שלום לכולם!!!!!

מרצ היא ממש ממש לא מפלגת מרכז

מרצ היא לא מפלדת מרכז!!!!!! במרצ יש כאלה שנוטים מהאמצע לכיוון שמאל ויש גם את הקיצוניים!!! ומרצ היא ממש לא מפלגת מרכז!!

מצפ"ן ודרך הניצוצ הם ארגוני שמאל פר

מצפ"ן ודרך הניצוצ הם ארגוני שמאל פראקסלנס מה הבעיה שלך איתם?

נקודת השקפה

בואו נראה: מימין למרץ יש את העבודה, שינוי, עם-אחד, ליכוד, ש"ס, יהדות התורה, מפד"ל והאיחוד הלאומי (שכחתי מישהו?), בערך 105 ח"כים משמאל למרץ יש את המפלגות הערביות הלא ציוניות מתוכן רק בחד"ש ישנם ח"כים יהודים. בערך 10 ח"כים אבל, טעות היא להגיד שכל הערבים הם שמאל. האם בשארה, לדוגמא, הוא שמאל? לא! הוא ימני קיצוני, אבל ערבי! ולגבי חד"ש ורע"מ, האם אין הם לאומנים פלסטינים? האם לאומנות פלסטינית זה "שמאל" ולאומנות יהודית זה "ימין"? תמהתני! אז איפה מרץ? אם מימינך 105 ומשמאלך פחות מ 10, אתה שמאל קיצוני.

מטרניך

New member
ימין ושמאל, רק חול וחול

יש לך כמה וכמה טעויות. ראשית, אין בחד"ש כיום ח"כ יהודי, כי אם שלושה ח"כים ערבים. המועמד למקום הרביעי, דב חינין, שהוא ה'שריון היהודי' של חד"ש - כמו שערפאת 'משריין מקום' לאיש נטורי קרתא - לא נבחר. שנית, חוקי המתמטיקה לא קובעים את מיקומך הפוליטי. לפי מה שאתה כותב גם שינוי היא 'שמאל קיצוני' כי היא באה מייד לאחר מרצ ו'מימינה' 90 ח"כים. אז מה עשינו? אני מזמן טוען שאין למושגים האלה 'שמאל-ימין' הרבה משמעות, ובמציאות הישראלית עוד פחות מבמקומות אחרים. יש 'מרכז' המשתרע ממחצית המפד"ל ועד מחצית העבודה, יש שמאל מתון (אגף מצנע בעבודה, הציונים במרצ) ויש ימין מתון (הימין במפד"ל ובליכוד), יש קבוצה של 'גבוליים' בימין ובשמאל ויש שוליים קיצוניים מימין ומשמאל שאני קורא להם פשיסטואידים, הימניים צבועים בתכלת לבן, השמאליים באדום משולב בירקרק איסלאמי ובצבעים פלסטיניים. בכל מדינה אחרת בשארה, למשל, התומך במשטר הבעת' בסוריה ובחיזבאללה בלבנון, היה נחשב לפשיסט. הוא באמת פשיסט וגזען ערבי, אלא שבישראל, בגלל הקואורדינטות הלאומיות, הוא נחשב ל'שמאל קיצוני'. שמאל קיצוני בישראל הוא מי שרוצה לחסל בצורה כזאת או אחרת את המדינה היהודית-ציונית, בין במישרין ובין בעקיפין (ע"י 'זכות השיבה', למשל) ולדעותיו בענייני חברה וכלכלה אין כל משמעות. אורי אבנרי ושולה אלוני נמצאים לפיכך בקבוצה ה'גבולית'. גם נטורי קרתא הם, לצורך זה, שמאל קיצוני, פרטנרים של בל"ד, חד"ש והמטורפים המוחלטים בשמאל (דע"ם, למשל).

iceviper

New member
אוי באמת

לפי המתמטיקה שלך המפד"ל היא ימין קיצוני. ואני בהחלט מסכים שבשארה הוא ימין ע"פ מעשיו ודבריו.

