שלום לכולם וחג שמח!

angeleyes

New member
ח"ח למיתר נדיר

פעם ראשונה שאני עובר על המאמר הזה ברצינות. כל הכבוד על הכוונה, והניסוח! בהחלט מאמר טוב. (טל, את שלך אני לא אקרא היום, אני זז לעבודה)

mickeym

New member
תיקון למיתר, ולעצמי..

מיתר, אחרי קריאה נוספת במה ששני כתבה היא מחפשת אומנות שתשלב לוחמה במקל ארוך (BO) ולא JO. (ראו תמונה)

amir_aikido

New member
סוגי מקלות יפניים ואורכם

באמנויות היפניות יש מספר סוגי מקלות, שהיותר נפוצים בינהם והמוכרים לי הם (מהארוך לקצר): בו או רוק-שקו-בו : מקל של 6 אמות, זהו מוט קשיח באורך של כ- 188 ס"מ ובקוטר של כ-5 ס"מ. מקל זה מופיע בשיטות (בעיקר ולפי ידיעתי) קראטה אוקינאווי, בנינג'יטסו (בודו-טאי-ג'וטסו), בג'ו-ג'וטסו מסורתי (ראיתי אצל קאזה-הראשי ריו ונדמה לי שגם בדאיטוריו אמרו שהם מתאמנים ) ואצלנו בקורינדו אייקידו. ג'ו או יונ-שקו-בו : מקל של 4 אמות, מקל באורך של כ- 126 ס"מ ובקוטר של כ- 2.5 ס"מ. מקל זה מופיע בשיטות (בעיקר ולפי ידיעתי) נינג'יטסו (בודו-טאי-ג'וטסו), בג'ו-ג'וטסו מסורתי (ראיתי אצל קאזה-הראשי ריו ונדמה לי שגם בדאיטוריו אמרו שהם מתאמנים) באייקידו של אאושיבה ואצלנו בקורינדו אייקידו. בנוסף, קיים סגנון יפני של Jodo עליו כתבה מיתר נדיר שמתמחה בשיטה זו, אני לא יודע על מקומות שמלמדים סגנון זה בארץ (אך היתה הודעה על סמינר קרוב כאן בפורום). המי-בו או סאן-שקו-בו: מקל של 3 אמות, מקל באורך של כ- 96 ס"מ ובקוטר של כ- 2.5 ס"מ. לא ראיתי עבודה במקל הזה בסגנונות אחרים מלבד אצלנו בקורינדו אייקידו. אני בטוח שהוא מופיע בסגנונות ג'ו-ג'וטסו מסורתי (משם הגיע אלינו סה"כ), אך אינני יודע האם הוא חלק מהכלים הנלמדים בארץ בעוד מקום. יש סוגים נוספים של כלי נשק מסורתיים מעץ בשיטות היפניות, שאינם רק מקל יחיד החל מהטונפה (אלת השוטרים נבנתה לפיה) של הקראטה האוקינאווי ועד לכלים באורך של כף יד בערך, דומים לקובוטן שהציג סנסאי גליסקו במפגש פורום 6 (אני מכיר כלי כזה דווקא מווידאו של ג'ו ג'וטסו מסורתי שקיבלתי). בנוסף, כלים מעץ משמשים לעיתים קרובות כאמצעי דימוי לכלי נשק חדים, במסגרת זו ניתן למצוא את הבו-קן, שמופיע כמעט בכל אמנויות הלחימה היפניות - ג'ו-ג'יטסו, נינג'יטסו (בודו-טאי-ג'וטסו), אייקידו וקורינדו-אייקידו. ברוב המקומות הללו ניתן למצוא גם סכין/טנטו מעץ, וכמובן שגם ליתר הכלים , חרב קצרה/ווקיזאשי/קו-דאצ'י, נאגינטה, רומח/סאי המציאו "תחליפי עץ לתירגול" גם כן. אני משוכנע שיש עוד כלי נשק ששכחתי ברפרטואר היפני, ומלכתחילה לא התיימרתי לרשום גם על כלי נשק סיניים או פיליפיניים. בכל כלי כזה יש המון ידע ללמוד ולתרגל כדי להגיע להבנה שלו, כשלפחות בשלבים הראשוניים קשה למצוא את הקשר בין לימודו של כל כלי ובין הלחימה בידיים ריקות ו/או הכלים האחרים. אך, כשמתאמנים יותר, מגלים שכלים שונים, פשוט נותנים דגש שונה לאותם עקרונות לחימה. ונקודה אחרונה - לגבי לחימה בידיים ריקות מול כלי-נשק, בזמן שתרגילים כאלה מופיעים בכל אמנויות הלחימה. במציאות, נשק, ואפילו קר, מהווה יתרון עצום לאוחז בו, יתרון שיכול להיות גדול יותר מכוח, משקל או זריזות. ואם רובנו מסכימים שהמנצח בקרב יקבע על ידי שילוב בין מאזן היתרונות, הסיטואציה והמזל, הרי שלהתגבר על היתרון שנותן הנשק (ואפילו רק סכין) לאדם אחר, נדרש ידע מאוד מעמיק באמנויות הלחימה, שרוב המתאמנים אינם מגיעים אליו (שנים של אימונים). ואם לאדם השני יש ידע ואימון בכלי הנשק, הרמה הנדרשת עולה עשרות מונים ומשלב מסויים, יש רק יחידי סגולה בכל האמנויות השונות שסיכוייהם בהתמודדות מול יריב שכזה, סבירים. אמיר

