שלום לכולם

freearth10

New member
ומה ההבדל בין

עשייה חברתית לעשייה אמנותית? מאחר שאני באה מתחום ההוראה אשאל את השאלה מהתחום שלי. שני אנשים קוראים ספר ומבקשים מהם לנתח את הדמות. האחד מביע זאת בציור. השני מעלה זאת על הכתב. בשני הקטעים באים לידי ביטוי הקונפליקט המרכזי, קווי אופי בולטים, דרך ההתמודדות, דמויות אחרות, המילייה החברתי וכו. האם ניתן להסיק שמי שמעלה זאת על הכתב הוא יותר אינטליגנטי ממי שמצייר זאת? ההבדל הוא כאן בצורת ההבעה ולא בכושר ההבנה. האחד - החומר שלו הוא הצבע על גווניו השונים ולשני החומר הזה הוא המילה או המשפט.ולי זה ממש לא משנה מהו החומר: אם זה כלי נגינה, השרירים שבגופך, הטבע שמסביבך או המילה שעל המסך. והאם "אינטליגנט" הוא רק זה שלמד פיזיקה אנליטית (אם יש דבר כזה
) או זה שקולט את מה שנאמר וגם את מה שלא נאמר רק מהסיטואציה ומתווי הפנים ותנוחת הגוף שה"אינטליגנט" לא יצליח לקרוא כלל כי הוא מכיר רק אותיות אותן ניתן לקרוא ולא את העיניים שאותן אפשר לקרוא לא פחות.
מאיה

neko

New member
"ומה ההבדל בין

עשייה חברתית לעשייה אמנותית?" - שניהם עשיות, לא תכונות... "שני אנשים קוראים ספר ומבקשים מהם לנתח את הדמות. האחד מביע זאת בציור. השני מעלה זאת על הכתב. בשני הקטעים באים לידי ביטוי הקונפליקט המרכזי, קווי אופי בולטים, דרך ההתמודדות, דמויות אחרות, המילייה החברתי וכו. האם ניתן להסיק שמי שמעלה זאת על הכתב הוא יותר אינטליגנטי ממי שמצייר זאת?" - לא, למה שיהיה קשר בין בחירות כאלה לאינטליגנציה? לעומת זאת, אם שניהם מעלים זאת על הכתב\מציירים, ואחד מתייחס להרבה יותר מאפיינים מאשר השני, אפשר להגיד שברמה מסויימת, הוא כנראה יותר אינטליגנטי (כמובן שיש עוד גורמים שיש להכניס למשוואה כגון גיל (כרונולוגי ומנטלי), עייפות באותו רגע, SOCIAL SKILLS, רקע תרבותי ועוד. אני חושש שאת נפלת בדוגמא הזאת לקונספציה השגויה שאדם אינטליגנטי יהיה בהכרח יותר אנליטי, וזה לא בהכרח נכון. "זה שקולט את מה שנאמר וגם את מה שלא נאמר רק מהסיטואציה ומתווי הפנים ותנוחת הגוף שה"אינטליגנט" לא יצליח לקרוא כלל כי הוא מכיר רק אותיות אותן ניתן לקרוא ולא את העיניים שאותן אפשר לקרוא לא פחות." - אם האינטליגנט נכשל בהבנה בגלל SOCIAL SKILLS פחותים, זה לא עושה אותו פחות אינטליגנטי, וזה גם לא עושה את השני יותר. אלו יכולות נרכשות. אבל סביר שבמצב פתיחה ונסיון דומים, אדם אינטליגנטי יצליח יותר טוב, מכיוון שיפתח SOCIAL SKILLS יותר טובים בזכות האינטליגנציה שלו.

