שלום לכולם!

Brien of Tarth

New member
אאל"ט זו הייתה מן התערבות שלהם או משהו בסגנון

אבל אני באמת לא זוכרת את החלק הזה, לכן אני עושה עכשיו קריאה נוספת של כל הספרים, להיזכר בפרטים.

Susan Death

New member
אני חייבת להגיד

שבריאן היא אחת העצובות, לדעתי. וגם את סאנסה שנאתי, למרות שהיא משתפרת עם הזמן, ואם התחזיות שלי יהיו נכונות, אניאמות עליה לפני הסוף. כמובן שהכי גרועה זו סרסיי, ואחריה ג'ופרי וסטאניס. ואו, וקייטלין על הפנים... האהובים? סנדור, ארייה, בראו, ארייה, דאני, ארייה, ו...מילסנדר

scops owl

New member
אוה אריה וסנדור באמת טובים אבל

את יכולה לנמק למה את לא אוהבת את בריאן?

Susan Death

New member
אני לא בטוחה

התמימות המסורבלת הזו, והאובססיה לכבוד (שהיא דבר מבורך, אבל-כמו אצל אדארד- היא גובלת כאן בטמטום), או...אני לא בטוחה מה...אבל אני פשוט נורא לא אוהבת את הפרקים שלה

Brien of Tarth

New member
בריאן מהוססת יותר

וחשדנית יותר מאדארד, זהירה יותר ולא בוטחת באף אחד. זו הבעיה בשאלה שהתחילה את הפתיל הזה, חלק מהאנשים קובעים את דעתם על דמות לא בגלל התכונות שלה והסימפטיה שלהם כלפיה אלא פשוט בגלל שהפרקים שלה מעניינים יותר או פחות. אני מכירה למשל אנשים ששונאים את דאבוס בגלל שהפרקים שלו משעממים ואנשים שמאוד אוהבים אותו בגלל הפשטות המקסימה שבו.

Susan Death

New member
מסכימה, אבל...

אכן, יש אנשים שקובעים את אהבתם לדמות ע"י הפרקים שלהם, אבל בניגוד לדאבוס (אחת הדמויות המדהימות לדעתי), במקרה של בריאן אני חושבת שהיא זו שפוגעת בפרקים שלה, כי אכן יש התרחשות מעניינת במהלכם. הבעיה שלי היא שהיא אישה ששברה את המקובל בנוגע להתנהגות של נשים, מה שאני מעריכה, אבל בהמשך מסתבר שזה קורה מחוסר ברירה- זהו הדבר היחיד שהיא יכולה- מה שהופך אותה לפתטית במידה מסויימת, שהיא הולכת נגד כולם רק בגלל שהיא לא יכולה ללכת איתם, ולא בגלל שזה באמת חשוב לה להוכיח משהו. והפתטיות הזו היא משהו שאני לא מתחברת אליו בכלל, ואני לא באה להגיד "אני לא פתטית" אלא אני באה להגיד, שלי קשה לקרוא על דמות במצב כזה

Brien of Tarth

New member
יש משהו בדברייך.

את מוצאת את עצמך מתקשה להזדהות איתה כי הדרך שבה היא כביכול בחרה נבחרה למעשה על ידי החברה. דווקא בגלל זה יש לי המון אמפתיה כלפיה, מן חמלה על הסבלש לה יחד עם הערצה ליכולות שלה. נו טוב, את יודעת מה אומרים על טעם ועל ריח...

keb

New member
האהובות עלי

הדמות שאני הכי אוהב הלא היא ז'אקן הג'האר הידוע לשמצה אני גם ממש אוהב את טיריון, אריה וסאנדור. גם ג'ון לא רע במיוחד. הדמויות שאני הכי שונא הן בריאן, ג'יים וקייטלין

דגשחור!!

אני חושב שהדמות האהובה עלי הוא דגשחור אין לי ממש סיבה טובה אני פשוט אוהב אותו ... נירא לי גם שהוא ישפיע מהמשך הסיפורים ונירא לי שאני הכי שונא את סרסיי כמובן ... אני גם לא ממש אוהב את סאנסה בגלל שהיא דמות שלא ממש משפיעה על העתיד שלה והיא סתם עושה מה שרוצים שהיא תעשה. למרות שהיא עושה שינוי לטובה .

