שלום לכולם!!!!!

niref1

New member
מרצ הינה מפלגת מרכז - שמאל

אירגונים שמאליים קיצוניים הם למשל דע"ם (שבה אני חבר), פרופיל חדש, דרך הניצוץ, השמיניסטים וכדומה. אני הרבה יותר שמאלי ממרצ. מרצ היא מפלגת מרכז - שמאל ותו לא.

iceviper

New member
מרצ נמצאת שמאלה מהמרכז

אבל היא בהחלט לא שמאל קיצוני,כפי שגם אתה ציינת.

מרצ ללא ספק שמאל קיצוני

להזכירך מרצ נמנעה בהצעת חוק של ישראל כץ נגד זכות השיבה של פלשתינאים. כמו מרצ הצביע אי אימון בממשלה יחד עם הסיעות הערביות ביום שבו נורתה אש על מחנה צהל והיו גם הרוגים.

iceviper

New member
מרצ איננה שמאל קיצוני.

מטרניך היטיב להגדיר את המושג "שמאל קיצוני" בהודעה אחרת בשירשור. בנוגע לזכות השיבה,מרצ נמנעה משום שהצעת החוק היתה לשלול כל זכות גם מעקורי 48'.היות ומרצ תומכת בהחזרתם לבתיהם של עקורי איקרית ובירעם,למשל(נושא שמפלגות הימין נעשו מומחים בלמלא פיהם מים בכל פעם שעלה),אז היא נמנעה. מרצ הצביעה אי-אמון מהסיבה הפשוטה שהיא נמצאת באופוזיציה ומתפקידה להציע אלטרנטיבות לשלטון.האם אתה טוען שהחיים הפרלמנטרים צריכים לשבות בגלל אש על מחנה צה"ל? אם מרצ השתמשה בארוע המצער כדי להאשים את הממשלה במחדל שהביא להרוגים,הרי שזו התנהגות מגונה והצדק איתך. אבל אם רצה הגורל ובאותו יום שתוכננה הצעת אי-אמון נורתה האש על מחנה צה"ל,ואין קשר בין הדברים,אין בכך כדי להצביע על "קיצוניותה" של מרצ. חוץ מזה מדובר בלוגיקה פשוטה:יש תנועות ומפלגות הנמצאות שמאלה ממרצ ויש הבדל עצום בתפיסה החברתית והמדינית ביניהן.אז איך ניתן לטעון שמרצ היא שמאל קיצוני?

בר בי רב

New member
מי תומך בהחזרת ערביי איריקת ובירעם?

זה דבר ידוע שהכפרים הללו היו הבסיסים של קאוקג'י ותושביהם היו מלחכי פנכתו וחייליו שנסוגו עימו ללבנון, ואח"כ הסתננו לישראל בניגוד לחוק, ובמקום לקבל עשרים מאסרי עולם מצטברים ואולי הוצאות להורג (כיאה לאותה התקופה) הם עוד באים בדרישות! לא יאומן, כמו שהרביי כהנא ימ"ש היה אומר: "עויילם גויילם". מרצ היא שמאל קיצוני אנטי-ציוני מבחינה מדינית, מבחינה כלכלית היא מפלגה בורגנית-ליברלית, כפי שמגדירים אותה הקומוניסטים, ובצדק.

smile2life

New member
אולי חלקים מאיתנו הם שמאל קיצוני

אבל אנחנו לא דופקים את הבוחרים שלנו דוגמת שינוי

שכחת להוסיף Read my lips

מרצ איבדה חצי מכוחה בכנסת. הפכתם למפלגה לא רלוונטית. זה הרבה חומר למחשבה.

בר בי רב

New member
'שינוי' היא מפלגת שמאל קיצוני

תשמע את הקשקושים של פריצקי על ניתוק מאחזים ובניית צינורות נפט דרך עיראק.

iceviper

New member
ברור.

