שלום לכולם

אשת חבר1

New member
שלום לכולם

אולי חלקכם ינסו לשכנע אותי באי צדקת דרכי, אבל לא זאת היא מטרתי. אני פונה אליכם בבקשת עזרה אולי אתם יכולים לעזור לי מנסיונכם, אני אשה נשואה ואמא לילדים חמודים, אשה חרדית שמשתדלת ללכת בתלם, לפני תקופה לא ארוכה נודע לי שבעלי אינו דתי, אינו שומר תורה ומצות, אין לי מושג אם הוא כותב כאן בפורום או לא, שאלתי היא איך אתם הייתם מגיבים אם אתם הייתם אנשים שמאמינים בצדקת דרככם ונודע לכם כזה דבר על האיש הקרוב אליכם מכל? האמת היא שגם אני לא ממש בטוחה בצדקת דרכי אבל אני לא בנויה לויכוחים על רקע אידיואלוגי, ובנתיים טוב לי איפה שאני נמצאת, אולי אתם בתור אנשים חושבים תתקשו להבין אותי אבל בנתיים זה המצב איתי, ואני לא ממש מתכננת לשנות את זה בטווח הנראה לעין. אשמח לקבל תגובות רציניות.

תתגרשי מייד

לפי ההלכה המומר אסור כמו גוי אסור לך להיבעל לו אפילו פעם אחת נוספת לפי ההלכה מותר לך להמית אותו שימי לו רעל בקפה כשהוא ימות תקראי לקנאים שיחטפו את הגופה ויקברו אותה מהר לפני הנתיחה אופס עשיתם עריבים? מחכה לך בונוס שמן

אשת חבר1

New member
השקעת ממש הרבה מחשבה בתגובה שלך,

תודה, אבל התכונתי לתגובות קצת, אבל ממש קצת, יותר רציניות.

שאלתך מוזרה

הנה את שואלת מה היינו עושים לו היה קורה לנו כזה דבר אז הדבר הזה קרה ובגדול נודעו לנו דברים איומים ונוראים על הורינו ואחינו נשינו ובנינו ומה אנחנו עושים עם זה?

sec op

New member
דווקא יש מחשבה

השאלה היא עד כמה את בעצמך דתייה, מאמינה ואדוקה. כיון שאם את בעצמך דתייה-חרדייה ללא פשרות, הרי שכל מה שהוא כתב נכון! את לא יכולה לחיות עם כופר. אבל אם הבנתי נכון ממה שרשמת את מאמינה רק בגלל שכך גדלת ולא שבאמת בדקת, ואין לך חשק לבדוק. אולי יש מקום להתפשר ואז יש מקום לדון בשאלתך, אחרת, אין לך ברירה אלא לקום לעזוב.

אתה מרגיש חכם?‏

בדבריך? אדם שואל שאלה,‏ לא את כל אחד חייבים לתקוף...‏ התשובה שלך פשוט גועלית.‏ .‏ אם אין לך תשובה,‏ מוטב שלא תענה.

יש אנשים שהחרדיות לא תצא מהם...

התכונה הזאת של תמיד להיות חכם... הכי צודק, מתקיף.. מגיב,... משפיל... מתגאה... רע.. רע מאוד...

חטאתי עויתי פשעתי

שיחתת תעיתי תיעבתי תיעתעתי דיברתי דופי העויתי והרשעתי זדתי חמדתי לצון טעיתי יעצתי רע כיזבתי לצתי מרדתי ניאצתי סרתי עויתי פשעתי צררתי קיללתי רשעתי ועל כולם אנשי סליחות סלחו לי מחלו לי

משתוקק10

New member
האהבה היא מעבר לכל.

אם אתם אוהבים, כל השאר לא מעניין. (כמו שאמרו רבותינו: אהבה דוחקת את הבשר) אם את שואלת מה אני הייתי עושה? אם הוא עושה זאת רק בצנעה, אז לי זה לא היה מפריע, הגיהינום רק שלו. (וכבר דרשו חז"ל: אמר הקב"ה: מוטב שימחק שמי הקדוש ואל ייחרב בית בישראל.) אם הוא עושה זאת בגלוי, אז אני הייתי הולך על משהו באמצע, כמו שמירת ערכים, ושמירת עקרונות הדת כלפי חוץ. (כנאמר בפרקי אבות: איזו היא אשה כשירה, העושה רצון בעלה.) המלצה שלי: אם את לא רוצה לאבד אותו, תזרמי אתו, או לפחות תני לו להרגיש כך, באם לא תעשי כן, ביום מן הימים את תאבדי אותו. כמה שקשה לך, קשה לו פי מאה. (מניסיון) התחושה הזאת שאת עושה את כל זה סתם, קל וחומר אם את לא רוצה לדון על כך, ממרר לו את חייו ומדכא אותו. בהצלחה בכל מקרה

אשת חבר1

New member
גם לי הזוגיות חשובה מהכל

ולכן הדבר שהכי קשה לי איתו זה טהרת המשפחה, כי אני יודעת שאת בעלי זה בכלל לא מעסיק, וזה מדאי קשה לי מכדי להתמודד עם זה לבד.

אם את כבר כאן, והעלית את הנושא

את באמת חושבת שבהנחה שיש משהו שמנהל את העולם, זה עושה לו את זה שבנות ישראל תתחובנה פיסות בד לחלקי גוף אינטימיים, תמרקנה את כפות הרגלים מפיסות עור קשה בטרם תקיימנה את המצווה הראשונה בתורה?

לא יודע,

לא נראה לי לתפוס ככה חרדיות ברחוב ולזרוע בהם ספקות. במחשבה שנייה, אולי מדין ואהבת לרעך כמוך אנחנו צריכים לעזור לבעלה, ולגרום לה להיות כופרת, וכך כולם יהיו מאושרים ובא לציון גואל. אז יאללה, בואו נתלבש עליה, ונראה לה בדיוק את האמת.... זה באמת דילמה, אני לא צוחק. חשוב להדגיש שבהחלט נהנתי מהניסוח שלך על הבדים,

לא הבנת אותי

הבחורה הציגה את עצמה כ'לא יודעת מה נכון'. טבעי ומתבקש, לא בקטע של 'להאיר את עיניה', אבל בקטע של אנשים אנחנו, ומוטב שנחשוב למה אנחנו עושים כך ולא אחרת. כל מסקנה שאליה הבחורה תגיע, שיערב לה.

אשת חבר1

New member
תודה על התגובה

ממש התחברתי לדבריך, למרות שלא הבנתי מה הכוונה " אם הוא עושה זאת בגלוי אז אני הייתי הולך על משהוא באמצע כמו שמירת ערכים ושמירת עקרונות הדת כלפי חוץ" אצלי כל דבר זה מעקרונות הדת, למרות שכמו שצינתי אני לא ממש מבינה למה.

למעלה