שלום, חדש!!! פתרון???

מומיה26

New member

בן כפר

New member
אצלנו אמרו

אויסויס ומויפסים באדמס בני חם.

ברצינות, מעולם לא נתקלתי בנס אמיתי. כלומר, צדיק גוזר ואלוהים מקיים.

אדרבה תבחר לך איזה צדיק שאתה רוצה ושיגזור משהו הכי קטן. קדימה.

מתפקח

New member
וואאוו איזה הפתעה

חברה חזרתי!!
מצטער אבל אני לא על המחשב כל היום, אמונה דעות וויכוחים הכל טוב ונחמד אבל לא לפני העבודה
יפה מאוד מצידכם על התשובות אבל בואו תבינו משהו
כמו שהקדמתי בפתיחה אני כבר לא ''כל כך מאמין גדול'' אבל החינוך שקיבלתי בקטנות עדיין עמוק בפנים וכדי להתמודד מולו א''א לי לבוא ולומר תעזוב אותך כולם מטומטמים והכל שקר אחד גדול , כדי לנפץ משהו שמושרש בתוכי צריך פטיש חזק...
בקשר לדתות האחרות מצטער אני עם הארץ מדאורייתא בהכל אינני יכול לענות על דבר שאינני יודע
בקשר להאדמורים אני לא נכנס לשמות ולפרטים של האדמורי''ם כי אוכל לתרץ אוקיי ההוא לא רציני ההוא סתם שקרן
וכן למופתים אפשר לומר זה נכון וזה לא זה היה וזה לא לכן אני שואל האם אפשר להתכחש להכל כלומר לכל האנשים לכל האדמורים ולכל הסיפורים (אפילו שאני לא נמנע מאפשרות זו) או שיש לזה הסבר אחר כמו שיש הסבר נגד האמונה באלוהים וזה לא חכם לקום ולומר אני לא מאמין בלי הסברים מה כן (אבולציה וכו') וכבר אמר אחד מחכמי נשיאי ארה''ב(לא זוכר כרגע את שמו) אפשר לאחד שיעבוד על כולם בדבר אחד או שיעבוד על אחד בהכל אבל אחד שיעבוד על כולם בהכל בלתי אפשרי ולכן אני נוטה להאמין שיש משהו בהם אבל הסבר אני צריך .
ובקשר לאלוהים מילתי אמורה אני כבר לא מאמין ועכ''ז תמיד אפשר לשמוע עוד כדי לבסס את דעתי (מילטון ...נו)
ושוב אני באמת מחפש לנתץ את המיתוס ואת החינוך שקיבלתי להאמין ולא לחשוב אדרבה להעמיד את הכל מול המבחנות ולראות אם זה אמיתי אם לא.
תסלחו לי עם אני נעלם לכמה שעות יכול לקרות אבל מבטיח ''תכף אשוב''

מומיה26

New member
ההסבר נמצא במדעי החברה

אנשים מאמינים בכל מיני דברים, ויש אמונות הבל להמונים. זה בטח עונה על כל מיני צרכים חברתיים ופסיכולוגיים, אבל לא מעיד כלום על מהות הדברים.

moshe010

New member
ניסוי מחשבתי

נראה שיש לך בעיה פסיכולוגית/רגשית להאמין שכל האדמורים וכל הסיפורים וכל האנשים אינם כפי שהם נשמעים אלא שיש סיבה טבעית לזה

אבל קל לך להאמין שנניח חצי מהם הוא שקר/ספקולציות/דמוגגיה/התחכמויות

אז בוא נסכים איתך לרגע שזה אכן כך, וחצי מהסיפורים הם מופתים על טבעים

אז בוא נבחן מה קורה לחצי השני:
מה כל האנשים וכל האדמורים וכל הסיפורים הן שקר, תסכים איתי שחצי זה עדיין המון,
תסכים איתי שאתה לא באמת יודע כמה סיפורים כאלה יש,
(כביכול אתה מכיר מיליון סיפורים, ואומר חצי מיליון זה סביר, אבל מיליון זה מדי הרבה ולכן חלקם נכונים)

נניח לצורך הענין שבאמצע יום בהיר האל טבעי מפסיק לפעול, אולם כמובן תמשיך לשמוע סיפורי מופתים, כי החצי השני של השקר לא פוחת
אז מה, פתאום כן יכול להיות שכל הסיפורים שקר, מוזר לא?

