שלום לכולם

Ekrembo

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif

לאחרונה אני מרגיש שכתוצאה מכך שהובחנתי כמחונן אני משקיע פחות. במיוחד בלימודים בבית הספר. אני מרגיש שאני אוכל להגיע לאותם הישגים גם בלי להתאמץ, וגם בלי לרצות אני מתאמץ פחות. מה אתם חושבים על הנושא? מה כדאי לדעתכם לנסות? ועוד שאלה על הדרך
: האם יש קשר כלשהו בין אינטליגנציה לקורדינציה? תודה
.

neko

New member
1. מי שלא משקיע - שוקע.

אולי עכשיו קל לך, אבל זה נהיה יותר ויותר קשה. מי שבסופו של דבר מצליח הוא מי שמשקיע הכי הרבה, לא בהכרח מי שיש לו נתוני פתיחה יותר טובים. 2. קורדינציה היא אחד מרכיבי הכושר, ואין שום קשר בינה לבין אינטליגנציה.

freearth10

New member
../images/Emo9.gifוכושר זה לא כשרון?

לדעתי קואורדינציה טובה היא אחד מאבני הדרך בדרך אל אינטליגנציה גבוהה, כי זה לא פשוט לשתף את חלקי הגוף השונים בזמן ובזוית הנכונה, כי בכל תנועה יש הרבה מאוד מחשבה ומי שתקוע בתנועה תקוע גם במחשבה.
מאיה

MelodicTruth

New member
תאמין לי

שלא חסרים לסטיבן הוקינג תאים אפורים, ועדיין, לא תהיה לך בעיה לנצח אותו בפינג פונג

freearth10

New member
לא בטוח ../images/Emo6.gif

ויש יותר מסוג אינטליגנציה אחד. אדם שיכול להפעיל את גופו בצורה מושלמת הוא לא פחות אינטליגנטי מזה שיכול להפעיל את מוחו בצורה מושלמת. ולא במקרה יש לכל כך הרבה ילדים עם לקות למידה גם בעיות בקואורדינציה כי את הגוף, מה לעשות, מפעיל המוח.
מאיה

MelodicTruth

New member
הטעות הבסיסית שלך

נובעת מהמחשבה שאותו חלק במוח אחראי אל כל הפעולות. גם השמיעה מופעלת ע"י המוח, אם כך, ככל שהשמיעה שלך יותר טובה כך עולה האינטליגנציה(?!)

freearth10

New member
רגע...

מוצארט לא היה גאון? ואיך אתה יודע מה אני חושבת ורק לידע כללי אני דווקא בעד הפעלת מוח ימין ומוח שמאל.
ולא מעט מחוננים=גאונים השתמשו רק בחצידור הימני.

MelodicTruth

New member
עוד טעות

1. בטהובן היה חירש, ועם זאת גאון מוזיקלי. אין קשר בין יכולת פיזית למנטלית, למרות שמקור שתי היכולות באותו איבר, מה שהופך את היכולת המנטלית לפיזית במהותה. 2. אני לא יודע מה את חושבת, רק שיערתי.
3. את בכל הזמן מפעילה את שתי האונות, בין אם את רוצה בזה או לא. הטעות שלך מזכירה את זו של חסידי הרדוקציוניזם\הוליזם. שתי תורות סותרות על הדרך לתפישת היקום, לפי תורה אחת יש לפרק את היקום לגורמים הקטנים ביותר כדי ללמוד אותו. לפי תורה שניה, רק אופן הפעילות של היקום כיחידה אחת יאפשר להבין אותו. לאחר שהתגלה כי אונה אחת מתמקדת על הפרטים בעוד השנייה מתמקדת על הנושא הכללי, היו לא מעט שרלטנים שחשבו כי זה שורש המחלוקת בין שתי התורות. כמובן שהמדע אכל אותם בלי מלח, מדובר בשטויות והבלים. המוח משתמש בשתי האונות, למרות שלא בצורה מאוזנת אצל חלק מהאנשים.

freearth10

New member
לא דברתי על יכולת פיזית

אבל כן על יכולת של שילוב (קואורדינאציה) שיכולה לבוא לידי ביטוי פיזי, רגשי או מנטלי ועדיף שזה יהיה גם גם וגם. אני אכן דוגלת בשיטה ההוליסטית שרואה בכל יצור חלק מהיקום ורואה את היקום בכל חלק בתוך אותו היצור (מיקרו-מאקרו)ולכן גם קצת קשה לי לקבל את הגישה של ילדים מחוננים ונראה לי שהגישה הזאת יש בה יותר חסרונות מאשר יתרונות לאותם הילדים, כי כולנו מחוננים - כל אחד בשטח שמפותח אצלו יותר.
מאיה

MelodicTruth

New member
העיקר שלא הפכת את ההוליזם

לפוליטיקלי קורקט
חוץ מזה שהוליזם לא שווה בהכרח למיקרו\מאקרו.

MelodicTruth

New member
מה שכן

אני מעדיף את הגיאומטריה של הממדים הגבוהים שמחברת את ההוליזם עם הרדוקציוניזם.

freearth10

New member
אני לא טובה ב...יזם

אבל בלי מיקרו/מאקרו ההוליזם שלי יהפוך מwhole לhole
מאיה

BanjoKazooie

New member
אתה מדבר כאילו..

בטהובן לא היה חירש כל החיים שלו הוא שמע טוב עד גיל מסוים ולאט לאט נהיה חירש לגמרי

neko

New member
לא, כושר זה לא אינטליגנציה בשום

צורה. יש הרבה מה לדעת כדי להיות ספורטאי טוב (מעבר לאימונים וכושר), אבל גם לכך לא צריך אינטליגנציה גבוהה - מספיק מאמן שיודע מה הוא עושה.

freearth10

New member
כושר = ק ו א ו ר ד י נ צ יה ???????

