שלום לכולם

amitp

New member
שלום לכולם

לחדשים שהצטרפו אלינו וכמובן גם לכל הותיקים. מצטער שנעדרתי קצת מהפורום במשך השבוע האחרון בגלל המבחן. אני אשתדל לסדר קצת את הפורום בימים הקרובים...
בינתיים, במיוחד לאור העובדה שהצטרפו אלינו די הרבה אנשים חדשים בזמן האחרון חשבתי לפרסם סוג של שאלון שיתן לנו אפשרות להכיר קצת יותר טוב את האחרים.. אני חיברתי את השאלות כך שאתם, אההמ... מוזהרים מראש
סקר: * בן כמה אתה? * מאיפה בארץ? * מתנדב / עובד? * אילו קורסים או הכשרות עברת? * איך הגעת למקצוע? * אירוע משמח שזכור לך ממשמרת/תורנות * אירוע קשה/שהשפיע עליך ביותר * מה מושך אותך להשאר במקצוע? * חולה שלעולם לא תשכח... * הפאדיחה שלעולם לא ישכחו לך... * מה עדיף, תאונת דרכים באמצע סופת גשמים ורוחות או העברה הבייתה, גברת בת 120 קילוגרם? * כתום, לבן או בז'? * מקדימה או מאחורה? (כשסוחבים את הכסא, סוטים!) * צוות קטן ואינטימי או צוות גדול? * אתה נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה, אתה - - פותח בשיחה על מצב הכלכלה בימינו - מתעלם באלגנטיות - מחשמל אותו

תשובה.....

18
חולון
מתנדב
מע"ר , שהשתלמות אט"ן
כבר סיפרתי לכם(בקיצוןר ישבתי על ספסל מחוץ לתחנה)
שאחד מהנהגים אמר לי שאני עמו בת בשבילו...
לידת תאומים , ואני לא ידעתי מה לעשות...
אהבה אני פשוט אוהבת את המקצוע
זקנה חביבה שהחזיקה לי את היד , והביא לי עוגיה בסוף הנסיע...
נכנסתי לאמבולנס האמלולנס הלא נכול של מדא דן שהיה לו את אתו מספר של האמבולנס שלנו, ואמרתי לנהג שמה מה אתה עושה פה?
תאונת דרכים.
כתום.
קדימה
קטן ואינטימי
מחשמל אותו

amitp

New member
וכמובן שאני גם אענה עליו... ../images/Emo10.gif

* בן כמה אתה? 24 * מאיפה בארץ? במקור מפתח תקווה, עכשיו באר-שבעי (גאה?...) * מתנדב / עובד? גם וגם * אילו קורסים או הכשרות עברת? עברתי קורס חובשים קרביים, קורס נהגים, מדריכים וחוץ מזה אני גם סטודנט לרפואה שמסיים עכשיו שנה שלישית * איך הגעת למקצוע? סיפור ארוך...
אני בכלל הייתי בטוח שאני אעבוד במחשבים. בצבא, אחרי שכבר החלטתי שמזלי שאני לא חובש, מצאתי את עצמי מן הסתם... בקורס חובשים. בקורס, בשבוע בתי חולים חשבתי על הרעיון להמשיך עם זה כמקצוע אבל ירדתי מזה מאוד מהר, עד שתוך כדי השירות התמכרתי.. למד"א הגעתי במהלך הצבא כדי ללמוד, ונשארתי בגלל המאזוכיזם (או הסאדיזם, אתם תחליטו...) * אירוע משמח שזכור לך ממשמרת/תורנות הלידה הראשונה, ההחייאה המוצלחת הראשונה. הפעם שבה פצועה לשעבר שפיניתי בתאונת דרכים פגשה אותי בתחנת הרכבת וחוץ מתודה גם הודיעה לבת שלה שהיא יושבת בקרון שלי כדי שאני אשמור עליה
* אירוע קשה/שהשפיע עליך ביותר גופת אישה שנרצחה בזמן שוד בביתה, מערער קצת את תחושת הבטחון שלך... * מה מושך אותך להשאר במקצוע? הכסף, הזוהר והבנות. מה, לא ברור?... * חולה שלעולם לא תשכח... את זו שהחזיקה לי את היד (ולא רצתה לעזוב...
), את זה שנתקעתי איתו במעלית, את זה שניסה לנשוך אותי (ואת זה שהצליח), את הגרוזיניות שהקימו לי התנחלות באמבולנס - אוהב את כוללללכם
* הפאדיחה שלעולם לא ישכחו לך... למען האמת הפאדיחה שלא שוכחים לי היא לא בדיוק פאדיחה שלי.. יצא לי לעצב מחדש את פני העיר פתח תקווה באיזו משמרת לילה + הפרונט של האמבולנס (הורדנו כרזת בחירות של מועמד בתוספת גדר הפרדה של אי תנועה..) אבל לא אני נהגתי... אם כבר אז במקום שני נמצא האיש האגדה והמעלית...
* מה עדיף, תאונת דרכים באמצע סופת גשמים ורוחות או העברה הבייתה, גברת בת 120 קילוגרם? תאונה, ומעיל עבה. מאוד. * כתום, לבן או בז'? כחול * מקדימה או מאחורה? (כשסוחבים את הכסא, סוטים!) מקדימה, אבל מאחורה בלת ברירה * צוות קטן ואינטימי או צוות גדול? קטן * אתה נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה, אתה - - פותח בשיחה על מצב הכלכלה בימינו - מתעלם באלגנטיות - מחשמל אותו שאני אבין, זה קרה לעוד מישהו חוץ ממני וsbenzvi??

