שלום לכולם!

Brien of Tarth

New member
שלום לכולם!

קראתי כמובן את כל הספרים והחלטתי להצטרף לפורום, כי זה מסוג הספרים שבן אדם פשוט *חייב* לדבר עליהם עם מישהו אחרת הוא ישתגע. כמו שהבנתם הדמות האהובה עליי היא בריאן, למרות שגם סאנסה נמצאת מאוד גבוה אצלי ברשימה. השנואה עליי היא כנראה סרסיי כרגע. סתם מתוך התעניינות הייתי רוצה לדעת מי הדמות האהובה/השנואה ביותר עליכם ולמה?
 

דוראן2

New member
טוב בלי להעליב

מבחינת פובים אז הכי אהובה זאת סאנסה והשנואה זאת בריאן חוץ מזה אני אוהב גם את אצבעון ואת סאנדור ד"א ברוכה הבאה אני גלעד
 

dorgilyt

New member
קודם כל ברוכה הבאה

אני לא יכול להצביע על דמות אהובה אחת, אבל יש מספר, טיריון, וולדר פריי בזכות הערמומיות הבלתי נגמרת שלו, דאני וייתכם שאני אזכר בעוד כמה. הפחות אהובות זאתי סרסיי, ג'יימי וסטאניס.
 

Brien of Tarth

New member
דווקא וולדר פריי?

יש למרטין הרבה דמויות ערמומיות שהן לאו דווקא אכזריות כמו פריי, שלמרות העורמה עדיין מצייתות לחוקי המוסר. טיריון לאניסטר למשל, כפי שציינת. גם אצבעון למשל - הוא אמנם יותר אכזרי מטיריון אבל פחות מוולדר פריי. ואגב אצבעון, יש לי הרגשה שהוא הולך למות. אני חושבת שכל דמות שמנסה לעזור כרגע לאריה או לסאנסה פשוט תיכשל. ג'ורג' מרטין אוהב לתת לנו תקווה שהנה, הדברים מסתדרים עבור סאנסה/אריה ואז גורם לחיים שלהן להשתבש עוד יותר.
 

scops owl

New member
לורד פריי באמת אכזרי ויש לי הרגשה שהוא

הולך למות (אם הוא כבר מת, זה בגלל שאני לא זוכרת כלום מהפעם הראשונה שקראתי את הספרים, עכשיו אני בקריאה חוזרת) נ.ב אם מדבררים על אצבעון, אני לא חושב שהוא ימות, אבל אני חושבת שבצורה כלשהי הוא כבר לא יוכלל לעזור לסאנסה והיא בטח תגיע למקום רחוק
 

lol1000

New member
גם אם זה נכון זה ספוילר

אבל זה גם לא נכון זה סתם עוד פירוש לנבואה http://www.hdm.co.il/winterfell/page.php?id=37 באותו משפט אפשר להגיד שהיא תהרוג את טיריון או את גרגור
 

dorgilyt

New member
כן, דווקא וולדר פריי.

טקטיקן או מה שלא תקראי לזה, אחד מהזוכים במשחק האינסופי של משחקי הכס.
 

Brien of Tarth

New member
זוכה? לאו דווקא.

יש לי הרגשה שבסופו של דבר האלים או בני האדם יעשו צדק ופריי ייענש על הריגת אורח בבית שלו. מה שכיף בספרים האלה - אולי הדמויות שאתה אוהב נמצאות בסכנה תמידית, אבל ככה גם הדמויות שאתה שונא... אף אחד לא יכול להיות בטוח שהוא לא ימות מוות נורא. בעיקר עכשיו, כשקייטלין סטארק (בערך) בחיים אני צופה לוולדר פריי עימות איתה או עם החבורה שהיא אוספת ביער.
 

dorgilyt

New member
משחק אינסופי

כמו שכתבתי, במשחק האינסופי, המשחק לא נגמר, אלא רק שכולם מתים.
 

Brien of Tarth

New member
חחח הבנתי אותך...

השאלה היא האם אפשר לזכות במשחק שבו כולם מתים בסוף כך או כך?
 

dorgilyt

New member
לנצח?

זה כמו המשפט "נצחת בקרב אבל לא במלחמה", כנראה שהמשחק הוא המלחמה, וכנראה שאין בה מנצח ברור.
 

scops owl

New member
גם אני חדשה...

