שלום לכולם!!!!!

שלום לכולם!!!!!

היי אני חדשה פה שמאלנית קיצונית אני בצעירי מרצ ואני עוסקת לפעמים בפעילות בשטח ו.........מקווה להישתלב

smile2life

New member
טוב לראות חברים מהצעירים כאן

אבל לידע כללי. מרצ ><שמאל קיצוני. מרצ זה המרכז השמאלי של השמאל הציוני בכל מקרה ברוכה הבאה ויהיה נעים לדעת (אפילו במסרים פרטיים) מי את.....

שאלה היפותטית ופרובוקטיבית לי אליך.

נניח שמרצ מהווה לשון מאזניים ובידיה הבחירה (הדימיונית לפי שעה) בין שתי האופציות הבאות: 1. הרכבת ממשלה "ציונית" ימנית כולל האיחוד הלאומי, הליכוד, שינוי, מפד"ל וכו'. 2. הרכבת ממשלה רדיקלית "לא ממש ציונית" כולל חד"ש, בל"ד, רע"ם, ישגבול, גוש שלום וכיו"ב. מה תהיה הבחירה שלך?

זאת שאלה קצת קשה!!!

האמת שממשלה ימנית אני בחיים לא אבחר למרות ששינוי קצת עונה על הקטע שלי אם התחבורה ציבורית בשבת ונישואים אזרחיים ואם היתה לי אפשרות הייתי מציעה ממשלה אחרת משאת הצאת אבל......במקרה הזה אני אאלץ להגיד שאני אבחר ב-חד"ש, בל"ד, רע"ם, ישגבול, גוש שלום וכיו"ב

../images/Emo45.gif כל הכבוד על התשובה האמיצה ../images/Emo45.gif

שאלה דומה היצבתי בפני אנשי שינוי, כאשר בצד השמאלי היצגתי את העבודה ומרצ, כאשר חד"ש וכיו"ב רק כשותפות בגוש חוסם (כמו שאכן היה פעם). תשובתם היתה חדה וחלקה: הם בחרו בצד הימני.

הפניה היתה לשמאלנית הקיצונית הצעירה

בעקבות בחירתה בממשלה לא ציונית ע"פ ממשלה ציונית אך ימנית

שינילה

New member
אני כנראה פספסתי את השאלה הזו

אני מעדיף את חד"ש (עם גוז'נסקי, לא עם טיבי) על האיחוד הלאומי ואפילו על המפד"ל של איתם (לא זו של אורלב) ובוודאי על ש"ס ויהדות התורה. רק להזכירך שבשנת 1999 העבודה ומרצ העדיפו את ש"ס, יהדות התורה והמפד"ל על שינוי ועל חד"ש וכיו"ב, ואפילו על הליכוד. אבל אינך יכול להתעלם מהעובדה שהליכוד התמתן ואילו חד"ש, רע"ם ובל"ד הקצינו. אם אתה שואל אותי את מי אני מעדיף היום, הליכוד או המפלגות שמשמאל למרצ - בהחלט את הליכוד! והסיבה מאוד פשוטה - מהלכים מדינים משמעותיים וכואבים לא תוכל להעביר בעם עם חד"ש ובל"ד, אלא רק עם הליכוד. מרצ פשוט עוד לא חצתה את הרוביקון שיאפשר לה לשתף פעולה עם הליכוד. תאר לעצמך שהייתה קואליציה ליכוד, עבודה, שינוי, מרצ במקום ליכוד, שינוי, איחוד לאומי, מפד"ל. אבל מרצ בכלל לא מעלה על דעתה אפשרות כזו. כפי שמרצ לא מסוגלת (עדיין) לחשוב על קואליציה עם הליכוד, אל תלין על שינוי ועל (חלק) מתומכיה שמעדיפים את הימין על המפלגות שמשמאל למרצ. לכל אחד נח להסתכל על הדבשת של השני...אני רוצה לראות את האומץ של תומכי מרצ שיקראו לה פעם לנסות לשתף פעולה עם הליכוד ולא רק להטיף מוסר לתומכי שינוי.

סליחה, אתה מדבר כתומך מרצ?