amitp

New member
אופס, זה סמיילי עם חיים משל עצמו...

היה צריך לחייך...

Nייט

New member
שלום

-22 בארץ:44+חצי מ60 בחו"ל: Fire Police,Officers Training,(חפ"ק)Incident Command, ,EMT-B,Fire fighting Arsenicals תמיד רציתי להתנדב ולא יצא לי כשגרתי בארץ. כשעברנו לפה הציף של התחנת כיבוי והצלה המקומי ביקש מאבא שלי להיות הרב של התחנה, אז קפצתי על ההזדמנות והתנדבתי. היה לנו קריאה לקושי נשימה. כשהגענו הוא בקושי דיבר ואז כמעט איבד הכרה, טיפלנו בו ולקחנו אותו לביה"ח. אחרי שבוע הוא התקשר לתחנה והוא אמר שהוא בסדר גמור והרופא אמר לו שאים היינו מגיעים אליו חמש דקות יותר מאוחר הוא היה מת... אני נשאר בשביל הסיפוק של לעזור וגם בגלל החבר'ה! עדיין לא היה פדיחה (טפו טפו טפו) ת"ד, אם אני חותך את הרכב אצלנו זה רק לבן שמשמש כמו כתום או לבן (תלוי בצוות) עם הכסא שיש לנו לא צריך יותר מאיש אחד צוות קטן אני נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה, אני פותח בשיחה מצורפת תמונה של הכסא שלנו כתבה על הכסא

amitp

New member
אתם משתמשים בכיסא הזה עם

איש צוות אחד? איך מעלים/מורידים אותו ככה במדרגות?

ונגוש

New member
גם אני רוצה לענות

בן כמה אתה? 22 * מאיפה בארץ? ראשל"צ * מתנדב / עובד? מתנדב * אילו קורסים או הכשרות עברת?60 תאר"ן מדריכים ועכשיו נהגים * איך הגעת למקצוע? מחיובות אישית * אירוע משמח שזכור לך ממשמרת/תורנות אין * אירוע קשה/שהשפיע עליך ביותר תלייה של ילד בן 16 * מה מושך אותך להשאר במקצוע? הרגשה הטובה שבלהציל חיים * חולה שלעולם לא תשכח...אין * הפאדיחה שלעולם לא ישכחו לך...עדיין לא קרה * מה עדיף, תאונת דרכים באמצע סופת גשמים ורוחות או העברה הבייתה, גברת בת 120 קילוגרם? תאונת דרכים אם העברה הבייתה * כתום, לבן או בז'?מה התיקרה של האמבולנס לבן * מקדימה או מאחורה? (כשסוחבים את הכסא, סוטים!) לא משנה * צוות קטן ואינטימי או צוות גדול?צוות גדול ואינטימי * אתה נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה, אתה - - פותח בשיחה על מצב הכלכלה בימינו - מתעלם באלגנטיות - מחשמל אותו מנסה לא לפתוח בשיחה ולשמור שלא יגיע למצב שהמעלית יורדת והוא עולה (עמית)

d a n i e l 111

New member
גם אני רוצה...../images/Emo177.gif(אין קשר תמונה)

