שלום ובוקר טוב!

קשכפית

New member
שלום וברכה לחבר הכנסת איתן כבל

אני רוצה להביע את תמיכתי הענקית לכל פעולה כגון זו שאתה יוזם, שמטרתה לעזור לבעלי החיים! אני עצמי מנהלת פורום חתולים בפורטל "נענע" ובימים אלה הפצתי עצומה וירטואלית למען עיקור חתולי רחוב והפסקת הרעלות המוניות. בכל אופן אני מחזקת אותך ביוזמה והלוואי וזה יצליח! אין לי שאלות ספציפיות כי כבר נשאלו כאן השאלות והתקבלו התשובות. מה שכן יש לי לשאול בנושא ניסויים, היום במקרה הייתי בחנות לבעלי חיים והיתה לי שיחה קצרה עם בעל החנות , דיברנו על מזונות יבשים והזכרתי את הנושא שאני לא קונה מזון של היימס גם בגלל המחיר וגם בגלל שהחרמנו אותם כאן כי הם שותפים לחברה שעושה ניסויים בבעליה חיים, הוא גיחך עלי ואמר שתכלס כל החברות גם אלה שמצהירות שלא עושות ניסויים - כולן כולל כולן עושות ניסויים והוא דיבר על כל המוצרים לאוו דוקא לבעלי חיים, הוא אמר שאין מצב שיהיה סבון, קרם, משחה זו או אחרת וכל מוצר שהוא, שלא עבר בצורה ישירה או עקיפה ניסויי על בעליי חיים ושלדעתו זה מיותר להחרים חברה מסויימת כי תכלס כולם עושות... זה השאיר אותי מאוד מבולבלת... מה דעתך?? בברכה גלי (קשכפית)

bigpurrs

New member
היי קשכה! אני לא איתן כבל אמנם

אבל אני רוצה להגיד לך שגם אני שמעתי את הדברים האלה מכל מיני מוכרים. והאמת.. שזה פשוט שקר! יש הרבה חברות וכולנו יודעים עליהן שלא עושות ניסויים. המטרה של אותו מוכר היתה בדיוק זאת. לבלבל אותך. ככל שהצרכן יותר מבולבל כך הם המוכרים מרוויחים. כי כשאת מבולבלת את תקני איימס כשאין לו רויאל קנין למשל ואז הוא ירוויח! בדיוק בגלל זה החקיקה של ח"כ כבל כל כך חשובה! כי היא תפסיק הרבה בלבול. אז אל תתבלבלי בגלל שאיזה מוכר סיבן לך את המוח עם שטויות! תדעי מה את רוצה לקנות וזהו. אגב חברות שעושות ניסויים בבעלי חיים מפיצות גם את השמועה שחברות אחרות (שלא עושות ניסויים) כן עושות. זה קמפיין בלבול מכוון! גם דברים מהסוג הזה יימנעו ע"י החוק! זה המקום להגיד שאני מנהל פורום החתולים בפורטל וואללה וכי אם תהיה יוזמת חקיקה בנושא חתולי הרחוב (דבר שצריך להיות) כל ח"כ מוזמן לבוא לדון בנושא גם בפורום שלי. ושוב ברכות על הצעת החוק. אלון

קשכפית שלום!

תודה על התמיכה האדירה שאת מביעה. אני רוצה להתייחס לתגובת בעל החנות של בעלי חיים. אין נכון בדבר ש"אין מצב שמוצר לא עבר ניסוי בצורה כלשהי על בעלי חיים"... ישנם מוצרים שלא נוסו כלל על בעלי חיים, ואלו - כידוע לך בוודאי - המוצרים הטיבעיים - החל מסבונים לצרכי אדם, בע"ח וכלה במזון, חומרי ניקוי, ובריאות. באשר לשרשרת תהליכי ייצור ושיווק מוצר - אני רוצה להאמין, ולפעול למען, כך שאם מרכיב כלשהו מהמוצר נוסה על בעלי חיים - המוצר כולו יסומן ככזה.

**לילך**

New member
../images/Emo41.gif ערב טוב לכולם - הודעה ../images/Emo41.gif

הדיון הפתוח עם ח"כ איתן כבל יתקיים עד השעה 20:00 היום. מי שיש לו שאלות שקשורות לנושא הדיון ,מוזמן לשאול אותם כעת ויענה עד השעה 20:00. בברכה לילך

bonbonyetta

New member
שלום נכבדי, ח"כ איתן כבל..../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif

ברוך תהיה על יוזמתך הברוכה, על פעילותך, וברוך הבא בצל קורתם של אלה שבתיסכולם ואהבתם לבעלי חיים כבר אינם יודעים איך וכיצד לעזור להם , שכן "החוק" במדינה עדיין מפגר שנות אור אחרי חוק הומאני של איך שאכן צודק ואיך שצריך להיות הוגן. גם אלה שלבם אינו נתון באהבה לבעלי חיים - כצרכנים צריכים לדרוש יתר שקיפות וגילוי לציבור. אדם צריך להיות מודע היטב בעובדות גלויות על גבי כל מוצר שהוא קונה - מה הוא קנה !! מרכיבים ברורים ולא בכל מיני קודים ושמות מוזרים, רכיבים רעילים או שעלולים לסכנו, וכחלק מכך - גם - אם מוצר זה נוסה על בעלי חיים. כשם שאדם צמחוני זכותו לדעת על דבר מזון אם הוא מכיל רכיבים מן החי, כן במקרה זה. אני מבקשת לחזק ידיך בענין הצעת החוק הנל, ובכלל, ואנא - לבקשך - להמשיך ללא ליאות ולא לוותר עד שתתקבל באופן מלא !!!! אני מודעת היטב לכוחות הפועלים נגד הצעת החוק שלך - שלנו, שכן כולנו אתך, אך אין זו סיבה לומר נואש. מישהו חייב לעזור לחסרי הישע האומללים הללו הנתונים לאחריותנו החוקית והמוסרית (ואנו עד עתה בגדנו בה). משהו חייב להתשתנות !! לא יתכן כי מדינת ישראל תפגר אחרי כל המדינות הנאורות יותר בעוד תחום. כולי תקווה כי הצח זו תצלח . אם כן - זו תהיה הצעה מהפכנית אני מבינה - ואנו - ישראל - לשם שינוי - במקום לפגר אחרי מדינות - נהיה הראשונה !!! ובדבר נפלא, דבר טוב, דבר הומאני, ודבר הוגן מבחינה צרכנית !!! זה יהיה מעולה עבורנו גם מבחינת יחסי ציבור בינלאומיים... אני וחברים אוהבי בעלי חיים כאן לרשותך לעזרה בכל אשר תראה לנכון. אנא - המשך והבא לנו הצעת חוק - כחוק !!!!! תודה

zooti

New member
מצטרפת למברכים

אכן, החוק יתן מודעות לאדישים (או שלא, אדיש נשאר אדיש), ויותר מכך - הוא יתן אינפורמציה חשובה לאנשים שכן מודעים אך חסר להם מידע שיעזור להם להחליט את מי לצרוך. בתור אחת שמחרימה חברות שעורכות ניסויים על בעלי-חיים אני נתקלת לפעמים בקשיים למצוא איזה חברה עושה מה. אמנם סמל הארנב עוזר, אך הוא אינו מופיע בכל מקום ועל כל מוצר (הרשימה של האגודה נגד ניסויים בבע"ח תלויה ברצונן הטוב של החברות לתת מידע, ולכן גם דינמית) ומכאן הבלבול. לכן רצוני כצרכן הוא לדעת בדיוק איזה מוצרים נוסו על בעלי-חיים, איזה חברות עורכות ניסויים על בעלי-חיים , ואיזה לא. שאלה: מתי הצעת החוק עולה להצבעה, ומה אני יכולה לעשות כדי לעזור ?

bonbonyetta

New member
zooti יקרה בודאי שניתן לעזור..ב...../images/Emo105.gif

בואי צרי אתי קשר כי לא השארת אי מייל שלך, לדואר הזה..ואומר לך כיצד ! לעזור לקידום מודעות הנושא, ולעזור להצעת החוק ... אשמח לשמוע ממך, והלוואי ויהיו עוד כדי שיחד עם כב´ ח"כ איתן כבל אולי באמת נצליח...

zooti

New member
תודה

תכתבי לי לאימייל בוואלה, [email protected] זהו לא האימייל הקבוע שלי, האימייל האמיתי שלי הוא חושפני מדי לטעמי לפרסום גורף. בשבוע הקרוב אבדוק אותו כל יום. תודה

תודה על תמיכתך bonbonyetta!

ערב טוב גבירתי! דברייך עשירים בחוכמה, כנות ורגישות בנושא בעלי החיים. אכן, כל האספקטים הנוגעים להצעת חוק זו החל מהשפעת גורמי לחץ בתהליכי החקיקה וכלה בקבלת החוק ותפיסתה של ישראל כמדינה הומניטרית ובעלת נורמות מוסריות גבוהות - בזירה הבינלאומית, חשובים המה לתושבי המדינה כולה. תודה על הצעתך לעזרה. במידה ואדרש לכך אשמח לשיתוף פעולה עימך.

דרור ב.

New member
כל הכבוד!

כל הכבוד על התייחסותך הכנה והאמיצה לנושא!
ואגב מי הם הח"כ האחרים החתומים על הצעת החוק?

חברי כנסת התומכים בהצעת החוק

שלום דרור! לאחר שהסתיימה הכנת הצעת החוק אכן החותמו עליה מספר חברי כנסת נוספים, המכירים בחשיבות ערך חיי בעלי החיים והצורך לפעול ברמה החקיקתית-מדינתית למענם ולאכיפת חוקים אלו. בין חברי הכנסת: עופר חוגי, אבשלום וילן, דוד מגן, אליעזר כהן, מוסי רז, דוד טל, יאיר פרץ, נחמה רונן, אהובה גלאון, קולט אביטל, איוב קרא, תמר גוז´נסקי, נעמי חזן, אחמד טיבי, תאופיק חטיב, נודלמן מיכאל, רחמים מלול וחיים כץ. חברי כנסת נוספים, בינהם שרים, הביעו תמיכתם בהצעת החוק.