והדמות האהובה עלי זה טיריון, והשנואה זה טיווין למרות שאני גם לא מתה על דאני וסטאניס
 

lol1000

New member
ברוכה הבאה

אין לי מושג למה אבל ג'ים הוא אחת הדמויות האהובות עלי וגם טווין וכלב השמירה אני ממש שונא את דאני ואת סאנסה
 

Brien of Tarth

New member
זה מה שאני אוהבת אצל ג'ורג' מרטין

הדמויות אצלו כל כך מגוונות עד שכל אחד מאיתנו מרגיש אמפתיה לדמויות שונות לגמרי. שכחתי לנמק למה אני אוהבת את בריאן: בריאן תפסה אותי קודם כל בגלל שהיא אישה ששווה ביכולתה לגברים, וזה מאוד מצא חן בעיניי שהיא מביסה את ג'יים במגרש שלו. היא אישה של כבוד, אחת שאי אפשר להגיד שרעל הוא הנשק שלה. גם המסירות שלה לקייטלין מצאה חן בעיניי, אבל לא רק את התכונות הטובות שלה אהבתי. אהבתי את העובדה שבריאן היא לא דמות מושלמת, שיש לה את הפגמים שלה. האהבה חסרת הסיכוי שלה לרנלי למשל שבאה לדעתי ממקום של קצת טיפשות וילדותיות, כמו שסאנסה התאהבה בלוראס טיירל ב"משחקי הכס". לפחות ככה אני ראיתי את הדברים. הסיבה האחרונה לאהדה שאני חשה לבריאן היא שלרוב האנשים יש ימים כאלה שבהם הוא קם בבוקר מסתכל במראה ומרגיש כמו בריאן, מאוד קל היה להזדהות עם הרגשות שלה. ובאשר לסאנסה - היא כמעט גרמה לי לרצות להתנדב במעון לנשים מוכות! כל כך רציתי להציל אותה מציפורניו של ג'ופרי, שגם אותו כדמות אני מתעבת ולא היה עבורי רגע סיפוק גדול יותר מלראות אותו נחנק למוות. אני אשמח מאוד אם גם אתם תנמקו את הבחירות שלכם. מה גורם לכם לשנוא את סאנסה במקום לרצות להגן עליה מהזוועות ומההתעללות הפיסית והנפשית שהיא עוברת? מאיפה השנאה לטיווין? רק מהאהבה לטיריון? בקריאה שניה שאני עורכת עכשיו אני רואה בו כמה דברים טובים - הוא מתנגד למעשיה של סרסיי בסוף "משחקי הכס" ושולח את טיריון לרסן אותה. הוא מודע לגמרי לעובדה שג'ופרי הוא חתיכת אפס מפונק ואכזרי, בעצם טיווין יכול היה להשיב את הסדר על כנו בממלכה - צדק יבש אמנם אבל צדק. ולמה לשנוא את דאני? היא היחידה שמנצחת מלחמות ועדיין מצליחה לשמור על צלם אנוש ועל מידת הרחמים. היא צמחה מתוך החולשה של עצמה וזה לדעתי ראוי להערצה. נכון, אז היא לא בחרה את חיות המחמד שלה בתבונה, זה לא הופך אותה לחכמה וחזקה פחות. אגב, שמתם לב שגם היא וגם אריה משננות לעצמן מנטרות כל הזמן? מה זה אומר לדעתכם, יש כאן אמירה כלשהי על קסם שנובע מתוך כוח נפשי או סתם איפיון של דמויות?
 

scops owl

New member
הנימוק שלי

אני אוהבת את טיריון בגלל הערמומיות שלו וההצלחה שלו למרות העיוותים הפיזיים שלו, ואני גם אוהבת אותו בגלל האופי שלו, שלדעתי אחד מהיפים בסדרה כולה. אני שונאת את טיווין בגלל הנוקשות הזאת שלו, ועצימת העיניים במקום לראות ולטפל בבעיה של אנשים שיקרים לו. אני לא שונאת את טיווין רק בגלל שטיריון הוא הדמות האהובה עלי, אלה שהוא גם לא הסכים לראות את היחסים בין סרסיי וג'יים. אם הוא היה רואה את זה, הוא היה פועל בכיוון מסויים. אם הוא היה אומר להם שזה בסדר (דבר שלא נראה לי הגיוני) אז סרסיי לא הייתה מתחתנת עם רורט והמלחמה הזאת על כס המלוכה לא הייתה כי ג'ופרי הוא ממזר למרות שלדעתי בית לאניסטר היה מנסה לכבוש את הכס בהזדמנות אחרת. אבל אם הוא היה רואה את זה ופועל כדי למנוע את זה (וכמו שאני מכירה את הדמות אם הוא היה מחליט על זה זה היה קורה) ג'ופרי לא היה נולד, ואולי היה נולד לסרסיי בן חוקי מרוברט, וכל המלחמה הזאת לא הייתה מתרחשת כי היה לרוברט בן חוקי. את סטניס אי לא אוהבת כי הוא יבש כמו קרקר, הוא לא פתוח ומאוד קשה להתחבר אליו. את דאני אני לא שונאת, אבל אני פתוח אוהבת את הפרקים שלה, למרות ההתרחשות הרבה שלהם.
 
למעלה