היי neko, אני לא מדברת על כושר, אלא על קואורדינציה וקואורדינציה היא קואורדינציה היא קואורדינציה. ואני מצטערת אבל מתאגרף טוב הוא לא רק אדם בעל כושר גופני טוב, הוא צריךלשלוטעל כל שריר ושריר בגופולקלוטאת נקודת התורפה של היריבלשדרעוצמה פסיכולוגית גם כאשר הוא יודע שאין לו סיכוי גדול לנצחלהתאיםאת הגוף שלו למטרה שזזה כל הזמןולתכנןבשניות את סוג ההתקפה וסוג ההגנה הנכון. ואם זו אינה אינטליגנציה אז אני באמת לא יודעת מהי אינטליגנציה.
מאיה

neko

New member
1. כושר, בהגדרה, הוא שילוב

של: סיבולת לב-ריאה, זריזות, קואורדינציה וכוח. 2. מסכים לגבי הדרישות הלא-קלות ממתאגרף. אבל כדי לשלוט בכל שריר בגופך, כדי לקלוט נק' תורפה של היריב, וכדי לשדר עוצמה פסיכולוגית וכדי לתכנן התקפה במילי-שניות - לא צריך אינטליגנציה. צריך פשוט הרבה אימון טוב.

freearth10

New member
ואנחנו בחרנו לדבר

על קואורדינציה ולא על משהו שמכיל גם קואורדינציה. זה כמו שתגיד שספר וכתובה זה אותו הדבר כי גם בספר וגם בכתובה יש מילים ומשפטים אותם צריכים לקרוא ולהבין, אבל כתובה זה לא ספר כמו שקואורדינציה זה לא כושר. ועל 2. אנחנו בהחלט לא מסכימים. רק אימון לא יעשה אותך לספורטאי/רקדן/נגן/צייר ...מעולה,למרות שהאמון הוא אחד הדרכים להגיע לרמה מסויימת אבל כדי להחשב מחונן במקצוע שלך אתה זקוק לקצת יותר מזה ולא מעט מחוננים יכלו לוותר על חלק גדול מהאמונים...
כי הם מחוננים. הרי לא כל מי שמשקיע את כל מרצו בלימודים הוא מחונן. כדי להיות מחונן צריך משהו מעבר לזה והמשהו הזה זו האינטליגנציה והיא יכולה להיות מרחבית, רגשית,(אופס לא זוכרת את כל סוגי האינטליגנציה
) וגם... אנליטית.
מאיה

neko

New member
1. גם סיבולת לב-ריאה היא רק אחת

ממרכיבי הכושר, ועדיין על אצני מרתון נהוג להגיד שהם ב"כושר טוב", גם אם הם לא הרימו מימיהם משקולת, וגם אם הם לא יכולים לאכול במקלות סיניים...
2. "רק אימון לא יעשה אותך לספורטאי/רקדן/נגן/צייר" - ודאי שיש מידה של כשרון מולד מול אימון, אבל אינטליגנציה אינה קשורה לכשרון ציור\ריקוד\ספורט. אינטליגנציה קשורה אך ורק ליכולת אינטלקטואלית, קרי, מוחית. אפשר להגיד על אדם שהוא "מחונן" בכדורגל למשל, אבל זה לא אומר דבר לגבי אינטליגנציה PER SE. הוא פשוט כשרוני בכדורגל. "ולא מעט מחוננים יכלו לוותר על חלק גדול מהאמונים..." - יתכן ויש ספורטאים שיכולים להצליח במידת מה (וגם זה מוגבל מאד) בלי הרבה אימון, ויש ציירים שמגלים את כשרונם רק בגיל מבוגר, ואשר מעולם לא ציירו כילדים - אבל שוב, כשרון כזה אינו קשור בשום אופן לאינטליגנציה. אם נחזור לדוגמא שלך מההתחלה, אינטליגנציה היא רק אחת מסוגי ה"כשרונות המולדים" האפשריים... 3. (אופס לא זוכרת את כל סוגי האינטליגנציה ) - אולי את מתייחסת לכשרונות מולדים אחרים גם בשם "אינטלנציה" (כלומר, מבחינתך אפשר לקרוא לכשרון ריקוד "אינליגנציה מרחבית" ולכשרון ציור "אינטלגנציה תפיסתית"?

freearth10

New member
כשרון מולד

לכל אחד מאיתנו יש את התחום בו יש לו יכולות טובות יותר. וכל מי שיש לו יכולת ביצוע יוצאת מגדר הרגיל יש לו גם כישורים של ניתוח, קליטה, הבנה, תכנון ושיתוף שהן בעצם יכולות מנטליות, שלדעתי מראות על אינטליגנציה גבוהה גם אם הן לא מנותבות לתפקוד אנטלקטואלי בלבד אלא דווקא להפעלה ולעשייה. הויכוח הזה הוא כבר יותר דו שיח של חרשים ולא נראה לי שנצליח לשכנע האחד את השני.
מאיה

neko

New member
אני לא חושב שאנחנו לא מסכימים,

אני חושב שאנחנו מגדירים דברים אחרת. "כישורים של ניתוח, קליטה, הבנה, תכנון ושיתוף (?)" = (בעיני) אינטליגנציה. "אם הן לא מנותבות לתפקוד אנטלקטואלי בלבד אלא דווקא להפעלה ולעשייה" - אם מדובר ביכולות אינטלקטואליות שמנותבות למשל לעשיה חברתית, זה עדיין אינטליגנציה. אם מדובר ביכולות אחרות, למשל כריזמה (שגם יכולה לשמש לעשיה חברתית), אני לא הייתי מתייחס לזה כאינטליגנציה.

למעלה