מה שזה אומר שהרגש הנ"ל הוא מוטעה ולא ניתן להתיחס עליו,
כמו שאתה מסכים שיכול להיות X סיפורים מוטעים באותה מידע יכול להיות כל מספר שהוא

אני גם לא מבין למה אתה רוצה הסבר אחד, תעשית הקוסמות
מורכבת מאלפי קוסמויות, ואפילו אורי גלר הקוסםשמיליוני אנשים מאמינים בו שטוען שזה על טבעי
גיא פינס עשה תחקיר שהסביר את הטריקים שלו
http://www.youtube.com/watch?v=qCTMwbOJ_yQ

אם תבקש הסבר לכל סיפור חייך יגמרו, והם לא יגמרו, באופן כללי אני יודע שחקרו מאות ואלפי טענות על טבעיות וכולם הוכחו כלא נכונות

דרך אגב יש פרס של מיליון דולר למי שיוכיח שיש על טבעיות

זאבי110

New member
לא כל כך מצליח להבין

מי שסיפר לך אודות המופתים ורוח הקודש של כל מיני אנשים, הם ההורים שלך לא? אם אתה מאמין לכל מה שסיפרו, אז למה אתה לא מאמין לשאר הדברים שאמרו לך?

moshe010

New member
אני לא מאמין בכל מה שההורים שלי סיפרו

ובודאי לא במופתים ורוח הקודש

איך מצאת בפוסט שלי משהו כעין זה

קורטמן

New member
למתפקח

בדיוק כפי שלימדו אותך, אתה עושה קישור ישיר בין הדברים
אלוהים ברא את העולם-נתן הוראות שימוש (התורה) - יש על כך מסורת שהועברה באמצעות אנשים שאי אפשר לעבוד עליהם - הצדיקים שפועלים בדרכים על טבעיות הם אלו שאי אפשר לעבוד עליהם - אנחנו חייבים לקיים את המצוות בגלל שהכל נכון.

לאמתו של דבר, לא חייב להיות קשר בין הדברים. כשם שיתכן שאלוהים ברא את העולם אבל לא חייב אותנו לקיים את התורה, וכשם שיתכן שבעבר הוא מסר את התורה אך אינו יכול לדרוש מאיתנו לקיימה אחרי אלפי שנים שלא טרח להתגלות לנו שוב אלא לדתות אחרות. וכך יתכן שהיום יש ניסים מעל לדרך הטבע דוקא אצלנו ואצל צדיקינו, ועדיין אין זה מחייב שכל מה שהצדיקים הללו מאמינים בו אכן נכון. ועוד יתכן שכדאי לקיים את המצוות גם אם מקור הסמכות היחיד הוא אך ורק בלבך פנימה.

לדעתי מה שקובע הוא המתאים לנו: אם הדת מתאימה לך, אתה מרגיש שבקיימך את מצוותיה ובהתהלכך בדרכיה אתה נעשה טוב יותר ושלם יותר עם עצמך, אז כדאי לך להמשיך לדבוק בה וליהנות ממה שיש לה להציע (ואם רוב האנשים מאמינים כנראה יש לאמונה מה להציע) ולא להתייסר בשאלות "היה או לא היה" כי לא השאלות הללו יקבעו מה כדאי לך לעשות.
חיי הדת אינם מדברים אליך? אתה לא נעשה אדם טוב יותר? בלהמשיך ולהתייסר רק בגלל החשש שהכל נכון וגם הגיהנום, אינך עושה טובה גדולה לאלוהים ואדם.

אפשר בבקשה הסבר

איך הטענה שבשתי הפסקאות הראשונות מובילה למסקנה שבשלישית?
אני נכשלתי בהבנת הגרירה.

כלומר - נניח שאני מסכים איתך שהעובדה שאלוהים ברא את העולם לא מחייבת שהוא נתן לנו את התורה, שהעובדה שהוא נתן לנו את התורה לא מחייבת שאנחנו צריכים/כדאי לו לקיים אותה וכו'. הצעד הטבעי מבחינתי יהיה לבדוק ולהכריע בכל אחת מהשאלות הללו בנפרד, ולהגיע למסקנה האם אלוהים אכן נתן את התורה, האם יש לי סיבה להקשיב לו וכו'.
החלופה שאתה מציע - להתעלם מכל השאלות האלה ולהתרכז במה שמרגיש לך נכון - אינה דעה מופרכת, אבל אני לא מצליח למצוא דרך לקבל אותה כמסקנה מהטענות הקודמות.

קורטמן

New member
צודק שאין קשר

קיים רק הקשר, שחשבתי שכל שלוש הפסקאות עשויות לעניין את המתפקח ולהתאים להלך רוחו.

משזה לא קורה והוא מתקשה בכל פיסקה ופיסקה שכתבתי, אני מרים ידיים.

הצעד הטבעי מבחינתך זה לבדוק ולהכריע בכל אחת מהשאלות הללו בנפרד. אך למה אתה חושב שזה מה שמטריד את המתפקח?

עד כמה שהבנתי, לגבי השאלות הגדולות הוא נוטה לסמוך על הכפירה הגמורה השוררת בפורום זה ומניח שהוגי הדעות שבין הכופרים ודאי נתנו דעתם לשאלות אלו וישבו אותן על הצד היותר טוב (נשמע
מוכר...) מפריעה לו בעיקר העובדה שיש "מופתים" שאינו מפקפק באמינותם והם מפריעים לו לכפור בלב שקט ולהינצל מן הספק.

השאלה שמבחינתך היא החשובה ביותר, אם אלוהים נתן את התורה ויש סיבה להקשיב לו וכו', מעניינת אותו - שוב, עד כמה שהבנתי, ואולי טעיתי - לא יותר מהשאלה אם ישו נולד מאלוהים ומוחמד זכה להתגלות.

