שלום לכולם!!!!!

niref1

New member
אתה לעולם לא תקבל את מה שאני אומר

וכנראה שתמיד תציג אותי כצבוע וכשקרן... מה שאמרתי הינו עומד: שני הצדדים מפחדים להניח נשקם, משום שהם מבינים את תוצאות מעשיהם אלו. שני הצדדים מפחדים להיות הראשון שיחל בצעד בונה אמון, מפחדים להיראות כאילו הם נכנעו, וזהי עמדה נלוזה. עמדה של פחדנות. כל צד מפחד לעשות את הוויתור הראשוני על מנת שיהיה כאן עתיד טוב יותר. זוהי עמדה של פחדנים, עמדה של צדדים שאינם מוכנים לעשות שלום אמיתי. אז כל צד ממשיך להשתמש באלימות, כי אם הוא יפסיק ראשון - אז זה ייראה לעם שלו כאילו הוא נכנע לתכתיבי הצד השני. שלום לא עושים בשימוש בטקטיקות צבאיות, של "הכנעת" האויב. שלום צריך לבוא מהלב, מרצון אמיתי לייצר עתיד טוב יותר לכולם. האמת שממש נמאס לי להתווכח פה עם אנשים שכל מה שאני לא אומר, ישר ינסו להציג אותי כשקרן, כצבוע או כתומך בטרור. אני לא תומך בשום אלימות, בפעם המיליון, וכנראה שקשה לאנשים להבין את זה, אז אני מושך ידי מהשתתפות בפורום זה... וחוזר לפורומי הסרבנים למיניהם... ביי אגב - בקשר לשיחרור מהצבא. אין שום הבדל בין שיחרור ע"י קב"ן לבין שיחרור ע"י וועדה. בשני המקרים נקבע לך פרופיל 21 (כל אדם שלא משרת בצבא נקבע לו פרופיל זה), ובתעודת השיחרור בדרך כלל הם רושמים אי התאמה. תאמין לי, רוב חבריי משוחררים ע"י קב"ן, וזה שווה בדיוק מוחלט לשיחרור מסעיף רפואי (משום שגורם ברה"ן הוא רופא!!!). ככה שלצאת על קב"ן זה הרבה יותר קל והרבה יותר מהיר... אגב - לשבת בכלא חצי שנה עד שנה זה לא דבר של מה בכך. זה כלא. ובדרך כלל לשבת באגף הבידוד, שאני לא יתחיל להסביר לך מה זה, כי זה מעלה זיכרונות רעים מאוד. אז עזוב - שנינו יודעים שהרבה יותר קל ופשוט ללכת לקב"ן, ולכן כל כך הרבה אנשים עושים את זה. בקיצור תמשיכו בניסיונות הסרק שלכם לשכנע אחד את השני בצדקת דרכיכם ולעולם לא תצליחו כמובן. בהצלחה בכל אופן.

אני כל הזמן מקבל את מה שאתה אומר

העובדה שלפעמים יחש סתירה בין הדברים הרי שעליך לישב אותה במקום לבא אלי בטענות אני בהחלט חושב ומאמין שאינך חושב שטרור הוא דבר טוב וראוי אלא שעמדה בסיסית זו לא מפריעה לך בו זמנית גם להכיר בלגיטימיות שלו כך לפי ההתבטאויות שלך צבוע - זה לא אני , זה לקוח מהתבטאות של סוציולוג אשר טוען לצביעות אתה עצמך טענת >>היה והצבא בישראלי מניח את נשקו מחר - כולנו ניטבח כלאחר יד<< וכעת אתה טוען שזה חשש שווא?! על כן אל תבוא אלי בטענות אלא לעצמך - אתה צריך לישב סתירה זו להבדיל ממך הרי שלי אין כל בעיה להשתכנע מטענות נכונות אבל כיצד אפשר להשתכנע מטעוניך כאשר הנך טוען דבר ונהיפוכו בו זמנית?! אל תבוא אלי בטענות לכך , לא אני הוא שטוען דבר והיפוכו לגבי טענותיך לגבי הצדדים החוששים להיות הראשונים המפסיקים בשימוש הרי הטענה עצמה איננה נכונה הערבים פתחו באלימות כתגובה לאוסלו ישראל הגיבה מאד מאד מאחור רק כאשר הטרור היה כבר נוראי וכונה פשע נגד האנושות יתרה מזו ישראל גם לא הגיבה אחרי פיגועים נוראיים בתיקווה שהערבים יפסיקו והיא הגיבה נקודתית רק אחת למספר ארועים כאשר כל פעם היא מקווה שהצד השני יסתפק בהיותו המפגע האחרון - וזה לא הספיק לו גם את כל ההסכמים שהציעה ארה"ב היא קיבלה... והצד השני לא קיבל גם כאשר נדרש לחודש אחד לשבוע אחד של הפסקה... לסיכום זה קישקוש מקושקש לטעון שישראל חוששת וכו ישראל עוה את אשר נדרש ממנה והוא להלחם בטרוריסטים - אלךו נמצאים כידוע לך בתוך שטחי הרשות ישראל לא הגיבה ואיפשרה לפלשתינים אין סוף פעמים להפסיק הטרור דבר שעלה לה בחיים רבים מאזרחיה הערבים לא רק שלא הפסיקו אלא גם החריפו הבעיה הבסיסית נעוצה ברצון שלהם לנקוט בו בדרך של פתירת בעיותלא מדובר בחשש שלהם אלא בדרך הנהוגה על ידם!! ביום שתבין זאת [ביום שתבדוק הארועים ולא תחשוב רק מהמית ליבך] או אז מענין יהיה לדעת מה לדעתך הדרכ הנכונה

