שלום, חדש!!! פתרון???

moshe010

New member
כמה מפתיע

בדיוק כשהיה מצלמות מריה לא רחפה,
אלא השמש רקדה, וכמה מפתיע אי אפשר לצלם שמש

אותי זה מחשיד קצת, בהתחלה חשבתי שהיא רחפה בכל אחד מימי ה13 (שזה היה רק חצי נשה לא שנה)

עכשיו אני מבין שלא ממש

אתה קצת מבולבל

אני לא שיניתי את הגרסה שלי לפי הופעת המצלמות, אתה פשוט לא ביררת מראש מה בדיוק קרה שם.

אני כותב מזכרון מעורפל של דברים שקראתי בעבר, אבל אם גילית שלא הכרת נכון את הסיפור - מה מונע ממך לברר עליו מעט, לפני שאתה מתחיל להתוווכח.

moshe010

New member
כנראה לא הבנת אותי

לא ניסיתי לטעון ששינת גירסאות
פשוט טענת שהסיפור נשמע יותר חשדני ברגע
שהבנתי שבדיוק כשהיה מצלמה אי אפשר לתעד את הארוע,
כי בדיוק מריה הפסיקה לרחף, והשמש התחילה לרקוד

אני לא יכול לדעת מה היה שם בדיוק כי כל אחד נותן תיאור אחר לארוע
בכל מרה התיחסתי לגרסה העכשוית שלך, שבדיוק באותו יום שהיה מצלמות מריה לא ריחפה, ועליוו התיחסתי/התוכחתי

אם במציאות היה משהו שונה, למשל שהיא כן רחפה רק לא צלמו אותה, או שהיא אף פעם לא ריחפה גם במקרים אלו זה מוריד מערך הסיפור

הניסוח "בדיוק" מופרך מעיקרו

כיוון שהעדויות התפרסמו בלי שום קשר לצלם, שבאופן טבעי מרבית האנשים לא היו מודעים לקיומו.

וודי אלן:

"היא הייתה אתאיסטית, ואני הייתי אגנוסטי. לא ידענו לפי איזו דת לא לחנך את הילדים שלנו."

yellow feather

New member
שכחת את ההתגלות של מריה ע"ג טוסט

שאלה לי אליך

אם אוכיח לך שאחד הניסים הכי מפורסמים שביצע אלוהים בעצמו בעשורים האחרונים לכאורה, לא יכול להיות באמת נס כי הוא קרה לא כמו שאלוהים אמור לעשות אותו (כלומר - אלוהים קיים משהו ששונה ממה שהוא הבטיח לכאורה), האם זה ישנה אצלך משהו?

לא ענית על השאלה, אבל שיהיה...

מכיר את אוסף סיפורי המופתים על החקלאים ששמרו על השמיטה, ובזכות זה זכו לכך שהתבואה צמחה בכמות גדולה פי שלש!

אני מצרף קובץ אחד עם אוסף סיפורים, אבל כמותו יש עשרות, ובמקרים רבים מדובר באנשים מאד רציניים שמעידים מכלי ראשון על תופעה שניתן לבדוק אותה באופן עובדתי, כך שקשה להאמין שישקרו.

האם לא היית מחשיב את זה לאחד המופתים היותר אמינים באופן יחסי?

סייפר 1

New member
יש עוד הבטחות שלא קוימו

ועצר את השמים ולא יהיה מטר.
אני מכיר אנשים שעברו על איסורי כרת במזיד וחיו עד שיבה טובה.
האלוהים של היום נמאס לו מההבטחות הישנות.
הוא מתעצבן אם למישהי מציץ המרפק או שערה מהקודקוד.
שמיטה וכרת זה כבר לא בקטע שלו.

מילטון, לדעתי עצרת באמצע. יש המשך, פירכא?

למה אתה מתכון שהנס קרה לא לפי הספר (-תרגום שלי...)?
נשמע מעניין.

המתנגדים שלו יסבירו לך

כמה צדקו חז"ל באומרם "אין המטרונה משתבחת אלא מצרותיה"
אני אישית הייתי מקורב לאדמו"ר מתו"א ז"ל. והסיבה שלא המשכתי אצל אף אחד מיוצאי חלציו, בגלל ההשמצות של כל חצר על העומד בראשה. ותמיד ימצאו הסברים הגיוניים למופת זה או אחר.

אני משער שגם על מופתי האדמו"ר הקודם היו הסברים הגיוניים. ולאו דווקא בצורה ניסית. אם כי בדידי הווא עובדא במופתים שאין לי הסבר עליהם. והסיבה שאני עדיין מעריכו, ואף איני מחפש הסברים למופתיו אצל הפלג "שומרי אמונים" מהסיבה הפשוטה. שבין לבין יצאתי בשאלה. ואין זה מעניין אותי אם הלה חסיד סאטמר או חב"ד. "ואילו ואילו נשרפין בבית הדשן"

לא הכרתי את האדמו"ר "כמעט שכב" (כך כונה בפי סאטמר) באשר השתייכתי לפלג הקיצוני. אך אם תרצה הסברים הגיוניים על מופתיו, אני מאמין שתמצא רבות אצל מתנגדיו.

