שלום לכולם וחג שמח!

avshalomat

New member
אחד המורים

שלי בן טל שחר, התחיל ללמוד קונג פו לדבריו, בעקבות סידרת הטלוויזיה "קונג פו" בכלל אני חושב שהרבה אנשים בתקופה המודרנית שהתחילו בעקבות כל מיני דימויים סיפרותיים וקולנועיים

bennyTKD

New member
ריקוד מושחת ואומנויות לחימה

אני עוסק הרבה שנים בתחום הריקודים, ואני יודע שהרבה אנשים הגיעו לתחום הזה בעקבות הסרט "ריקוד מושחת" מ- 1987 (עם פטריק סוויזי וג'ניפר גריי). אז בעקבות הדיון שהיה פה בעבר על השווה והשונה בין אומנויות לחימה לריקודים - נוסיף עוד דימיון: הרבה אנשים נחשפו לתחום (אומנויות לחימה/ריקודים) לראשונה דרך סרט או סידרת טלויזיה (מין תחושה של "WOW, גם אני רוצה לדעת לעשות את זה...". ודימיון נוסף: בסרטים העוסקים בשניהם (אומנויות לחימה/ריקודים), חלק מהכוכבים הם סתם כוכבי קולנוע שלימדו אותם במשך כמה חודשים לעשות תנועות יפות (כוריאוגרפיה...) וחלק מהם הם באמת אומנים בתחום (רקדנים מקצועיים או אומני לחימה אמיתיים). בני

shanyz

New member
אתה צוחק עלי?:) זה הסרט האהוב

עלי!! פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח קרעת אותי מצחוק!!! איזה קטע
חחהה אממ.. וכמו שכתבת שאנשים אומרים "וואו גם אני רוצה לדעת את זה" אז בעצם זה מה שיש לי:) בעקבות התוכנית אני כנראה מתחילה רכיבה על סוסים בחופש.. ורציתי להתחיל גם לחימה בחופש

bennyTKD

New member
../images/Emo18.gif תיזהרי מרכיבה על סוסים...

תיזהרי מרכיבה על סוסים... שמעתי שעלול לבוא איזה לוחם טאיקוונדו ולקפוץ באוויר תוך כדי סיבוב 720 מעלות ולתת בעיטה ולהפיל אותך מהסוס... בני

Connor MacLeod

New member
קודם כל זה אחלה סרט

אבל,לפי דעתי, הוא יעורר את הרצון לרקוד רק למי שיש לו את זה בפנים. אני יודע שאהבתי לרקוד לפני הסרט, ולכן הסרט הזה נגע לי.

shanyz

New member
אממ

אני בעקרון לא מתה על ריקודים אני לא יוצאת כל שבוע למסיבות וכאלה:) אבל דווקא נראה לי מאוד נחמד הריקודים שעשו בסרט.. מאוד אהבתי אותם. חוץ מזה שאני מאוד אוהבת מוזיקה ישנה ויש לי את הדיסק של הסרט, וחצי מהמחשב שלי זה שירים מהסרט ובכלל שירים יותר ישנים..
ו..גם פטריק סווייזי...זה...פטריק
אני אוהבת אותו!

bennyTKD

New member
למה התחילו ריקוד/אומנות לחימה?

זה כנראה שונה מאדם לאדם. אבל צריך לזכור שהרבה אנשים נחשפים בפעם הראשונה לתחום (ריקודים/אומנויות לחימה) דרך סרט. תשאל אנשים למה הם התחילו ללמוד? חלק יגידו - ההורים שלחו אותי בגיל 10. חלק יגידו - יש לי חבר טוב שלמד ושיכנע אותי לבוא לראות. חלק יגידו - "יש פה מישהו מקפואירה?" (מצטער, ברח לי...) וחלק יגידו - ראינו איזה סרט מדהים של ברוס לי וזה נראה מעניין, או ראינו תוכנית תיעודית על נזירי השאולין וזה נשמע מאוד מיסטי וקוסם לנו. אותו דבר לגבי ריקודים. תזכור שאנחנו מדברים על ריקודי זוגות, ולא על ריקודים במועדון עם מוזיקת האוס... בשנים האחרונות אמנם ריקודי הסלסה נהיו מאוד פופולריים בארץ, אבל בתקופת "ריקוד מושחת" (1987) לא היו בארץ ריקודי זוגות בצורה כזו פופולרית. זה לא בדיוק שלא היו (כי תמיד היו ריקודי שנות ה-60, וגם אנשים שלומדים ריקודי עם בדרך כלל לומדים בתוך זה גם קצת רידוקי זוגות), אבל האדם הממוצע לא נחשף אליהם אלא אם כן הוא הלך למקום כזה. לכן, דרך הסרטים הרבה אנשים נחשפו לזה. "ריקוד מושחת" לא היה סרט לאוהבי ריקודים. הוא היה סרט נעורים. סרט על אהבת נעורים. סרט מקסים. לכן הרבה אנשים הלכו לראות אותו, ותוך כדי סיפור ההתאהבות של ג'ניפר עם פטריק, הם התאהבו בריקודים. אם אתה רואה קונן אוברייאן, אז אתה בטח זוכר איך לפני כמה שנים הוא פתח בקמפיין לשידור חוזר של הסרט "ריקוד מושחת" (לא בכבלים, אלא ממש יציאה חוזרת של הסרט לקולנוע). הוא הצליח. ובכל ארה"ב התחילו להקרין שוב את הסרט. ואז הוא אמר בתוכנית כמה שהסרט הזה קיטשי ומטופש... מי שמכיר את ההומור המטורף של קונן יכול להבין עד כמה הרעיון היה מצחיק. בני