WaveGal

New member
תודה, אמיר, ידעתי שאלמד בסוף משהו..

מהשירשור הזה. ועוד דבר: המי-בו משמש גם במרכז הישראלי לטאי צ'י תחת השם הגנרי "מקל קצר". אורכו מוגדר כ"גובה הפופיק" אבל אצל רוב האנשים זה יוצא בערך מטר.

amir_aikido

New member
טאי-צ'י הוא סיני

ואני כתבתי שאני לא מכיר את הכלים הסיניים ומודע לבורותי ולכן לא התיחסתי אליהם לחלוטין. אמיר

WaveGal

New member
לא התכוונתי לרמוז שזה חסר ברשימה

רק להוסיף עוד עובדה אחת (איזוטרית ולא חשובה).

amir_aikido

New member
להיפך - זה חסר, ואשמח למי שישלים

את כל הפרטים לגבי נשקי המוט/עץ באמנויות לחימה אחרות - סינייות, פיליפיניות ומערביות. אמיר

orii

New member
ולנו יש מקל סבא

לפני חודשיים התחלנו ללמוד על מקל סבא, למרות שלפי המסורת מתחילים ללמוד מקל סבא רק בשלב מאוד מתקדם. חיים החליט לנסות זאת מכיוון שהוא חושב שגם בשלבים ראשוניים ניתן ללמוד איך לנוע נכון בעזרת המקל הרבה. חוץ מזה יש גם מקל ארוך (משהו כמו ה-בו היפני). יש סיפור משעשע על המקור לעבודה עם מקל ארוך בטאי צ'י בסגנון יאנג, מהאתר של פטר לים. מסופר שאחד שאחד מהבנים ש יאנג לו צ'אן מיסד הטאי צ'י של משפחת יאנג, בעודו נער הרבה להלחם עם חברים בחנית. אמא שלו פחדה שהוא יהרוג משהו וקיצצה את הראש החד של החנית - והוא נשאר עם מקל ארוך.

nitzano

New member
../images/Emo161.gif

ואח"כ מתפלאים למה כולם טוענים שטג"צ' הוא סגנון לזקנים (מקל =אילוצי המערכת)

shanyz

New member
וואו תודה רבה מיתר!

