שלום, חדש!!! פתרון???

להזכירך

קיים ועומד פרס בסך מיליון דולר למי שיצליח להוכיח את קיומו של כוח על טבעי כלשהו, מישהו מכל המיסטיקנים האלה היה כבר זוכה בו אם לא שבאמת לא היה להם כיסוי.

העניין עם הפרס ידוע.

הוא חולל עניין בעיקר סביב אלה המתיימרים לבצע פעולות פיזיות בניגוד לחוקי הפיזיקה וכדו'. אולי קצת יותר קשה לבדוק בתנאי מעבדה מקורות ידע של מישהו על אחרים. לגופו של עניין, אינני מביע כאן עמדה בעד המיסטיקניות ושות'. סיפרתי עובדות.
המיסטיקניות המצליחות מרוויחות מליונים. אם מדובר בשרלטנות פשוטה בדומה למקצוע הקוסמות, מדוע אנו נתקלים רק במתי מעט נשים עם "כוחות על טבעיים" כאלה? הרי מדובר במקצוע רווחי ביותר הן חומרית והן רגשית (כוח, שליטה)
ושאלה שולית אך מעניינת: מדוע ב80 % מהמקרים מדובר בנשים מיסטקניות?
(שרלטנות נתפסת בעיני כעניין יותר 'גברי'..)
ואיפה לומדים את זה לעזאזל?
אני מדגיש שוב: אין לי דעה! אני מתעניין!

לא הבנתי את השאלה

אתה שואל למה רק מעט אנשים נהפכים לשרלטנים מוצלחים?
אני מניח שמאותה סיבה שרק מעט אנשים הופכים לציירים מוצלחים.

זה רציני?

מעולם לא שמעתי או ראיתי סיפור אחד רציני ואמין,
תמיד כשירדתי לעומקם של דברים
התברר שהסיפור בא עם הגזמות (דמיון חסידי, כן יש דבר כזה)
אם תרצה אספר לך במסר סיפור טרי מהתקופה האחרונה.

אין שום סיכוי שהיה למיסטיקנית מקור מידע חיצוני?
למה אין סיכוי? לא קובעים תור מראש?

אחת שמקבלת אנשים כל יום,

זו אופרציה קצת מסובכת עבורה להפעיל מערך בילוש מדוקדק על כל מזדקק ומזדקק.
במקרה שאני מכיר הבנאדם שקבע תור, התקשר אפילו ממספר שאינו על שמו. אבל הכל ייתכן..
זו אחת לדוגמא

מה שמטריד אותי יותר, זה שחבורת הנשים הזאת

אינה עושה רושם אינטליגנטי במיוחד-תכונה שהייתי מצפה למצוא אצל שרלטנים מקצועיים.
אז שוב, היכן הן למדו את השיטות המעניינות לדעת פרטים אישיים על אנשים. אולי צריך לשלוח אליהם חוקרים ובלשים מקצועיים, לעשות השלמת השכלה..
כל העסק הזה מדיף ניחוח מסתורי-תרתי משמע.

