לכל הסיפורים האלה יש מכנה משותף אחד ברור
יש בהם אולי גרעין של אמת והשאר - כדי דמיונו המפותח של המספר ושל אלה שמעבירים את הסיפורים אחריו
בעיקרון - לפני שיזרקו אותי מכאן בבושת פנים - אני מאמינה בהחלט שיש אנשים שהם קדושים, צדיקים וכולי אבל הם בהחלט מעטים ומאד מעטים בימינו והמכנה המשותף לכולם זה שאיש לא ממש עושה על גבם כסף. וזה מוציא מהמשוואה את כל הצדיקים המוכרים בימינו. (חפש ברשת כמה הצדיקים של ימינו שווים כלכלית, ללא שום קשר למעמדם הרוחני).
יש גם כמה סיפורים שממש מרגיזים אותי, סיפורים המעמידים את הצדקים כביכול בעמדה תומכת לעמדתו של המספר, במעמד בו הם פוגעים ביהודים אחרים ועושים עוד כל מיני מעשה עוולה שהם עצמם כמובן, לו היו חיים בתוכנו, היו מכחישים בכל מכל, אבל המתים לא ממש יכולים לדבר וכל מי שרוצה לוקח ועושה על שמם נפשות לחרדים.
הבנת? לא משנה אם אתה מקבל או לא סיפורים, לא משנה אם הם אמת או לא בהתאם לאמות האמת והמוסר הכללי. מה שמשנה זה שיש להם מטרה. אם אתה מאמין במטרה - סבבה לך אם אתה לא מאמין במטרה - הסיפורים האלה הפכו ברגע זה למיותרים.
מה שהכי בטוח בכל הסיפורים האלה - אלוהים לא מעורב בהם. כלומר - מידת המעורבות שלו היא בדיוק כמו מידת המעורבות שלו בכל המקומות בחיים. אם אתה מאמין שהוא שם - אז הוא שם אם לא - אז כנראה שלא. הדבר הכי חשוב שעליך לשנות זה את התזה שאמרה לך כל הזמן שבעצם אין לך ברירה ועליך להאמין שהרעבע שלך הוא נציגו של אלוהים. אתה לא חייב להאמין לא באלוהים ולא בשליח שלו ולא בשום דבר שאתה לא בוחר בו, מרצונך, להאמין.