שלום, חדש!!! פתרון???

מתפקח

New member
שלום, חדש!!! פתרון???

שלום.
שמי... נשוי+4 אני קורא סמוי כאן כבר תקופת מה והיום הגיע הזמן לשטוח בפניכם את ספקותי

אני גדלתי בבית מאוד סגור ופנאטי חונכתי שהחילונים הם בהמות מהלכות על שתיים(סליחה...)
חונכתי על סיפורי הצדיקים שהם הסגן של האלוהים והם יודעים רואים ושומעים הכל מעל הבנתנו השכלית
שהם יכולים לחולל פלאות בשמים ובארץלשנות חוקי עולם וכו'....
כשאני מסתכל על עצמי היום (28) אני יודע שכבר בגיל קטן היו לי ספיקות באמונה ובחינוך שקיבלתי
שאלות וגיחוך על כל מיני פרטים בתנ''ך וגם גיליתי שהחינוך שקיבלתי על החילונים הוא לא נכון
תמיד היו לי ספיקות שידעתי שעצם קיומם במוחי אסורות... אבל מה לעשות הם ישבו שם וניקרו..
לפני תקופה נתוודעתי לקיומכם ואז ראשי נפתח בגדול ז''א שכל מה שמסופר בתורה אינכבר בכלל לא בטוח שזה היה אי פעם
אוו שזה אגדה וסיפורי עם אבל פה מגיע האאבבלל החינוך שקיבלתי על הצדיקים עומד מולי ועוצר אותי
על הסיפורים על הבעש''ט ותקופתו אפשר להכחיש ולצחוק אבל על קיומם של הצדיקים שבתקופתינו קשה לי להכחיש
כשמישהו בא ומספר לי על דברים שהיו פעם אני חושב מי אמר ..תביא ראיה.. אבל כשמישהו שחי איתנו היום מספר לי
על הגדולה והמופתים של הרבי מבעלז ז''ל(לדוגמא)וזה אחד על הקרקע בלי שום דמיון מזרחי קשה לי להתכחש אליו
והבעיה הזאת מטריפה אותי ''יש או אין''
מה אתם אומרים???

מצפה לתשובות ענייניות

nini132

New member
התגובה הקבועה שלי

היא העובדה שגם לנוצרים ולמוסלמים יש סיפורים כאלה, ומדרך כלל שלהם יותר טובים ורציניים, וכוללים מלא הוכחות לנס.
אם מסתמכים על ניסים- הנצרות היהדות האיסלאם ועוד מספר רב של דתות- כולם אמת (שזו אפשרות שאני לא פוסל, אגב. )
או שלא מאמינים לאף אחד.

בכל מקרה מהניסיון שלי רוב הסיפורים זה "חוכמה שלאחר מעשה"
אחרכך נזכרו שהרב אמר לשמור על עצמם והם כמעט נדרסו בכביש ואז הם חשבו על הרב וניצלו וזהו מופת ברור ועצום.

מתפקח

New member
על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון

א.בקושי אני מסתדר עם דת אחת אתה מביא לי עוד כמה....בכל אופן שני הדתות מאוד מגוכחים בעייני מכל הבחינות ואני לא מתחבר אליהם בכלל
ב.עם זה אני מסכים איתך בכללות ''עוילם גוילם'' אבל כשתרד לקטנות (רוח הקודש וכדומה)וכן לעוצמת האישים,קשה לפטור במחי יד

תפנים את העובדה

שהיהדות היא עוד דת בעולם, לא הדת, אלא עוד אחת. וככזו - יש לה סיפורים מכאן ועד להודעה חדשה.
אחד הנושאים שערערו את אמונתי לראשונה היה החשיפה לעובדה שקיימים אלפי מאמינים שחיים את חייהם מתוך 'ידיעה' שישו הוא המציל שלהם, כן כן, זה אותה ידיעה כמו שאחים שלי 'יודעים' שאלוהים מגן עליהם גם כשזה לא נראה. וכו' וכדו'.
בקיצור-לקרוא ולהבין קצת את הדתות האחרות, נותן פרופורציה ומבט חדש גם על היהדות.