yellow feather

New member
על קצה המזלג

מלבד האפשרות להקריב פונטים של בתולות ולדרוש בעצתם של אלי הגוגל:
אם מגיעה אישה - היא מגיעה לרוב בגלל בעיות בזוגיות - כמה שאלות גישוש קלות ולפי התגובות אפשר לדעת אם מדובר בבעיות בזוגיות קיימת (חשד לבגידה או פרידה) או בחוסר בזוגיות.
גבר יגיע לרוב בגלל בעיות עיסקיות.
יש אפשרויות למסקנות נוספות לפי ההופעה של השואל - אם גבר מגיע בחליפה מהודרת וג'דג'טים - הוא כנראה מתלבט בנודע להשקעה מסוימת או שותף אפשרי, גבר שמגיע בג'ינס וטריקו/חולצה משובצת - נתלבט לגבי פתיחת עסק או הרצתו בשלבים הראשונים.
אישה - אם היא מרושלת ונראית קשת יום - היא נשואה וחושדת בבעלה שהוא בוגד. אם היא מתוקתקת - מחפשת זוגיות. אם היא מתוקתקת אבל עם טבעת נישואין - יש לה בעית פיריון.
וכה הלאה.
כל מה שמגיד העתידות צריך לעשות זה לקלוע ב-70% מהמקרים - וכבר מובטח לו שם טוב.
וכאמור- יש הרבה דברים שאפשר להסיק מההופעה ומעט אפשרויות לטעות.
הרי איש לא יבוא לקוראת בקלפים להתייעץ לגבי כדאיות הקניה של החלק החמישי של סדרת "משחקי הכס", נכון?
אנשים גם לא הולכים למגידי עתידות כשמישהו חולה - במקרה כזה - הם יפנו לרב או לשרלטן רפואי.

כופרnik

New member
אכן, כופר בכל תופעה על חושית באשר היא

ולא בגלל סיבות אישיות אלא כי הן לעולם לא עמדו בסטנדרטים מדעיים כלומר אי אפשר לצפות בהן במציאות. (לא להסביר אותן רק לאשר שהו קיימות)
ואגב הפרס של רנדי שהוזכר ע"י מילטון כולל כמובן גם מיסטיקנים שלכאורה יודעים פרטים שלא אמורים לדעת.
בהר סיני לא התרחשה שום תופעת טבע נדירה/התרחשות מטפיזית/חוצנים, פשוט לא הייתה התרחשות. מהסיבה שאין עדויות להתרחשות הנ"ל. (חוץ מאחת)

יש הבדל

בין 'לא היתה התרחשות' לבין 'סביר שלא היתה כי אין עדויות'.
הרבה דברים שהתרחשו אין להם עדויות מן הסתם, הרבה דברים שנטענים שהתרחשו - אינם אלא השערות ותאוריות מבוססות על התאפשרות של ההתרחשויות.

pokeret

New member
אני מחבבת את הרעיון של יכולות על טבעיות

ולו היו לי כאלו הייתי שמחה מאד.

אתמול בערב היתה תוכנית על "קוסמים" היו כמה תוכניות על "קוסמים" וגם אמש. מה אומר הם עשו קסמים שלא יאמנו. כולם אומנים ולא אומרים שיש להם יכולות על טבעיות . לא מזמן ראיתי במו עיני וחוויתי קסמים בהופעת בידור. אכן דברים שלא יאמנו!!! גם הקוסם ששה קסם "עלי" אמר שהוא אומן ולא קוסם באמת. נראה על חושי או על טבעי אבל - לא .

ובקשר למיסטיקנים, הייתי מספר פעמים בלחץ החברות שהיו מרוצות והפעילו עלי מערכת שכנועים ללכת . אכן עליהן המיסטיקנים אמרו דברים נכונים,שהתגשמו, מה לעשות - עלי זה לא עבד.

אבל ניתוח אישיות אסטרולוגי, ( לא עתיד) היה מצויין ( דיוק של 80-90%) גם לי וגם למישהו שהכרתי היטב. איך זה יכול להיות, אין לי הסבר.

אני מניחה שיש גם רבנים כאלה שיודעים ליעץ נכון כמו אותם מיסטיקנים. אני בטוחה שגם לחברי הפורום יש סיפורים רבים על ייעוץ רבני נכון. אני בטוחה שאת מה שלא נכון - שוכחים.

לכל הסיפורים האלה יש מכנה משותף אחד ברור

יש בהם אולי גרעין של אמת והשאר - כדי דמיונו המפותח של המספר ושל אלה שמעבירים את הסיפורים אחריו

בעיקרון - לפני שיזרקו אותי מכאן בבושת פנים - אני מאמינה בהחלט שיש אנשים שהם קדושים, צדיקים וכולי אבל הם בהחלט מעטים ומאד מעטים בימינו והמכנה המשותף לכולם זה שאיש לא ממש עושה על גבם כסף. וזה מוציא מהמשוואה את כל הצדיקים המוכרים בימינו. (חפש ברשת כמה הצדיקים של ימינו שווים כלכלית, ללא שום קשר למעמדם הרוחני).