* בן כמה אתה? עוד 4 חודשים 16 * מאיפה בארץ? באר שבע...(עמית..אתה מגיע לתחבה של באר שבע?) * מתנדב / עובד? מתנדב * אילו קורסים או הכשרות עברת? קורס 60...עוד מעט תאר"ן * איך הגעת למקצוע? אח שלי רצה להתנדב כשאני הייתי בכיתה ו' אבל לא נתנו לו בגלל הגיל (אחר כך הוא לא חזר כשמלאו לו 15)...ותמיד רציתי להיות רופא ולעסוק בתחום...ומאז אני חיכיתי לרגע בו אוכל להתחיל להתנדב...ובהזדמנות הראשונה קפצתי על המציאה.. * אירוע משמח שזכור לך ממשמרת/תורנות תאונת דרכים קלה שקרתה לשיכורים...היתה מצחיקה... * אירוע קשה/שהשפיע עליך ביותר לא היו לי עדיין מקרים קשים... * מה מושך אותך להשאר במקצוע? אני אוהב את התחום.. * חולה שלעולם לא תשכח... עדיין אין.. * הפאדיחה שלעולם לא ישכחו לך... לא קרה לי...אבל קרה בתחנה...הוציאו אמבולנס להתהפכות אוטובוס...כשלא היה כלום- הבן אדם סך הכל רצה בדיקה במקום... כשהוא מסרב לפינוי * מה עדיף, תאונת דרכים באמצע סופת גשמים ורוחות או העברה הבייתה, גברת בת 120 קילוגרם? תאונת דרכים... * כתום, לבן או בז'? לבן... * מקדימה או מאחורה? (כשסוחבים את הכסא, סוטים!) סחבתי פעם אחת...מקדימה... * צוות קטן ואינטימי או צוות גדול? צוות קטן... * אתה נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה, אתה - - פותח בשיחה על מצב הכלכלה בימינו - מתעלם באלגנטיות - מחשמל אותו מחשמל אותו...

amitp

New member
אתה מזמין? ../images/Emo13.gif

השאלה היא אם לאור מאסות המתנדבים בב"ש בכל יום אני גם אזכה לראות את האמבולנס...

d a n i e l 111

New member
אתה בוגר..

אז יש לך זכות קדימה על כולם המתנדבים האחרים...למקרה אחד...אז תבוא... על אמבולנס...כמעט 100% תעלה...(אין 100% ברפואה...) והייתה פדיחה לא נעימה ולא מצחיקה של אחד הנהגים...הוא פתח כיסא אבל לא וידא שהוא נעול (נפתח כמו שצריך ולא יסגר כשישבו עליו..) וכשמו את המטופל...הכסא כמעט נסגר עם המטופל...אבל אותו נהג תפס אותו בזמן...

שי 101

New member
תשובה...

בן כמה אתה? 16 מאיפה בארץ? רמת גן מתנדב.עובד? מתנדב אילו קורסים והכשרות עברת? מע"R ובעזרת השם בקיץ תער"ן איך הגעת למקצוע? קומבינות....חחח סתם היה לי משעמם אז רציתי קצת אקשן...(להוריד זקנה מקומה 9 בלי מעלית) אירוע המשמח שזכור לך ממשמרת...בטח שלידה לראות את האבא של התינוק קופץ כמו מטורף ורץ בכל הבית חולים (עם חיוך על הפנים)... אירוע קשה...דווקא לא כל האקסים וכל זה...העברה של בן 45 חולה צהבת שעמד למות בכל רגע... לעזור לאנשים, כל החברה וכמובן לנסוע באדום ובנתיב הנגדי :) הפאדיחה...ברוך השם בינתיים לא היה משהו רציני (שלא ישכחו לי) בטח שת.ד. מקדימה תלוי מי הצוות קודם כל מתעלם באלגנטיות אם המעלית עדיין תקועה פותח בשיחה על מצב הכלכלה בימינו ואם החולה מתחיל לדבר יותר מדי יש אפשרות גם לחשמל אותו....

meijin007

New member
גם אני גם אני!

