שלום ובוקר טוב!

אני רוצה להודות לך על פעילותך

סוף סוף תהיה מודעות לנושא הכאוב הזה, ניסויים בבעלי חיים לצורך קוסמטיקה. הפעילות שלך כל כך חשובה ואני בטוחה שהיא תעזור ותשפיע. כשאנשים צרכנים בוחנים מוצר ולא רואים שום סימן הם בדרך כלל יקנו אותו אבל אם הם יראו את הסימן וידעו שהמוצר נוסה על בעלי חיים אני בטוחה שרבים לא יקנו אותו. אני מאוד מקווה שתצליח ומאחלת לך המון בהצלחה!

תודה רבה אדווה .ג.

זהו אכן נושא כאוב, ואני מבטיח לעשות כל אשר ביכולתי כדי להעלות את מודעות האזרחים בנושא.

Flames

New member
שאלה והבהרה:../images/Emo127.gif

קודם כל- כל הכבוד על היוזמה. אני כל כך שמחה שיש אנשים, כמוך, שאכפת להם. אני חוששת שלא הבנתי לגמרי את תשובתך לשאנטי. השאלה שלי היא- מה קורה אם יש חברה עשושה ניסויים בבעלי חיים, אך יש לה, נניח, מוצר אחד שלא נוסה על בעלי חיים. סימון מוצר כזה, יכול להטעות: אנשים עלולים לקנות מוצר זה בשל הסימון, למרות שכוונתם להחרים באופן כללי את כל מוצרי החברות שעושות ניסויים בבעלי חיים. האם לא עלול להווצר מצב שבו חברות שעושות ניסויים בבעלי חיים לא יינזקו כתוצאה משיווק מוצרים כגון אלו? אני בטוחה שנתת את דעתך על הנושא, אבל אני מאוד אודה לך אם תוכל להשיב לי. תודה רבה ושבוע טוב!

הבהרה ל flames

על-פי הצעת החוק חברה שעורכת ניסוי במוצר כלשהו תחוייב לסמן זאת על גב המוצר, אך אם אותה חברה לא עושה ניסוי על מוצר אחר היא יכולה לסמן זאת באמצעות סמל הארנב המוסכם וידוע לכל-לבחירתה. אין בחוק כוונה להחרים חברות שחלק ממוצריהןנוסו על בעלי-חיים, הצרכן הוא מי שיקבע האם להשתמש במוצרים השונים של אותה החברה.

מיה :)

New member
לגבי סמל הארנב - בתור לקוחה

שקונה רק מוצרים שמסומנים עם סמל הארנב... זה יכול להיות מאד מאד מבלבל. נכון להיום חברה שמקבלת את סמל הארנב היא חברה שאף אחד ממוצרי לא נוסה על בעלי חיים! ולפי מה שאתה מציע, כשנלך לקניות נצטרך לבדוק כל מוצר בנפרד. הבנתי נכון??

New member
אגב, אני לא מתכוונת לקנות מוצרים

של חברה שעושה ניסויים בבע"ח אפילו בשביל מוצר קטנטן ולא משמעותי לצרכן! אם יעשו שימוש כזה בארנב (להדביק אותו רק על מוצרים "נקיים"), עם מה אני אתקלח???

על-פי הצעת החוק, כל מוצר שנעשו בו ניסוים בבעלי חיים יחוייב בסימול. במקרה ויש חברה המייצרת מוצרים שונים, חלקם נוסו בבעלי-חיים וחלקם לא, היא כמובן חייבת לסמל את המוצרים שנוסו בסימול מוסכם, אך אינה מחויבת לסמן את המוצרים שלא נוסו. נכון שהיה פשוט יותר אם החברות כולן לא היו עורכות ניסויים והיינו מוצאים את סמל השפן בכל אחד ואחד מהמוצרים שנמצאים על המדפים -אך לצערי לא כך הם פני הדברים.

New member
כן, אבל חייבים למצוא פתרון אחר!

יש הרבה אנשים כמוני, שלא מעוניינים להשתמש במוצרים אלה וזה יוצר להם בעיה! אז החוק בעצם לוקח לי את הדבר היחיד שאני יכולה לסמוך עליו!

