שלום ובוקר טוב!

**לילך**

New member
../images/Emo41.gifבוקר טוב לכולם וברוכים הבאים ../images/Emo41.gif

היום מתארח בפורום ח"כ איתן כבל. ח"כ איתן כבל יענה על שאלותיכם בנוגע להצעת החוק: לתיקון חוק צער בעלי חיים (סימון מוצרים שנוסו על בעלי חיים). אתם מוזמנים לכתוב את שאלותיכם במשך כל היום ותענו בהקדם. שימו לב שמתקיים סקר בעד ונגד הצעת החוק - הכניסה לסקר - בשורה האפורה שבראש דף זה - מצד שמאל. תזכורת קצרה על הצעת החוק: אם הצעת החוק תתקבל ,היא תחייב את כל החברות המשווקת את מוצריהן בארץ לסמן האם נעשו בשלב כלשהו בתהליך הייצור ניסויים בבעלי חיים. חברה שערכה ניסויים בבעלי חיים ולא ציינה זאת במקום בולט על גבי האריזה –תחויב בקנסות כבדים. הצעת החוק, הוגשה כתיקון לחוק צער בעלי חיים. קישור להודעה קודמת בנושא קישור להזמנה של תפוז

fantom

New member
בוקר טוב לילך../images/Emo47.gif

דבר ראשון מזמן לא ראינו אותך בפורום שלנו אז תקחי את זה לתשומת ליבך אזה כבוד הוא שחבר הכנסת כבל הוא מנהל את הפורום של חיות מחמד אני מקווה כי היום המיוחד הזה ישא תוצאות חיוביות השאלות שלי הם: א.האם כתוצאה מעוד סימון שיופיע על המוצר יעלו היצרנים וכך גם הלאה את מחירי המוצרים? ב.והאים הסימון יופיע על כל המוצרים כולל מוצרי המזון? ג.ומי חייב לסמן את המוצרים? האם היצרנים? או בעלי החניות בתצוגה נפרדת? ד.האם הסימון חייב להיות סימון שתופס את העין או שלוש מילים של מילימטר בתחתית המוצר? אני מתגורר בניו יורק ולא ראיתי שם סימון על המוצרים יכול להיות שלא שמתי לב לכך ושוב אני מאחל לך חבר הכנסת כבל הצלחה בחוק והצלחה ביום המיוחד הזה ------------------יום טוב , דן----------------

shanty.G

New member
בוקר טוב לפנטום ולכולם

רציתי להתייחס לנקודה ג´ שהעלית, עד כמה שהבנתי מנוסח הצעת החוק, אחריות סימון המוצרים מוטלת על החברות והיצרנים, ולא על בעלי החנויות או העסקים המשווקים את המוצר הסופי. *אני מקווה שנוכל לקבל היום תשובה מדוייקת ומפורטת יותר. מי יתן ויום זה יניב הרחבת הידע והמודעות בקרב המבקרים בפורום והמשך פעילות נמרצת בנושא הכאוב של ניסויים מיותרים בבעלי חיים.
בוקר טוב לח"כ איתן כבל, לילך, פנטום וכולם!

שלום ובוקר טוב!

