טוב, אז רק בינינו,
אני אוהב שפות, אבל בעיקרון נמאס לי בד"כ די מהר מהפרטים הקטנים (שינון מילים, למשל) ואז אני מתחיל לחפש הכללות ופרדוקסים, ולפעמים זה הולך טוב ביחד (does the name Pavlov ring a bell, Eldad?). אקדמית - בשנים הראשונות למדתי פסיכולוגיה, ביולוגיה, קצת מתמטיקה, ובסוף התנקזתי איכשהו לפילוסופיה של המדע, שם סגרתי תואר שני. השפות זה היה יותר מין נספחים לביוגרפיה, ערבית (עניין משפחתי-אידיאולוגי אפשר לומר, הייתי פעם ממש טוב בזה, אפילו בכתיבה, אבל זה נדחק בשנים האחרונות), גרמנית (גם עניין משפחתי: אסור היה לדבר גרמנית בבית, אז טרחתי ללמד את עצמי את השפה ואחרי זה נסעתי להמשך לימודים במינכן), אנגלית (למדתי קצת ספרות אנגלית וזוגיות ארוכה סייעה לי במקום ששום מילון או ספר לא ימלאו), ועברית, אח עברית, אני עדיין לומד. שאר השפות - פירורים, מפגשים, התנסויות. בשנים האחרונות יצא לי לתרגם ולערוך בכל מיני מסגרות, אני לא מעולה בזה אבל לפחות נהנה. אני עוסק גם בתרגום ממוחשב או בכל מקרה בפיתוח כלים סמנטיים ממוחשבים (זה יותר מעניין אותי, יש לי יותר ראש לזה, וחוץ מזה, אל תספרו לאף אחד, זה יותר משתלם). במחשבה שנייה: לא בנו את כל האינטרנט הזה כדי שיהיה לנו מאחורי מה להסתתר? נו מילא.