Connor MacLeod

New member
כן, אני מכיר את קונן ... הבן החורג

של ג'יי לנו
בכל מקרה, לגבי נושא הריקודים ... הספקתי עוד להיות מוותיקי ירון מידן, כשהוא רק התחיל ללמד במועדון הפוקוס (במעונות אוניברסיטת ת"א). לגבי התוכנית של נזירי שאולין - אני בטוח שהרבה אנשים יביעו התעניינות באומנויות לחימה אחרי התוכנית הזו (וכמובן סרטי ג'קי צ'אן). אבל רוב אלו שזה לא טבוע אצלם, יעזבו ברגע שיראו כמה עבודה והשקעה מצריכים רוב אומנויות הלחימה. אני לא חושב שכמות ההשקעה וכוח הפנימי של כל אחד מנזירי שאולין הצליחה לעבור את מסך הטלויזיה ...

bennyTKD

New member
להשאיר טעם טוב בפה

הרעיון שלי היה בקשר לסרטי הריקודים/אומנויות לחימה הוא שהם יגרמו להרבה אנשים לנסות את זה. ברור שאחר כך חלק מהם יפרוש כי זה קשה מדי, או דורש הרבה השקעה, או שהם יראו כמה שנים יקח להם להגיע לרמה שהם רוצים להיות בה. אבל חלק ישארו ויתמידו. לגבי ירון מידן - זה אומר שלמדת ריקודי שנות ה-60. אני לא יודע אם ניסית עוד סגנונות, אבל אני כן, ואני יכול לומר לך שחלק מהאחרים (בעיקר ריקודים סלוניים וריקודים לטיניים) יזכירו לך אפילו יותר אומנויות לחימה: ההקפדה על "השפיץ של הנעל" ועל כל הפרטים. זה יזכיר לכל מי שמתאמן על קאטות/פומסות, ומתעקשים איתו שיעשה את התנועות ממש מושלמות...כך זה גם שם. בתחרויות גם מקפידים שיהיה לך חיוך על הפנים כל הזמן (!) וכו'. בני

Connor MacLeod

New member
לתחרויות לא הגעתי

אבל בעבר נושא הריקודים הועלה כאן בשרשור זה או אחר. אני לא חושב שזה מקרי, הריקודים הסלוניים/שנות השישים/סלסה/לטינו כל אלה בעצם משלבים תנועה עם בן זוג. הדבר לא שונה הרבה מרוב אומנויות הלחימה, אתה לומד להכיר את השותף לריקוד (שותף לקרב), התנועות זורמות, אינטרקציה קבועה, וצפית הצעד הבא. אני חושב שפשוט באומנות לחימה יש ערך או ערכים מוספים.

bennyTKD

New member
להגיע לתחרויות

שלא תבין אותי לא נכון, גם אני עדיין לא הגעתי לתחרויות. או ליתר דיוק, הגעתי כמה פעמים לאליפויות ישראל בריקודים סלוניים ולטיניים בתור צופה (שזה בערך כמו לראות סרטים של ברוס לי...). אם תשאל את benny's_dancing_partnerTKD, היא תגיד שזה רק עניין של זמן עד ש- bennyTKD יתפנה מכל הטאיקוונדו והטניס שולחן והקולנוע ביתי ושאר התחביבים שלו, ואז נלך סוף סוף להתחרות. אני כבר למדתי שבחיים "never say never". בני