כי שאלה זו הפניתי לתומכי מרצ, ול"קיצונית" בעיקר ובאורח ישיר. במקרה זה לא מעניינת אותי תשובתם של אנשי הימין, כי היא מובנת מאליה. לא הבנתי במה מתבטאת התמתנות הליכוד, ובמה הקצנת חד"ש

שינילה

New member
לא, אני מדבר על השאלה שהפנית

לתומכי שינוי (שכנראה פספסתי) והזכרת בהודעתך הקודמת. ולידיעתך, אני ממש ממש לא איש ימין. במה מתבטאת התמתנות הליכוד? בכך שראשה ומנהיגה עמד במרכז המפלגה ודיבר בפה מלא על מדינה פלסטינית. תגיד לי, מה ההבדל בין אריאל שרון לבנימין בן אליעזר? מה ההבדל בין ויצמן שירי למאיר שטרית? עבודה כן וליכוד לא? ואולי תשיב לי גם על השאלה: למה אלי ישי כן טוב ואילו מיכאל איתן לא טוב? למה שרנסקי כן טוב ואילו זבולון אורלב לא טוב? סליחה: למה שרנסקי (בישראל בעליה) כן טוב ואילו שרנסקי (בליכוד) לא טוב? במה מתבטאת הקצנת חד"ש? בעצם זה שגוז'נסקי כבר לא שם והנין לא נכנס לכנסת ואילו אחמד טיבי כן נכנס. חד"ש של פעם ראתה במדינת ישראל כמדינה לעם היהודי ודגלה בשויון זכויות לכל אזרחי המדינה ובפתרון של שתי מדינות לשני עמים (שתי מדינות לשני עמים, מה המשמעות? שאחת המדינות מיועדת לעם היהודי, לא?). חד"ש של היום הרבה יותר בעלת לאומיות ערבית והרבה יותר קרובה לבל"ד. אם אינך רואה זאת, יחד עם זאת שאתה (אולי) רואה בי איש ימין, מעידה יותר מכל על הסיבות מדוע השמאל כל כך הצטמק בבחירות האחרונות. ולידיעתך, עד הבחירות האחרונות, אני הייתי איש מרצ נאמן. אתה הזכרת ברמז את הקואליציה של 1992, ואני תמיד אזכיר לאנשי מרצ את הקואליציה של 1999. כשאתם תטיפו מוסר לשינוי על קואליציה ימנית - תמיד אזכיר לכם את קואליצית ברק שאתם הייתם משושביניה. למה אז חד"ש ובל"ד לא היו חשובות לכם? למה אז הפקרתם אותם והלכתם עם המפד"ל (מפלגת המתנחלים)? מה שמותר למרצ - מותר גם לשינוי!

מספר הבהרות.

