שלום חברים

012

"מבחינת ההגיון שלי" יופי זה לפי ההגיון שלך, ולכן אין זה מחייב אחרים [אלא אם כן חושבים כמוך]. בכול מקרה, חשבתי שדיון זה פילוסופי מעיקרו... אם אתה לא רוצה אז אין טעם להמשיך [חבל אני אוהב דיונים כאילו...].

........................

"יופי זה לפי ההגיון שלך, ולכן אין זה מחייב אחרים [אלא אם כן חושבים כמוך]." -בהחלט, ואני חושב שכל אחד צריך לגבש לעצמו דרך חיים משל עצמו... זוהי חשיבה פלורליסטית בסיסית. חשיבה אגב, שאינה קיימת בצד החרדי והדתי-לאומי... "בכול מקרה, חשבתי שדיון זה פילוסופי מעיקרו" - אמרתי כבר קודם- יש נושאים לפורום זה, ויש נושאים לפורום "פילוסופיה לכל". לדעתי עלינו לעשות הפרדה ברורה, כדי לשמור על הסדר הטוב של הפורום.

טוב מאוד

"בהחלט, ואני חושב שכל אחד צריך לגבש לעצמו דרך חיים משל עצמו... זוהי חשיבה פלורליסטית בסיסית. חשיבה אגב, שאינה קיימת בצד החרדי והדתי-לאומי" הגענו לעמק השווה. "בכול מקרה, חשבתי שדיון זה פילוסופי מעיקרו" - אמרתי כבר קודם- יש נושאים לפורום זה, ויש נושאים לפורום "פילוסופיה לכל". לדעתי עלינו לעשות הפרדה ברורה, כדי לשמור על הסדר הטוב של הפורום." נכון. הפרום כמו שהוא היום נראה לי רחוק מאוד מהנושא שלו "אתר חופש".

שמח שהגענו להבנה ../images/Emo13.gif

אם כך המסקנות שלנו הן- שיחות פילוסופיות על קיום האלוהים- למקומן בפורום "פילוסופיה לכל". דיונים על מטרות העמותה, האתר והקהילה שמאחוריהם- במקומם הטבעי- כאן

שכחתי

"נו באמת. דוד לא שווה את הזמן שלי. הוא סתם מצחיק." יש שם לטיני לטענה שלך [אני לא מצליח להיזכר]. נניח שיכנס מישהו עם טענות יותר רציניות [שהן עקיפות], אז למה שלא נדון בהן?

....................

"נניח שיכנס מישהו עם טענות יותר רציניות [שהן עקיפות], אז למה שלא נדון בהן?" - תן דוגמא לטענה שכזו. ואגב, דוד הושם ללעג ולקלס בכל פורום שבו השתתף. אני לא היחיד בדעותי לגביו.

שמתי לב

" תן דוגמא לטענה שכזו" אין לי. אבל אולי יש... "דוד הושם ללעג ולקלס בכל פורום שבו השתתף. אני לא היחיד בדעותי לגביו" שמתי לב. אחד המכונה בשם ורדון משום מה יורד עליו בצורה די אכזרית [בעצם הוא יורד כמעט על כל דתי...].

אולי ואולי ואולי...

ב"אולי"ים אנחנו לא מתעסקים... אם יש לך טענות כאלו, הצג אותן ונראה אם הן אכן מתאימות לפורום. בינתיים מה שדוד מציג הוא בורות מדהימה וחוסר השכלה בסיסית (ע"ע חוסר יכולת להבין את הביטוי "GET A LIFE"). "אחד המכונה בשם ורדון משום מה יורד עליו בצורה די אכזרית [בעצם הוא יורד כמעט על כל דתי...]." אי אפשר שלא להתפקע מצחוק לנוכח ההתמדה של דוד "מצורף קובץ doc" החביב...

.......

אז ככה: אם מישהו יביא טענה שהיא רצינית, האם נדון בה? זו שאלה עקרונית! [טענה ונמשיך]. "בינתיים מה שדוד מציג הוא בורות מדהימה וחוסר השכלה בסיסית" לדעתי הטענה על מעמד הר סיני היא מספיק רצינית. ובעמודים הקודמים היה לי דיון די רציני איתו על טענה זו [הדיון נמצא באשכול שבו טומי לפיד ענה על שאלות]. "אי אפשר שלא להתפקע מצחוק לנוכח ההתמדה של דוד "מצורף קובץ doc" החביב... " שמתי לב שהוא תוקע את הקבצים שלו בכול מקום אפשרי.... שם לב שבדיון על אבולוציה השתרבבו קבצים על דילוגי אותיות...