חברים יקרים בוקר טוב ושלום רב, אני רוצה ראשית להודות לכם על השתתפותכם בפורום זה, עיניינכם הרב ותרומתכם לנושא הגנה על זכויות בעלי חיים. זהו נושא הקרוב לליבי ולבני משפחתי באופן מיוחד. אני רואה את בעלי החיים כשווי זכויות לבני האדם, כשותפים לחייהם של מאות אלפים מתושבי ישראל, כחלק בלתי נפרד ממשפחתם הקרובה. כמו כן, הרשו לי להוסיף מספר מילים על הרקע לפעולותיי, במסגרת חקיקה בכנסת, למען זכויות בעלי החיים, וכן על החוק אשר הגשתי לאחרונה בנושא. הרי ידוע לכם שמדינות רבות בעולם המערבי וישראל ביניהן עורכות מידי שנה ניסויים קשים ביותר בבעלי-החיים. הרי רק לפני יומיים, היינו עדים לחשיפה מצמררת של ניסויים, מיותרים לחלוטין, הנערכים באוניברסיטה העיברית בירושלים. ייצור מוצרים חדשים בתעשיית הקוסמטיקה ובתעשיות אחרות הוא הרקע המרכזי לעריכת הניסויים שמטרתם היא בדיקת מידת רעילות החומרים הבאים במגע עם האדם, בין אם במגע עם העור, בליעתם או שאיפתם. המבדקים האכזריים נעשים בקרב סוגים ומינים רבים של בעלי חיים, וכך מוצאים עצמם מידי שנה מאות אלפי קופים, חתולים, ארנבים עכברים, חולדות ושאר בעלי חיים תחת ניסויים מיותרים ואכזריים. הניסויים האכזריים בארץ נעשים ללא כל פיקוח. כל חוקר עושה כטוב בעינו, גורם סבל איום לבעלי החיים ואינו צריך לתת על כך את הדעת. בהצעת החוק שהונחה על שולחן הכנסת ביום 5 בנובמבר, ותועלה לקריאה טרומית בסוף חודש דצמבר לערך, אני דורש כי כל החברות המשווקות את מוצריהן בארץ אשר בשלב כלשהו בתהליך היצור ערכו ניסויים בבעלי-חיים, יחוייבו בסימון עובדת הניסוי על גבי המוצר. יצרן שהפר חוק זה יקנס בסכום של 150 אלף ₪ למוצר אשר לא סומנה עובדת היותו מנוסה על בעלי חיים. מטרת החוק היא הענקת שקיפות לצרכנים באשר לדרך ולתהליך ייצור מוצר צריכה בכל הנוגע לניסויים בבעלי-חיים, שקיפות שתאפשר לצרכן הישראלי לפעול לפי שיקול דעתו וצו מצפונו בעת רכישת המוצר, שקיפות שתביא לעליית מודעות הציבור ולעידוד צריכת מוצרים שלא נוסו בבעלי חיים בייחוד במציאות בה אנו נמצאים היום, מציאות בה אין פיקוח על ניסויים בבעלי החיים. מטרה נוספת של החוק היא אף להוביל לכך שיצרנים ויבואנים יפעלו להפסקת הניסויים בבעלי-חיים תוך כדי שימוש באמצעים מגוונים העומדים לרשותם. ואכן, עומדים היום לרשות חוקרים אמצעים שונים המשמשים תחליף לכל הניסויים בתעשיית הקוסמטיקה. בברכת יום טוב, איתן.

shanty.G

New member
בוקר טוב חבר הכנסת איתן כבל

ראשית כל, הרשה לי להודות ולברך אותך מקרב ליבי על פעילותך למען זכויות בעלי החיים והצעת החוק החשובה אותה הגשת לשולחן הכנסת. פעילות חוקתית היא מן החשובות שבעשייה למען נושא זה. יש לי מספר שאלות: 1. האם חברה המייצרת מוצרים שונים, אשר חלקם פותחו ע"י ניסויים בבע"ח וחלקם ע"י שימוש בחלופות- תחוייב לציין זאת באופן כלשהו ע"ג האריזות? הלא ע"י רכישת מוצרים של אותה חברה- באשר הם- נמשיך לפרנס ולעודד אותה, למרות פעילותה ה"ידידותית" בכוון של מוצר יחיד נטול אכזריות. 2. האם חברות אשר יפתחו מוצרים ע"י שימוש בחלופות לניסויים בבע"ח יתוגמלו באופן כלשהו ע"י המדינה, לפחות בשלב ראשוני, על מנת לעודד את השימוש בחלופות אלו? בתודה מראש ואיחולי הצלחה בהמשך פועלך בתחום, נורית.

תשובה ל shanty G.

