שלום לכולם

SWEET HOME

New member
שאלה לי אליך!

ועלית על זה לבד או שקראת לשרלוק הולמס? אתם יותר עסוקים בלנסות לזהות מי זה מאשר בתוכן הדברים הכתובים. וזה בסדר גם אני יודעת שיש דרך לבדוק מי באיזה ניק. אל תקפוץ כאילו זה פטנט רשום על שמך.

במידה ואתה באמת 6 או 7

ולא איזה בודק משועמם אז אני כבר יודע בדיוק מי אתה. תקבל מסר עם תשובה בימים הקרובים ואפילו אני אעשה עימך חסד ואסביר לך איך אני יודע, זה יפתיע אותך...

SWEET HOME

New member
הכל בלוף

מעניין אם את/ה כל כך נחמד/ה למה את/ה מסתתר/ת? וזה מאוד קל להיות נחמד דרך הרשת. אבל, בעבודה היומיומית אתם בד"כ מגעילים. יותר גרוע, גם לא מקצועיים. והכי גרוע, עוד מעזים להתנשא על הבודקים. זאת הסיבה מדוע בודקים לא אוהבים אתכם וגם מזלזלים בכם. אל תתחנחנו לנו פה בפורום. רוצים להיות נחמדים. תהיו כאלו גם במהלך משמרת. תזכרו שאתם עובדים עם בני אדם, קודם כל, לפני שהם בודקים. וחוץ מזה, תזכרו איך היה לכם בתור בודקים. תזכרו מהיכן צמחתם לתפקיד רמ"ש. אנחנו אגב, מספיק חכמים (למרות שאתם חושבים אחרת ) להבין שלא לדבר כאן על נושאים מסווגים. וחוצמזה, "לפמים", כותבים לפעמים...

ועוד פעם קצת ציונות

וגם קצת דרך ארץ!!! הדבר הכי חשוב שצריך לזכור שהתפקיד שלנו הוא לא לגרום לבודקים לאהוב אותנו. התפקיד שלנו היה ונשאר לתפעל משמרות "ענק" של לפעמים מעל 250 עובדים. זה לא קל ולפעמים אפילו מאד מעצבן(כתבתי נכון הפעם לפעמים?). אם תנסי פעם לעבוד 13 שעות בהן הקשר
לא מפסיק לברבר, הטלפון
מצלצל ללא הפסקה ואפילו בזמן האוכל אנחנו עדיין עובדים תביני שהדברים לא כל כך פשוטים. אני מסכים שלעיתים זה נראה כאילו יש זלזול מצידנו אבל אני יכול להבטיח לך שלרוב זה לא המקרה. לעיתים מעצבן מאד לקבל 30 פניות בשעה 8 בבוקר להשתחרר בגלל מגוון גדול מאד של סיבות. ברוב מקומות העבודה כדי לעזוב מוקדם נדרש משהו מאד חריג וזוהי רק דוגמא לסיבות שבגינן אנחנו לפעמים כועסים. אני לא מסתתר אבל אני כן חושב שלאנונימיות של הפורום יש יתרונות מסוימים מאד שלא יהיו אם אני אחשף. זאת גם הסיבה ,אני מאמין, שבגללה בחרת בכינוי בו בחרת ולא בשמך האמיתי (אגב הסתתרות). כמו שכתבתי כבר קודם אנחנו מאמינים שאלו שעושים את העבודה הם הבודקים בשטח. בלי הבודקים לא יעברו טיסות. זהו סיימתי לנאום ..... רק דבר נוסף המטרה של העלייה לפורום היתה לנות ולעזור, להראות קצת את הצד שלנו. אז מי שלא יכול להתאפק וחייב להגיב בסרקזם מוזמן רק שלא יצפה לתשובה רצינית זהו

לא רק ססמאות

החיים לא מתנהלים דרך ססמאות. יחסים בינאישיים הם דרך חיים ומנטליות כך שהמסר שרציתי להעביר הוא לא סתם גיבוב של ססמאות אלא הדרך שבה לדעתי ראוי שננהג אחד בשני. וכן אני יודע שהבטחתי לא להגיב לתגובות כאלה אבל היה חשוב לי להבהיר שעליתי לפורום לא כדי לנסות ולהטיף אלא קצת לשמוע (יותר נכון לקרוא) דברים מעבר לשעות העבודה.

SWEET HOME

New member
משעמם לך?

לך תקרא "קופיקו בקיבוץ" של תמר בורשטיין-לזר ואל תטיף לנו ובטח לא על ציונות. ואני בטוח/ה שאתה לא רמ"ש בגלל ציונות. אני בטוח/ה שהחישים אחוז תוספת לשכר יסוד משחקים אצלך תפקיד יותר משמעותי בבחירת התפקיד.