niref1

New member
נכון - אני שמאל קיצוני

ואני לא מסתיר את זה. בשארה הוא ימני. אין ספק. אך לא כל הערבים הם שמאל. ממש לא. חד"ש לדוגמא נגררה יותר מדי ללאומנות, וזנחה את משנתה הקומוניסטית. לכן היא איננה מפלגת שמאל אמיתית. דע"ם, לעומת זאת, מבססת את האג'נדה שלה על סוציאליזם, ואיננה מסתתרת מפני העובדות. העובדות הן שיאסר ערפאת הינו ארכי - טרוריסט,ו על הפפלסטינים מוטלת החובה להחליף את המנהיגות שלהם במנהיגות שמאלית שתאגד לאינטרסים שלהם. כמו כן, ואנו טורחים לומר זאת בריש גלי, רוב המפלגות הערביות פנו לדרך הלאומנות!!! לחד"ש אין קיום אידיאולוגי פוליטי נפרד ועצמאי מהמפלגה קומוניסטית. ללא המפלגה היא תוותר כערב רב של אישים, שכל מה שמאחד אותם הוא תאוות השלטון והפרסום. במקום ללכת בדרך הקשה של חינוך הציבור לערכים אינטרנציונליסטיים ועקרונות השיוויון, בחר ברכה בדרך הקלה של הגררות אחרי המגמות הלאומיות והסגירות העדתית. מאז היבחרו לכנסת הקודמת הוא אימץ מלל לאומי קיצוני, המאפיין את מתחרו עזמי בשארה, מנהיג "הברית הלאומית הדמוקרטית" (בל"ד). המגזר הערבי נחלק לשלוש זהויות פוליטיות עיקריות: הזהות האיסלאמית, הזהות הלאומית, והזהות הקומוניסטית. זהויות אלו הלכו והיטשטשו בעשור האחרון כתוצאה ממדיניותן של המפלגות הערביות עצמן. מחד, תמיכה במפלגת העבודה הציונית על בסיס הסיסמא "הרע במיעוטו"; ומאידך, תמיכה ללא כל ביקורת ברשות הפלסטינית המושחתת, ובשליטים הדיקטטוריים של מדינות ערב. מפלגות אלו העדיפו את הנוחיות של משרותיהם בכנסת, על פני עבודה יומיומית וקשה בשורות מצביעיהם, וויתרו על ההקשבה והעשייה ברחוב עצמו. לא האחריות כלפי הבוחר עמדה בראש מעייניהן, בשעה שהתחרו ביניהן על מידת הקיצוניות של הצהרותיהן בכנסת, או בתכניות מלל ואירוח לוויניות. הן פנו אל פופוליזם לאומני מבלי שטרחו לבדוק אם זהו המסר בו חפץ הבוחר. זה היה הרקע למסע ההשחתה של הקול הערבי, אשר החל נמכר ונקנה בהתאם להיצע ולביקוש, עד שטושטשה זהותו לחלוטין. הרשימות הערביות ויתרו על קביעת עמדות עצמאיות בנושאים המדיניים. הן לקחו על עצמן את תפקיד המתווך בין מפלגת העבודה לבין הרשות הפלסטינית. יצחק רבין (1992-1995) השתמש בקול הערבי כדי להעביר את הסכם אוסלו ב. אהוד ברק, שלמד את לקח הרצח של קודמו בתפקיד, כלל לא פנה אל המפלגות הערביות, וויתר מראש על שרותיהן כמתווכות או כגוש פרלמנטרי חוסם. כאשר קרסה מפלגת העבודה ואיבדה את השלטון ב-2001, היא נכנסה לממשלת אחדות עם הליכוד. בכך נחרץ לא רק גורלה של הרשות הפלסטינית ותכנית אוסלו - אלא גם גורלן של המפלגות הערביות, שנותרו כגשר תלוי שאינו מחובר אל הגדה הנגדית. הקריאה של המפלגות הערביות להצביע עבור מועמד העבודה לראשות הממשלה, בפתק אחד, ואת השני להעניק למפלגה המועדפת, התגלתה כבומרנג. המפלגות הערביות הרגילו את בוחריהם לתבנית הבאה: הצביעו עבור מועמד העבודה לראשות הממשלה כדי להשפיע על קביעת סדר היום הפוליטי (כאן הן העבירו מסר סמוי שלמפלגות הקטנות אין אפשרות להשפיע על סדר יום זה), והצביעו לנו, כדי לנהל את הפוליטיקה המקומית ולזכות בטובות הנאה שלטוניות. התקציבים המועברים לרשימות המכהנות בכנסת הם נדיבים, ומאפשרים למפלגה להעסיק מספר מכובד של מקורבים. לכן העניין היחיד של חברי הכנסת הערבים הוא כסאם. ותו לא. שלושת הרשימות, עם כל השוני ביניהן, האיסלאמית, הלאומית או הקומוניסטית, שייכות, בסופו של דבר, לאותה שיטה - שיטת הבריתות עם נציגי השלטון לטובת שכבה מצומצמת, וזלזול באינטרסים ובבעיות של הרוב המכריע של החברה. אז כן - אני שמאל קיצוני. אבל באותה נשימה אני לא לאומן, לא מתחזה, לא עוסק בתאוות השלטון וכן מהווה אלטרנטיבה שמאלית למדיניות הקפיטליסטית הכושלת של מדינת ישראל, ולמדיניות המדינית והחברתית הכושלת של הרשימות הערביות.

niref1 - רע"מ???