*בן כמה אתה? 18 וחודשיים * מאיפה בארץ? כפר מימון (כן, יופי, עכשיו תשאלו איפה זה) * מתנדב / עובד? מתנדב, בשדרות ובי-ם, עד לסיום הלימודים.. * אילו קורסים או הכשרות עברת? 60, נט"ן * איך הגעת למקצוע? תמיד התלהבתי לצאת עם ביפר באמצע שיעור, זה הקטליזטור. * אירוע משמח שזכור לך ממשמרת/תורנות שלא קורא כלום (כלומר, בערך כל משמרת בשדרות) * אירוע קשה/שהשפיע עליך ביותר טביעה של ילד בן 10. החיאה לא מוצלחת * מה מושך אותך להשאר במקצוע? זה מעביר טוב של הזמן המשעמם. * חולה שלעולם לא תשכח... אין. * הפאדיחה שלעולם לא ישכחו לך... כמעט הפלתי חולה עם מיטה. אבל אפחד לא יזכור אותה, כי הינו צוות של שלושה באט"ן... * מה עדיף, תאונת דרכים באמצע סופת גשמים ורוחות או העברה הבייתה, גברת בת 120 קילוגרם? ת.ד. 570 ש"ח בבקשה. * כתום, לבן או בז'? כחול. הצבע של המיזרונים בתחנה. * מקדימה או מאחורה? (כשסוחבים את הכסא, סוטים!) מקדימה. תמיד דופקים תשחורים * צוות קטן ואינטימי או צוות גדול? גדול. * אתה נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה, אתה - - פותח בשיחה על מצב הכלכלה בימינו - מתעלם באלגנטיות - מחשמל אותו מתעלם ממנו לחלוטין. כל עוד הוא לא מת.

orend123

New member
טוב אז גם אני

כמעט 17 חיפה מתנדב 60+תער"ן+השתלמות נט"ן+מסייעי מוקד. הקיץ אולי גם מדריכים. דרך דוד שלי לידה פיגוע אני כבר עמוק בפנים... סופני... אי אפשר לצאת... חולה שחילצנו אחרי שהיתה לכודה 3 ימים בביתה עם CVA לא ממש היו לי פדיחות...פעם נתתי חליקה על המדרכה... ת.ד באמצע סופת ברד ועדיף עם לכודים בטח שכתום מאחורה צוות קטן ואינטימי!!!!!!!! מחשמל אותו אלא מה?

ex man1

New member
שלום... ../images/Emo13.gif

16 פ''ת מתנדב 60 אבל בקיץ גם אט''ן אחרי ארבע שנים של פרחי רפואה החלטתי לפתח את זה... לידה ברכב (כמובן שלא שלנו כי זה לא כל כך משמח לנקות אח''כ) והחייאה ראשונה מוצלחת... התפרצות של אולקוס... הקאות דמיות אי שליטה על סוגרים בבת אחת... לא נעים... התחום של העבודה (ולכל הצינים אני לא מתכוון לסבלות...) זקנה בת 70 ומשהו שניסתה לנשק אותי והרביצה לנהג (טיקו - לאלה שמכירים...) תאונת דרכים ללא ספק ומצידי שיהיה גם שלג... כתום מקדימה... לא משנה לי לכל דבר יש את היתרונות שלו... תלוי מי החולה אבל לרוב מתעלם....

amitp

New member
... מותר לשאול למה אתה מפתח

יחסים רומנטיים עם קשישות בעלות נטיות סאדו/מאזו?

MdaMen

New member
עכשיו תורי../images/Emo13.gif

*16. *דימונה. *מתנדב. *60 ובקרוב תאר"ן. *נכנסתי דרך מחוייבות אישית. *לא בדיוק משמח אלא יותר מצחיק...שמנו מתנדבת בשק גופות בחדר טיפולים ועבדנו על מישהו שהאט"ן שם פה גופה, בטעות לפני שהמתנדב ראה אז פאראמדיק נכנס לטפל במישהו שפתח את הראש ובפוקס לא ראה את השק ואני עוזר לו ורק צוחק והוא לא מבין למה... אחרי שהוא יצא המתנדב נכנס בא להרים את הכיסוי ובדיוק היא קמה לו עם הכיסוי עליה... הוא כמעט התעלף, נהיה לבן והתחיל לברוח, אחרי חצי שעה הוא עדיין רעד
*ת.ד- 2 רכבים התהפכו, 7 נפגעים, הרוג, 2 קשה והשאר בינוני וקל... הוא לא השפיע עליי מבחינת מראות קשים וטראומה אלא נתן לי יותר ביטחון. *הח'ברה, התחנה הדי קטנה וחמודה, מן חבורה אחת גדולה כולם ביחד, והמקצוע המעניין והמושך כמובן. * אישה שוקלת 180 קילו עם נמק בשתי הרגליים, בהתחלה העלנו אותה לבית (קומה שלישית מדרגות צרות, בלי מעלית כמובן...) מבי"ח ועם הנאחס שלי שבוע אחרי החזירו אותנו אליה מכיוון שהניתוח לא עזר והתפתח עוד הנמק ושהגענו היא הייתה תקועה בשירותים בגודל מטר על מטר..... *פאדיחה שאני לא יישכח יותר נכון כי אף אחד לא שם לב... זה היה באותה תאונה שהשפיעה עליי, זה עוד שהייתי חדש, הגענו למקום (כביש בינעירוני) היו שם מלא אנשים לא יודע איך הגיעו ובא אליי מישהו עם תינוקת בוכה ואמר לי תטפל בה ואני ברוב טיפשותי שואל אותו "היא הייתה בתאונה?"
*ת.ד *כתום. *קדימה *קטן ואינטימי... לא מכיר משהו אחר. *מתעלם באלגנטיות אלא רק אם הוא פותח בשיחה.

