שלום לכולם

משתוקק10

New member
אסביר.

אני מכיר הרבה מן הזוגות אשר חווים סיטואציה כזאת, או דומה. באם הגבר הוא הדתי, הדברים קלים יותר, משום שאינו צריך לשאול את אשתו אם טבלה במקווה, מספיק שהיא אומרת לו שהיא כשירה למצווה. במקרה שלך, (ואני מכיר כאלו מקרוב) ישנן נשים שבחרו בדרך הקשה, ולא נתנו מנוח לבעליהן, ברוב המקרים זה נגמר או בהתאבדות או בגירושין. ישנן נשים שזרמו אם הבעל עד הסוף, משום שנכנסו אתם לדיונים והגיעו אף הן למסקנה אתאיסטית. אך באם הוא חשוב לך, ואת לא רוצה לאבד אותו, אין לך שום ברירה, מלבד לזרום אתו עד הגבולות הברורות. וכשאני אומר עקרונות, אני מתכוון לגבולות. אצל גבר זה תפילין, אצל אשה זה מקווה, אצל שניהם זה חילול שבת ממשי. מהמקרים שאני מכיר בסיטואציה הזאת, מסקנתי היא: מה שחשוב לגבר יותר מכל, זה הזרימה המחשבתית, כלומר: תני לו להבין שאת בשיטתו, שהכל בולשיט, אבל קשה לך "פסיכולוגית" להוציא מן המחשבה אל הפועל. תראי לו שאת מזלזלת בכל התוספות שנוספו בדורות האחרונים, כמו למשל (כובע וחליפה, פאות, צניעות האשה, סגולות למיניהן) אבל את לא מסוגלת לוותר על המקווה, ובשביל הערכים את רוצה שבבית לא יחלל שבת. אם תראי לו שהוא צודק, רק שאת רוצה לשמור על הגבולות מסיבה פסיכולוגית, הוא יהיה מבסוט. מה שבטוח זה, שאם את לא מתכננת לזרום אתו, תזמיני מראש כבר עכשיו תור לרבנות. גם ככה מאז ומתמיד, תורתנו הייתה פלסטלינה, לאן שרצינו להוביל אותה, הובלנו. כל בניית הסוכה בנויה על קומבינות, כיבוי אש בחג ע"י בישול ביצה זה קומבינה. ואם זה מרגיע אותך אז את כל הגיהינום שלך תפילי עלי.

לא ברור, מה בדיוק הבעיה? אפשר לקבל הסבר?

את לא בנויה לויכוחים על רקע אידיאולוגי, ובכל זאת מאמינה בצדקת דרכך..... ואין לך מטרה גם להשתכנע..... אבל גם לא ממש בטוחה בצדקת דרכך.... ויחד עם זאת טוב לך היכן שאת נמצאת ומשתדלת ללכת בתלם. אז מה הבעיה, המשיכי ללכת בתלם! למה לך סיבוכים חדשים. אחד מהשיטות להליכה בתלם, היא העלמת עין, המשיכי להעלים עין והסיפור מאחורך. איני מתכוון לזלזל , אני מאמין שאת כותבת מתוך איזו שהיא מצוקה. אך לצערי לא הצלחתי להבין מהפוסט שלך על מה מדובר. מה מפריע לך בעיקר? ומה מביא אותך להציג את שאלתך כאן בפני אלו הבטוחים באי צידקת דרכך?

אשת חבר1

New member
אם שמת לב

השאלה שלי לא היית איך אני צריכה להתנהג עם החיים האישיים שלי, אלא איך להתיחס לבעלי. ולא התכונתי לכתוב שאני מאמינה בצדקת דרכי אלא שבשלב זה איני רוצה להכנס לכל השאלות והספקות, לא חסרות לי דילמות עכשיו, ושאלתי את זה פה כי נראה לי שאין מקום טוב יותר מזה שאנשים יוכלו להזדהות עם תחושותי, ואם טעיתי אשמח לתקן, בכל אופן כקוראת סמויה זמן רב פה בפורום לא ציפיתי שקבלת הפנים תהיה חמה, וחבל שכך הם פני הדברים, אני מבינה את הצורך בזהירות יתרה של חברי הפורום, אבל עדיין לדעתי אפשר לעשות את זה בצורה עדינה יותר.

אגס 10

New member
לדעתי זה תלוי בכמה דברים שלא פירטת

האם את אוהבת את בעלך? האם הקשר ביניכם הוא קשר טוב? האם תסכימי לקבל את בעלך גם אם אינו דתי? עד כמה הוא לא דתי ולא שומר תורה ומצוות? האם יש מצב שתסכימי שהוא יתנהג לעצמו כחילוני בסטטוס קוו שיקבע ביניכם מראש? המשך יכולת החיים שלכם יחד תלויה מאוד בתשובות לשאלות הנ"ל. בכללי אני מטיל ספק גדול ביכולת שרידות של זוגיות כזו לאורך זמן,אלא אם באמת יש ביניכם אהבה אמיתית והסכמה לחיים של השני בניגוד להשקפת עולמך,מה שקשה מאוד שיקרה לאדם חרדי. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.

