוע? חלום ילדות מכיתה ב' * אירוע משמח שזכור לך ממשמרת/תורנות איבטוחים למינהם * אירוע קשה/שהשפיע עליך ביותר פיגוע בגהה, הגופות מהפיגוע בנמל אשדוד * מה מושך אותך להשאר במקצוע? האדרנלין * חולה שלעולם לא תשכח... חולה ששוקלת בסביבות ה240 ק"ג * הפאדיחה שלעולם לא ישכחו לך... לא לי אישית אבל נסיעה שהחולה נפלה עם המיטה באסף מול כמעט 100 איש * מה עדיף, תאונת דרכים באמצע סופת גשמים ורוחות או העברה הבייתה, גברת בת 120 קילוגרם? ת.ד. * כתום, לבן או בז'? כתום מעל הפס האפור בחלוק * מקדימה או מאחורה? (כשסוחבים את הכסא, סוטים!) ותודה שעשני אישה * צוות קטן ואינטימי או צוות גדול? תלוי מי ומתי * אתה נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה, אתה - - פותח בשיחה על מצב הכלכלה בימינו - מתעלם באלגנטיות - מחשמל אותו WTF?!?!?! יום טוב

18 G

New member
נסיעות מתמשכות..

ואת הגופות מאשדוד הביאו אלינו לתחנה...

גם אני../images/Emo70.gif

19 וקצת
מודיעין
מתנדבת
60, מדריכים וכרגע בחובשים
מחלת נפש מגיל מאוד צעיר הביאה לאהבה הגדולה לאמבולנסים ודברים שקשורים לרפואה
לידה
המקרה הראשון שלי, הייתי קצת שוקיסטית
כשמישי שלמדה איתי בשכבה ניסתה להתאבד (100 כדורים לא הולך ברגל)
מחלת הנפש הקשה שממנה אני סובלת
המרוקאי והאופנוע יום לפני ראש השנה השנה והמבין יבין
שאמא שלי נלחצה בגלל שהאחים שלי שעה לא פתחו לה את הדלת בבוקר והיא הזמינה משטרה שהזמינה את מד"א כחשד לאסון...
תאונת דרכים כמובן
בז'.......... הותיקים של מודיעין יבינו
מאחורה
צוות גדול ואינטימי
שומר שהוא לא יצפס למעלה ועוד את כל השלושה על פי סדר רץ... לא ייאמן כמה הפורוםפ נהיה צעיר פתאום.... למה כל הסמויים לא עונים???

Daffynes

New member
גם אני!!!

בן כמה אתה? 17+ מאיפה בארץ? אני מיהוד (מתנדבת בקראון- ירקון ולפעמים פ"ת) מתנדב / עובד? מתנדבת אילו קורסים או הכשרות עברת? עברתי קורס שישים (160) ותאר"ן, וכנראה שיוצאת השנה למדריכים.
איך הגעת למקצוע? רציתי להתנדב ואז באו אנשים ממדא לבצפר ואמרו שיש מיונים, אז באתי אירוע משמח שזכור לך ממשמרת/תורנות אמ... הרבה. אבל חולה בהיפו שחזרה לעצמה אחרי שנתנו לה סוכר והייתה ממש מאושרת שהצלחנו להגיע אליה (הם רצו שנקפוץ מעל גדר בגובה שני מטר ושיחים... למזלינו מצאנו פירצה...) אירוע קשה/שהשפיע עליך ביותר ההחיאה הראשונה מה מושך אותך להשאר במקצוע? ההרגשה הטובה בסוף כל משמרת והאנשים במדא חולה שלעולם לא תשכח... אשר הפאדיחה שלעולם לא ישכחו לך... למזלי עדיין אין... ובוא לא נפתח פה לשטן!!
מה עדיף, תאונת דרכים באמצע סופת גשמים ורוחות או העברה הבייתה, גברת בת 120 קילוגרם? ברור שהעברה! גם ככה אף אחד לא סומך עלי שאני יכולה לסחוב חולים
כתום, לבן או בז'? ורוד מקדימה או מאחורה? (כשסוחבים את הכסא, סוטים!) מאחורה!! (אין לכם מושג מה קרה למישהו מהתחנה שלי כשהיה מקדימה...) צוות קטן ואינטימי או צוות גדול? קטן ואינטימי באופן עקרוני, אבל הצוות הכי טוב שהייתי איתו כלל 4 אנשים אתה נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה, אתה - - פותח בשיחה על מצב הכלכלה בימינו - מתעלם באלגנטיות - מחשמל אותו מה אתם חושבים?
משחקת איתו דוקים!

nikonit

New member
צריך, אז צריך../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif

בת 27
אזור הצפון
מתנדבת ועובדת... בחינוך.
מע"רים 44, חברה פרטית (ועוד כהנה וכהנה השתלמויות החייאה). רקע כללי - תחילת לימודים (שהפסקתי) לתואר "מדעי הרפואה הבסיסיים" (מסלול מחקרי) בעברית.
קורס מדריכי חוגי סיור, המע"רים הוא חלק מההכשרה. מאז לא עשיתי רענונים, ובשנה שעברה נאלצתי לחזור על הקורס כולו (תוך כדי שאני מזכירה למדריך כל מיני דברים חשובים יותר ופחות, שכדאי שיעבור עליהם), כדי לאבטח טיולים וסמינרים במסגרת התפקיד.
כל חניך שהגעתי אליו / הגיע אלי באמצע הלילה, עם התראה מעדת חברים מודאגים שמדובר לפחות בCPR.. רק כדי לגלות שנשרט קלות בקצה הזרת
ת"ד שתוכלו לקרוא עליה בשרשור של התרגומון לערבית.
המרה של חלום הילדות להיות חוקרת בתחום המחקר הרפואי.
לא יודעת אם לא ישכחו לי, אבל אני לעולם לא אשכח לעצמי - בפירוק של ארוע שהדרכתי בו, סנדה שהכנסתי לראש לחניכה שלי (נגמר בשלום, למזלי). על כל היתר אדלג מפאת חוסר רלוונטיות. לגבי המעלית, כמו שאני מכירה את עצמי - אפתח בשיחה ערה, אם אין ברירה אז על מזג האוויר, יותר סביר להניח שאחלוב מנו את תולדות חייו וחי משפחתו.. ואיך לעזאזל נתקעים עם חולה במעלית? על זה עוד לא סיפרת עמית!

Me 2

בן כמה אתה? 17.5
מאיפה בארץ?נהריה
מתנדב / עובד? מתנדב
אילו קורסים או הכשרות עברת? 60,תער"ן,השתלמות נט"ן,פרחי רפואה-קרדיולוגיה.
איך הגעת למקצוע? משיכה לתחום הרפואה , והרצון לעזור לאנשים.
אירוע משמח שזכור לך ממשמרת/תורנות. ההחייאה המוצלחת הראשונה שבדרך למיון החולה כבר השתעל..
אירוע קשה/שהשפיע עליך ביותר. קיבלנו נסיעה לילדה בת 17 שנדרסה ע"י מכונית והתברר שאני מכיר אותה.
מה מושך אותך להשאר במקצוע? הרפואה לדעתי זה התחום הכי מעניין שיש,חוץ מזה הכיף שבלעזור וכמובן שהחברה.
חולה שלעולם לא תשכח...חולה בן 90 שלקחנו משוטט ברחוב אחרי שברח מהבית אבות והאחות שם נתנה לו קורדיל בלי קשר לחיים. ושהגענו למיון הוא התחיל לדבר איתי ושאל אם אני רוצה שהוא יכיר לי בחורות...
הפאדיחה שלעולם לא ישכחו לך...לקחנו חולה של איזה 200 קילו,אל תשאלו איך המיטה החזיקה ואיך הורדנו אותה במדרגות אבל כשבאנו להעביר אותה למיטה במיון כנראה ששכחנו לסגור את המיטה והיא זזה והחולה התחילה לצעוק בגלל שהיא הייתה בין המיטה שלנו למיטה של המיון אבל יותר קרוב לרצפה ממה שאתם חושבים וכל האנשים שהיו במיון באו לעזור לנו והיא המשיכה לצעוק עלינו איזה חצי שעה.
מה עדיף, תאונת דרכים באמצע סופת גשמים ורוחות או העברה הבייתה, גברת בת 120 קילוגרם? ת"ד.
כתום, לבן או בז'? כתום.
מקדימה או מאחורה? (כשסוחבים את הכסא, סוטים!) אחורה , ככה הכיסא לא נתקע ברגליים כל הזמן.
צוות קטן ואינטימי או צוות גדול? 3 אנשים.
אתה נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה...פותח שיחה, במקרה שהוא לא משתף פעולה אז אני מחשמל אותו(אולי הוא מחוסר הכרה ובגלל זה הוא לא משתף פעולה?!?!)