תורי

דמות אהובה,אני מניח שתיאון גרייג'וי: יש המון דמויות "מגניבות" בשיר,מי לא אוהב נגיד את סאנדור,אוברין או טיריון.אבל אני אוהב את תיאון כי הוא הדמות הכי מורכבת לדעתי.מצד אחד אני די בטוח שאם הוא היה מכר של מישהו הוא היה הכי "גבר".מסתכלים מהצד ורואים אדם נאה,מהיר לצחוק,בעל חוש הומור מצליח עם נשים טעם טוב וכו'.כלפי חוץ ניחוח של מצליחנות,מצד שני הוא לכוד בכשלונותיו שלו.ובתור אחד שחווה את זה אין משהו מתסכל יותר מזה.מה לעשות,אין אנשים שהם מנהיגים ו"גיבורים" מלידה כמו טיריון,ג'ון,או סאנדור.אחרים גם לא חונכו על ברכי ההנהגה מרגע היוולדם כמו רוב.רובנות אנשים רגילים ותיאון הוא אדם רגיל (ולא חסר כשרונות בכלל) שנכשל. הרבה שונאים אותו כי הוא בגד,כבש את ווינטרפל ורצח ילדים.זה תיד הפתיע אותי,מה לדעתכם עשה רוב בשן זהב,אשמארק ושאר חבל המערב? ווסטרוז היא עולם אכזר ועצם זה שהוא התייסר וסבל אחר כך מסיוטים,כבר מעידה על מצפונו.סאנדור האהוב כלכך על רבים לא היה ממצמץ לדברים האלה.ואף טירה,לא משנה לידי מי נפלה, לא "זכתה" בכיבוש נאור זכמו ווינטרפל. תיאון הוא אחת השמויות השנואות כי הוא כלכל אנושי,ובגלל זה אני כלכך אוהב אותו. דמות שנואה: אני חושב שקייטלין,בעיקר בגלל שכמו טארגריין היא חושבת שמותר לה הכל בזכות ערך או בשם משהו.ומביטה מגבוה על כל השאר.

NMTDesign

New member
הדוגמאות שהבאת הן ממש לא מוצלחות.

אנשים שהם מנהיגים מלידה, טיריון, ג'ון, וסאנדור?! אתה כנראה לא יודע על מה אתה מדבר. טיריון - גמד, בן שלישי, אביו ואחותו שונאים אותו, היחיד שחש כלפיו חיבה זה אחיו, ג'יימי, שהוא כל מה שטיריון רוצה להיות, וגם הוא משקר לו. כולם בזים לו. סאנדור - בן שני למשפחה פחותת יחס, חי בצל אחיו הגדול והחזק שהתעלל בו ללא הפסקה, בעל מראה נוראי, ואין לו אף אדם בעולם. ג'ון - נולד ממזר. צריך יותר מזה? כל אלה נולדו להיות גיבורים?! תיאון לעומת זאת, הוא יורש של אחד הבתים החשובים בווסטרוז, שאנן, לא מבין גדול במלחמה, אבל בטוח שהוא כן, נואף, ופשוט מעצבן אותי באופן כללי.

האבק

New member
איך אומרים? על טעם ועל ריח אין להתכווח

חוץ מזה שאני יותר מסכים עם מיכאל. העובדה שטיריון גמד, סאנדור מכוער וג'ון ממזר ממש לא קובעת אם הם מנהיגים או לא. ג'ון הוא ללא ספק מנהיג מלידה, אחרת איך הצליח לסחוף אחריו את כל המשמר? טיריון הוא דמות עם המון כריזמה ושנינות, אבל פחות מנהיגות מג'ון, אבל הוא ללא ספק מנהיג. בנוגע לסאנדור - פה אני לא בטוח איך הגעת לזה (מיכאל). הוא ממש לא מנהיג, הוא חי בשביל עצמו ועם עצמו ולא נקט שום פעולה של הנהגה. אני גם לא יודע למה אמרת שכולם אוהבים אותו - אני ממש לא חושב ככה.

Brien of Tarth

New member
אני חושבת שהכוונה הייתה

שטיריון, סאנדור וג'ון כולם דמויות שקל לנו לגלות אמפתיה כלפיהן. שלושתם מוסריים בדרך שלהם (גם אם היא קצת מחוספסת במקרה של קלאגן), ולכולם יש עבר והווה שרודפים אותם. ג'ון וטיריון מוצגים הרבה פעמים כקורבן של הנסיבות - מי לא רצה לקצץ את רוברט ארין לחתיכות קטנות ומאוד מאוד לאט כשטיריון התענה בתאי השמיים? וג'ון - ההתלבטויות שלו שנובעות מרצון לעשות כל הזמן את הדבר הנכון גורמות לכל האימהות הפולניות לרצות לשדך אותו לבת שלהן. וקלאגן - "לא מאהבת מרדכי אלא משנאת המן", אני חושבת שאנחנו אוהבים אותו כי אנחנו שונאים כל כך את אח שלו. את תיאון בהחלט קשה יותר לאהוב בגלל שהוא בוגד, אבל אני כן מבינה את ההזדהות איתו. הוא לא מפלצתי כמו גרגור קלאגן או מאנס ריידר. אמנם הוא פועל באכזריות לא מוסרית, אבל כשרואים את האדם שמאחורי האכזריות הזאת קל יותר לחוש אמפתיה. להבין? לסלוח? ממש לא, מבחינתי לפחות. אבל להזדהות ואפילו לכעוס קצת על אבא שלו ועל אשה שמשפילה אותו? בהחלט אפשרי.