ראשית, תודה על הבעת התמיכה בפעילותי הפרלמנטרית בנושא מניעת צער בעלי חיים - איסור ניסויים. שנית, במענה לשאלותייך: 1. אכן כך. חברה אשר בכל אחד משלבי הייצור החל ממחקר וכלה באריזה - ערכה שימוש כלשהו, בתהליכים אלו, בניסויים בבעלי חיים - תחוייב בהתאם לחוק אותו אני מציע, לסמן זאת על גבי האריזה. הכוונה היא לסמן את אותו המוצר בלבד ולא את כל המוצרים היוצאים מאותו בית החרושת אותו המופצים על ידיה. זאת מכיוון שאני רואה כי מודעות הצרכנים לכך שמוצר מסויים יוצא מבית חברה או מפיץ מסויים, לאחר שבתהליך הייצור נעשו ניסויים בבעלי חיים, אותה המודעות הנ"ל תוביל אותנו הצרכנים שלא לצרוך את המוצר הספציפי ואף להחרים כללית את אותה החברה המייצרת או המפיצה, וכך, אותן החברות ימצאו כי עליהן להפסיק, לשם שמירה על רמת מכירות גבוהה, את כל הניסויים הקשורים לאותם המוצרים שסומנו. ברצוני להדגיש כי הכוונה היא בעיקר לעורר את דעת הציבור בישראל לנושא. להביא לידעתו כי מוצרי קוסמטיקה,נקיון ומוצרי צריכה רבים נוספים יכולים להיות לשימושו הטוב ביותר, תוך בטיחות רפואית מוחלטת - זאת ללא כל צורך בעריכת ניסויים מיותרים ואכזריים על בעלי חיים - שכם שמאות חברות בארץ ובעולם פועלות בתהליכי הייצור והשיווק - ללא הניסויים בבעלי חיים. 2. אותן החברות שלא עושות ניסויים לא יתוגמלו על ידי הממשלה אלא על ידי האזרחים! כלומר, הציבור שיהיה ער להיות אותן החברות בעלות מצפון ומוסר באשר לערך חייהם של בעלי החיים, יגביר צריכת מוצרי חברות אלו למול הפסקת צריכת מוצרים מחברות שערכו ניסויים על בעלי חיים בשלב כלשהו בתהליך. הציבור בישראל - אתם - הם שתתגמלו את אותן החברות הנוהגות למען חיי בעלי החיים - וזאת רק באמצעות הפסקת רכישת מוצרים שנערכו בהם ניסויים והגברת רכישת המוצרים שלא נערך בהם ניסוי. זהו "מעגל קסמים" - העלאת הנושא לידיעתו של הציבור, באמצעות סימון ישיר על המוצר ואריזתו - תגרום לנו הצרכנים להפסיק לרכוש מוצרי חברה אשר עושה ניסויים ולעבור לצריכת מוצרים של חברות שאינן עושות את הניסויים המיותרים ומזעזעים בבעלי החיים. בידינו, הצרכנים, הכח להפסיק את הניסויים באמצעות חרם צריכת מוצרים.

