שלום חברים יקרים

צודקת. ויש גם אבל

זו החתירה לאושר (להבדיל מהאושר עצמו) שמניעה אותנו. הידיעה שהוא קיים, ובהישג יד. התחושה שכל רגע לא מאושר הוא רגע מבוזבז. יש סצינה גדולה ב-Mad Max שתמיד מהדהדת בי, בהקשר הזה. מקס (מל גיבסון, האיש והרעמה) קושר מישהו לרכב ממולכד, מראה לו את השעון שיגרום לרכב להתפוצץ בעוד 15 דקות, מניח לידו משורית ונפרד בסיפור על חיות בסכנת מוות, שינשכו לעצמן את היד עד כדי כריתה כדי להיחלץ מהמלכודת. גם אני, המון פעמים, מעדיף לפסוח על שני הסעיפים. מקווה שמשהו טוב יותר יקרה. מקווה שהמצב ישתנה לטובתי. לצערי, נוכחתי שבדרך כלל זה פשוט לא קורה. בסוף היא מתגרשת ממך. בסוף מפטרים אותך. בסוף אתה מקלל שלא עשית את הצעד קודם.

מקפיצים

New member
הפרדוקס והסטטיסטיקה

אז זהו, שכשאתה לא עושה את הצעד, תמיד קל לדמיין כמה מאושר יותר היית אם כן היית עושה אותו. מנגנון פסיכולוגי ידוע אומר שאנשים מתחרטים פחות על צעדים שכן נקטו. זה הפרדוקס. אבל, כשחוקרים עקבו אחר קבוצה של זוגות שדיווחו על חוסר אושר בחיים המשותפים לאורך תקופה של חמש שנים, אלו שבחרו להתגרש דיווחו בממוצע על פחות שביעות רצון בחייהם מאלו שנשארו ביחד. זו הסטטיסטיקה. אולי זה יעזור לך להקל עם עצמך על הבחירות שבחרת... מקפיצה ...

ש י ר ה 42

New member
גם אני....

התלבטי משך 9 שנים, רק מהצד השני. הייתי במקום שאתה נמצא בו היום מבחינת הזוגיות. ניסיתי, עשיתי כל שחשבתי שיכול להחזיר את הגלגל אחורה. בסופו של דבר הותשתי והתגרשתי. אבל, ופה יש אבל גדול........ מעולם חשתי שאני או הגרוש משרתים את הילדה, אנחנו נותנים לה אהבת הורים, דואגים לצרכיה, דואגים לאושרה ושיהיה לה טוב, אנחנו לא משרתים, אל אותה ולא שלה. שנית, עם כל האמפטיה שלי לסיפור, לכתיבתך ואליך, זה נראה כמו חסך אמא. רוצה חיבוק מאמא, רוצה תשומת לב מאמא, רוצה אמא אמא אמא !!!! אז איש........ תבחן את המציאות באמת, תבחן גם הצרכים של "שתחיה", אולי גם היא לא מסופקת? אולי גם היא צריכה לפעמים תשומת לב?, כתבו / שאלו כבר לפני, מתי חיזרת אחריה לאחרונה? מתי נתת לה תחושה של אשה נאהבת ורצויה? ואלי, אולי באמת כבר הכל אבוד..... את זה רק אתה בתוכך יכול לדעת. "השמיים לא באמת כחולים אחרי שיורד גשם, אל תשכח שנשארים שם גם עננים" בהצלחה לך על כל החלטה שתקבל. והנה לך

למעלה