Balerion

New member
טיהור שמו הטוב של רוב סטארק (ספויילרים)

או ליתר דיוק טיהור זכרו. אמנם כמו שכתבתי אני ממש כועס על רוב על ההחלטה הדבילית להתחתן עם ג'יין ווסטרלינג, אבל לקרוא לו רוצח ילדים זה ממש לא הוגן. מן הסתם התרחשו מעשי זוועה במהלך המלחמה במערב, כמו בכל מלחמה (ווסטרוז היא אכן עולם אכזר, כמו העולם האמיתי). אבל בשום מקום לא כתוב שרוב היה אחראי למעשי זוועה. הוא יצא למלחמה בלאניסטרים מסיבה מוצדקת לחלוטין. רוב היה בסך הכל אדם מוסרי מאוד. הוא אמנם עשה טעות אחת נוראה ואיומה שעלתה לו בחייו, בחיי אמו, וגרמה למפלת בית סטארק. אבל בל נשכח שהוא היה בסך הכל נער צעיר וחסר נסיון ש"נפל" עליו פתאום להיות מלך. אפשר להבין איך ההצלחות המסחררות שלו בתחילת המלחמה עלו לו לראש. בנוגע לת'און, אני ממש מתעב אותו. הוא חצוף ומתנשא, והייסורים שלו בזמן המצור על ווינטרפל ממש לא מרשימים אותי. למי שדורך על גופות של ילדים בדרך לכס המלכות לא מגיע שירחמו עליו. בנוגע לקייטלין, ההשוואה עם בני טארגריין ממש לא מתאימה. לא נראה לי שהיא חושבת שמותר לה הכל או שהיא מביטה מגבוה על השאר. אמנם השנאה שלה לג'ון מעצבנת, אבל אפשר להבין שהיא נובעת מכעס על אדארד שבגד בה עם אחרת. היא מתנהגת בצורה מוסרית לאורך כל הדרך. את ההחלטה שלה לשחרר את ג'יים אפשר להבין. היא הייתה מטורפת מצער אחרי הבשורות על מותם של בראן וריקון, כפי שניתן לצפות מאם אוהבת ומסורה. The Black dread

Zegdel

New member
ג'יים

אני מת עליו. קודם כל, בלי נטיות או דבר כזה, אני מעריך גברים שנראים טוב ומודעים לזה ומשתמשים בזה. חוץ מזה, הוא לוחם מדהים (היה), וזה אומר שיש לו מסירות ודבקות. נכון, הוא שוכב עם אחותו, אבל הוא נאמן לה מאוד (מעוות, אבל יש כאן ערכיות כלשהי). הוא לומד על עצמו דברים ומשתנה לפיהם, בעוד אביו ואחותו שוקעים בעקשנות שלהם. בקיצור, מלך.

Brien of Tarth

New member
יש הרבה מה לאהוב ולהעריך בדמותו של ג'יים

בעיקר העובדה שהוא דמות שמשתנה מול העיניים של הקוראים. בהתחלה אנחנו מרגישים כלפיו רק שנאה תהומית ועמוקה, אני בכלל לא הבנתי איך מרטין נתן לו דמות - איך אפשר לכתוב על מפלצת כזו??? שוכב עם אחותו, מנסה לרצוח את בראן (פעמיים!). יש לנו את סיבות מוצדקות לשנוא אותו בטירוף והנה בא ג'ורג' מרטין ושופך אור מזווית אחרת לגמרי על דמותו של ג'יים, קמעה קמעה גורם לנו להזדהות איתו ולחבב אותו. אולי זה היחס המשתנה שלו לבריאן, אולי הציניות המשעשעת שלו שמזכירה את זו של טיריון, או העובדה שהוא הפך פתאום לנכה בעצמו וקצת כואב עליו - ג'יים בנה את הקריירה על החרב שלו ועכשיו אין לו גם את זה. אפילו האהבה המעוותת שלו לסרסיי נראית פחות נוראית ומעוררת בחילה כשמסופר עליה מנק' המבט של ג'יים. אבל בתוך כל האהדה הזו לג'יים אנחנו עדיין לא שוכחים את בראן, וקשה לסלוח לג'יים על זה. הדואליות הזו הופכת אותו לדמות כל כך גאונית.

lol1000

New member
הוא מנסה לרצוח אותו רק פעם אחת

לא שזה יותר טוב אבל עדיין

Brien of Tarth

New member
אז מי שלח את הסכין לחדר של בראן? לא ג'יים?

אובדן זיכרון בגיל שלי זה קצת עצוב...

אריאנא

New member
ג'ופרי

ששמע רת רוברט השיכור אומר שעדיף שילד ימות במצבו הנוכחי.. ושאים היה מדובר בכלב או בסוס עדיף היה להרוג אותם כדי שלא יסבלו. או משהו כזה סרסיי סיפרה על כך לטיריון אח"כ

למעלה