נ.ב. ספר לי כיצד מתחמקים בקלות

מהשרות לחלוטין או לפחות בדרכ קלה יותר מאשר פציפיזם שרות לאומי - מה וכמה אבל בעיקר אשמח לדעת איזה הוא המאפשר לעשותו במקום צבא [לבנות אני מכיר לבנים לא]

niref1

New member
לא הבנתי... אתה רוצה להתחמק משירות?

בנות יכולות להצהיר על מצפון (פאציפיזם למשל) והן מקבלות פטור. בנים לא. כיצד מתחמקים משירות? אומרים לקב"ן שאתה סובל מדיכאון קליני עם נטייה אובדנית, והוא משחרר מהר מאוד (מניסיון של חברים - "סרבנים אפורים"). ישנם מספיק גופים המאפשרים היום לעשות שירות לאומי לבנים. מאז שעניין אי השירות בצבא נכנס לתאוצה (חוק גיוס חובה חל למעשה רק על כחצי מכלל מחזור גיוס) תפס תאוצה גם עניין השירות לאומי לבנים. אם אתה מעוניין בכך, אוכל להפנותך לגורמים המתאימים. סירוב להתגייס, דוגמת סרבני הגיוס שיש היום, מוביל ראשית לכלא. לאחר תקופה שנעה בדרך כלל בין חצי שנה לבין שנה הם משחררים אותך, לא לפני שעברת כמה פעמים בוועדת מצפון שקובעת שאתה שקרן. בסוף הם משחררים בדרך כלל מטעמי "אי התאמה". בקיצור, דרך חתחתים אמיתית. הרבה יותר קל ופשוט לעשות את מה שעושה כל מתגייס שלישי - לבכות קצת לקב"ן ולקבל פטור.

אני מבקש מידע על שרות צבאי לגברים

ראשית ברור שעדיף לטעון לפציפיזם על פני שרות צבאי <<אחר תקופה שנעה בדרך כלל בין חצי שנה לבין שנה הם משחררים אותך,>> לכל היותר שנה במקום 3 שנים ובמיוחד הנך חוסך לעצמך המצילואים במשך עשרות שנים אשר מפריעים מאד לעשיה האזרחית כך שברור שזה ממש מציאה קצת מצחיקה הטענה >> בקיצור, דרך חתחתים אמיתית<< וכי בכלל אפשר להשוותה לשרות בצבא? לידו היא נראית ככביש סלול וכי עדיף קב"ן? אולי קיצור בזמן ופחות חתחתים אבל מי שבא בטענות על כי טוענים כלפיו שהוא שקרן יש להניח שקביעה על סעיף נפשי צריכה להפריע לך פי כמה ומה עם החיים אחרי הקביעה? אם אתה אחרי קב"ן יהיה קשה לך מאד אם בכלל לקבל רשיון [אפש לנהל חיים נורמאלים בלעדיו?!] במקומות עבודה שונים לא תוכל להתקבל אליהם חלק מהמקצועות לא תוכל כלל להכשיר אותך ואפילו בביטוחים השונים זה יפיע כלומר ילווה אותך כצל בכל מקום החיים אז אולי נוח מעט יותר באותו הרגע אבל לחיים בכלל פי עשר יותר גרוע כפציפיסט אולי תהיה בכלא שנה אבל בזה זה יגמר ולא תהיה הפרעה לחיים האזרחיים [וזה הרי מה שהננו רוצים לא..]