Flames

New member
אבוי! לצרע, הדבר עלול לתת "הכשר" ל-

למוצרים מסויימים של חברות כגון פרוקטור וגמבל שאכזריות הניסויים שלהם איננה ניתנת לתיאור. האם אין אפשרות לשני סוגי סימונים: מוצרים שלא נוסו על בעלי חיים, אך שייכים לחברה שלא חדלה מכך באופן כללי, ומוצרים שלא נוסו על בעלי חיים והחברות המייצרות/משווקות אתם לא עושות ניסויים בבעלי חיים? לצערי, אני ואנשים אחרים שחשוב להם להשתמש במוצרי חברות שאינן פוגעות בבעלי חיים, לא נוכל להסתייע באופן אישי בתוית הזאת. בכל מקרה, אני רוצה שוב לחזק את ידייך. תודה לך.

Flams שלום

ראשית, תודה על התייחסותך. שנית, העלת רעיון חשוב מאוד ביחס לאפשרות הסימון על המוצרים - אני מבטיח לקחת אפשרות זו תחת שיקול בעת העבודה הפרטנית על הצעת החוק בשלב הוועדה.

New member
זה בדיוק מה שניסיתי לומר

ואני לא חושבת שזה נושא שצריך לשקול. עם כל הכבוד והברכה על היוזמה, חייבת להיות דרך אחרת!

fantom

New member
שאלה חקיקתית../images/Emo47.gif

צהרים טובים ח"כ כבל שאלה חקיקתית . בהצעת החוק שלך אתה דורש כי יסומן על המוצר את הניסוח של ניסויי בעלי חיים העניין הוא שאם תקח היום ,כל מוצר מהמדף ותסתכל עליו טוב טוב תראה כי יש על המוצר המון סימונים , אם זה סימון תזונתי , אם זה סימון כשרות מקום המפעל וארץ ייצורו יבואן מחיר המוצר במקרים מסויימים אף פיקדון האריזה , הבעיה היא עד כמה אפשר?? האם זה לא פרוץ כך שכל חבר כנסת יחוקק חוק שחשוב לו מאד בנושא המוצר למשל דבר היפוטטי חבר כנסת מהשמאל ידרוש לסמן כל מוצר שיוצר על ידיי מתנחלים או להיפך , מגזר אחר ידרוש לסמן מוצר אם הוא יוצר בשבת או לו ולהיפך , ואני לא מזלזל בהצעתך , אני חושב שהיא נורא חשובה אבל מנתאימה למגזר אחד , ועד כמה אפשר להוסיף למוצר סימונים כל שהם בסוף לא נצליח לזהות את המוצר --------בברכה , דן---------------

פאנטום ידידי

ראשית, תודה על פניתך אלי. שנית, אין אני סבור שנושא הסימון על המוצרים פרוץ לחקיקה פופוליסטית וכי כל מגזר יעשה ויחוקק כטוב על דעתו. ובכלל, אין אני מבין כיצד אתה רואה בסימון על מוצר של עובדת עריכת ניסוי בבעלי חיים כשייכת למגזר מסויים. נושא הגנת, שמירת, וערך חיי בעלי חיים חוצה כל מגזר, תרבות ודעות פוליטיות - זוהי משנתם המצפונית של מאות אלפי אזרחים מרחבי הארץ להם בעלי החיים הם כשווים לבני האדם ולכן דין ניסויים אכזריים בבעלי חיים הוא כדין ניסויים שכאלו בבני אדם.

fantom

New member
תסכים איתי../images/Emo47.gif

תסכים איתי שישנם אנשים שכל העניין הזה פשוט לא מעניין אותם והם לא מקדישים אפילו רגע למחשבה ,ולזה כיוונתי כשאמרתי מגזר אחד והשאלה לא הייתה אמורה להיות בכלל קנטרנית. חוץ מזה שאני מתגורר בניו יורק ודיי נהנה לראות אנשים כמוך בכנסת ישראל אתה שובר את הסטיגמה שדבקה בחברי הכנסת ואני די עכבתי אחריי פועלך בכנסת ישראל .....עלה והצלח

תודה פאנטום ולהתראות בארץ

שלום פאנטום! אני מסכים איתך שישנם אנשים שאין נושא זה מעניינם, הבנתי שאין כוונתך לקנטר. אני מקווה ביחס לאותם האנשים שהצעת החוק שלי, שתועבר לפסי המעשה וחוקי מדינת ישראל, ישנו מודעותם ודעתם בנושא, ויבינו שבני האדם אינם היחידים בעולם ושאין באפשרותם לעשות כל שברצונם בבעלי החיים אשר איתנו על כדור הארץ. תודה על התמיכה, תשמור על עצמך שם בניו-יורק.