ציינת פעם שהצבעת לרע"מ. האם רע"מ זה לא ראשי תיבות של "רשימה ערבית מאוחדת"? מעניין אותי לדעת מה המצע של רע"מ. איזה פתרון יש להם לסכסוך, מה המצע הכלכלי שלהן? אגב, האם אתה ערבי?

niref1

New member
חס וחלילה - לא רע"ם

אלא דע"ם - אירגון הפעולה הדמוקרטי. כשלנו להיכנס לכנסת הנוכחית. רע"מ היא רשימה ערבית, כמעט פאשיסטית, לאומנית קיצונית. דע"ם הינה מפלגה סוציאליסטית. דע"ם מציעה לישראלי המצוי, יהודי כערבי, אלטרנטיבה פועלית שמאלית. בפעילותנו ובהשקפתנו אנו מחויבים לסדר יום פוליטי חברתי וכלכלי חדש ואחראי. אנו מציעים אפשרויות של עשייה וחשיבה בקשת רחבה של תחומים: שלום, מלחמה, עוני ואבטלה, וקיפוח האוכלוסייה הערבית בישראל. מפלגת דע"ם יזמה ועודדה עשרות מאבקים ציבוריים בנושאים בוערים כמו: אבטלה, חינוך, דיור וכפרים לא מוכרים. ההשקפה הסוציאליסטית של דע"ם, פעילותה הרציפה והגופים הקשורים בה, שופכים אור על פתרונות שאינם מוכרים במציאות הישראלית היום. צירפתי קישור לאתר המפלגה, אם מעוניין אתה ללמוד מעט יותר אודותינו. אגב - אינני ערבי, נולדתי לבית יהודי, אם כי אני רואה עצמי כבן כדור הארץ. וזה מספיק טוב בשבילי. לא יהודי, לא נוצרי, לא מוסלמי. בן אנוש.

niref1

New member
לא...

אבל הוא בחור מקסים, בכל מקרה. אני בסך הכל פאציפיסט בן 20... ותו לא. הצביעו לנו בסך הכל, 1950 בוחרים בבחירות, שזה ממש כלום. אבל מי שהצביע לדע"ם ידע שהוא מצביע למען בניית כוח עתידי. המטרה היא לבנות תשתית לפעילות עתידית, ואולי כמה אנשים יזכרו את הסרטון שלנו לבחירות. הבן נא, רוב הפעילות שלנו מתמקדת בשטח עצמו, ולאו דווקא בפוליטיקה. הרבה מאוד עבודה למען המובטלים, מעמד הפועלים, ולמען השלום והדו- קיום בשטח. מעשית, העבודה מתמקדת בשני מישורים: הפועלים הערבים, והשמאל הישראלי - יהודי. בבסיסו של דבר, בתוך קמפיין ראשוני של 34 ימים אי אפשר להצליח בבחירות. הרעיונות שלנו הינם זרים למרבית השמאל, משום שהם משלבים דסרים שקשה לשמאל לקבל, כגון העובדה שהרשות הפלסטינית היננה גוף מושחת וכי המפלגות הערביות הינן משוחתות, ואינן דואגות לאינטרס של הפועל הערבי. מה אנחנו עושים בשטח? עבודה: 400 פועלי בניין מכפרים ערביים מוכי אבטלה נקלטו מחדש בעבודה, במסגרת הפרויקט "חזרה לפיגומים", שמנהלת עמותת מען. מאות מובטלים זוכים לייעוץ וייצוג משפטי. משרדי מען פועלים בנצרת, במג'ד אל כרום, ביפו ובירושלים המזרחית. חינוך: רשת המרכזים התרבותיים-חברתיים "אל בקאא" פועלת במשך כל השנה בקרב האוכלוסיה הערבית בישראל. ילדים , נוער ונשים לוקחים חלק בפעילויות העשרה ואמנות מגוונות, באמצעות עשרות מתנדבים ואמנים, יהודים וערבים סרבנות: מפלגת דעם עמדה מאחורי הקמת "הפורום לתמיכה בסרבני מצפון". הפורום הוא מסגרת תמיכה לצעירים לפני גיוס ולאנשי מילואים, המסרבים לשרת את הכיבוש. דעם היא המפלגה הראשונה שתמכה בגלוי :בסרבנים ובדרכם. הפורום יזם וארגן ערבי סולידריות, הפגנות על ההר מול כלא שש, תערוכות אמנות ועוד. וידאו: קבוצת "וידאו 48" פועלת מתוך הקהילה ויוצרת סרטים דוקומנטריים בשאלות הנוגעות לאוכלוסייה הערבית כמו גם היהודית. הקבוצה מקיימת פורום קבוע להקרנת סרטים בעלי השקפה מעמדית. עיתונים: "הניצוץ" ו"אתגר" מוציאים לאור פרסומים קבועים בשלוש שפות: אלסבאר, אתגר וצ'לנג' , העוסקים בדיווח וניתוח ביקורתי של ההתרחשויות הפוליטיות בישראל ובעולם. שיווק הוגן: עמותת "סינדיאנת הגליל" משווקת שמן זית מכפרים ערביים בגליל בשיטת "המסחר ההוגן" (המסחר ההוגן) ומסייעת לחקלאים לשמור על זכויותיהם ואדמתם. אנו תקווה כי הבחירות הבאות יחזו בדע"ם מחוזקת יותר, גדולה יותר, מפלגה שתהווה אלטרנטיבה אמיתית לשמאל הכושל, למרצ שאיבדה את דרכה, ולמפלגות הערביות ששכחו את בוחריהן וכרתו ברית עם נציגי השלטון הקפיטליסטי.

