שלום לכולם!

Brien of Tarth

New member
נכון!!!

נזכרתי עכשיו, תודה רבה! עוד סיבה לשנוא את ג'ופרי, שמצטרפת ל-10,0000 הסיבות הקודמות...

Balerion

New member
גם אני חדש (ספוילרים לסופת החרבות ולמשתה)

ואני מסכים: ששאוש"ק הוא מהספרים שחייבים לדבר עליהם, אחרת משתגעים
ולדמויות האהובות עלי: במקום הראשון טיריון. בעיקר בגלל חוש ההומור הציני שלו שמצחיק כל פעם מחדש, וזה שהוא שומר על שמחת חיים למרות כל הקשיים. אחריו ג'ון - הוא פשוט בחור טוב, כל משפחת סטארק (אולי מלבד רוב שהלך והתחתן עם ג'יין ווסטרלינג כמו אדיוט), סמוול, בריאן - כל כך נוגעת ללב, דני - יפה, עם נשמה טובה, חזקה, טראגית, מה עוד אפשר לבקש?, דאבוס סיוורת' - בחור טוב בסך הכל, גם אם הוא בא מרקע קשה. הצטערתי לשמוע שהוא מת. דמויות שנואות: כמובן שסרסיי - כלבה מתועבת, ולא חסרות דוגמאות. ג'ופרי - יצור מפונק ומרושע. עשו טובה לכולם כשחיסלו אותו. לורד טייווין - כי היחס שלו לילדיו, ובייחוד לטיריון, ש"מעזים" להרוס את העסק המשגשג שבנה, ממש דוחה. כל בני טיירל, ורנלי באראת'יאון: חבורה של מכורים לכוח שמוכנים לעשות ה-כ-ל בשביל לזכות בכס המלכות. ליטל - פינגר (קשה לי לקרוא לו אצבעון) - מניאק ערמומי וחסר לב. ולא חסרות דוגמאות. ושאר שלל מפלצות האדם: גרגור קלגן וחבורתו, Euron Crow's eye, מסכות הדמים וקייבורן וכו'. וישנן גם דמויות אמביוולנטיות: סטאניס, שהוא אמנם קשה וקר אבל בסך הכל יש לו מטרה צודקת - הכתר שלו בזכות (גם אם מליסנדרה מוליכה אותו שולל). ואריס - לכאורה נבל ערמומי, אבל ישנם רגעים בהם הוא נוגע ללב: כאשר הוא נזכר איך הבת הקטנה של אריס טארגריין הייתה משחקת עם החתלתול שלה, או איך המכשף בערים החופשיות סרס אותו. וכמובן ג'יים - קשה להחליט אם לאהוב או לשנוא אותו, אבל אי אפשר להתעלם ממנו.

Brien of Tarth

New member
סחתיין! (ספוילר משתה לעורבים)

נתת פה אחלה סקירה של הדמויות. אבל תרשה לי לעשות תיקון קטן ואני בטוחה שהוא ימצא חן בעיניך: דאבוס לא מת. כלומר, לא ב-100%. אני לא זוכרת מי דיווח למי אבל אמרו שאולי ראו את הגופה שלו. בספרים האלה אף אחד לא מת עד שהוא מת, וגם אז זה לא בטוח (*שיעול* קייטלין סטארק *שיעול*) אנחנו גם לא יודעים אם בריאן חיה או מתה למרות שהמוות שלה בסצינה האחרונה נראה קרוב למדי, אני מאמינה שמרטין מרחם עלינו מספיק כדי לתת סיכוי גם לבריאן וגם לדאבוס. מה אתם אומרים, יש מצב?

Balerion

New member
גורלם של דאבוס ובריאן

אכן, אף אחד לא ראה את דאבוס מת. וכמו שלמדנו אחרי הקרב על הבלקווטר, יש לו לפחות תשע נשמות. אני מאמין באחת משתי אפשרויות: או שדאבוס עדיין חי ומותו כביכול קשור לתחבולה כלשהי של סטאניס, או שמרטין זומם לעשות לו את מה שעשה לבריאן, רק יותר בגדול. הוא יכול לכתוב ב"ריקוד עם דרקונים" שרשרת פרקים של דאבוס, שתהיה מותחת, מרגשת ותגרום לנו להתחבר לדמות, כאשר הקורא יודע כל הזמן שדאבוס מת בסוף. במובן מסויים זה יותר מזעזע מלהרוג דמות בפתאומיות. הייתי בטוח שבריאן מתה בפרק האחרון שלה במשתה, ואני מאוד אשמח אם היא עדיין בחיים. נדהמתי מזה שבסוף הקווסט של בריאן מרטין הצליח לשחזר את הזעזוע שחווינו בזמן מותו של אדארד סטארק all over again. הוא סופר מעולה ביותר. The Black Dread

אוהב את כולם ושונא את כולם.....

זה המיוחד לדעתי בסדרה של מרטין. העובדה שבכל דמות יש צדדים שמתחברים אליה ( גם הרעים ) וגם צדדים ששונאים או לא מרוצים מהם. לי אין דמות שנואה או אהובה אני פשוט אוהב את כולם ושונא את כולם חח כמה שאולי ישמע מוזר

תגידו שאני ילדון שאוהב גיבורי על אבל...

האהובים עליי זה ג'ון דאני ואריה בצד של גיבורי העל שתמיד איכשהו מנצחים בסוף, או לפחות ניצלים ממוות. ובצד של הגיבורים שהם קצת פחות על ובכל זאת תמיד ניצלים בסוף, האחד ויחידי שכנראה עולה על כל אלה שכתבתי למעלה. ואין כמוהו בכל הסדרה הזו- טיריון!

כמו שדוראן2 אמר סליחה...

אבל בריאן היא הכי טיפשה והכי משעממת בסידרה... אני אישית הכי שנאתי את הלניסטארים ועוזריהם. והכי האהבתי את:אדארד סטארק,אוברין מרטאל, לורד בריק,אצבעון,כלב השמירה,לים,טום שביעיות, 'קשת',ג'נדרי,ותורוס ממיר.

למעלה