..........................

"אם מישהו יביא טענה שהיא רצינית, האם נדון בה?" - כל שאלה לגופה. כשתגיע השאלה, נראה אם היא אכן מתאימה לפורום הזה ולא לפורום "פילוסופיה לכל". "לדעתי הטענה על מעמד הר סיני היא מספיק רצינית" -נכון. ועל כך נתתי את הסכמתי שנדון על כך. הדבר היחיד שלדעתי אין עם לדון עליו הינו קיומו או אי קיומו של אלוהים.

.............

" כל שאלה לגופה. כשתגיע השאלה, נראה אם היא אכן מתאימה לפורום הזה ולא לפורום "פילוסופיה לכל" יופי. אז יש סיגוי לדון בטענות על אלוהים. "הדבר היחיד שלדעתי אין עם לדון עליו הינו קיומו או אי קיומו של אלוהים." הטענה הזו לפי ניסוחה קשורה לקיומו של האל.

...............

תיקון- "הדבר היחיד שלדעתי אין טעם לדון עליו הינו קיומו או אי קיומו של אלוהים" אגב, שים לב להודעה שלי למעלה שכותרתה "תקשיבו-".

רגע

אתה אומר שאין טעם לדון בטענות ישירות בקיומו או אי קיומו של אלוהים? אני אמרתי לך [בעקיפין] שניתן לדון בהוכחות פילוסופיות, אתה הגבת ואחרי זה גם אני ובסופו של דבר לא קיבלתי תשובה ללמה לא לדון בהוכחות פילוסופיות על אלוהים.

עכשיו אתה הרסת את הרצף! ../images/Emo13.gif

מה שאני אומר הוא: בפורום זה אין טעם לקיים דיונים פילוסופיים עקרים מבסיסם לגבי קיומו או חוסר קיומו של אלוהים, משום שטענות שכאלו לא ניתן להוכיח אמפירית לא לכאן ולא לכאן. לגבי טענות פילוסופיות, כבר אמרתי- את זה כדאי להשאיר לפורום פילוסופיה לכל. למה לערוך את הדיון דווקא כאן? זהו פורום של עמותת ע.ל.ה-חופש, ועליו לעסוק במטרות העמותה, לא בדיונים פילוסופיים.

סליחה..............................

"ועליו לעסוק במטרות העמותה, לא בדיונים פילוסופיים" אם ככה, אז קשה לי לתאר איך הפורום יראה...

........................

תן לי לתקן את עצמי- על פורום זה לעסוק בכל נושא שאינו פילוסופי, ושניתן להוכחה ולגיבוי. ובעיקרון, הפורום יראה אותו דבר, רק בלי הנסיונות להוכיח שאלוהים קיים או שלא... (דבר שמעולם לא הצליח. לא לכאן ולא לכאן.)

אלדד26

New member
איזו תשובה אינטליגנטית.

להם אין את השכל הישר. לש"י עגנון ולישעיהו ליבוביץ´ אין שכל ישר - ולך יש?

סלח לי?!?!

ישעיהו ליבוביץ´ וש"י עגנון טענו שיש להם הוכחות לקיום האלוהים?! בדוק את עובדותיך. אל תטעה פה אנשים סתם.

אלדד26

New member
אני אנסה לסלוח לך.

לא יודע אם היו להם הוכחות או שהם סתם האמינו. אני מניח שלא היו להם הוכחות כי אין דבר כזה הוכחות לקיום האל או לאי-קיומו. מה שכן, להם בטוח היה שכל ישר.

אח.......

אתה מבלבל את עצמך פה- לא אמרתי מעולם שלליבוביץ´ ולעגנון אין שכל ישר. את זה אתה אמרת. מה שאני כן אמרתי הוא- אנשים שטוענים כי יש להם הוכחות לקיומו או אי קיומו של האל- להם אין שכל ישר.

למעלה