שלום לכולם

Marie Curie

New member
כמה הבהרות

א. אני לא מריה קרי, אני מארי קירי ב. אני ממש לא מגיבה נגדך כל הזמן, לפעמים את פשוט מתבטאת בצורה מקוממת! ג. גם אני אינני מסכימה עם חעלמער, גם לדעתי שקיפות מלאה בזוגיות זה הכי חשוב בעולם, אבל יש דרך להגיב לעניין לגופו! וזו לא פעם ראשונה שאת אומרת דברים מטופשים ומרגיזים על "מהי חרדיות"בעינייך: אני מצטטת אותך: "עדריות זה מה שמחזיק אותם", "הטימטום החרדי..." "התכונה הזאת של תמיד להיות חכם... הכי צודק, מתקיף.. מגיב,... משפיל... מתגאה... רע.. רע מאוד..." פשוט לא לעניין לדבר כך. אנחנו מבקשים ממך להפסיק עם הדברים האלה. לא ראיתי איפה לחעלמער היתה מחשבה ש"הגבר הוא החכם שתמיד יודע ותמיד צודק והרבה יותר חזק". את מדמיינת. הוא רק אמר שלפעמים שקרים קטנים מחזיקים את העולם (שוב, אינני מסכימה איתו אבל זה לא משנה בכלל) ולדעתי תגובתו הראשונה "תתגרשי מיד" נכתבה באירוניה. אנחנו מבקשים ממך להתייחס לדברים בבגרות ולבחון נושאים לגופם, בלי לערב דיעות סטריאוטיפיות ילדותיות ולא קשורות שהגיע הזמן שתיפטרי מהן (או לכל הפחות תחשבי אותן בלב, אל תכתבי אותן כאן. זה פשוט לא מתאים).

habeas corpus

New member
יש סיבה שאת קוראת לעצמך "אנחנו"?

או שזה נובע מזה שיש חרדים שלא מתפטרים מהחרדיות שלהם לעולם ? (כמו שטליה ציינה בצדק - עובדה ידועה לכל).

Marie Curie

New member
כן, יש סיבה

התגובה של SEC OP למעלה והתגובות של כנפיים קשורות וסנדר סופרטרמפ למה שאמרתי לפני כן

habeas corpus

New member
אז טוב שאת מבהירה את זה.

כי את סתם מתקיפה את הבחורה בכל הזדמנות , ועושה את זה בשם "אנחנו" שלא קיים. רק את ואולי עוד ניק או שניים. היא לא מחדשת שום חידוש . אכן החברה החרדית מעוותת ומושחתת עד העצם. וטפשי לחשוב שעצם העובדה שאדם שהתחנך בחברה הזו , והגיע למסקנה שאין אלוהים , או שתורה לא מסיני, באחת משתחרר מכל העיוותים ודרכי החשיבה המופרעות עליהם הוא התחנך.

Marie Curie

New member
דווקא אני לא התחנכתי על דרכי חשיבה מופרעות

וגם אם צורת החינוך שקיבלתי שונה מצורת החינוך של כל שאר הציבור, עדיין יש לי כבוד אליו, אני יודעת שהוא מורכב מאינדיבידואלים אנושיים ולעיתים חכמים ומוסריים מאוד, ואני משתדלת לא ליפול בהכללות גסות ופוגעניות.

habeas corpus

New member
כל הכבוד לך על כך.

באמת. אבל זה לא מחייב את טליה. ומסתבר שזה לא מחייב רבים מאנשי הפורום , שכדבר שבשגרה מתייחסים באופן פוגעני וכוללני לציבור החרדי. ושוב , את כמובן יכולה לחלוק על טליה מכל וכל. אבל את מתקיפה אותה בצורה ממש גסה. ובשולי הדברים - אובזרביישן קטן. דווקא בגלל שטליה באה ממקום אחר , ובאופן טבעי היא רוצה להשתלב ולהתקבל, היא מנסה לדבר בשפה המקובלת בפורום . להתקיף אותה על כך שוב ושוב זה פשוט מגעיל.

Marie Curie

New member
אבל הם לא משליכים את הפוגענות הכוללנית הסטריא

וטיפית אחד על השני כאן. זה שונה.

habeas corpus

New member
שוב - אני לא נכנס לויכוח.

אני הרי בכלל לא צד בקטע הזה. אני לא נכנס לשאלה מי צודק. אם בכלל. אני רק מתקומם על העליהום עליה רק בגלל שהיא מעיזה להתייחס לחרדיות. התחושה שאת נותנת זה שאילו היא היתה חרדלשית ולא דתלשית , אז זה היה לגמרי בסדר. אבל בגלל ש"מה היא מבינה" , אז איך היא מעיזה להתייחס לזה בכלל. הרבה פעמים בוכוחים כאן עולה משפט כמו "אם כך, אתה מדבר בדיוק כמו החרדים". ואת או כנפיים קשורות לא קופצות להגן על הכבוד החרדי המחולל.רק כשמגיעה מישהי שלא היתה בעברה חרדית , אז נסגרים השורות , ואסור להתקיף את החרדיות עצמה. שוב פעם , טליה רק מנסה להשתלב , ולהביע את דעתה. לא יותר. אין כמעט "דתיים בעל כורחם" וכיון שכך אין להם פורום ייעודי.