ענית, אבל לא דייקת

אל תשכח שמאז תחילת הציונות ועד היום תמיד הערבים איימו לחסל את הישות הציונית. כך היה גם ב 1967, כאשר נאצר, חוסיין ושליט סוריה (איני זוכר את שמו) הכריזו בגלוי שהם עומדים לזרוק את כל היהודים לים. ואל תשכח שישראל (של שרון!) הסכימה למפת הדרכים של בוש שכוללת הקמת מדינה פלסטינית ואל תשכח שללא אינטיפדה וללא מלחמה הוצע לפלסטינים להקים מדינה פלסטינית. אמנם לא המדינה שחלמו עליה (הם רוצים מדינה מהים עד הירדן, ללא יהודים) אבל מדינה עצמאית. במסגרת הצעתו של ברק ישראל הסכיצה לפנות 95% מהשטחים שנכבשו ב 67 ולהחליף שטחים תמורת ה 5% האחרים. נניח לרגע שההצעה לא היתה מקובלת עליהם. האם לא היו צריכים הפלסטינים לחזור עם הצעה משלהם, הצעה סבירה שאינה כוללת את "זכות השיבה"? אבל הם העדיפו לפתוח באלימות. אני חושב שמחשבה שניה לגבי הפצפיזם צריכה להוליך למסקנה שמי שאחז בנשק ראשון צריך להניח אותו ראשון. ההטפה שלך לפציפיזם היא חמודה, אבל כידוע לך, אצל הפלסטינים אין פציפיסטים.

מרצ כבר מזמן איננה מרכז השמאל

מרצ כבר מזמן איננה מרכז השמאל אגב היא מעולם לא היתה מרכז השמאל היא היתה מעט שמאלה למרכז השמאל היא כבר מזמן לא כזו [לצערנו] והפטתיות שבריצה להגדרתה כשמאל עוד יותר שמאל ועוד יותר שמאל היא השמאילה הרבה יותר מדי את תוצאות ההשמאלה הזו אנו רואים בתגובות שדע"מ או חד"ש הן השמאל ואילו מרצ כלל איננה שמאל כך יעשה למפלגה אשר הקצינה בטענה שההקצנה היא היצוג האמיתי והמרכזי של השמאל אז מסתבר שבמירוצ הזה ש נוספים שעוקפים אטותה בסיבוב אגב כמו כל דבר יותר מדי איננו טוב ושבירת ההגה שמאלה לגמרי מביאה להתהפכות הרכב

מטרניך

New member
את חדשה פה, צעירה, כמעט עולת ימים

שלא חטאה, וכבר מפציצים אותך בשאלות פרובוקטיביות. כ"כ גדולה הסקרנות לקראתך. וגם אני - כיוון שלא הסברת את מהות שמאלניותך הקיצונית חשבתי לרגע שמדובר בכדורגל, אך ה'נון' בשם התואר הראשון שוללת זאת - אשאלך שאלה כדי לדעת עם מי יש לי הכבוד: נניח שהאינתיפאדה מידרדרת לעימות כללי בינינו, הכובשים הציוניים של פלסטין, ובין העם הפלסטיני הנלחם לשחרורו משני עברי הקו הירוק והנעזר באחיו הערביים (סדאם, אסד, קדאפי וכו'). ונניח שמצד אחד עומדים כוחות השחרור וחבריהם מצידו הזה של הקו הירוק (חד"ש, יש גבול, גוש שלום, בל"ד, רע"מ, האיסלאמיסטים וכל האנרכיסטים-טרוצקיסטים לכתותיהם) ומצידו האחר כל כוחות הריאקציה והכובשים הציוניים (מהחלק הציוני של מרצ 'ימינה' - עבודה, שינוי, ליכוד וכו'), 99.9% מיהודי ישראל, ואת באמצע. לצד מי תעמדי?

נו מה אתה חושב עליי???

