גם אני חדש (ספוילרים לסופת החרבות ולמשתה)
ואני מסכים: ששאוש"ק הוא מהספרים שחייבים לדבר עליהם, אחרת משתגעים
ולדמויות האהובות עלי: במקום הראשון טיריון. בעיקר בגלל חוש ההומור הציני שלו שמצחיק כל פעם מחדש, וזה שהוא שומר על שמחת חיים למרות כל הקשיים. אחריו ג'ון - הוא פשוט בחור טוב, כל משפחת סטארק (אולי מלבד רוב שהלך והתחתן עם ג'יין ווסטרלינג כמו אדיוט), סמוול, בריאן - כל כך נוגעת ללב, דני - יפה, עם נשמה טובה, חזקה, טראגית, מה עוד אפשר לבקש?, דאבוס סיוורת' - בחור טוב בסך הכל, גם אם הוא בא מרקע קשה. הצטערתי לשמוע שהוא מת. דמויות שנואות: כמובן שסרסיי - כלבה מתועבת, ולא חסרות דוגמאות. ג'ופרי - יצור מפונק ומרושע. עשו טובה לכולם כשחיסלו אותו. לורד טייווין - כי היחס שלו לילדיו, ובייחוד לטיריון, ש"מעזים" להרוס את העסק המשגשג שבנה, ממש דוחה. כל בני טיירל, ורנלי באראת'יאון: חבורה של מכורים לכוח שמוכנים לעשות ה-כ-ל בשביל לזכות בכס המלכות. ליטל - פינגר (קשה לי לקרוא לו אצבעון) - מניאק ערמומי וחסר לב. ולא חסרות דוגמאות. ושאר שלל מפלצות האדם: גרגור קלגן וחבורתו, Euron Crow's eye, מסכות הדמים וקייבורן וכו'. וישנן גם דמויות אמביוולנטיות: סטאניס, שהוא אמנם קשה וקר אבל בסך הכל יש לו מטרה צודקת - הכתר שלו בזכות (גם אם מליסנדרה מוליכה אותו שולל). ואריס - לכאורה נבל ערמומי, אבל ישנם רגעים בהם הוא נוגע ללב: כאשר הוא נזכר איך הבת הקטנה של אריס טארגריין הייתה משחקת עם החתלתול שלה, או איך המכשף בערים החופשיות סרס אותו. וכמובן ג'יים - קשה להחליט אם לאהוב או לשנוא אותו, אבל אי אפשר להתעלם ממנו.