מ צ ד ה

New member
טוב נו... אז גם אני...../images/Emo9.gif

-בת 23.5 -איזור הדרום -מתנדבת -קורס 60, השתלמות נט"ן (נחשב?) וחובשים בכירים. -מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי משיכה לאמבולנסים. -קבלת לידה מלאה! -החייאות לא מוצלחות. -מה מושך? לא יודעת. אני נהנית מהעשייה והנתינה. -משתדלת לא להיקשר לחולים. אבל מצד שני, אני בתחנה כבר כ"כ הרבה זמן שגם אם היה משהו, אני כבר לא זוכרת. -אין פאדיחה (לפחות לא אחת שידוע לי עליה)... -ת"ד. -אדום. -להפיל את זה על מישהו אחר- אבל אם אין ברירה -מאחורה. -צוות קטן. -מנסה לפתח שיחה.

Danihell1

New member
גם אני... ../images/Emo9.gif

* בת כמה את? 17 * מאיפה בארץ? מושב ליד קרית מלאכי * מתנדבת / עובדת? מתנדבת * אילו קורסים או הכשרות עברת? קורס 60, ובקרוב אט"ן * איך הגעת למקצוע? דרך חברים * אירוע משמח שזכור לך ממשמרת/תורנות: באה קבוצה של צרפתים שהולכים לתרום לנו לבנייה של התחנה, אז נשאר הרבה אוכל... חח סתם, לא זוכרת משהו משמח. * אירוע קשה/שהשפיע עליך ביותר: לא היה משהו שהשפיע עלי יותר מדי, אבל בתאונה הראשונה שהייתה לי במשמרת.. זה היה קצת מפחיד. באנו לשם ראשונים, איזה מכונית נכנסה לתעלה בצד הכביש והתהפכה, אחד יצא מהאוטו ואמר שחבר שלו בפנים. ואני לא ידעתי כ"כ מה לעשות, איך לעזאזל נוציא אותו? אבל אחרי שניה הגיעו מכבי אש. אז.. לא נורא :) * מה מושך אותך להשאר במקצוע? רפואה זה דבר מעניין * חולה שלעולם לא תשכח: שיכור רוסי אחד, שבאנו לבית שלו כי אחד השכנים התקשר למוקד, והוא היה כזה מסטול, שבהתחלה זה היה דיי משעשע. קיצר לקחנו אותו לאשקלון, ובדרך הוא התחיל לבכות ושאל אותי מי הזעיק ת'אמבולנס, כי אין לו אפילו כסף לשלם לנו :( . גם היה לו קר, אז רציתי לשים לו ת'שמיכה אבל הפראמדיק אמר לי לעזוב כי הוא סתם מדבר שטויות, ואז הוא התחיל לקלל ת'פראמדיק ברוסית חחח. היה לו קעקוע של מספר על האצבעות ביד 1959 נראה לי, השנת לידה, שאמרו לי אח"כ שיש את זה לאסירים מסיביר. * הפאדיחה שלעולם לא ישכחו לך... המ אני לא זוכרת. * מה עדיף, תאונת דרכים באמצע סופת גשמים ורוחות או העברה הבייתה, גברת בת 120 קילוגרם? העברה, מן הסתם. תמיד הבנים סוחבים ת'חולה :p * כתום, לבן או בז'? כתום * מקדימה או מאחורה? (כשסוחבים את הכסא, סוטים!) אני לא סוחבת :p * צוות קטן ואינטימי או צוות גדול? צוות קטן * אתה נתקע עם חולה במעלית למשך חצי שעה, אתה - - פותח בשיחה על מצב הכלכלה בימינו - מתעלם באלגנטיות - מחשמל אותו פותחת בשיחה ואח"כ מחשמלת.

למעלה