אממ.............יש לי כמה תשובות קודם כל צריך להבהיר שאנחנו לא היינו פה 2000 שנה שזה מלא מלא זמן!!!!! ואנחנו באנו לערבים ואמרנו להם "תראו נכון הספר הזה שקוראים לו תנ"ך והוא לא אומר לכם כלום! אז פה כתוב שארץ ישאל שלנו אז מה אם לא היינו פה 2000 שנה!!! זה שלנו!!!" ובאנו במלחמת השחרור ופשוט העפנו אותם מהבתים שלהם!!! ואני לא אומרת סתם כי אח של סבתא שלי נלחם הערבים ברחו והוא בא למשפחה שלו ולקח אותם לוילה 2 קומות!!!!!! שלפני זה הם חיו בעוני!!!!! עכשיו........אני לא אומרת שאני מצדיקה את הערבים בכל הפיגועים!!!!! אבל צריך להבין את הצד שלהם..... אבל בכל זאת אני אזרחית במדינת ישראל ואני לא מחשיבה את עצמי אנרכיסטית למרות שאני חושבת קצת בצורה סוציאל-דמוקרטית אבל אני צריכה להיות נאמנה לעמי מדינתי ושפתי!!!!! ובגלל זה אני עאמוד בצד של הכובשים הציונים........... והאמת שקצת בלט ברירה

ricardo18

New member
אני חושב שאת מבלבלת לחלוטין כל מיני

טיעונים ורעיונות ומסבירה את עצמך בצורה מעט קופצנית מדי... אבל הכיוון הכללי של דבריך - לפיהם את לא מנסה להוכיח את צדקת דרכם של הערבים או של היהודים אלא מנסה לחפש פיתרון - הוא כיוון מחשבה חשוב.

ברור שאני מנסה למצוא פתרון!

אני רוצה שנחייה איתם בשלום! חלק יגידו שאני חולמת חלק יגידו שזה אחלה רעיון אבל בעיקרון מי שנלחם על המדינה שלו בחיים לא יפסיד! אי אפשר להרוג את כולם! כמו שלצערי רוב הימנים חושבים הם בטוחים שהערבים צריכים להיעלם אבל זה לא באמת יקרה! וכמובן שאני לא תומכת בטרנספר אני חושבת שהם רוצים מדינה וזה מה שהם יקבלו והאמת שממש ממש לא אכפת לי פשוט לחיות איתם בעירבוב לא אכפת לי שליידי יחיו ערבים וממש לא אכפת לי לתת להם פשוט לחיות במדינת ישראל להיתפלל במקומות הקדושים שלהם ולחלוק איתם את ירושליים אני לא מתכוונת זה החלק שלי זה שלך אני מתכוונת לחיות איתם בהרמוניה אולי אחרי שתקראו את ההודעה תחשבו "ילדה חולמנית שכמותה" אבל זה לדעתי הפתרון הנכון!

ילדה חולמנית ../images/Emo9.gif

כולנו בעד מה שכתבת הרוב גם התקיים רוב הזמן לדוגמא: מאז שליטת ישראל על ירושלים העתיקה כל בני הדתות יכולים להתפלל במקומות הקדושים להם אנחנו גם חיים בערבוב והיכן שיש ערבוב דוקא יש דו קיוןם [לפחות היה עד אוסלו] עד יודעת מה מצחיק/עצוב? שדוקא השמאל הוא בעד הפרדה וכל מי שטוען כנגד הפרדה מוקע על ידי השמאל כימני מחרחר ריב ומדון....

ricardo18

New member
פשוט לא נכון. תפסיק לדבר שטויות.

אינך מכיר את השמאל הישראלי. השמאל ה"קיצוני" אינו מחפש הפרדה אלא מדינה דו-לאומית מתוך ראיית עולם אנטי-לאומנית. שאל את niref.

קושקוש

נאמר השמאל לא נאמר השמאל הקיצוני באשר לשמאל הקיצוני הרבה אינני עליו למעט התבטאויות המזהים עצמם כשמאל קיצוני כעת קרא שוב את תגובתי קרא שוב את תגובתך ובמיוחד שים לב שהנך פעם אחת טוען לשמאל ופעם אחרתץ לשמאל קיצוני אני מניח שכרגיל תתחמק מהתנצלות [אבל תמיד תבקש מאחרים כאשר לא מגיעה לך...]

מטרניך

New member
אני שמח שאת מתייצבת, למרות כל

ביקורתך (הלגיטימית) על המדינה, לצד עמך וארצך. בבחינת 'כל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם ומלואו'.

למעלה