freearth10

New member
"אם אתה יכול לחשוב על זה -

אתה יכול לעשות את זה" היי neko, כבר כמה ימים אני מנסה לשכנע אותך שאדם אינטליגנטי לא בהכרח צריך להיות אנליטי והיכולת האינטלקטואלית שלו לא חייבת לבוא בתחום אחד מסויים ועכשיו אתה אומר שאני נפלתי לקונספציה השגויה הזאת?
אז אולי תסכים ללכת עוד צעד אחד קדימה ותסכים איתי שברמת ההבנה אין הבדל בין מי שרוקד את המלט לבין מי שמנתח את המלט, כי כדי להביע את זה הטוב ביותר בריקוד/ציור/פיסול/פנטומימה או במלל אתה צריך ,לקלוט,להבין, להפנים, לשלב ולהביע וצורת ההבעה - היא לא כל כך משנה. ולכן אני אומרת שחשיבה אינטליגנטית חייבת להיות חשיבה משולבת, חשיבה שלוקחת בחשבון כמה שיותר התייחסויות למצבים ומקישה מהם, חשיבה שמשלבת את ההגיון עם הדמיון וקואורדינציה היא אכן חשובה לא רק לספורטאים אלא גם לפיזיקאים.
מאיה

neko

New member
אוקיי, נסגור את זה:

אינטליגנציה היא יכולת אנליטית. IQ גבוה מעיד על יכולת אנליטית גבוהה. מכיוון שבכל דבר שעושים יש מידה מסויימת של אנליטיות, הרי שאנשים אינטלגנטיים יותר יצליחו יותר ברוב הדברים שיעשו. השאלה היא עד כמה זה משמעותי. למתמטיקה גבוהה יש משמעות כבדה לIQ, לאגרוף כמעט ואין. "שברמת ההבנה אין הבדל בין מי שרוקד את המלט לבין מי שמנתח את המלט, כי כדי להביע את זה הטוב ביותר בריקוד/ציור/פיסול/פנטומימה או במלל אתה צריך ,לקלוט,להבין, להפנים, לשלב ולהביע וצורת ההבעה - היא לא כל כך משנה." מסכים. חשבתי בהתחלה שאמרת שיכולת ריקוד או אגרוף למשל, דורשת אינטליגנציה, ועם זה אני לא מסכים (שוב, יש אלמנט של אינטלגנציה בכל דבר, אבל ההשפעה שלו מזערית ביותר). "ולכן אני אומרת שחשיבה אינטליגנטית חייבת להיות חשיבה משולבת, חשיבה שלוקחת בחשבון כמה שיותר התייחסויות למצבים ומקישה מהם, חשיבה שמשלבת את ההגיון עם הדמיון וקואורדינציה היא אכן חשובה לא רק לספורטאים אלא גם לפיזיקאים." את מערבבת פה חשיבה וקוארדינציה, שהם שני דברים שונים ביותר (וזה מחזיר אותנו להתחלה) - אין שום אלמנט של אינטליגנציה בקוארדינציה. קחי אדם בעל IQ ממוצע ואדם בעל IQ באחוזון העליון, תני לשניהם להתאמן על קוארדינציה באותו מידה משך תקופה. בסוף התקופה לא יהיה ביניהם הבדל משמעותי (לטובת אף אחד מהם).

daniela21

New member
אינטליגנציה תנועתית-קינסתטית

גרדנר, מייצגה של תאוריית ריבוי האינטליגנציות, טען שאינטליגנציה אינה רק כשרים אקדמיים, אלא קיימים סוגי אינטליגנציה אחרים שתרומתם לחברה חשובה לא פחות. אחת מהאינטליגנציות שמנה גרדנר הינה "אינטליגנציה תנועתית-קינסתטית" שבאה לידי ביטוי ביכולת לשלוט בגוף ובתנועותיו . סתם לידע כללי, בתאוריה מציינים גם אינטליגנציה מוזיקלית, לוגית-מתמטית, חברתית, לשונית וכו' (סה"כ 7). יש המסכימים, יש הטוענים שאם אכן הגישה נכונה, כל אחד יכול להחשב אינטליגנט, או במילים אחרות - פוליטקלי קורקט.