שזוף

New member
ערב טוב לח"כ איתן כבל

שלום רב כמה שאלות לי עלייך, אנא אני לי עליהם בכנות. האם ישנם לחצים שמופעלים מהתעשיינים שלא להעביר החוק? מה הם בכלל הסיכויים להעביר את החוק? האם כל חברה פרטית כיום יכולה לעשות ניסויים על בעלי חיים? מהם העונשים לגבי מי שעושה ניסויים על בעלי חיים שלא כחוק? האם אתה מגדל בע"ח ואם כן איזה? תודה מראש שזוף

שלום שלום לח"כ איתן כבל../images/Emo124.gif

שלום רב ברצוני להתייחס למשהו שמאוד הרגיז אותי ! לא מזמן נכנסתי לאתר שמנהלו היה סטודנט שעשה ניצול ציני בחתולים נושא האתר היה: "חתולים בבקבוקים"! בתוך האתר היו תמונות קשות של חתולים בתוך בקבוקים בכל מיני זוויות וצורות שונות. אחרי מחאה גדולה שלי ושל גולשים רבים נסגר האתר ומצא לו כמה שרתים אחרים עד שגם משם סילקו אותו. מכוון שהתמונות האלה יכולות כמובן להוביל לאלימות נגד בע"ח הייתי מאוד רוצה לדעת מה דעתך על זה ומה ספר החוקים של ישראל חושב על זה? תודה מראש על כל תשובה שתינתן דן

פרסום מידע באינטרנט-תשובה לדן

דן ערב טוב! תודה על פניתך אלי. אני מסכים איתך שפרסום התמונות האלו בזוי הוא ואין לו מקום באתרי אינטרנט מאחר והוא אכן יכול לפתוח פתח להסתה לאלימות בבעלי חיים. יחד עם זאת, עולה כאן שאלת הצנזורה וחופש הביטוי. במדינת ישראל קיים עקרון חופש הביטוי. מדיית האינטרנט מהווה כר נוח ליישם עקרון ליברלי זנ, אך במקרים רבים, כזה שציינת, קיימת סכנה בהשלכות השימוש בחופש הביטוי. לדעתי, נכון פעלת יחד עם גולשים אחרים להסרת המידע והתמונות האלו.

שזוף יקר

כפי שאני רואה את הדברים, החוק צפוי להיתקל בקשיים מצד התעשיינים, אך אני מאמין כי חשיבותו של החוק היא עצומה וכי סיכוייו של החוק לעבור גבוהים מאד. העונשים הקבועים בחוק צער בעלי חיים (הגנה על בעלי חיים, 1994)עומדים כיום על שנה אחת-שלוש שנים. על-פי הצעת החוק שהגשתי, חברה העורכת ניסויים ולא סילה זאת על גבי המוצר תחוייב בקנס של 150 אלף שקלים למוצר. בית הורי רעייתי חיים יחדיו חתולים וכלבים, אותם אוהבות בנותי הצעירות עד אין קץ, ולכן בכוונתי לאמץ בעלי חיים שיהיו ברשותנו.

אלי פלס

New member
לחבר הכנסת איתן כבל שליט"א

ולעוזרותיו הנכבדות
, הבטחתם לבוא לבקר אצלי. לא? מאחל לכם בהצלחה בביקורכם בממלכת התפוזים... אלי פלס, מנהל פורום יוצאים בשאלה

ח,כ כבל... מד"א מודיעין איתך ../images/Emo43.gif

אנו , עובדי ומתנדבי מד"א מודיעין איתך במאבקך להפסקת ההתעללות בבעלי חיים בכלל ובחסרי הישע שבינהם בפרט....

AmitKar

New member
שלום ח"כ איתן כבל

מצטער שלא כתבתי פה לפני, ואני לא בטוח שאני יוכל עוד לכתוב. אבל אני רוצה להגיד לך כמה דברים: קודם כל, היכרות קצרה אני עמית כרמון, בן 13 וגר באיזור ירושלים. דבר שני, כששמעתי על החוק הזה, פשוט הייתי מאושר, עד אז הייתי בדעה שלכל חברי הכנסת אכפת רק מעצמם (כנראה שזאת דעה קדומה) אני חייב להגיד שבפוליטיקה אני כבר כמעט ולא מתעניין כי הכל תקוע וכמעט אי אפשר לשנות אבל בנושא של ניסויים בבע"ח אפשר (וצריך) לשנות פשוט כל הכבוד לך ואני ממש תומך בך (וביוסי שריד) (רציתי גם לשלוח לך מכתב, אבל כששמעתי שאתה מתארח פה אז רצית להגיד לך את זה פה בפורום) בהצלחה!!! עמית

למעלה