יש איזה משפט יפה

שאמר מישהו: אם אתה לא קומוניסט בגיל 18, אתה חסר לב. אם אתה קומוניסט בגיל 28 אתה חסר שכל. למעט נושא הסרבנים (שאני מבין אך מתנגד) הפעילות שאתם עושים דוקא נשמעת קונסטרוקטיבית. לגבי הסרבנים, כל עוד מספרם אפסי, אני חושב שהם דווקא עושים טוב למדינת ישראל, שכן הם מבליטים את אופייה הדמוקרטי של המדינה ומראים שבישראל גם אנשים בעלי דעות חריגות יכולים לאמור את דברם. ברור שבמדינות ערב אין דבר כזה שנקרא "סרבן חי". ולגבי מספר הקולות בבחירות הבאות, אל תטפח יותר מדי תקוות. ראית מה עשו יוסי שריד ומרץ בעיירות הפיתוח ואיך גמלו להם. גם הערבים יצביעו עבור המנהיגים המתלהמים שלהם ולא עבור מי שפועל לטובתם במישור האישי. אבל, פציפיסט בן 20, אני מאחל לך שנים ארוכות - כמובן בתנאי שחיילי צה"ל ימשיכו לחרף את נפשם כדי שתוכל להמשיך ולהיות פציפיסט

niref1

New member
מממ...

מה אומר ומה אגיד? שההנני קומוניסט מושבע? לא... זה יהיה שקר. כפי שאמרתי כאן לפני זמן רב, אני מה שנקרא "אוטופיסט", כלומר מכשיר את הקרקע לעתיד אוטופי יותר, עתיד שבו תהיה לנו אנושות מאוחדת למען המטרות הגלובליות שלנו, עתיד שבו כולם שווים... אז ככה שקומוניסט אני לא... אולי מרקסיסט... אני עדיין מטפח תקוות לעתיד טוב יותר... מבחינתי שדע"ם לא תקבל קול אחד ואילו אריק שרון יוביל אותנו לעבר שלום בר - קיימא. כל עוד זה טוב לעולם, זה טוב עבורי. אני מעדיף להביט אל האנשים בגובה העינים, והכסאות בכנסת באמת שלא מעניינים אותי. אני מעדיף את העבודה בשטח למען השלום, למען האנשים הפשוטים, המובטלים, הפועלים, מאשר להסתובב בכנסת עם חליפות ועניבות. זוהי גם מטרה כמובן, להפשיע על הפוליטיקה אבל כמובן וכמובן שהמטרה הראשונית היא לייצר אלטרנטיבה מהשטח עצמו. מממ... חיילי צמ"י מחרפים את נפשם בכדי להגן לי... בזה יש לי ויכוח עמך. אני כמובן לא מציע שמחר יפשטו כל חיילי הצבא את מדיהם, אך באותה נשימה אני מאמין וחושב שחיילי צמ"י כרגע פוגעים בביטחוני ולא מגינים עליו. זוהי דעתי בכל אופן. אני מייחל ופועל לקראת היום בו לא יהיו צבאות בעולם, לא יהיו גבולות, ולא יהיו מדינות, עמים, לאומים, דתות וכל גבול מלאכותי אחר שבנינו בינינו.