1. השאלה הופנתה לאנשי שינוי עוד לפני הבחירות. השיב לשאלה גולש בשם רונן עם מספר אינני זוכר איזה בדיוק. אולי 180? 2. טיבי לא הצטרף לחד"ש, אלא הרשימה שלו "תעל" הלכה לבחירות בבלוק עם חד"ש, כמו שקודם עשתה הרשימה של בשארה, וכמו שהשניים הללו הלכו ביחד כבלוק. לא כל כך הבנתי את הדגש על "מדינה מיועדת לעם היהודי", כאשר העם היהודי ממילא מהווה רוב, ואיך זה מסתדר עם "שוויון זכויות"? על כל פנים לא שמעתי שטיבי מתנגד לעיקרון של שתי מדינות לשני העמים ולשוויון זכויות לכל אזרחי מדינת ישראל, לכן עדיין לא הבנתי במא מתבטאת ה"הקצנה" של חד"ש. 3. מאידך, אינני רואה זכר ל"התמתנות" של הליכוד. הליכוד קיבל הצהרה רשמית המביעה התנגדות מפורשת להקמת מדינה פלסטינית. שרון לא התנגד לתוכן של ההצהרה, אלא לעיתוי שלה. אזכור המילים "מדינה פלסטינית" בפיו של שרון הוא בפירוש ריק מתוכן. זה ממש ברור שהוא לא התכוון לכך, אלא סיפק לוושינגטון את המילים הללו: א. שמענו מפיו לא אחת הצהרות כגון שכם שלנו כמו שתל אביב שלנו. ב. הוא אינו נוקף אצבע לריסון ההתנחלויות ו"המאחזים הלא חוקיים", אלא קורא למתנחלים להקים רצף טריטוריאלי בכל מקום שאפשר. ג. הממשלה שלו משקיעה סכומי עתק בתשתיות בשטחים הכבושים. כך לא מתנהג מי ששוקל אפשרות עתידית של פינוי השטחים. ד. הוא מבצע הרס שיטתי של בתי מגורים של פלסטינים בשטחים. ה. הוא פועל לטיהור אזורים שלמים בשטחים מתושביהם הפלסטיניים, למשל באזור דרום הר חברון. ו. הוא מצרף לקואליציה שלו מפלגות המתנגדות במוצהר להקמת מדינה פלסטינית, תוך תיאום קוי יסוד משותפים עם אותן מפלגות. ליברמן כבר פרש פעם מממשלת הימין. איך שרון ריצה אותו הפעם? ז. הוא סיפר לנחום ברנע על קוי ההפרדה שהוא מציע בגדה, וכאשר העיתונאי שאל אותו, אז מה אתה משאיר לפלסטינים, ענה שרון בקריצה שובבה. ח. פעמים רבות מדי נוצר רושם שהוא ליבה במתכוון את אש האינתיפדה והטרור הפלסטיני על מנת להרחיק את אפשרות ההסדר המדיני, ועל מנת להרוס את תשתיות האוטונומיה: "הביקור" בהר הבית והאופן המתגרה בו הוא בוצע; החיסולים המבוצעים לא פעם דווקא בימים של רגיעה יחסית; דחיית יוזמת ההודנה על הסף. אחרי כל הדברים האלה אתה מאמין לשרון המדבר על מדינה פלסטינית?! 4. אינני יודע אם אתה איש ימין או שמאל. כנראה עוד לא הספקתי לקרוא את הודעותיך. הזמן שלי קצת מוגבל. 5. הערה נוספת: אני לא איש מרצ וגם לא תומך מרצ. אני שמאלה ממרצ. אבל ההערה על קואליצית 1999 נראית לי נכונה חלקית בלבד. הרי ראש הממשלה היה אהוד ברק מהעבודה שהיה מחויב לתהליך השלום, ואכן ביצע סוף סוף את היציאה ההיסטורית מלבנון. לא כן שינוי, שהצטרפה לממשלה ימנית בפירוש, מהסיבה הפשוטה שהיא מפלגה ימנית, גם אם יש בה אנשים יותר ימניים ופחות ימניים. לא שמעתי צפצוף מפיה נגד ההפרות הבוטות של זכויות האדם בשטחים, כולל העונשים הקולקטיביים עליהם הרדיו שלנו מבשר יום יום בשמחה. 6. בלי להיכנס בפרוטרוט למה ששאלתָ אותי על כל האישים ממפלגות שונות, אני באופן כללי מסכים אתך. פואד לא נראה לי יותר שמאלי מאנשי ליכוד. שרנסקי מעולם לא הסתיר את עמדותיו הימניות הקיצוניות. אפילו חתן פרס נובל לשלום מר שמעון פרס שימש עלה תאנה למדיניות הימנית הקיצונית של שרון, ו"הסביר" אותה ברחבי תבל, לפעמים עם פנים חמוצות של קדוש מעונה.