fnord0

New member
ארבע שאלות לח"כ כבל

שלום לך ח"כ כבל ובוקר טוב, אני רוצה לחזק את ידיך במאבק החשוב והנכון שאתה מוביל בימים אלה. יש לי גם מספר שאלות אליך בנושא זה. 1. שמענו שבימים אלה מתארגנות שלוש הצעות חוק בנושא זכויות בע"ח: אחת שלך, לגבי סימון מוצרים שנוסו על בע"ח, אחת של ח"כ רונן, בנושא שינוי חוק צער בעלי-חיים (ניסויים בבע"ח) ואחת של ח"כ שריד, שתתיר ניסויים בבעלי-חיים רק במסגרת מחקר מדעי שמטרתו הצלת חיי-אדם. האם לא היה נבון יותר ולו מהבחינה הטקטית לארוז את שלוש ההצעות במעין עסקת חבילה ולנסות להעבירן במכה אחת במקום לנהל שלושה מאבקים נפרדים? 2. שאלה טכנית: חברות הקוסמטיקה, התרופות ומוצרי המזון משתמשות פעמים רבות בחברות מסחריות אחרות כדי שיבדקו את מוצריהן באמצעים שונים, כולל ניסויים בבעלי-חיים. האם אין כאן פרצה פוטנציאלית בחוק שבמסגרתה יטענו היצרנים שהם לא ביצעו שום ניסויים בבע"ח אלא שכרו חברה חיצונית שתבדוק את המוצר בכל דרך שנראית לה ולכן לא צריכה לחול עליהם חובת הסימון? 3. האם העובדה ש(עד כמה שידוע לי) בשום מדינה בעולם לא נהוג סימון מוצרים שנוסו על בע"ח, אלא רק ההפך במקרה הטוב, איננה אינדיקציה לבעייתיות בסיסית כלשהי בשיטה הזו? מה באמת דורש החוק במדינות מערביות מתקדמות לגבי מוצרים שפותחו תוך ניסויים בבע"ח? 4. האם החוק יתפוס גם לגבי מוצרים שפיתוחם הסתיים וכלל בעבר ניסויים בבעלי-חיים, או רק לגבי מוצרים חדשים שפיתוחם טרם הסתיים? תודה, אסף

תשובה לארבע שאלותיו של fnordo

שלום אסף, במענה לשאלותיך: 1. כיוון שמדובר בהצעות חוק שתהייה להן התנגדות חריפה מצד גורמים רבים - כדאי דווקא לפצל ולא לאחד את הצעות החוק כי אז אנו עלולים לאבד את כל הצעות החוק. 2. שאלה טובה. במסגרת הדיונים בחוק אעלה את הנושא הנ"ל ואדרוש הכללתו בחוק - כך שגם גורמים חיצוניים הקשורים לפס הייצור, העורכים ניסויים בבעלי חיים - יכללו במסגרת הוראות החוק. 3. לשמחתי, אנו מקדימים בנושאים שונים את העולם ואני מקווה, ורואה בחיוב, שאנו נהיה חלוצים בחקיקה שכזו. 4.החוק יתפוס לגבי כל מוצר שנעשה בו ניסוי בעבר או בהווה.

collie

New member
לח.כ. איתן כבל

(העברית שלי לא כלכך טוב אז בבקשה תסלח לי).אני מברכת אותך על עצעת חוק שלך. האם תוכל ראשית לתת הסבר קצר מה בידיוק אתה מציעה שכולם פה יבינו נכון וישאלו שאלות נכונות. תודה, אביטל

shanty.G

New member
אביטל יקרה,

הצעת החוק ודברי ההסבר המצורפים אליה פורסמו בפורום בימים האחרונים. להלן דברי ההסבר: מטרת החוק היא (ציטוט מדברי ההסבר שמצורפים להצעת החוק)- "הענקת שקיפות לצרכנים באשר לדרך ותהליך ייצור מוצר צריכה הנוגע לניסויים בבעלי חיים. במידה ובשלב כלשהו בתהליך הייצור מוצר נערכו ניסויים בבעלי חיים , תסומן עובדה זאת על גבי המוצר , כך שהצרכן יפעל לפי שיקול דעתו וצו מצפונו בעניין רכישת מוצר שכזה. חוק זה בא לעודד צריכת מוצרים שלא נוסו בבעלי חיים ולהעלות את מודעות הציבור לנושא זה. " פרטים נוספים תוכלי למצוא: 1.בהודעתה של לילך. 2.הצעת החוק . מקווה שהייתי לך לעזר, נורית.

collie

New member
אני יודעת את זה ואוד שאלה

אבל את יודעת איך לפעמים מבינים דברים לא נכון. לכן חשבתי שאם הוא יסביר את זה לא תיהיה שום אי הבנה. אבל אם הוא מסכים אם מה שכתוב בפרום אז בסדר. רק לא הבנתי אם זה כבר עבר העצבעה ראשונה או עדיין לא.