ב. כל סיפורי המופתים שיש גם על ה'אדמורים' וה'צדיקיםל'ך' של היום הם לא ממש - תפרק לגורמים והפלא ופלא יש כאן סיפור ניסי שיכל ליפול גם בכל סטטיסטיקה.
מה עם כל אלפי האנשים שלא נושעו ובורכו על ידי אותם רבנים? אף אחד לא יספר לך עליהם... תהיה בטוח. רק על אלה ש'קיימו מצוות שילוח הקן ונפקדו אחרי 14 שנה' תשמע. אף אחד לא יטרח לעדכן אותך שאותו זוג למשל עבר טיפולי פוריות במשך זמן רב. אף אחד לא יעדכן אותך שבאופן טבעי היה להם גם סיכוי להביא ילד. וכו'.
קח כמה סיפורים, נתח אותם בעין חסרת רחמים ותראה ישועות:)

וכן, עוילם גוילם, לגמרי. וועד הרבנים לענייני צדקה קלטו את זה והם עושים עם זה אחלה כסף שבעולם. גימיק שווקי לא קטן הרבנים האלה.

הרופא הצמיח שערות בכף ידו

באשר, זהו מה שייחל לבנו של האדמו"ר מתו"א. שהסיכויים להיפקד בזש"ק, כמו הסיכויים להצמיח שיערות בכף היד. ואעפ"כ, הלה לא התייאש. וניסה אין ספור סגולות.

זכורני לפני כ 20 שנה, שעזרתי עבורו לסחוב כמה ג'ריקנים של ח"י רוטל בל"ג בעומר במירון. וסוף סוף דווקא שכל הרופאים המומחים התייאשו ממנו, דווקא אז כעבור 33 שנה זכה בתיאומים.

מתפקח

New member
העובדה ידועה

השאלה אם מדובר באנשים אינטלגנטים שרגליהם עומדות על הקרקע

לגבי המופתים את צודקת אבל שימי לב שלא הדגשתי את נושא המופתים כמו את הרוח הקודש והעוצמה שלהם

ברור שלא

האנשים האינטליגנטים היחידים שרגליהם עומדות על הקרקע, מצויים בחסידות גליציאנית נידחת כלשהי, ובין אכילת קיגעל לגילוח ראש נוסף הם בוחנים בצורה אובייקטיבית את כל סיפורי המופתים שבסביבתם בעין מדעית...

moshe010

New member
מה ז"א לא מתחבר לדתות האחרות

דיברת על מופתים ורוח הקודש , אין שום סיבה להכניס כאן רגש שנובע מהסביבה בו גדלת

למה הם יותר מגוכחים בעיניך מהיהדות, בעיני דוקא היהדות יותר מגוכחת

בכל אופן באופן אוביקטיבי הנצרות הכי משכנעת בין היתר בגלל ההתגלות בזיתון שעד היום אין הסבר טבעי לזה,ויש תמונות ממש משכנעות, ולאתאיסטים אין תשובה ניצחת לזה,

( כמובן אני לא מאמין לזה , ואני מאמין שגם אם עדיין איננו יודעים מה הסיבה לאור מעל הכניסיה, אין זה אומר שמריה התגלתה, אלא זה אומר שיש תופעה מסוימת טבעית שעדיין לא הצלחנו לגלות מאיפה זה בא, אבל זה אירוע שהמאמין יכול למצוא בה בקעה להתגדר בו)

הנה לינק לתאור של הסיפור כולל תמונות
http://ebooks.openu.ac.il/Olive/ODE/c10145/
עיין בדקה 6:40 , מומלץ לראות את כח הסדרה

והנה קישור לויקי לארוע בזיתון
http://he.wikipedia.org/wiki/התגלות_מריה_בזייתון

אבל סדרי הגודל של העדויות

הפירוט שלהן, ורמות העניין של האנשים שבאו רציניות יותר (כמובן שאין תמונות בין השאר בגלל הפרשי השנים).