bennyTKD

New member
שומר הבארים

אם כבר הזכרנו את פטריק סוויזי, ואם כבר עשינו את החיבור בין ריקודים לאומנויות לחימה, אז פטריק סוויזי גם שיחק בסרט "שומר הבארים". קשה לי להגדיר את הסרט הזה כסרט אומנויות לחימה, למרות שיש בו הרבה מכות. פטריק אמנם לא משתמש שם באומנות לחימה ספציפית (כן, ברור שזה הכל כוריאוגרפיה, אבל ברוב הסרטים הכוכבים לפחות משחקים "כאילו" הם אומני לחימה) למרות שהוא מתאמן שם על איזה קאטה לא מזוהה. אבל, מה שיכול לעניין פה את כולם בסרט זה שיש בו הרבה מכות. בקצרה, למי שלא מכיר, זה סרט על שומר של בארים אלימים. לא מדובר ב"bouncer" שיושב מחוץ למועדון ובודק מי נכנס ומי לא, אלא באחד שיושב בפנים וצריך להתעמת עם כל מיני שיכורים אלימים. למה זה מעניין אותנו, לעזאזל? כי אפשר ללמוד מזה הרבה על איך מכות נראות במציאות. [נו, באמת, בני... אתה שולח אותם לסרט כדי לראות איך זה נראה במציאות...] כשאתם רואים את הקרבות שם, של אנשים שיכורים, שמשתמשים בכל חפץ שיש לידם (בקבוק בירה שבור, כיסא וכו'), ובמקום צפוף (מועדון עם הרבה כסאות ושולחנות), תנסו לדמיין איך אתם משתמשים בידע שלכם להילחם שם. זה יכול להיות ניסוי מאוד מעניין: 1. אם אתם לומדים אומנות קרקע נסו לדמיין שאתם מורידים שם איזה שיכור לרצפה (וארבע שיכורים אחרים דופקים לכם כיסא בראש). 2. אם אתם בטאיקוונדו נסו לדמיין את כל הבעיטות הגבוהות שם (יש שם בכלל סוס במועדון...). 3. אם אתם מקראטה/קונג-פו וכו' נסו לדמיין איך היריב בועט בכם, ואתם עושים הגנה בדיוק כמו שלמדתם, ואז אתם מגלים שבקצה של המגף יש לו סכין חדה... 4. אם אתם מקפואירה, נסו לדמיין את כל הגלגלונים והאקרובטיקה שאתם לומדים, אבל במקום צפוף (גלגלון על שולחן?). [דרך אגב, יש פה מישהו מקפואירה, או שאני סתם מתאמץ לשאול?] בני

shanyz

New member
אממ כן...

בעקבות התוכנית התחלתי מאוד לאהוב את הרעיון וזה מה שהשפיע עלי. חוץ מזה שאני מאוד אוהבת סרטים עם צ'קי צאן ובמיוחד את הסרטים שעת שיא ושעת שיא 2 עם כריס טאקר וצ'קי צאן.. אני ממש הייתה רוצה לדעת כמו צ'קי צ'ן אבל..זה בחיים לא יקרה

Hwoarang

New member
כמה תשובות והמלצה...:

קודם כל אני מאמין שהתכוונת לג'ו (המקל)..ואין לי מושג אם יש אומנות לחימה שמלמדת רק את זה אבל הרבה שיטות כוללות אותו. הכל מתאים לגילך, את בזמן שאפשר לבחור מכל מה שאת רוצה אני יכול להמליץ לך על הקבוצה שלי: אייקיג'וג'וטסו - דאיטו ריו אצל סנסאי ליאור יאנקו, אנחנו מתאמנים ברמת גן, שם לומדים להתגונן מול יריב חמוש או עם יד ריקה, וכמו כן גם נגד כמה יריבים עם יד ריקה. אם את רוצה עוד פרטים פני אליי במסר ואשמח לעזור!

הי שני, ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

ראשית, לגבי המקל: קיימת שיטה המיועדת לקרבות במקל בלבד. קוראים לזה ג'וֹדו (Jodo לא לבלבל עם Judo שזה מה שיעל ארד עושה באולימפיאדה). הג'ודו היא אומנות לחימה מרתקת, אבל לא בדיוק שימושית, שכן התרגילים נועדו בעיקר לקרבות נגד חרב. וגם די קשה למצוא מורים לג'ודו. כפי שנאמר, טכניקות עם ג'ו (מקל כמו שתיארת) יש בהרבה אומנויות אחרות. למשל הרבה מורים לאייקידו מלמדים טכניקות וקאטות עם מקל. לגבי יכולת להילחם כנגד מספר אנשים ללא כלי נשק, את אמורה להגיע לזה מכל אומנות לחימה שאינה ספורטיבית במובהק (אם האומנות שואפת להכין אותך לקרבות זירה, מטבע הדברים טכניקות כנגד מספר יריבים נזנחות ונשכחות). השאלה היא רק תוך כמה זמן. לגבי סגנונות החיות: לפי המסורת הומצאו אומנויות הלחימה הסיניות בעקבות תצפיות של נזירים על חיות וחיקוי תנועותיהן, כך שכל סגנונות הקונג פו מכילים התייחסויות לתנועות של חיות מסויימות: יש סגנונות שלמים שנקראים על שם חיות (קונג פו גמל שלמה, קונג פו עגור לבן, קונג פו נמר) יש תנועות שנקראות על שם חיות (יד הקוף, יד הנחש) יש סדרות של תנועות על שם חיות, ועוד. בקיצור התשובה היא "קונג פו", אבל כדאי לזכור שקונג פו הוא שם כולל לכל אומנויות הלחימה הסיניות, ולא שם של אומנות ספציפית. לגבי מקומות מומלצים, את צריכה להגדיר את הדרישות שלך יותר טוב. יש מאמר במאמרי הפורום שמהווה מבוא לעולם הרחב מאד של אומנויות לחימה. זה נקרא משהו כמו: "איך לבחור אומנות לחימה". תקראי אותו ותראי אם זה עוזר לך למקד יותר טוב מה מעניין אותך.

למעלה