זה כל כך ידוע שהמפלגה הרלוונטית היחידה היא שינוי. אתה יודע,אני חושב שצריך בכלל להוציא מחוץ לחוק מפלגות בלתי רלוונטיות כמו מרצ,המפד"ל,ש"ס וכל מי שהשם שלו לא מתחיל באות ש' ומסתיים ב-י'.

שינילה

New member
ממש לא ברור

כל מפלגה בכנסת היא רלוונטית, ומרצ, המפד"ל וש"ס אפילו מאוד רלוונטיות (לציבור שבחר בהן וגם מעבר לכך). הגיע הזמן (וזה לא מכוון כלפיך iceviper, אתה באמת בסדר גמור.) שמרצ ושינוי יפסיקו להתחרות ולהתנגח ביניהן ויתחילו לשתף פעולה יחד. יש הרבה (מאוד) נושאים ששתי המפלגות הללו יכולים לשתף פעולה ביניהן. התחרות המגוחכת הזו בין שתי המפלגות גורמת לי להתרחק משתיהן, משתיהן!!! מה עם שיתוף פעולה בקידום מהלכים מדיניים? (שינוי סמן שמאלי בקואליציה, גרשון, גם אתה יודע זאת. לרבים מתומכי שינוי יש בתחום המדיני עמדות "מרציות") מה עם שיתוף פעולה בנושא החינוך? מה עם שיתוף פעולה בנושאי דת ומדינה? (אה...שכחתי, מרצ וש"ס, אסור להפריע. כן מצטער, אבל בתחום הזה הייתי חייב עקיצה למרצ) ההתנהגות של כל אחת משתי המפלגות הללו כלפי רעותה נותנת את הרושם כאילו אנחנו עדיין במערכת הבחירות. אז, שיהיה ברור - הקולות בבחירות הבאות יקבעו לפי המעשים ולפי מידת שרות הציבור ולא לפי תחרות ההשמצות.

iceviper

New member
../images/Emo45.gifאבל בקשר לש"ס ומרצ....

אני מאוד מקווה שישיבת ש"ס באופוזיציה תחזיר לש"ס את הפרופורציות ותוריד ממנה את שכרון הכח.הגיע הזמן שהמפלגה הזו תתחיל להיזכר על בסיס מה הוקמה:השקפת עולם חברתית ועשייה בתחום הזה. ואז מרצ וש"ס יוכלו לשתף פעולה.מותר לקוות.

iceviper

New member
../images/Emo45.gifוברוח השאיפה לפעולות משותפות

שיניתי את החתימה

אם כך: מה זה "מרכז"?

חצי המשכת הכיבוש? או המשכת חצי הכיבוש? אפשר לקבל הסבר פשוט ומובן?

מטרניך

New member
כדי להבין זאת תצטרך לעבר חינוך מחדש

אך ךמי יש כוח לכך? איך מסבירים למישהו שבילה את כל חייו הבוגרים בשבי אידיאולוגיה טוטליטרית שבה יש רק 'שמאל' ו'ימין', 'קידמה' ו'ריאקציה', 'אנחנו' ו'הם' את יסודות השקפת העולם הליברלית והכלכלה החופשית מימי הובס ולוק, מונטסקייה וג'פרסון, אדם סמית ויום וכל ייתר ההוגים הגדולים שבמשנתם הניחו את היסוד לחברה הדמוקרטית המערבית? הרי זה כמו אותו החייל היפני באחד מאיי האוקיאנוס השקט שבסוף מלה"ע ה-2מצא מקלט בג'ונגל ונישאר שם במשך למעלה מארבעים שנה, וכשיצא לא הכיר את העולם. חוני המעגל של זמננו. ככה זה גם כשמישהו נשאר בג'ונגל המחשבתי הקומוניסטי כ"כ הרבה זמן עד שהפראזות הקומוניסטיות הפכו לו לטבע שני והוא שואל כמו אותו אפרוח שזה עתה בקע מהביצה: מה זה 'מרכז'?

למעלה