האם אתה מסכים למשפט הבא?

אם הפלסטינים מניחים מחר את נשקם - לא תחשפך טיפת דם אחת יותר אם הישראלים יניחו מחר את נשקם - מחרתיים כולנו מתים

niref1

New member
תשובה

אני חושב שזוהי דרך מאוד מאוד מאוד פשטנית להסתכל על המצב. אולם אינני חומק ממתן תשובה לשאלה זו. לפי הנחתי - אם הפלסטינים מניחים מחר את נשקם - יעמיק הכיבוש עוד ועוד, כפי שהעמיק במשך 37 שנות השפלה. היה והפלסטינים מפסיקים חד - צדדית את כל הפעולות כנגד הכיבוש, הכיבוש יימשך עד לסוף שאיננו נראה לעין, ויביא חורבן על העם הפלסטיני. הימין בישראל ינצל את המצב על מנת להעמיק את המשטר הצבאי, ולחסל כל שאיפה פלסטינית לעצמאות. היה והצבא בישראלי מניח את נשקו מחר - כולנו ניטבח כלאחר יד. אבל המטרה שלי היא - שכל הצבאות בעולם, ובפרט שני הצדדים המעורבים בסיסכוך הספציפי שלנו, יניחו את נשקם. כמובן, מטרה זה תושג בעתיד הרחוק, ועד אז - חובה עלינו לשאוף להפסקת כלל הפעולות האלימות. לכן מוטלת החובה על שני הצדדים להניח נשקם. אף צד לא ייעשה זאת ראשון, לכן חייבת לבוא, ולהערכתי גם תגיע, התערבות חיצונית בכוח ובלחץ בילאומי כבד, למען חידוש המו"מ המדיני והפסקת האלימות. האם עניתי על שאלתך?

ובקיצור: הטרור מוצדק!! יופי דע"מ!!

יופי של עמדה!! ואת זאת אומר פציפיסט?! כנראה שהפציפיזם הוא רק כדי לא לשרת בצבא ותו לא עצוב

niref1

New member
לא הקשבת לי

חס ושלום. שום אלימות איננה מקובלת!!! שום אלימות!!! אנ לא מצדיק שום אלימות. שום. אני יכול להבין את הסיבות, אך לא להצדיק. חס ושלום. שום שימוש באלימות איננו נכון, ואיננו מוצדק. הטרור איננו מוצדק. מה שאמרתי הוא שכל צד מתבוסס בעקרונותיו ואיננו מסוגל להניח את נשקו אפיים ארצה, משום שברגע שייעשה זאת, הצד השני ינצל זאת כדי להשיג "הישגים" נוראיים ואיומים. לכן הפלסטינים לא מניחים את נשקם, ולכן לא עושה זאת גם הצבא. חייבת לבוא התערבות חיצונית על מנת שזה יקרה. האמן לי, ישנן דרכים הרבה יותר קלות להשתחרר מהצבא. פאציפיזם לבנים הוא דרך חתחתים של ממש, הכוללת ישיבה ממושכת בכלא, וועדות מצפון הדוחות אותך שוב ושוב, משפטים חוזרים, השפלות, ישיבה באגף הסגור רוב הזמן, וכהנה וכהנה. כאשר הרבה יורת קל לצאת באמצעות קב"ן. מדוע לא עשיתי זאת? מדוע בחרתי להיכלא? משום שאני מאמין בדרכי ומאמין ואינני מסוגל לפעול באלימות כלשהיא. אגב, עשיתי שירות לאומי במקום השירות הצבאי, כך שמשתמט אני לא. ואני חוזר ומדגיש - שום אלימות איננה מוצדקת!!!!!!!!!!!!!!!!

