שלום לכולם

קרמיט524

New member
מגניב!!!!!!

מייד הוספתי את הלינק למועדפים שלי. אני מניחה שהערך המוסף של האתר מעל מילון רגיל הוא בחלק התחתון, התייחסות להגדרות השונות לפי הקשרים הסמנטיים (בהנחה שהקטגוריות השונות שמיוצגות שם הם הם "הקשרים הסמנטיים")? באילו עוד שפות עשו את זה? ומה היה תפקידך בכוח? בכלל לא כתבת הרבה. איפה ה-"אחת גדולה" שהבטחת? מה זה פה?! את הכסף!!!!

Eldad S

New member
נשמע מרתק,

ועדיין לא ביקרתי בקישורים שצירפת. ה"מילון המצוין" נשמע לי בהחלט שווה ביקור. הוזמנתי פעם להרצות בכנס בינלאומי בטכניון שנושאו "שפה ותקשורת". נושא ההרצאה שלי היה "אספרנטו ופרויקט התרגום האירופי DLT" (זה הנושא בערך, השם המדויק לא זכור לי). DLT היה Distributed Language Translation, פרויקט מחקר אירופי, שבו השתמשו באספרנטו מפושטת [כלומר, כמה שהשפה הבינלאומית הייתה פשוטה, הכניסו לתוכה כללים נוספים כדי לעשותה פשוטה וברורה עוד יותר] כשפת תווך לתרגום משפה אירופית אחת לאחרת. בינתים הפרויקט כבר שבק חיים עקב הפסקת המימון. הרעיון היה שבזכות התבניתיות והרגולריות של אספרנטו, והיכולת להעביר מילים ומושגים פחות או יותר אחד על אחד, השפה יכלה לשמש שפת תרגום שהעבירה די במדויק משפה אחת לאחרת. מה שאתה מזכיר על האנגלית נשמע לי מאוד מעניין (ואולי דומה למה שקראתי עליו בזמנו בקשר לפרויקט DLT - ומי יודע, אולי אפילו המשכו של הפרויקט?). אציץ בזה בהקדם (מקווה שבזמן הקרוב, אם כי יש לא מעט עיסוקים על שולחני כרגע).

unordained

New member
אכן,

זה פרויקט מרתק, ונשמע לי גם מעניין הקטע עם האספרנטו-- אם כי הייתי מתפלא אם זה היה מצליח (אבל שמח מצד שני). זמנהוף הזקן היה ממש מתרגש: הנה השפה שלו - לא רק מקשרת בין אנשים, אלא גם בין שפות! ממש סימבולי. לדאבוני, אין לי מושג באספרנטו, אבל בזמנו קראתי את אחת הביוגרפות הראשונות שנכתבו עליו, רק מספר שנים אחרי שנפטר. הביוגרפיה נכתבה באספרנטו במקור, והמתרגם (לאנגלית) סירב לתרגם את השירים לאנגלית, בטענה שיופים ילך לאיבוד. יפה, לא? באשר לשאלותייך, מיכל: אני משול לאותו אדם המוזכר במקורות: הרוצה להחנק ייתלה באילנות גבוהים (ממש כך במקור), או במילים אחרות, אני עלוקה במורד הזרם, ממש לא המקום שממנו נובעים המים.

מרתק מרתק, אבל זה כאילו אני אורג את

החבל שבעזרתו יתלו אותי. במילים אחרות, הכלים הממוחשבים יגזלו לנו את הפרנסה בטווח הארוך. סוס כסוף ופרנואיד
)

לפני שעברתי לתרגום עסקתי בהנדסה

(בצד הניהולי) ויש לי גם תואר שני במנהל עסקים.

פרט הרחב ונמק

מה זה "כלים סמנטיים ממוחשבים"?? העובדה שיש שפות שונות די מטרידה אותי, כמו גם העובדה שיש צורך בתרגום. אין לי קמצוץ של ידע במחשבים, אבל אשמח אם תפרט תרחיב תנמק ותביא מקורות.

unordained

New member
נמק והינמק

כמו שהיו אומרות מורותינו. נראה לי שניסיתי לענות על השאלה שאת שואלת קצת במעלה הפתיל, תחת הכותרת "הנה באה אחת גדולה!". העובדה שיש שפות שונות מטרידה אותך? היית צריכה להגיד את זה לטמבלים שבו את מגדל בבל. אני ממליץ לך לקרוא מאמר יפה של ולטר בנימין בעניין, שנקרא - לא פחות - "משימתו של המתרגם".

למעלה