והרמב"ם יציל את המצב
"משה רבינו לא האמינו בו ישראל מפני האותות שעשה שהמאמין על פי האותות יש בלבו דופי שאפשר שיעשה האות בלט וכשוף אלא כל האותות שעשה משה במדבר לפי הצורך עשאם לא להביא ראיה על הנבואה"

כאחת שבאה מבית ליטאי, והכוונה של פעם...
שבזה גם לרוח החסידות שפשט\תה גם בקרב אנשי שלומינו המתנגדים,
בוא תקשיב כמה דקות בשולחן שבת,
כל האמונה במופתים, רוח הקודש וכל השאר, יתנדף ממך במהירות האור.

סייפר 1

New member
אולי תשתף אותנו ברוח הקודש

והמופתים.
אני מחפש כבר הרבה זמן אדם עם רוח הקודש ואני לא מוצא.
אני מוכן להשתתף איתו 50-50 ברוחים בלוטו אם הוא יגלה לי ע"י רוח הקדש את המספר שיעלה בהגרלה.

moshe010

New member
הכול שטויות (תשובה ארוכה)

בהתחלה כתבת שאתה מתרשם מהמופתים
אחר כך טענת שרק מרוח הקודש

אבל זה לא באמת משנה, כל הדברים האלו, כולל כל הרפואה האלטרנטיבית, וכל הקוסמים למיניהם, מתבססים על כשלים לוגים (ובפרט חוסר הבנה בסטסטיסטיקה) שקימים לדאבוני במוחות בני אדם

קימים הרבה מאוד הסברים טבעים למופתים ורוח הקודש למיניהם
1) הצלחה סטסטיסטית , בפרט שאתה לא שומע ולא מפנים את אי הצלחות, או פשוט לא סופר אותם,
למשל אדמו"ר שמבטיח לזוג חשוך ילדים ילד או לרווק מתבגר שידוך זה נחשב למופת כשזה מתקיים.
למרות שבכל רגע נתון לפחות 90 אחוז מזוגי חשוכי ילדים ומהרווקים המבוגרים זוכים לישועה תוך שנה (בכל שנה משנה אחרי הנישואים אחוז החשוכים יורד ב90 אחוז)

2)לפעמים יש לאדמורים ידע ממקורבים וכדומה, כשהאברך התמים חושב שזה רוח הקודש

3)המון פעמים הם מתבטאים במשפטים רבי משמעות, שכמעט כל דבר שיקרה יחשב לזכותם,
בפרט הדבר נכון כשהם מתיחסים לעבר שלך האישי, הם אוהבים לציין
שהיה לך קשיים בזמן ההתגברות, או/ו שיש לך כשרונות שלא באים לידי מימוש מספיק וכדומה , האדם הנבער הממוצע משתכנע די מהיר שיש לו רוח הקודש

הנה לינק לספר חובה

http://books.google.co.il/books?id=...edir_esc=y#v=onepage&q=חשיבה ביקורתית&f=false
זה ספר חובה, שלו היה לי השפעה, הספר הזה היה החובה הראשונה של לימודי הליבה

בקיצור נמרץ כשרוצים לבדוק דבר ולבחון אותו, אזי סיפורים אפילו מכלי ראשון ואפילו מרשימים מאוד לא שווים כקליפת השום.
אלא צריך לעשות מחקר עם קבוצת ביקורת כשגם הסוקר וגם הנסקר לא יודעים מי שייך לאיזה קבוצה

למשל:
יש טענה שיש אדמו"ר מסוים שברכותיו לחשוכי ילדים מתגשמות,
על החוקר לעשות רשימה של 100 זוגות חשוכי מרפא,
להוציא באקראי 50 מתוכם לקובץ אחר (מבלי להסתכל עליו)
לתת אותו לאדמו"ר לברך אותם (לוודא שהמתברכים לא ידעו מזה, ועדיף שגם האדמו"ר לא ידע אלא יברך את אלו הרשומים במעטפה סגורה)
אחרי שנה להסתכל על הקובץ ולבדוק כמה מבין המתברכים נושעו וכמה מבין האחרים, ולבדוק שיש מובהקות סטסטיסטית לטובת המתברכים

האמת היא שלגבי פריון ילדים סביר להניח שאפקט פלצבו יהיה חלש מאוד, ולכן אולי אפשר לוותר על החשאיות אבל לא על האקראיות של סינון ה 50 מתוך 100, בכל מקרה מחקר כזה יכול רק לשלול ולא להוכיח כי אולי בכל זאת אפקט פלצבו משמעותי

( לעומת זאת מחקר על "הפחתת כאב בלידה או אפילו משך תהליך הלידה כתוצאה מברכה", שתתבסס על רשמים סובקיטיבים של הנחקרים , שם חובה שהנחקרים לא ידעו באישה קבוצה הם שיכים עד סיום המחקר)
יתירה מזה גם אם יש מובהקות סטסטיסטית , אף פעם זה לא מוחלט
תמיד יש את האחוז המסוים שההבדל בין שני הקבוצות היא אקראי
אבל כשהמובהקות גדולה מאוד נניח שיש רק 1/1000000 שזה במקרה
אפשר להחשיבו כהוכחה

למעלה