SWEET HOME

New member
עוד כמה דברים על ציונות

אז קודם כל אל תהיה בטוח שאני ממין נקבה. גם אתה לא יודע מי אני. דבר שני, אתה חייב להודות כמה פעמים לכם הרמ"שים יש תקלות מקצועיות ואפילו כשלונות בתרגילים ( של סגנים ) ועדיין אתם מרשים לעצמכם יותר מדי. כדאי שגם אתם לפעמים תלמדו משהו. כשדיברתי על התנהגות אנושית, התכוונתי בדיוק לדוגמא שנתת. אתם מקבלים טלפונים רבים בכוונה להשתחרר וזה אומר דרשני. כשמתייחסים לאנשים כמו בני אדם ולא עבדים, אז גם מקבלים מהם עבודה ולא נסיונות התחמקות. וכן, אתם לא ממש מתאמצים לטפל בנגע הבודקים ה"נעלמים". זה פשוט כי אתם עושים איפה ואיפה. הבודקים שהם חברים שלכם זוכים ליחס טוב יותר. אגב, כמה פעמים שמעת שבודק לא רוצה להיות עם ר"צ מסויים במגזר? הרבה נכון? וזה למה? בגלל יחס מחפיר. אני יודע/ת שלא כל הרמ"שים כאלו. אבל תהיה אמיתי, הרי בתוך עמך אתה חי. לרוב הרמ"שים השתן עולה לראש כשהם נכנסים לתפקיד הרמ"ש. אפילו אתה הוכחת את זה בסיום התגובה שלך עם האייקון
. אל תטיפו לבודקים על דברים שאתם לא תמיד עושים כהלכה. אגב, אם אתה לוקח זאת באופן אישי כנראה שהתופעה שאני מדבר/ת עליה תופסת גם עליך. אל תראה את עצמך גיבור גדול עם טלפון שמצלצל הרבה פעמים וקשר שלעיתים מציק. עשיתי דברים גדולים יותר בחיי עם קצת יותר לחץ עבודה וקצת יותר משתיים עשרה שעות, אז אנא הרגע ואל תקפוץ מעל לפופיק. פשוט, תלמדו גם לקבל ביקורת. ודבר אחרון. אילו הייתם בני אדם, הבודקים היו מרגישים מספיק נוח לשאול אתכם דברים ישירות בפנים ולא דרך מסך ומקלדת. ואם אתה נאלץ לדבר עם בודקים דרך מקלדת ומסך ולא פנים אל פנים, כנראה שגם לך יש בעית גישה. אז לתשומת ליבך...

קצת הבהרות

אין לי כל כוונה לאמר שהכל מושלם. אני כן חושב שלכתוב שהכל רע וכולם גרועים זו היסחפות רצינית. הכי קל זה להעביר ביקורת ולא לפתוח את העיניים ולראות כמה אנשים כן מתאמצים כדי לשנות. נכון לא תמיד זה מספיק אבל אני מאמין שעם הערות בונות ניתן לשנות לגבי האייקון אם זה לא הובן אז הכוונה הייתה לכך שאחרי מסר ארוך הגיע הזמן לסיים. ולמי שלא הבין אז שוב המטרה היא לשמוע דברים שלא תמיד יעלו בשיחות אחד על אחד.

SWEET HOME

New member
אז הנה לך ביקורת בונה. כי ביקשת

מנסיוני האישי, אין דבר שבנאדם לא יפתח בפניך אם תנהג בו כמו באדם. אני אגב לא מצייר/ת הכל שחור. אני מעריך/ה את הבודקים על עבודתם הקשה. הם אלו שלרוב סופגים את ההשפלות מהנוסעים ואתם אפילו לא נוקפים אצבע כדי שחלילה לא תהיה תלונה עליכם ואז אדון רא"ג יכנס בכם. אז הכי קל לשמור על התחת שלכם...

דו שיח של חרשים

אנחנו מדברים בדיוק על אותם הדברים ומאמינים בדיוק באותם דברים. לידיעתך אנחנו לא חוששים מתלונות ולמעשה מקבלים לא מעט מהן. הדברים שנכתבו הם קצת להבהיר את הצד שלנו בסיפור הזה שנקרא משמרת בודקים. אני לא רוצה להישמע כמו תקליט שרוט אבל כן כל מה שנכתב לגבי תפקידם הקשה של הבודקים הוא נכון ביותר, וכן לפעמים היחס לא הוגן אבל אין דברים מושלמים. כמו שכבר נאמר רבות לא הכל רע ויש הרבה טוב באגף ולמעשה רוב הבודקים אפילו נהנים לבוא לעבוד ואפילו (אולי לפליאתך) מקבלים יחס הוגן מהרמ"שים והסגנים. במערכת כל כך גדולה תמיד יהיו אנשים שלא יסתדרו עם אנשים אחרים ואין הרבה מה לעשות בנושא.

