שלום לכולם..

Mistical

New member
שלום לכולם..

אני די חדשה פה..האמת אני לא יודעת מה אני עושה פה אבל הרגשתי שאני צריכה לשתף אתכם..
בכל מקרה,מה שרציתי לספר.. אני בת 14 וחצי,ואני ב-ח' במקום ב-ט',וזה לא כי השאירו אותי שנה או משהו. זה בגלל שהפסדתי שנה ואמא שלי שלחה אותי מאוחר לגן,ואני חושבת שזה מה שנתן לי צעד אחד לפני כולם-הידיעה שיש לי ידע קצת יותר נרחב משאר עמיתיי לכיתה או לגן..
בכיתה ב' או ג',לא זוכרת,היועצת נכנסה ביחד עם עוד מישהו ועשו לנו מבחני אינטליגנציה ואיי קיו.אני,באורח פלא עברתי אותו בהצטיינות. כך הגיע לו עוד מבחן שגם אותו עברתי בהצטיינות,למרות שאני לא מחוננת או אפילו חכמה בגרוש. אחרי שהודיעו להורים שלי על המבחן המצויין שהיה לי (שאגב,היה היחיד בשכבה או בכיתה..רק אני עברתי אותו בציון כלכך טוב..),הציעו לשלוח אותי לקורס שהיה בקניון אני חושבת,לתלמידים חכמים מכל ירושלים. ההורים שלי לא הסכימו לזה,ובמקום זה התחלתי ללמוד במן קבוצה מצומצמת שהייתה נפגשת פעם פעמיים בשבוע,והייתה לומדת על הכל. החל מחשבון ועד להיסטוריה של ישראל ולאנטומיה של הגוף,ואפילו פסיכולוגיה. היה לי כיף בקבוצה..נהניתי,אבל אז,לא זוכרת למה,הפסקתי. כל היסודי היו לי רק תעודות מצטיינות (למעט בתנ"ך,שם הייתה לי בעיה מאז ומתמיד,ועדיין יש) וההורים שלי היו גאים בי בצורה פשוט מדהימה.בכלל,כולם היו גאים בי.בי!קרן הקטנה.. בכל מקרה,לחטיבה הלכתי להבחן לבית ספר למחוננים בעיקר.כמובן שלא עברתי את המיונים הראשונים (המבחן) וזה כי החומר היה קשה מדי למישהי שאוטוטו סיימה יסודי. אבל השלמתי עם זה.זה לא היה לי כל כך חשוב,והתחלתי ללמוד בבית ספר טיפוסי ששם דגש רציני על מדעים ומתמטיקה,מה שלי-הכי חשוב. שם-בחטיבה-רק כיתה ז',התחילו הבעיות. לאט לאט התחלתי להתדרדר בלימודים ולקבל ציונים גרועים. אני מבינה,כי עברתי לבית ספר חדש,מתכונת חדשה,מסגרת חדשה,חומר חדש..וקשה.. אבל הבטחתי לעצמי ולאמא שלי (שהלימודים שלי חשובים לה מאוד) ששנה הבאה (השנה כבר..),כיתה ח',אני אשתפר ואביא הבייתה תעודה מצטיינת. כל כך איכזבתי אותה..את עצמי.. הציונים שיש לי כל כך מפחידים..וזה לא שאני לא לומדת. פשוט איבדתי את הרצון והמוטיבציה ללמוד.הרי כל מבחן שלמדתי אליו,קיבלתי נכשל.מה הטעם אז לקרוע את התחת ולא לקבל שום דבר בתמורה? אני מאוד משתדלת ללמוד.מאוד. אבל אני לא מצליחה לעמוד בהכל ופשוט מתמוטטת. זה הורס אותי..הלחץ והכל.. אני רוצה ללמוד בבית ספר ספציפי (הכי טוב בארץ) בעוד שנתיים,על מגמת אומנות,ומאוד קשה להתקבל לשם. אני יודעת שיהיה לי צ'אנס קצת יותר גדול אם אני אצליח במבחן הדסה (מבחן שקובע את הקבלה לתיכון/מבחן פסיכומטרי). הבעיה היא שאני לא אצליח!הוא עוד מעט ואני יודעת שכל הקורסים לא יעזרו לי.. אמא שלי אומרת לי שאני חכמה ואני מסוגלת להמון אם אני רק אשקיע,אבל אני לא מצליחה!המוח שלי פשוט לא מוכן להתרכז בלימודים,ויש לי בעיה גם עם הסביבה כשאני לומדת (מבחינת שקט או רעש). אני לחוצה כמו משוגעת,וזה לא עוזר לי.. התיכון ההוא מאוד חשוב לי והמבחן הזה קובע לי את ההמשך..בהכל..
אוףףף..אני אפילו לא יודעת למה כתבתי..בקשר למה ביקשתי עזרה..לא יודעת.. תגיבו בבקשה מה שאתם מרגישים.אם יש משהו שמרגיע אתכם,או..או לא יודעת.. אפילו אל תגיבו..פשוט עזר לי איכשהוא לשחרר את הלחץ מעצמי בכתיבה..
קרן.

ידיד שלי התקבל לשם ../images/Emo13.gif...

