שלום ובוקר טוב!

vegan

New member
ברכות לפועלך ושאלות

שלום לח"כ איתן כבל, ברצוני לברכך על יוזמתך החשובה. שמחתי לקרוא על היוזמה, אך יש שתי שאלות שמטרידות אותי בגינה: 1. החוק מזכיר ניסויים בתהליך הייצור. ניסויים בבעלי חיים נעשים לרוב בתהליך הפיתוח ולכן לדעתי יש לוודא שלא תהיה כאן פרצה שתנוצל על ידי החברות. 2. פרצה נוספת שעלולים לנצל היא שהניסויים נעשים על כל אחד מרכיבי המוצר בנפרד ולא על המוצר המוגמר. ניסויים אלה יכולים להתבצע על ידי אותה חברה או חברה אחרת. קיימת בעיה לדרוש שימוש במרכיבים שלא נוסו, מכיוון שבעבר הרחוק כמעט כל חומר, כולל מים, נוסה בבעלי חיים. הקואליציה האירופאית להפסקת ניסויים בבעלי חיים הגדירה קריטריון של אי שימוש ברכיבים שנוסו בבעלי חיים לאחר 1976. קריטריון זה מאפשר שימוש סביר במגוון רחב של רכיבים מבלי לגרום לניסויים נוספים. תאימות לסטנדרד המתפתח באירופה, גם תקל על החברות שלא יאלצו להתמודד עם סטנדרטים שונים בכל מדינה. בברכה, אמנון יונש מדען ראשי בחברת הייטק

תשובה לשאלתו של vegan

תודה לך על הברכות.לשאלותיך,הצעת החוק מתייחסת לכל השלבים בתהליך הניסוי, ולכן חלה גם על שלב תהליך הפיתוח הכולל ניסויים. מכאן שחלה גם על מרכיביו השונים של המוצר טרם היותו מוצר מוגמר. אני מודה לך על ההפניה לקואליציה האירופאית להפסקת ניסויים בבעלי חיים. אני מכיר ומוקיר את פעילותה הברוכה של הקואלציה.

collie

New member
לח.כ. איתן כבל

I will ask in English, as it´s much easier for me so please forgive me. First of all, I am very happy about the new law which you are proposing as I think that most people will be embarrassed to use products that were tested on animals and are labeled clearly for everyone to see, thereby forcing manufacturers to seek alternatives which I personally believe do exist but as they are expensive many deny their existence. Also, I think that consumers have a right to know such information My question is this: even now when there is supposed to be supervision over the experiments there isn’t and the animals are torched endlessly. With the new law that you are proposing if nobody supervises and checks then how can one know whether or not companies truly don´t use animal experiments? Will there be constant supervision?

an answer to collie

hi collie, the question regarding the supervision over the experiments will be answerd in the committe that will hold the sessions on this law proposel.

בוקר טוב ח"כ כבל....

דבר ראשון, רציתי לברכך על הצעת החוק שלך ועל דאגתך לבע"ח, אשמח אם תתארח גם בפורום החדש אשר נפתח כאן בתפוז פורום צמחונות טבעונות. ושאלה לי אליך: הצעת החוק שלך אמורה להתחבר להצעת חוק אחת יחד עם זאתי שהגיש ח"כ שריד, לא? מתי תעלה ההצעה לקריאה ראשונה?

ועוד שאלה....

האם חברות שעושות ניסויים בבע"ח יחוייבו לציין זאת גם בפרסומות שלהן בטלוויזיה? וברדיו (אני לא בטוח בכלל שיש פרסומות למוצרים שכאלה ברדיו אבל בהנחה שכן)?

תשובה ל the ancient mariner

בתשובה לשאלתך הראשונה, כפי שעניתי הבוקר ל fnordo הצעות החוק לא יואחדו מכיוון שמדובר בהצעות חוק שתהינה להן התנגדות מצד גורמים רבים , חשוב לפצל ולא אחד את הצעות כדי לא לאבד אותן. באשר לפרסום, אני מאמין כי לחץ הצרכנים בעקבות חשיבות הנושא יביא לכך שיהיו אלו החברות עצמן שיצינו בפרסומות כי אינן עורכות ניסויים.

clairvoyance

New member
פיקוח

צהריים טובים ח.כ. איתן כבל, כל הכבוד על היוזמה - מקווה שהחוק יעבור את כל הקריאות בהצלחה, ויצא לפועל בהקדם. כמו כן - תודה רבה שאתה מתארח כאן ונותן אפשרות לקהל הרחב לשאול שאלות ולהביע דעתו בהצעת חוק זאת. זאת הזדמנות נהדרת, ומקווה שיהיו עוד הזדמנויות כאלו בהצעות חוק שונים. ועכשיו לעיניינו: קצת הפריע לי המשפט שרשמת: "הניסויים האכזריים בארץ נעשים ללא כל פיקוח. כל חוקר עושה כטוב בעינו, גורם סבל איום לבעלי החיים ואינו צריך לתת על כך את הדעת." האם אין צורך בנוסף בכל זאת להגביל את מידת הניסויים האכזריים לחברות שכן בוחרות להמשיך לעשות ניסויים בבע"ח? במיוחד כאשר לא מדובר במוצר ש"מציל חיים"? ומצטרפת לשאלה - איזה פיקוח יעשה לחברות הנ"ל - כיצד "יתפסו העביירינים" שלא יסמנו את מוצרם כ"ניסויי בבע"ח"? מודה מראש על ההתייחסות, דפנה.

fnord0

New member
הגבלת ניסויים בבעלי-חיים

בנפרד מהצעתו של ח"כ כבל, תועלה בקרוב הצעה לשינוי חוק צער בעלי-חיים (ניסויים בבעלי-חיים) כך שהניסויים המותרים בישראל יהיו רק במסגרת מחקר שנעשה במטרה להציל חיי אדם. על ההצעה חתומים ח"כ יוסי שריד והח"כים האחרים של מרצ, והיא מצורפת להודעה זו.