מטרניך

New member
לא תחשוד בי שאני אוהד ליברמן

או אפי איתם. אני מתנגד כמעט לכל מה שהם אומרים. ואעפ"כ אין בי כל היסוס למיקרה שאצטרך לבחור בינם ובין חד"ש (עם גוז'נסקי או בלעדיה). חד"ש (כמסגרת מורחבת קצת של מק"י) היא מפלגה קומוניסטית מהטיפוס הסובייטי המסורתי, נציגה של אידיאולוגיה ומדיניות שהביאו לרצח של עשרות מיליוני בני אדם ולהקמתו של משטר עריצות השני באכזריותו רק לגרמניה הנאצית. חד"ש/מק"י שואבת עד היום את מימיה הרוחניים-פוליטיים ממקווה המים המצחין של ממהפיכת אוקטובר שהמיטה אסון על חלק גדול מהאנושות. אינך מאמין לי? היכנס לאתר מק"י. תמר גוז'נסקי איננה המחוקקת ההומנית-סוציאלית כפי שכל מיני בעלי עניין, אך גם תמימים, אובהים להציגה, אלא פוליטיקאית קומוניסטית אורתודוקסית קשוחה היודעת לפרוט היטב על הנימות ה'סוציאליות' בחברה הישראלית. זה לא 'קונץ' לחוקק חוקים 'סוציאליים' המחייבים הוצאה שאין לה שום אחריות לדאוג לכיסוייה הכספי ע"י מדיניות כלכלית מתאימה. רק תראה את 'מדיניות הרווחה' במשטר הקומוניסטי שהיא תומכת בו. כך היא היתה נוהגת אילו חו"ח היתה מגיעה כאן לשלטון. ראה גם אין שקומוניסטים מתנהגים עם עובדיהם שלהם כשהם מופיעים כלפיהם כמעבידים (בדומה לעמיר פרץ כלפי עובדי ההסתדרות שהוא זורק לרחוב). אל תלך שולל אחרי מראית עין תעמולתית. בנוסף לכך, בני דורי עדיין זוכרים את תמיכתה של גוז'נסקי בכל החזירויות והפשעים של הקרמלין, החל מהפלישה לצ'כוסלובקיה ועד למלחמת אפגניסטאן. ואפילו בפוטש הקומוניסטי נגד גורבצ'וב (זה היה לא כ"כ מזמן) היא תמכה. אז יש לנו כאן סיפור דומה כמו עם טלמון סילבר: היה שוחר שלום ואוהב אדם בביתך ומחרחר מלחמה ומנוול בצאתך (לעולם הקומוניסטי או ביחס לרוסיה). לשיטתי מותר היה שיתוף הפעולה עם הקומוניסטים רק בסיטואציה היסטורית אחת: במלחמה נגד הנאצים. בכל מצב אחד דינם כדין מפלגה פשיסטית מן המניין(מה שהם באמת, רק מ'שמאל' וצבועים באדום). אבל בישראל מה שמכריע הוא לא רק האופי הכללי של הקומוניסטים, אלא עמדתם הספציפית בסיכסוך הלאומי. וכאן הם תומכים באופן עקיב (להוציא את התקופה של הקמת המדינה) בצד הערבי. הם תומכים דה פקטו בחיסולה של ישראל כמדינה יהודית-ציונית ובמלחמה הפלסטינית נגדה. ובמלחמה הנוכחית במפרץ הם תומכים בסדאם חוסיין. לכן הם בשבילי חלק מהאוייב. לעומתם האיחוד הלאומי והמפד"ל מייצגים מדיניות 'ימנית' שאני מתנגד לה, אך הם: א. לא כוחות אנטי-דמוקרטיים וגזעניים במוצהר (כמו מרזל), הם אינם דורשים לשלול מהערבים את זכויותיהם האישיות, החברתיות והפוליטיות וב. הם מגינים כמו כל ייתר המפלגות על מדינת ישראל כמדינתו של העם היהודי. ובמצב המיוחד שלנו, שבו לישראל נשקפת סכנה לקיומה, זהו השיקוןל המכריע.

מטרניך

New member
שמאלנית קיצונית נכבדה

למה לך לשבור את הראש על תרחישים דמיוניים שאף פעם לא יתממשו? הלא ידעת שכל ה'קואליציה' מחד"ש ועד גוש שלום, הכוללת לעיתים קרובות את אותם ה'חברים', מייצגת בציבור היהודי 0.1%? בציבור הערבי, לעומת זאת, הם הרוב ולכן יכול להיות להם משקל בקואליציה ברמאללה או בקואליציה העירונית באום אל-פאחם (עם התנועה האיסלאמית - הפלג הצפוני). במדינת ישראל הציונית הם מוקצים מחמת מיאוס ואיש מן היישוב לא בא בחברתם. הם יושבים בכנסת כמצורעים. אז על מה אנחנו בכלל מדברים? לא חבל על הזמן שלך?

niref1

New member
מרצ - שמאל קיצוני???

מרצ - שמאל קיצוני??? אתם מפלגת שמאל - מרכז, אין ביניכם לבין הסוציאליזם שמייצג השמאל האמיתי שו קשר, חלק מהמפלגה שלכם אפילו תומך בחיסולים, ובהמשך הכיבוש!!! אז אתם שמאל??? שמאל אמיתי זה חד"ש, או דע"ם. אם את באמת מאמינה ביצירת אלטרנטיבה שמאלית וסוציאליסטית, סיומו המהיר והמוחלט של הכיבוש, אזי מקומך אינו במרצ הביטחוניסטית...

iceviper

New member
ניר,מהו שמאל קיצוני בעיניך?

על סמך הודעה זו שלך אני מניח שמצפ"ן ודרך הניצוץ הם ארגונים שבמקרה הטוב,טיפה שמאליים מדי.אני טועה?

למעלה