bigpurrs

New member
ל.ח.כ איתן כבל - על המשך החקיקה

קודם כל הרשה לי להצטרף לברכות ולתמיכה בהצעת החוק העומדת על הפרק. שאלתי אינה עוסקת בחוק זה (שאין לי כל השגות לגביו) אלא בהמשך החקיקה בנושא זכויות בעלי החיים בישראל. האם בדעתך ליזום חקיקה שתאסור או תסדיר את הניסויים בבעלי החיים בארץ (בין אם בארגונים תיבוריים ובין אם בחברות מסחריות) כגון אונ´ ירושלים וכו´? לא יעלה על הדעת שניסויים מחרידים כאלה יבוצעו ללא כל מטרה ע"י ארגונים ציבוריים הממומנים לפחות בחלקם ישירות מכספו של הציבור. בנוסף ברצוני לשאול מדוע אין המחוקק נותן את דעתו לעיקור חתולי הרחוב. מזה כמה שנים מתבצעת ע"י עיריית תל-אביב מדיניות מוצלחת ביותר של עיקור וסירוס חתולי רחוב מתוך מגמה לשפר את איכות חייהם, להקטין תמותה וכמובן ילודה של גורים לא רצויים. לדעתי ישנו מקום לחקיקה מקפת בעניין שתחייב מדיניות זו בכל הישובים בארץ ולא תשאיר את הנושא לידי החקיקה המוניציפלית שהיא אינדיווידואלית לכל עיר ועיר. בערים ויישובים רבים בארץ ממשיכות להתקיים המתות של חתולים, דרך פעולה אכזרית שאיננה מהווה כל פיתרון אמיתי לבעיית חתולי הרחוב. האם תיזום חקיקה בעניין? אלון

bigpurrs יקר

לגבי המשך חקיקה ישנן הצעות חוק פרטיות חדשות נוספות הנמצאות בתחילת שלבי החקיקה המקיפות את נושא הניסויים בבעלי חיים, הפיקוח על כך - כל זאת למען הסדרת נושא הניסויים בבעלי חיים. חקיקה בנושא עיקור בעלי חיים, שלא תהיה רק בתחום רושיות מונציפליות היא רעיון בהחלט חכם וחשוב. אבדוק נושא זה. באשר לעיניין המתות בעלי החיים - מעבר להמתות חתולים גם כלבים רבים נמצאים במכלאות עירוניות ולאחר שאין להן דורש - מומתים. הנושאים ידועים לי. גם את הנושא הזה אבדוק.

bigpurrs

New member
תודה רבה!

צודק לחלוטין שסוגיית חתולי הרחוב המומתים ועיקוריהם חופפת לנושא כלבים משוטטים והמתתם! אני פשוט איש חתולים מושבע, ולכן נושה לשכוח את הכלבים! אבל אין ספק שחקיקה בעניין צריכה לכלול גם כלבים. מאד אשמח להתעדכן בנושא. אלון

דרור ב.

New member
שלום רב לח"כ איתן כבל

ברצוני להתייחס לסוגיית הריגת בע"ח באגודות צער בעלי חיים למיניהם או ע"י ויטרינרים עירוניים, לאחר ששמעתי, כי בעלי כלבים רבות מתלוננים על כך שכלביהם הומתו לאחר שברחו מהם,אני מאוד הייתי שבע רצון אילו אתה ועוד מספר ח"כ אוהבי בע"ח הייתם מגבשים הצעת חוק שלא תאפשר הריגת כלבים משוטטים, כיום דבר זה גורם עוגמת נפש רבה לאזרחים רבים. תודה מראש דרור ברזני

הריגת כלבים משוטטים - מענה לדרור

דרור ערב טוב ושלום! נושא הריגת הכלבים המשוטטים, לאחר הכנסתם למיכלאות והעדר דרישתם על ידי אנשים - מוכר לי היטב וידוע וברור כי גורם עוגמת נפש רבה לרבים מתושבי המדינה. כפי שכבר ציינתי במענה קודם, אני בודק נושא זה ואפשרות לפעול בהקשרו. תודה דרור על פנייתך.

למעלה