תשובה ל clairvoyance

שלום, אני חייב להודות שגם לי מפריע נושא העדר הפיקוח על הניסויים. וכדוגמה מוחשית לכך, בוודאי ראית או שמעת על הפרסום שיהיה ביום א´ לניסוי בקופים שנעשה באוניברסיטה העיברית בירושלים, ניסוי אכזרי ומיותר לחלוטין - גם לפי דברי החוקרת שנשמעו היטב בהקלטת הסתר. שנית, באשר לצורך להגביל את הניסויים האכזרים לחברות הבוחרות לעשות ניסויים בבע"ח- כאשר המוצר מציל חיים - זוהי סוגיה חשובה שאתה מעלה. אני לוקח אותה לתשומת ליבי למען מתן הדעת על כך בעת הדיונים על הצעת החוק. שלישית, בנושא הפיקוח, סוגיה זו תידון בשלב הוועדות כאשר תהיה עבודה לפרטי-פרטיו של החוק.

תשובה ל clairvoyance

שלום, אני חייב להודות שגם לי מפריע נושא העדר הפיקוח על הניסויים. וכדוגמה מוחשית לכך, בוודאי ראית או שמעת על הפרסום שיהיה ביום א´ לניסוי בקופים שנעשה באוניברסיטה העיברית בירושלים, ניסוי אכזרי ומיותר לחלוטין - גם לפי דברי החוקרת שנשמעו היטב בהקלטת הסתר. שנית, באשר לצורך להגביל את הניסויים האכזרים לחברות הבוחרות לעשות ניסויים בבע"ח- כאשר המוצר מציל חיים - זוהי סוגיה חשובה שאתה מעלה. אני לוקח אותה לתשומת ליבי למען מתן הדעת על כך בעת הדיונים על הצעת החוק. שלישית, בנושא הפיקוח, סוגיה זו תידון בשלב הוועדות כאשר תהיה עבודה לפרטי-פרטיו של החוק.

phi phi

New member
חכ כבל - חזק ואמץ

ברצוני להודות ולברך אותך מקרב ליבי על פעילותך החשובה למען זכויות בעלי החיים והצעת החוק החשובה מאוד אותה הגשת לשולחן הכנסת. כל הכבוד, אנחנו מחזיקים לך אצבעות

תודה phi phi

תודה על הברכות. יחד איתכם ועם תמיכתם אני באמת מאמין שאפשר לעשות שינוי אמיתי בקידום זכויות בעלי החיים.

*Michelle*

New member
ברכות על היוזמה

לחבר הכנסת כבל, תחזקנה ידיך. נגעת בנושא שרבים מעדיפים להתעלם ממנו ואקווה שתמשיך להלחם בעבורינו ועבור בעלי החיים עד הסוף. הצעת החוק תבורך, ויחד איתה הצעות החוק המשלימות הנוספות. אני מאחלת לכולנו לזכות לחיות בעולם בו אנו, כבני אדם, נוכל להרים את הראש ולטעון שאנחנו אנושיים במלוא מובן המילה, כלומר חיים את חיינו בכבוד מבלי להשתמש בחייהם של אחרים כמוצרי צריכה. אנחנו איתך !

תודה לmichelle

מישל שלום רב, הרשי לי להודות לך על החיזוקים והתמיכה במאבקי למען איסור ניסויים בבעלי חיים. בכוונתי לעשות הכל במסגרת הכלים שברשותי למען הצעת החוק שיזמתי, ועבור בעלי החיים באשר הם בארצנו. כמו שציינת, חשיבות חיי בעלי החיים הם כחשיבות חיי בני האדם. עבור רבים מאיתנו בעלי החיים הם חלק ממשפחה, אבר בלתי ניתן להפרדה מהם ומחייהם ולכן אין אני רואה מקום כלל לראות בבעלי חיים כמוצרי צריכה כשם שאין אנו רואים בבני אדם ככאלה. תודה שוב.

doris&grant

New member
אנחנו איתך איתן כבל!!! ../images/Emo108.gif../images/Emo107.gif

אני דוריס הכלב גרנט (כלב בוקסר מתוק) והחתול עוז איתך במאבקך החשוב והלוואי וירבו אנשים כמוך בארצינו ולמה לא? גם בעולמינו!

תודה לmichelle

מישל שלום רב, הרשי לי להודות לך על החיזוקים והתמיכה במאבקי למען איסור ניסויים בבעלי חיים. בכוונתי לעשות הכל במסגרת הכלים שברשותי למען הצעת החוק שיזמתי, ועבור בעלי החיים באשר הם בארצנו. כמו שציינת, חשיבות חיי בעלי החיים הם כחשיבות חיי בני האדם. עבור רבים מאיתנו בעלי החיים הם חלק ממשפחה, אבר בלתי ניתן להפרדה מהם ומחייהם ולכן אין אני רואה מקום כלל לראות בבעלי חיים כמוצרי צריכה כשם שאין אנו רואים בבני אדם ככאלה. תודה שוב.

ליציטה

New member
ח"כ כבל - כל הכבוד!!והמון תודות../images/Emo51.gif

אני רק רוצה להצטרף ולשבח אותך בפעילות חשובה זו. חזק ואמץ, אנחנו איתך לאורך כל הדרך המון המון המון בהצלחה, בשמי ובשמם של כל בעלי החיים שלא יכולים לומר: תודה רבה!!! קרן

ליציטה, תודה

אני מודה לך מאוד על התמיכה, אני מאמין שיחד אפשר לעשות את השינוי, למען בעלי החיים.

למעלה