moshe010

New member
גודל העדויות הוא דווקא לטובת זיתון

הפירוט שלהם לא מוסיף לי הרבה כיוון שיכול מאוד להיות שהיתה שם איזשהו אשה משוגעת שעמדה שם ופטפטה את עצמה לדעת
והכפריים הנבערים משום מה האמינו לה

אין זה אירוע ניסי שאשה עומדת ליד עץ
זה שהשמש רוקדת בכלל נשמע כבדיחה, הרי קשה מאוד להסתכל על השמש וקל מאוד להשתכנה שהיא רוקדת

ותמונות לא היו , לא משנה מה הסיבה , בתכלת זה לא משכנע

אני לא יודע איפה קראת את תיאור המקרה

אבל מדובר במאורע שחזר על עצמו במשך 12 פעמים אאל"ט (כל חודש באותו תאריך במשך שנה), והמספרים עלו ועלו והגיעו לעשרות אלפים שנכחו במקום במקביל.

התיאורים מדברים על אשה שבבירור ריחפה באוויר, והסיפור עם השמש לא מתייחס לתזוזות מינוריות אלא למופע דיסקו שלם שהיא יצרה לכאורה.

moshe010

New member
בויקי כמובן

שם כתוב שהיה 70 אלף איש בעוש שבזיתון כתוב שהיה רבע מיליון איש
לא כתוב שם שזה היה במשך שנה שלמה בכל אופן גם 12 יום למשך כמה דקות זה הרבה פחות מתקופה רצופה שהיה בזיתון

לא כתוב שם עדות המונית שהאשה ריחפה, אלא בקושי עדות יחיד של הנערה, גם הסיפור עם השימוש לא כתוב כמה היא רקדה

אם יש לך מקור אמין יותר ומפורט יותר אשמח לראות

בכל מקרה העדר תמונות יותר ממחשיד בפרט שהיה להם מצלמות
כמו שרואים את התמונות של הילדות

אגב, תמונות ספורות מהאירוע יש

(ראה בסרטון בתחתית הטור), אלא שמהאיכות די ברור שהן לא יכלו לקלוט כלום גם אם הייתה אשה שריחפה באוויר.

moshe010

New member
דוקא משם זה פחות משכנע

כי מצורף שם pdf של עיתון אז
ורואים שם תמונות מאוד ברורות של הקהל
ואין בכלל תמונות של מריה עצמה מרחפת

גם בסרטון הדמויות מקרוב מאוד ברורות , למה לא צילמוגם את מריה מקרוב איך שהיא מרחפת

בכל מקרה התאכזבתי מתמר פריסקו , כשקראתי את הפוסט חיפשתי גם את התשובה שלו על פטימה
שבו הוא מצהיר כמעט בוודאות שהאל טבעי היא תופעה חיה ובועטת

הוא אפילו מתלונן קשות על איבוד האמונה הרווחת באל טבעי

"ומה שמעניין בטאבו הספציפי הזה הוא שהוא חדש מאוד בחברה האנושית. הוא מודרני. עוד במאה ה-19 האמונה בכוחות ואירועים אל-טבעיים היתה שכיחה בקרב שכבות שונות של האוכלוסייה במערב, ואפשר למצוא עדויות הן לתפוצתה והן למלחמה של האליטות החילוניות בה. המלחמה הזאת נחלה ניצחון מזהיר, "

הוא אשכרה מתגעגע לזמנים שבו האוכלוסיה האמינה בשדים ברוחות בכישוף ושאר מרעין בישין

יש תמונות מהפעם עם השמש

בשאר הפעמים כנראה אף אחד לא הגיע עם מצלמה. באירוע עם השמש צילמו אותה, אבל באופן מפתיע - קשה לקלוט שמש במצלמה...

אני מצטער שאני חייב להזכיר שוב עובדות, אבל זה קרה בפאקינג 1917!

לגבי פרסיקו - נראה לי שממש לא הבנת אותו, אבל אין לי זמן להאריך בזה.

למעלה