אתה לא מקשיב לעצמך ../images/Emo9.gif

היה לי בור שתקפוצ מה פתאום הנך בעד הרי אתה נגד לטענתךף אבל זה פשוט בתירה מוחלטת לאשאר כתבת >>לפי הנחתי - אם הפלסטינים מניחים מחר את נשקם - יעמיק הכיבוש עוד ועוד, כפי שהעמיק במשך 37 שנות השפלה. היה והפלסטינים מפסיקים חד - צדדית את כל הפעולות כנגד הכיבוש, הכיבוש יימשך עד לסוף שאיננו נראה לעין, ויביא חורבן על העם הפלסטיני. הימין בישראל ינצל את המצב על מנת להעמיק את המשטר הצבאי, ולחסל כל שאיפה פלסטינית לעצמאות. היה והצבא בישראלי מניח את נשקו מחר - כולנו ניטבח כלאחר יד>> הרי אם לא יפסיקו הטרור ימשך הכיבוש וזה אסון מבחעינתך ולכן בגלל האסון הזה הטרור הוא מוצדק לעמדתך בדיוק כמו שמוצדק שישראל תגיב לטרור באמצעות צבאה כלומר לעמדתך הטרור הוא לגיטימי אולי לא רצוי עדיף שיהיה כאן גן עדן או סתם שלום או סתם אי לוחמה אבל הטרור כשלעצמו מוצדק גם אני חושב [וכי זה לא ברור?!] כי עדיף שלפחות תהיה אי לוחמה אבל להבדיל ממך אינני חושב שהטרור מוצדק!!

niref1

New member
זה בכלל לא סותר

אני לא קופץ. אני עונה בסבלנות. שמע - המשך הכיבוש הוא לא אסון עבורי. הוא אסון עבור הפלסטינים. אני לא תומך בשום פעולה אלימה, של שום צד. אני תומך בכך ששני הצדדים יניחו את נשקם, למען העתיד המשותף שלנו, כאנושות מאוחדת. הטרור איננו מוצדק!!! שום פעולה אלימה איננה מוצדקת... אני רק אמרתי כיצד רואים זאת שני הצדדים. הפלסטינים לא מוכנים להפסיק את האלימות כי הם מפחדים שזה יגרום לשואה. הישראלים לא מוכנים כי הם חושבים שזה יגרום לנו לשואה. בנת? שני הצדדים מתחפרים בעמודתיהם הנלוזות. שני הצדדים טועים טעויות מרות וקשות. שום אלימות לא תפתור את הסיכסוך הזה. היא רק תקשה עוד יותר על פיתרונו. אז כן, אני יכול להבין מדוע רוצה פלסטיני לקום בבוקר ולפוצץ אותנו יחד איתו. מבין, אך בשום פנים ואופן לא מקבל. הטרור אינו מוצדק!!! באותה מידה, אני יכול להבין מדוע אדם שחברו הטוב נהרג בפיגוע (קרה לי לא מזמן...) מוכן להרוג את כל הערבים כולם ולהמשיך את הכיבוש עד אין סוף. אבל לא ברשות זעם ונקם נפתור את הסיכסוך. ושוב אני חוזר - הכיבוש איננו מוצדק, הטרור איננו מוצדק, שום אלימות איננה מוצדקת!!! אלימות לעולם לא פותרת, אלא רק מחמירה. אלימות היא בריחה ממציאות. שני הצדדים טועים. לעולם לא אצדיק שום מעשה אלים. שום מעשה אלים. לעולם. אל תשים בפי מילים שלא אמרתי. אני יכול להבין, אבל לא לקבל דברים. לא מקבל שום אלימות, לא את הכיבוש ולא את הטרור הנפשע. בנת?

יקירי - לטעון בנפרד דברים סותרים

אין זה מביא להתישבותם יחדיו דוגמא אחת בלבד מהודעתך זו >>הפלסטינים לא מוכנים להפסיק את האלימות כי הם מפחדים שזה יגרום לשואה. הישראלים לא מוכנים כי הם חושבים שזה יגרום לנו לשואה. בנת? שני הצדדים מתחפרים בעמודתיהם הנלוזות. << כעת מתברר שדעת הישראלים נלוזה היא ולא אמת היא שתיגרם להם שואה בתגובה המקורית כתבת ההפך >>היה והצבא בישראלי מניח את נשקו מחר - כולנו ניטבח כלאחר יד<< אז ניטבח כלאחר יד או שזו סתם דעה נלוזה [שלך... אגב...] הבעיה היא ניר ש העמדות שלך נחמדות כל אחת בפני עצמה הבעיה היא ש הן אינן מסתדרות תמיד אחת עם השניה באשר לטרור מוצדק או לא הרי הכל שאלה של התבטאות כאשר הנך מתבטא בדרכ שמצדיקה זאת - הרי שגם אם לא התכונת להצדיק אותו הרי שהצדקת אגב כנראה שאתה צבוע לעמדת הסציולוג

למעלה