תודה על ההגנה....

באמת הרגשתי שיש לך רדיפה אלי ולכן הגבתי ככה... מצטערת אם מישהי או מישהו נפגע... אני חושבת שעדיף להתמקד בדעות ולא באופן אישי...

habeas corpus

New member
מה כל כך קשה להתייחס לדברים שנאמרים

במקום לגופם של האומרים? היא לא התלהבה משום דבר, ורק הודתה למישהו שהעז להביע התנגדות לתקיפה האישית עליה. במקום להתייחס לדברים , את מעדיפה לנסות להעליב גם אותי וגם אותה באותה מכה. על פניו זה דווקא נראה כמחזק את דבריה הראשונים על החברה החרדית. חבל.

habeas corpus

New member
פשוט לא קשור.

טליה הבהירה ביום שהיא הגיעה שהיא לא משתייכת לציבור החרדי. אף על פי כן, הזמנתם אותה מכל הלב להשתתף בפורום. זכותה להחזיק באילו דיעות שמתחשק לה על הציבור החרדי, במיוחד שרוב חברי הפורום הזה משתלחים בציבור החרדי באופן הרבה הרבה יותר קיצוני ממנה , כלאחר יד. ולכן מומלץ לא להתקיף אותה כל פעם שהיא מזכירה את המילה חרדי. ולו רק מטעמי נימוס.

Marie Curie

New member
אף אחד אחר פה מעולם לא כתב

שחרדי זו מילה נרדפת לתכונה הזאת של תמיד להיות חכם... הכי צודק, מתקיף.. מגיב,... משפיל... מתגאה.. מותר לבקש ממנה להיות אובייקטיבית.

habeas corpus

New member
כתבו (ובצדק) דברים גרועים בהרבה.

אבל גם אם לא , ורק היא כתבה את זה . מותר לך לבקש ממנה להיות אובייקטיבית. ומותר לה לסרב. אבל לא ביקשת את זה. במקום זה את מתקיפה אותה (ולא פעם אחת) בכל התותחים שעולים בדעתך, בצירוף גישה מתנשאת ומכוערת. אל תשכחי , שלמרות שלא אתרע מזלה להיוולד חרדית, היא מחפשת את דרכה בדיוק כמוך, וגם היא רגישה להתקפות וזקוקה לחברים. ולא מיותר לציין - הציטוט שהבאת ממנה הוא בכלל לא כזה נורא בשום קונטקסט שהוא. איש לא יחלוק על כך , שהחרדים קקבוצה רואים את עצמם הכי חכמים , הכי צודקים. וכקבוצה הם אכן נוטים להתקיף להשפיל ולהתגאות על כל מי שלא בול בתלם שלהם. האמנם את חולקת על כך? קשה להאמין. וכיוון שכך, אין ברירה אלא להסיק שאת "מחפשת" את טליה באופן אישי, בלי קשר לדבריה.

Marie Curie

New member
אין לי שום דבר נגד טליה

רק נגד כמה דברים שאמרה בכמה הזדמנויות. ואינני חושבת ש"מתקיפה אותה (ולא פעם אחת) בכל התותחים שעולים בדעתך, בצירוף גישה מתנשאת ומכוערת" נאמן למה שאמרתי, הנה תזכורת לכל הפעמים הקודמות שהתקפתי, כולן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2165&MessageId=146138075 http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2165&MessageId=146129370

אין לי כלום נגד טליה

אבל יש לי המון נגד המשפט "החרדיות לא יצאה ממך". אין בו כל תובנה למעט העובדה הידועה שאנחנו אכן חרדים. אם יש משהו שגוי/מעצבן בדברי הכותב טליה (או כל אחד אחר) מוזמנת להגיב עניינית לדבריו ולהסביר במה שגה. אין טעם לכתוב סתם משפט שלא תורם לדיון מאומה.

habeas corpus

New member
יש בו המון תובנה.

אפשר להסכים איתה , או לחלוק. אבל יש במשפט הזה תובנה פשוטה ש"חרדיות" היא יותר ממערכת של אמונה וערכים , ושדחיית האמונה והערכים החרדיים לא בהכרח משחררת מהתנהגות ודרך חשיבה חרדיים. כמו שאמרתי - אפשר להסכים , ואפשר לחלוק. אבל להגיד שזה משפט חסר תובנה? נו באמת.

למעלה