יש גם כמה סיפורים שממש מרגיזים אותי, סיפורים המעמידים את הצדקים כביכול בעמדה תומכת לעמדתו של המספר, במעמד בו הם פוגעים ביהודים אחרים ועושים עוד כל מיני מעשה עוולה שהם עצמם כמובן, לו היו חיים בתוכנו, היו מכחישים בכל מכל, אבל המתים לא ממש יכולים לדבר וכל מי שרוצה לוקח ועושה על שמם נפשות לחרדים.

הבנת? לא משנה אם אתה מקבל או לא סיפורים, לא משנה אם הם אמת או לא בהתאם לאמות האמת והמוסר הכללי. מה שמשנה זה שיש להם מטרה. אם אתה מאמין במטרה - סבבה לך אם אתה לא מאמין במטרה - הסיפורים האלה הפכו ברגע זה למיותרים.

מה שהכי בטוח בכל הסיפורים האלה - אלוהים לא מעורב בהם. כלומר - מידת המעורבות שלו היא בדיוק כמו מידת המעורבות שלו בכל המקומות בחיים. אם אתה מאמין שהוא שם - אז הוא שם אם לא - אז כנראה שלא. הדבר הכי חשוב שעליך לשנות זה את התזה שאמרה לך כל הזמן שבעצם אין לך ברירה ועליך להאמין שהרעבע שלך הוא נציגו של אלוהים. אתה לא חייב להאמין לא באלוהים ולא בשליח שלו ולא בשום דבר שאתה לא בוחר בו, מרצונך, להאמין.

אתה מכיר את המופת -

ביקשו מרב X (זה כי אני לא יודעת מיהו, מלבד זה שהיה שייך לשושלת גור) שיתפלל עבור בריאותה של אישה פלונית שהיתה חולה.
הרב התפלל והבטיח: היא תלך! אל דאגה!
מצבה הסתבך והאשה נפטרה. וכל החסידים הנהנו בראשם ואמרו: איזה רוח הקודש. הרב ידע, שהיא תלך. והיא הלכה. לעולמה.

זה המסר ימין שהוא שמאל שחור שהוא לבן וכו'. כשיש לך הוראה מפורשת בתורה שלך שלא תסור ימין ושמאל, ושאפילו יאמר לך על יום שהוא לילה תאמין לו, מה עוד צריך? ?

לגבי הפרטים המעטים שכאן איני מתחיבת על דיוקם.

yoni13077

New member
אין הוראה מפורשת כזו בתורה

בתורה כתוב לא תסור ימין ושמאל, חז"ל הם אלו שהוסיפו את הפרשנות שלהם לכך שאפילו יאמר לך על ימין שהוא שמאל וכו', ויש פה מעגל קסמים, חז"ל נתנו פרשנות לא הגיונית אבל הרי חייבים לקבל גם פרשנות לא הגיונית, כי כך כתוב בתורה כפי שהם עצמם פירשו :)

sceptic1

New member
חוץ מזה,

שזה אחד המקומות בו חז"ל הוציאו את כל הפסוק מהקשרו בצורה מאוד גסה.

רעביש

New member
מה שמצחיק אותי הוא

שעם כל הכתורה כולה, על התיזה שלה, על האמת, על היושר, הפילוסופיה, עם הכל הסתדרת....

מה שמפריע לך זה מופת של הבעזלר. נו שוין מאך מיר א טויבה.

בכל מקרה, אני לא שונה ממך בהרבה, אני גם אתאיסט מוחלט באונה הלוגית במוח, ומאמין פנאטי באונה הרגשית. השלמתי עם זה..

למעלה