SWEET HOME

New member
אני שם לב שאתה מתרכך

זהו ממש לא שיח חרשים. פשוט מאוד, הופעתך בפורום נעשתה בגישה שאומרת:" הנה אני הרמ"ש, ירדתי מהאולימפוס בשביל לענות לשאלותיכם". אז לזה התכוונתי אל תתנשא. רוצה לעזור לבודקים? תעשה משהו אמיתי. לא מס שפתיים!! פה זה לא ציבור בוחרים. זה ציבור עובדים. נראה אותך עוזר ותפוס ת'רא"ג שלך לשיחה ותסביר לו כמה דברים. ואגב ליאת מהמשרד. כל הכבוד לה. היחידה שמצליחה ליישר בודקים שבאמת לא מבינים שזהו מקום עבודה ולא גן ילדים!!! את חמתי הוצאתי עליך כי אתה לא מבין שאתה הוא לא הרצל ולא ז'בוטינסקי שתטיף לנו על ציונות. ואל תנסה ליפות את המכוער שבהתנהגות הרמ"שים. פשוט תהיה גבר ותודה שיש ביניכם כמה מגעילים, שחצנים, סנובים ואנטיפטים. כדי שלא תלך הביתה בראש מורכן, אז שמתי לב לתגובתך בנושא השערים. אתה מתקדם יפה... קבל ח"ח!! רק שלא תסטה מדרך הישר?! אה? אבג, קראת "קופיקו בקיבוץ"?

כותבים אגב ולא אבג

זאת ממש לא היתה הגישה. המטרה היתה גם לקבל וגם לתת קצת ממה שיש לנו על הלב (ותאמינו יש לא מעט). תאמין או תאמיני לי שלאף אחד אין כוונה להתנשא. במקום עבודה כמו שלנו (של כולנו) יש המון חיכוכים ואינטרסים מנוגדים לגבי דברים מסוימים. אני משוכנע ובטוח שהבודקים לא מלקקים דבש מהרמ"שים וככל הזכור לי (לפחות מאז שהתחלתי לעבוד באגף) תמיד יש הרגשה שהמנהלים מתנשאים/גועליים וכד'. חלק נכון לפעמים וחלק זה פשוט מיתוס שמסתובב לו באגף. כולנו עובדים קשה ולפעמים יש אנשים שמרשים לעצמם דברים שבכל מקום עבודה אחר כבר מזמן היו מפטרים אותם בגללם (ואני לא חושב שיש צורך לפרט). אני כן חושב שיש דברים שאולי אנחנו רואים אחרת ואני לא רואה בזה התנשאות אלא לרוב ניסיון בשטח. לדוגמה ישנם בודקים שלא מבינים מדוע לא משחררים אותם יותר מוקדם לרכבת. זו רק דוגמה לצורת מחשבה שונה.

SWEET HOME

New member
אז חזרת צעד אחורה

טוב אני אניח לך לנפשך כי אני מבינה שקשה להודות וחוצמזה יש פרק של מונק. אני מקווה לפחות שלמדת משהו ותתייחס יפה לבודקים. אל תשכח שהם "עושים" בשבילך את המשמרת...

SWEET HOME

New member
ועוד דבר קט!

אני עבדתי כרמ"ש בביקורת גבולות. גם אני עבדתי עם שלושה טלפונים במשרד, שני מכשירי קשר וחמישים דלפקים עם בקריות שגם הן רוצות: הפסקת סיגריה, ללכת לשירותים, לשתות קפה, לדבר עם החבר בטלפון, וכן, גם להשתחרר הביתה מוקדם. גם אני עשיתי משמרות של שתיים עשרה שעות ויותר. אני בטוחה שרק שנותיי כרמ"שית יהיו יותר מכל תקופת עבודתך בנתב"ג. אני מבינה את הקושי בניהול צוות עובדים. ואני יכולה לומר לך שהיחס המגעיל ביותר זכיתי לקבל דווקא מרמ"שים שנכנסו למשרדי והיו נוגעים בדברים שעל שולחני אפילו בלי לשאול. אז גם אתם צריכים קצת, אבל קצת דרך ארץ. אני בטוחה שאם תפנה לכל בקרית שתקרא בדרכך ותשאל עלי לא תשמע דברים רעים. ולא בגלל פופולריות זולה, אלא בגלל יחס אנושי. כשאתה נותן לבנאדם יחס טוב הוא מחזיר לך באותו מטבע. כשאתה מסיים את עבודתך, מה שנשאר לאנשים ממך ולך מהם, זה זכרונות. אז אם אתם גם רוצים להזכר כבני אדם, אנא התנהגו כך.

למעלה