אבל הוא כנראה ישאר בליד"ה... גם אני רציתי להבחן, אבל בגלל שהיינו בארה"ב שמונה חודשים פספסתי את המבחנים. אבל לא נורא, ממילא לא הייתי רוצה לעזוב את ביה"ס. תראי - אם את לא מתקבלת זה אומר שביה"ס לא מתאים לך. כלומר, אם תחרשי למבחנים ובסוף תתקבלי זה לא יעזור לך בכלום, כי אז כל התיכון יהיה לך מאוד קשה לשמור על קצב אחיד עם כולם. וגם אם לא תלכי לשם, יש עוד בתי ספר טובים. המון אנשים, לדוגמא, מתקבלים לליד"ה בתיכון (בחטיבה הרבה יותר קשה להתקבל), ואני מכירה המון ילדים שבחטיבה לא התקבלו, ולתיכון כן. ואם עברת מבחני אנטילגנציה כשהיית קטנה, למה שלא תעברי עכשיו? בכל מקרה, בהצלחה! חוץ מזה, בבקשה שימי רווח אחרי סימני פיסוק...

Mistical

New member
אמממ..

כיף לו..לאיזה מגמה הוא התקבל? וגם חשבתי להבחן לליד"ה,אבל אני לא בטוחה שאני רוצה.לא יודעת-נראה. ובקשר למבחנים.. אני לא חושבת שאני אעבור.כלומר,עבר הרבה זמן מאז,ואיך לקרוא לזה בקלות? המוח שלי קצת נדפק
... אז זהו..ותודה
אגב,למה לשים רווחים..?חח

טוב

לשים רווחים כי ככה צריך, זה תקני, וגם יותר נוח לקרוא. הוא התקבל למדעים וגם לציור. למה לא לנסות? אם כל הזמן תפחדי ולא תנסי כלום, גם לא תתקבלי...

Mistical

New member
טוב..

אממ אני מתכננת לנסות ולא משנה מה. גם אני מנסה לציור.זה היה קשה?מה הוא היה צריך לעשות? ו..אממ..לא נורא עם הרווחים

Mistical

New member
חחח אני 'דעת..

חשבתי אולי את יודעת כי אחרי הכל אתם ידידים

בקשר לליד"ה..

אני לא יודעת אם יש לי זכות להביע דעה, אבל בתור תלמידת ליד"ה (גאה?!?!) מאז כיתה ז' שלמדה לפני כן באופק, אני לא ממש ממליצה. אם כבר עכשיו קשה לך ללמוד, בליד"ה יהיה לך קשה עוד יותר בגלל שאין שם הקפדה אינטנסיבית על שיעורי בית ועבודות והכל די חופשי ודמוקרטי. אם כבר כרגע קשה לך, ללכת לבית ספר ללא מסגרת נוקשה לא יטיב עמך. ללכת לבית ספר רגיל ולהיות מעל כולם וככה להוציא ציוני מגן טובים זה עדיף מללכת לבית ספר שכולם חכמים בטירוף ואת צריכה להשתדל אחושרמוטה רק כדי להיות כמו כולם. לשיקולך...

neko

New member
השאלה העיקרית היא מה הכיוון שלך.

יש אנשים שמתאים להם שילחצו עליהם, ומתאים להם שיוציאו מהם את המקסימום בצד האינטלקטואלי (למשל כאלה שרוצים ללכת לעתודה או להיות מדענים). ויש כאלה שלא. אבל זה כבר תלוי כך...

neko

New member
נשמע לי שיש לך בעיה כלשהי

שדורשת זיהוי. אולי לקות למידה כלשהי, אולי חרדה מכשלון, אולי אפילו ADHD או הפרעות קשב. כדאי לך לפנות לפסיכולוג ביה"ס ולבדוק את הנושא.

Mistical

New member
אתה יודע,

לא חשבתי על זה ממש.. מה שבטוח זה שזו לא חרדה מכשלון ואני לא פרפקציוניסטית שדורשת רק מאיות. אבל אני אבדוק את זה..אני לא מאמינה שזו בעיית קשב..אולי קושי ריכוז ולמידה קטן.. אני אבדוק.. תודה

yo t a m

New member
שלום

ובכן, קודם כל, יש לך עוד בערך כשנה. זה הרבה זמן ללמוד ולהתכונן. בכל אופן, לפי מיטב ידיעתי מבחני הדסה לא מודדים ידע, אלא פשוט כישורים שכליים, ולכן, אם במבחן של כישורים שכליים הצלחת, אין שום סיבה שרק בגלל בעייה כלשהי בלימודים לא תצליחי לעבור אותו. חוץ מזה, אני לא משוכנע עד כמה משתמשים במבחני הדסה בשביל הקבלה למגמת האמנות בבית ספר למדעים ואמנויות :) בכל מקרה, גם אם לא תתקבלי, הרי זה לא סוף החיים... את תוכלי להצליח גם בלעדיו.

Mistical

New member
אין לי עוד שנה..

המבחן בעוד פחות מחודשיים
והמבחן הזה,אין לי מושג מה הוא בודק,אבל הוא קובע את ההמשך מבחינת הלימודים. ושתבין,אם התעודה שלי גרועה (והיא כן),אבל יש לי כישורי ציור טובים ומבחן הדסה טוב,זה כבר יתן לי צעד אחד קדימה.מבין? ואני יודעת שאם אני לא אתקבל לשם זה לא סוף העולם,כי אני מתכננת להבחן לעוד. פשוט תמיד רציתי ללמוד בו..ואני יודעת שזה דבילי,אבל תמיד המחשבה על עצמי לומדת שם מעודדת אותי כשיש לי ימים גרועים..

למעלה