אני באמת אלך למאמרים ואקרא שם. ומה שאמרת על החיות וזה, זה מה שהתכוונתי

יוסי ל

New member
אימוני JODO

ראשית יש מקום להתאמן ב-JODO . מדובר ב-JODO מסורתי בסגנון SHINDO MUSO RYU .מקומות אימונים הם ברמת גן ב"ס אליאנס ובאשדוד. לפרטים ניתן לפנות ליוסי 050-612618 או יורם 054-443312 .ניתן גם לגלוש באתר של ארגון קנדו ישראלי WWW.KENDO.CO.IL ולבחור בלשונית -JODO. בחודש הבא יש סמינר JODO. מצרף הזמנה לכל המעוניין . מומלץ !!!!!!! ---------------------------------------------------------------- בתאריכים 2-3 למאי 2003 יערך סמינר יחודי ב- JODO בחסות ארגון הקנדו הישראלי. את הסמינר יעביר מר ROBERT BOUDREZ מצרפת , Aikido- 6dan Iaido 6dan, Jodo 5dan האימונים יערכו בבית הספר "עמל" ברחוב גיבורי ישראל בכפר יונה שעות : שישי 15.00-18.00 שבת 10.00-16.00 כולל הפסקת צהרים של כשעה עלות: שישי בלבד – 70 ₪ שבת בלבד - 100 ₪ שני ימי הסמינר 140 ₪ הוראות הגעה: כביש ת"א - חיפה הישן , בצומת בית ליד יש לפנות לכוון כפר יונה. ברמזור הבא אחריו לפנות ימינה- בכיכר השניה שמאלה לרח' ויצמן-להמשיך ישר עד הפניה השלישית. ימינה לרח' העלייה-ברח' העלייה פניה ראשונה שמאלה לרח' גיבורי ישראל 50 מטר משמאל בית ספר עמל –להיכנס לאולם הכדורסל. לפרטים נוספים ניתן לפנות : יוסי לוריה 050-612618 יורם ויסברוד 054-443312 מרקו אדרי 058-457844

frodo1

New member
חג שמח וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אם את רוצה ללמוד גם עם מקל, גם בלי, נגד יריב אחד יותר אז תלמדי נין-ג'יטסו. נין-ג'יטסו, שזו אומנות הלחימה של הנינג'ה, משלבת קרבות נגד יחיד ונגד רבים, וקרבות בידיים ריקות נגד נשק וההיפך, נלמדים בנין-ג'יטסו שלושה סוגי מקלות: מקל קצר, ג'ו, כמו שמיתר אמרה, ומקל ארוך ועוד מלא נשקים כמו חרב, סכין ועוד הרבה.

shanyz

New member
יאא תודה רבה! זה נשמע לי באמת

אולי מה שנאי מחפשת! יש אולי מקום עם תמונות של זה ואולי אפילו סרטונים שאני יכולה לראות איך נלחמים בזה...? מישהו פה לומד את זה?

Connor MacLeod

New member
זה פשוט מדהים ../images/Emo6.gif

כשמגיע בחור ושואל "מה כדאי לי ללמוד" הוא מקבל שלוש תשובות של הפניות לקישורים ואולי קצת הסברים (כמו שעשתה מיתר) ... אבל כשבחורה שואלת ... פתאום כל ההורמונים קופצים
... מסרים אישיים
... הזמנות ...
... העיקר שאין Double standart ... זהו
אה, כן, וברוכה הבאה לפורום שני ... אם אני לא טועה כבר היית פה פעם או פעמיים, נכון?

mickeym

New member
Ilan, Don't go there...../images/Emo5.gif

אלא אם אתה מאד מעוניין לפתוח עוד תיבות פנדורה של קוראים סמויים בפורום.
מיקי

Connor MacLeod

New member
I know, I know ... ../images/Emo80.gif

אבל לא יכולתי להתאפק ... ולהיפך, זה רק מראה כמה אנחנו משוועים להצטרפות של יותר מבנות המין החזק ...
לכל הקוראים/קוראות פסיביים/פסיביות - הכל היה מכוונה טובה, no harm was ment ... הכל בחיוך ואהבה ...

bennyTKD

New member
שאלה בלוגיקה

אם הבנתי אז יש 2 כללים: א. אם מגיע בחור או טרול ושואל, אז נותנים תשובה קצרה וכו'... ב. אם מגיעה בחורה ושואלת, אז נותנים הרבה תשובות וחיבוקים... מה קורה אם מגיעה בחורה, ושואלת על קפואירה ("יש פה מישהו מקפואירה?")? האם זה נופל תחת סעיף ב' (כי היא בחורה...) או תחת סעיף א' (קפואירה-טרולית...)
בני

למעלה