אשת חבר1

New member
ולהלן התשובות

כן אני אוהבת אתבעלי, אחרת לא הייתי פותחת את האשכול הזה, יש לנו קשר מעולה. אני כבר עושה את זה עכשיו. לא שומר בכלל. אין לי מושג אייך קובעים את זה, וזאת הבעיה שלי, אני מרגישה שתהום נפערה ביני לבין בעלי מאז שגילתי שהוא אינו אדם שומר ומאמין, ואני מאד רוצה לגשר על התהום אבל אין לי מושג איך אני עושה את זה.

יהודי31

New member
זה גשר בלתי אפשרי.. במיוחד כשיש

ילדים בתווך.. חוץ אם הוא מסכים לשמור על זה בצנעה עד שהילדים יתחתנו, אז כדאי לך לשמור על הזוגיות לטובת הילדים..

אגס 10

New member
הכל תלוי בך

לפי הנתונים שאת נותנת זה אומר שכעת הכל תלוי בך. אם את באמת אוהבת אותו ויש ביניכן קשר טוב יש בהחלט סיכוי להמשך חיים משותפים שלכם,אלא שאת צריכה דבר ראשון לקחת את עצמך ולהחליט קודם כל בתוכך את שאת מסכימה לקבל אותו כמו שהוא דבר ראשון את צריכה להחליט את זה בתוכך,ורק אחרי שתקבלי אכן את ההחלטה הזו(וברור שזה מאוד לא קל לאדם חרדי לקבל החלטה כזו)תוכלי לשבת איתו בעצמו ולנסות להגיע ביניכם להבנות איך כל אחד הולך לקראת השני כדי ליצור בסיס להמשך חיים משותפים לפחות ברשמית. אבל דבר ראשון ותנאי בסיסי חייב להיות החלטה והפנמה ברורה שלך שאת חייבת לקבל אותו כמו שהוא למרות שהוא כבר לא דתי,אם תהיה הפנמה זו ותסכימי לקבל אותו כך,בנמקל תוכלו למצוא את ההסדר להמשך החיים בלי שאחד יפגע בשני. אם את לא מסוגלת להתגבר על הסתירה האמונתית עליה גדלת ולהגיע קודם כל להחלטה הפנימית הזו אזי חבל על הזמן שלכם ואני לא רואה שום סיכוי להמשך הקשר ביניכם.

אני קצת צעירה כדי להגיב לזה...

קטנתי מלתת עצות.... אבל נראה לי שפתיחות בניכם ודיבור על הכול! זה מה שחשוב! פתיחות ודיבור!

בדיוק ההיפך

אם הוא ידבר איתה פתוח על כפירתו יהיה לו קשה מאד להמשיך במשחק כל מבנה החברה הדתית עומד על זה שלא מדברים פתוח על מה שקורה באמת כשיש פתיחות הכל נופל כמו כאן בפורום

והאמת היא

כל חברה מתקיימת בזכות שקרים והעמדות פנים אם היו רואים את המחשבות היה העולם הופך לג'ונגל מייד וכל זוגיות מוצלחת עומדת על כמה שקרים קטנים אפלים כמו שאמרו חזל מותר לשנות מפני השלום

mister xy

New member
לדעתי טליה צודקת

אין כמו להניח את הדברים על השולחן ולשוחח עליהם בחופשיות. במקרים שבן הזוג הדתי לא יודע/ת את האמת יש לדון אם כדאי לדבר על זה או לא אבל במקרה שכבר יודע אין סיבה להסתיר.

אני לא מאמינה למה שאני קוראת....

פשוט לא מאמינה איך אפשר לחיות בשקר.. ולהגיד עוד שזה נכון?? זה מגעיל בטרוף... אני חוזרת שוב על מה שכתבתי בשירשור אחר היום.... החרדיות לא יצאה ממך מתוק...

Marie Curie

New member
טליה תפסיקי

עם "החרדיות" הזו. גם למעלה, בהודעה הנושאת את הכותרת "החרדיות לא תצא מהם" ותוכנה הירוד.

../images/Emo127.gif נראה לי שכדאי להוסיף לתקנון הפורום

איסור על המשפט "החרדיות לא יצאה ממך". אין בו שם תובנה מלבד ניסיון פתטי לפגוע בדובר.

Marie Curie

New member
הבעייתיות בהתבטאויות האלה היא לא רק הפוגענות

אלא תפיסת ה"חרדיות" עצמה.

טליה צודקת

השיטה הזאת להסתיר דברים קיימת רק אצל החרדים ומי שעדיין חושב ככה אז אכן צריך לעשות מה שהיא כתבה. בפרט במקרה הזה שהאישה יודעת .

תגיבו לעניין לדברים שאמרתי..

מריה קרי.. אין לי מושג למה את מגיבה נגדי כל הזמן... אבל בן אדם שאומר ששקר ואי שקיפות זה טוב זה מזעזע בעיני... והתגובה המתנשאת והלא רגישה בהתחלה... זה מגעיל זה גס זה דורסני כוחני ומחשבה שהגבר הוא החכם שתמיד יודע, שתמיד צודק... והרבה יותר חזק... וזאת הסיבה שכתבתי את זה.,.

למעלה