עופר ב.ה

New member
../images/Emo45.gif

לא חייבים, ואף יהיה זה מקטין ולא מדויק, לקשור בין תיאוריית ריבוי האינטליגנציות לבין "פוליטיקל קורקטנס". התיאוריה לא נוצרה במטרה "להיות נחמדים" עם כולם, או כדי לא להעליב ספורטאים. התיאוריה עומדת בפני עצמה. neko מתייחס לאינטליגנציה במובן הצר והמסורתי, לפיו סטודנט מצטיין לפיזיקה שמוציא מאיות כמעט בלי ללמוד הוא מחונן/גאון, אבל כדורגלן מצטיין שמככב במנצ'סטר יונייטד הוא פשוט "מוכשר בכדורגל". אני לא מוצא כל סיבה לדיפרנציאציה במינוח בין כישור כזה לכישור אחר,בייחוד שברוב סוגי האינטליגנציות, הכל מתמצה בסופו של דבר במה שיש במוח: אינטליגנציה לוגית; אינטליגנציה חברתית; אינטליגנציה רגשית; אינטליגנציה מוזיקלית; אינטליגנציה מרחבית/ויזואלית; וגם כמובן החלק העצבי באינטליגנציה התנועתית.

MelodicTruth

New member
המלצה שלי

פשוט תנסה למתוח את גבול היכולת שלך! אני לא מדבר על תחום ספציפי, בטח שלא על מסגרת הלימודים הרגילה, אני מדבר על הכל. חפש תחומים שמושכים אותך, ותעשה בהם את המקסימום שלך. בסופו של דבר אתה תלמד להבחין בין תחומים בהם חבל על האנרגיה(בית ספר) לבין התחומים ששווים את כל המאמץ. בסופו של דבר תלמד איך למצות את עצמך בלי לבזבז כשרון יקר על שטויות. בקשר לאינטליגנציה וקואורדינציה, אני לא יודע מה הקשר אם אכן הוא קיים. אני רק יודע שסידיס האכיל את עצמו בכפית כבר מגיל 3 חודשים!

לי Li

New member
המ

לא נראה לי שיש קשר בין אינטילגנציה לקורדינציה. אם לא תשקיע עכשיו זה יראה את התוצאות בעתיד, אני לא מתכוונת להשקעה של חרישה, אלא שזה יקנה לך הרגלי למידה לא נכונים ובעתיד יהיה לך קשה לשבת על עבודות גדולות כמו עבודות הדוקטורט וכ'ו.

frodo

New member
שאלה מטומטמת

א. נדמה לי כי זה אובחנתי ולא הובחנתי, משמע אתה כבר צריך להשקיע יותר. ב. אם אתה מחונן, ואתה מצליח לשים לב לזה שאתה משקיע פחות, את החלק הקשה של פתרון הבעיה כבר עברת, מה שנשאר עכשיו זה להתחיל להשקיע. אם לא תשקיע אתה תהפוך להיות פדלאה שחושבת את עצמה לחכמה, ואולי אכן בעלת פוטנציאל לפיתוח. אבל כמו כל דבר בחיים, קורדינציה לא קשורה לאינטילגנציה. בגלל זה כדאי לך לנסות לעשות משהו עם עצמך, העיקר זה לא לחשוב על כמה אתה מחונן וחכם יותר מכל השאר. פשוט תתנהג נורמלי, תגלה שבשלב מסוים הדברים יהפכו קשים יותר. אתה יכול לקרב את השלב הזה לעצמך, פשוט תלמד עד שהמוח שלך יגיע לקצה יכולתו. והכי חשוב, לנסות דברים ולא לפחד מהתוצאות. עכשיו בקשר לשאלה על הקורדינימנציה, צריך לתת מעצמך כדי להשיג משהו בחיים

למעלה