DOPLEXN

New member
כשחייבים אז חייבים. . . ../images/Emo6.gif

1. בן 17 2. פ"ת 3. מתנדב 4. קורס 60, תאר"ן, אט"ן/נט"ן 5. באתי בשביל האקשן נשארתי בגלל העניין. 6. אירוע משמח הוא הלידה הראשונה- לידה של פג, ברת סיכון. לשמוע את הנשימה הראשונה של העולל- אין על זה. 7. אירוע קשה שאני זוכר הוא חולה סרטן בן כ-50 עם סרטן במוח, לאחר התדרדרות מהירה. 8. מה שמושך אותי הוא הידיעה שאני עוזר, המבט שאומר תודה, והמילים "תודה לך, הצלת אותי, אתה באמת הצלת אותי". 9. היתי פעם בהתהפכות רכב לתעלה הפצוע כהגענו אליו אמר "הייתי בטוח שאמות, הצלתם אותי, תודה" 10. פאדיחה- ללא ספק, פעם כמעט התהפכתי עם אמבולנס. 11. תאונת דרכים, המעיל הכתום (חלפ"ס) יודע לעשות את העבודה. 12. צבע שמתחיל בו"ו נגמר ברי"ש- ורוד זוהר. 13. מקדימה. 14. מתחיל במערכון- מנסה על החולה חומרים חדשים למופע.

chanand

New member
גם אני פה לפעמים....

* בן כמה אתה? 20 * מאיפה בארץ? קרנ"ש (ירקון) * מתנדב / עובד? מתנדב * אילו קורסים או הכשרות עברת? מע"ר, חובשים * מה עדיף, תאונת דרכים באמצע סופת גשמים ורוחות או העברה הבייתה, גברת בת 120 קילוגרם? ת.ד. * כתום, לבן או בז'? כתום * מקדימה או מאחורה? (כשסוחבים את הכסא, סוטים!)קדימה * צוות קטן ואינטימי או צוות גדול? קטן * אתה נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה, אתה - - פותח בשיחה על מצב הכלכלה בימינו - מתעלם באלגנטיות - מחשמל אותו

אני...

תפקיד: מתנדב (בהגדרה), בשעות-כמו עובד.
קורסים: 28, 44, 60, השתלמות אט"ן, מדריכים.
איך הגעתי: תמיד עניין אותי התחום, ועשינו קורס 44 בבי"ס אז המשכתי ל60.
אירוע משמח: כל מקרה שמצילים חיים הוא משמח.
אירוע קשה: ההחייאה הראשונה שלי - על תינוקת בת שנתיים, ולצערינו היא נפטרה.
מושך אותי: האהבה לעזור לאנשים, גם אם לפעמים הם רק מחפשים קצת תשומת לב.
חולה שלא אשכח: יש הרבה.. איפה להתחיל?
פאדיחה: בלי להתלהב או משו, לא זוכר אחת...
מה עדיף? גברת בת 120 ק"ג.
צבע: כתום. בהחלט.
קדימה או אחורה?: קדימה, פחות מזיק לגב.
צוות: גדול.
ולסיום.. פותח בשיחה, אבל לא על המצב הכלכלי...

EMT D

New member
אז בתור זקן הפורום

* בן כמה אתה? 32 * מאיפה בארץ? תל אביב והמרכז * מתנדב / עובד? יש הבדל(בשכר)?:) * אילו קורסים או הכשרות עברת? חובשים מדריכים , חובשים בכירים יש גם איזשהו תואר אבל זה לא רלוונטי.. * איך הגעת למקצוע? על זה נאמר (על מה בדיוק חשבת באותו רגע) - חבר מביא חבר * אירוע משמח שזכור לך ממשמרת/תורנות לידה ראשונה * אירוע קשה/שהשפיע עליך ביותר החייאה לא מוצלחת לתינוק * מה מושך אותך להשאר במקצוע? הסיפוק של מקרה שהלך טוב * חולה שלעולם לא תשכח... ילד שהותקף על ידי חבורה שפרקו לו את הצורה * הפאדיחה שלעולם לא ישכחו לך... לא חושב שיש משהו ספציפי (חוץ מהתאונה בנסיעה הראשונה שלי...) * מה עדיף, תאונת דרכים באמצע סופת גשמים ורוחות או העברה הבייתה, גברת בת 120 קילוגרם? איזו שאלה ת.ד והכי חשוב החליפת סערה הכתומה!!! * כתום, לבן או בז'? כחול * מקדימה או מאחורה? (כשסוחבים את הכסא, סוטים!) מאחורה * צוות קטן ואינטימי או צוות גדול? צוות גדול ואינטימי * אתה נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה, אתה - - פותח בשיחה על מצב הכלכלה בימינו - מתעלם באלגנטיות - מחשמל אותו משנה נושאי שיחה על מזג האויר עד ל הבת שלך פנויה? :)

amitp

New member
הבת שלך פנויה??

תגיד לי אתה ראית את הבת שלו לפני שאתה שואל שאלות מסוכנות כאלה??

למעלה