שלום collie - תהליך החקיקה

שלום collie, בהודעתי הפותחת את הפורום מהבוקר יש הסבר ביחס למהות ומשמעות הצעת החוק לסימון מוצרים שנוסו על בעלי חיים. תודה לשאנטי על עידכוניה ותשובתה בנושא. בעקבות שאלתך ביחס להליך החקיקה: בעוד כחודש תועלה הצעת החוק לקריאה טרומית. כשתסתיים ההצבעה במליאה, במידה ויהיה רוב של חברי כנסת שייתמכו בהצעת החוק, תועבר הצעת החוק לאחת מוועדות הכנסת הרלוונטית לתחום חקיקה זה. לאחר סיום עבודת הוועדה תועלה הצעת החוק לקריאה ראשונה. במידה ורוב חברי הכנסת יתמכו בהצעה זו - תועבר בשנית להמשך עבודת הוועדה (במסגרת עבודת הוועדה חלים דיונים על כל פרט מפרטי החוק בהשתתפות משרדים וגורמים ממשלתיים כמו גם ציבוריים בעלי עניין בנושא) - לאחר סיום עבודת הוועדה הצעת החוק תועלה לקריאה שניה במליאת הכנסת. במידה ויהיה רוב שיתמוך בה - תהיה מיד קריאה שלישית - ובמידה ויהיה גם כאן רוב תומך במליאת הכנסת - תתקבל ההצעה כחוק מחוקי מדינת ישראל.

מענה לשמרית-תקפות לייבוא

שלום שימרית, אכן, החוק יהיה תקף גם ביחס למוצרים מיובאים. נושא זה נכלל בנוסח שהגשתי:(...) "לא ישווק אדם, לא ייבא,לא ייצא ולא ימכור(...) מוצר או מצרך שכדי לייצרם נערך ניסוי בבעלי חיים"....

nikit1

New member
שלום לח"כ כבל ושאלה בנוגע להצעת

החוק. קודם כל אני רוצה לברך על היוזמה המבורכת שלך! השאלה שלי היא לגבי המשווקים- האם יוטל קנס כלשהו על אנשים/ חברות שישווקו את המוצרים כשהם לא מסומנים? כוונתי היא לא ליצרנים שאותם החוק אמור לחייב לסמן את מוצריהן אלא למשווקים עצמם.

תשובה לשאלת nikit1

הצעת החוק אומרת כי "לא ישווק אדם, לא ייבא, לא ייצא ולא ימכור, במכירה קמעונאית או סיטונאית מוצר או מצרך שכדי לייצרם נערך ניסוי בבעלי חיים",כך שדינו של משווק הוא כדינו של היצרן העובר על החוק.

תשובה לשאלת nikit1

הצעת החוק אומרת כי "לא ישווק אדם, לא ייבא, לא ייצא ולא ימכור, במכירה קמעונאית או סיטונאית מוצר או מצרך שכדי לייצרם נערך ניסוי בבעלי חיים",כך שדינו של משווק הוא כדינו של היצרן העובר על החוק.

hal9k

New member
רוב הציבור מתנגד לניסויים בבע"ח

אני יכול להבטיח לך את זה (למרות שאין לי סקר להוכיח...). זה נורא שהחיות נתונות דווקא לחסדי המיעוט שתומך בניסויים, ולחסדם של "מדענים" חסרי לב סאדיסטים. אני מקווה שכל ההצעות של הזמן האחרון הן קרן אור. בהצלחה

תודה ל hal9k

תודה לך, אני באמת מאמין כי הצעות החוק שהועלו בכנסת הם קרן אור בנושא זכויות בעלי החיים, אך זו רק תחילת הדרך. יש לנו, לכולנו, דרך ארוכה לעשות יחדיו כדי להביא לשינוי אמיתי, בר תוקף בזכויות בעלי החיים.

למעלה