מתפקח

New member
סוף סוף

יש מישהו שמנסה להיכנס אל ראשי ולפתור את הבעיה
אכן כך חונכתי יש אלוהים שברא את העולם נתן את התורה ושם שומרים בדמות הצדיקים וזהו...
כלומר (ובזה אני משיב בין שורות לכמה שענו-שאלו במשך השירשור)עיקר החינוך שקיבלתי התבסס על הצדיקים ולא על אלוהים
(סבורני שזה החינוך שרוב ת''ת החסידים מעניקים לתלמידיהם?) נושא השיחות התמקדו יותר בצדיקים ולא בבורא (אפשר שחששו משאלות לא פתורות)
ולכן הספיקות שלי התעוררו באמונה באלוהים ולא בצדיקים עכשיו שהנני מסופק (וזה הרבה בזכות הפורום כאן -המון תודות)אני צריך לבחון גם את עניין הצדיקים
כעת אני רוצה להתייחס לטענותיך מר קורטמן היקר
בחלק הראשון לא הבנתי כוונתך בהדגשה שצדיקים א''א לעבוד עליהם
בחלק השני זה בהחלט סברה חזקה (בעיניי) שיש בורא לעולם ומכאן ואילך הכל זה סיפורים בעלמא ולפי זה אפשר להסביר את כוחות העל טבעיים שקיימים הן אצלנו הן אצל אחרים (יש להם איזה קו טלפון נסתר אל ההוא למלעה) אבל אם אכן היה באמת מתן תורה וכן הצדיקים זה דבר קיים והם לא מספרים לנו סתם סיפורים זה כבר בעיה אפי' שאתה צודק בטענתך להיכן הוא נעלם כל כך הרבה שנים כן לא הבנתי למה אצל צדיקנו יש ניסים ולא אצלם אם הוא באמת עזב אותנו לאנחות (או לשמחתנו) כן לא הבנתי את הפיסקה האחרונה שכדאי לקיים מצוות...
בחלק השלישי מילטון לקח לי את המילים מה הקשר??? בכל אופן יש דדברים בדת שמתאימים לי יותר ויש פחות היום אני בוחן כל דבר אם זה ענייני או לא וברור שיש דברים שבהחלט טובים ומוסריים בתורה ויש כאלה ש''לא'' אמנם חיי הדת כבר לא מדברים אליי כל כך אבל כן אני ממשיך לסבול בכל מיני מצוות בגלל החשש שהכל נכון ואת החשש הזה לדעתי אני אפתור לעת עתה רק כשאקבל תשובה לשאלת הצדיקים

דניאל 142

New member
זה עדיין לא אומר כלום!

ידידי היקר!
מה שלומך?
ראשית,אנחנו באותה סירה,
זה עדיין לא אומר כלום!
נכון שיש סיפורים על בבא סאלי שהקים נכים,
אבל יש גם גויים שהקימו נכים והם בעלי מופתים.
שבת שלום!
אגב, אתה עדיין שומ שבת?

כופרnik

New member
אני מציע לך לקחת סיפור או שניים ולבדוק לעומק

אני מכיר מישהו (מחברי הפורום) שדווקא הבעיות שלו באמונה התחילו מכך שכל פעם שניסה לבדוק סיפור ניסי כלשהו עם המקור, המופת התברר כהגזמה במקרה הטוב וכשקר בדרך כלל.
יש לו מבחר סיפורים מדהימים, אם תרצה אקשר בינכם.
קח כמה סיפורים מהסביבה הקרובה שלך ותתחקר את הנפשות המדוברות עד הסוף, מצפה לך הפתעה.

כופרnik

New member
ואגב, אל תזלזל בדמיון החסידי.....

גם הקטע המתנשא שמופתים על הרבי מבעלז נתפסים בעיניך כ"על הקרקע" ומופתים על באבות כ"דמיון מזרחי" יעבור לך כשתשתחרר מכבלי האמונה.

כופר. אתה כופר בכל תופעה על חושית באשר היא?

אני עצמי לא ביקרתי אצל מכשפות למיניהן, אבל אני מכיר אנשים רציניים ואמינים שכן ביקרו אצל מיסטיקניות מסויימות והן ידעו לומר להם פרטים אישיים מאד ספציפיים על החיים שלהם.
ומדובר בסיטואציות שאין שום סיכוי שהיה למיסטיקנית מקור מידע חיצוני כלשהו לגבי האנשים האלה.
אז אולי בכל זאת ניתן להסביר חלק מה"מופתים" בדרך כלשהי לאו דווקא כזו הניתנת לבדיקה במעבדות פיזיקה אבל גם לא כמשהו שקשור ליהדות.
הרי גם לגבי מעמד הר סיני יש הטוענים שהתרחש שם משהו -תופעת טבע נדירה/התרחשות מטאפיזית כלשהי אולי ע"י חוצנים וכו'
ועדיין אין לזה קשר לטקס מילמול לפני אכילת במבה.

למעלה