שלום אני חדש..

Bartal j

New member
קיטן שמעת פעם על המשפט

"איש באמונתו יחיה?" קראתי את ההודעות שלך והבהרת ברור במה את מאמינה אבל אני באמת חושבת שאת צריכה להתנשאות פחות , אני חושבת שהגדולה של אדם זה במעשים ופחות בדיבורים, וזה לא יפה להשתחצן ולומר אני עשיתי ככה וככה , וכל מיני דברים. דוגרי אף אחד לא יוכל להוכיח פה מה הוא עשה ומה לא , תמיד אפשר לייפות דברים אבל החוכמה היא לדעת לא להתנשאות מעל כולם זה באמת לא יוביל אותך לשום מקום הגישה הזאת. כששאלו אותך מה המקורות שלך? ענית שאין טעם כי ממילא אנחנו לא מכירים? מאיפה את יודעת שאנו לא מכירים? את מכירה אותנו אישית ? אני משערת שלא. כשבנאדם רוצה להוכיח משהו הוא צריך להביא הוכחות להראות שיש לו ביסוס מוצדק , אף אחד פה לא שם לך אדקח לראש ואמר תביאי מקורות , את בעצמך אמרת "יש לי הרבה מקורות על אנשי המאגיה, שמבינים יותר מכם..." אז נו אמרת נכון? זרקת משפט באוויר אז תוכיחי לנו שאת באמת מבינה בעניין תני לנו רשימת מקורות מסודרת . לדעתי אם היית אומרת : " יש לי הרבה מקורות מידע על אנשי מאגיה" זה משפט שיותר במקום מהתוספת המעצבנת ש"מבינים הרבה יותר מכם" נכון שישנם אנשים שמבינים הרבה יותר וכבודם מונח במקומם אבל שוב את לא מכיר פה אף אחד ולא יודעת כמה הוא מבין וכמה לא, לפעמים להיות קשובה ופתוחה לדעות שלא אחרים זה טוב ועוזר בחיים.. ומי יודע אולי מלמד משהו גם.. תסכימי איתי שמשפט כמו "זה לא רק אני חושבת ככה, אני מבססת את הידע שלי על גדולי המאגיה ואזוטריקה, אנשים שמבינים את זה." הוא בהחלט מיותר , כי זה ממש חצי משפט את אומרת "מגדולי המאגיה" נכון? אז בבקשה תני שמות של אנשים מגדולי המאגיה אם לא אכפת לך תוכיחי לנו מי אלה גדולי המאגיה שאת מבססת את דברייך על פיהם אולי אנחנו מכירים אותם גם ? זה לא בעיה להפריח משפטים באוויר ולומר אני עשיתי יש לי ידע , ואני ככה וכו' אבל צריך לדעת לסנן את המשפטים שלך כדי שיהיו במקום על מנת כדי לא לצאת מגוחכים... אני חושבת שגדולה של בנאדם זה לדעת להקשיב לדעה אל שחרים ולכבד את דעתו , לא חייבים לקבל אבל לא לפסול , את אומרת שהמאגיה מתחילה מהאל נכון? את מאמינה באלוהים , אובכן תתפלאי אבל יש פה אנשים שמאמינים באלים אחרים באל ובאלה של הויקה ולא באלוהים אני אישית מאמינה באלוהים אבל לא פוסלת אמונות אחרות , זה שאני מאמינה באל שלי לא אומר שהאל של א לא קיים, כל אחד גורם לאל להיות קיים באמונה שלו הרי את יכולה להוכיח לי שהאל שלי קיים לא נכון? הוא קיים עבורי בגלל האמונה שלי פה וכנראה שהוא קיים גם עבורך בגלל זה. ובאותה סיבה בשביל מישהו אחר שמאמין באל אחר האל הז קיים עבורו את אומרת יש אל אחד - את מתייחסת לשלוש הדתות המונותאיסטיות שעובדות אל אחד - יהדות נצרות ואיסלאם. ומה עם שאר הדתות, ויקה שאמניזם וכו' בגלל שאלו דתות פגאניות הם לא נחשבות עבורך , הם נחותות בעינייך כי יש להם אלים אחרים? תתפלאיאבל יש קצת יותר מיהדות , והאמת היא שיצא לי לעיין קצת בכמה מחוקי הויקה ולהתכתב קצת עם ויקאנית ממש נחמדה והאמת היא שאני חושבת בהחלט שזאת דת מאוד מוסרית ומנהגייה מעניינים , דת זו מדגישה הרבה ערכים אנושיים וזה מאוד יפה בעיני. את כותבת בנימה של לעג "אוי באבוי צריך לשסות אותי?" את מתחילה בעצם פה את היא זאת שגוררת את הוויכוח הזה ומורידה אותו לפסים ממש ילדותיים ולא בוגרים , אף אחד פה לא ירד עלייך פשוט הנימה שלך כזאת מתנשאת ומרגיזה ואף אחד פה לא קפץ על מי שחושב אחרת, את קפצת עליו את התעקשת להוכיח בדרך שלך שהאמונה של הרבה אנשים פה לא נכונה וששלך הצודקת וזה בהחלט לא בוגר ומראה שאת לא פתוחה לדברים אחרים. את לא מבינה בעצם שאין לאף אחד שום דבר נגדך אבל זה שאת שוללת אמונות של אחרים ובאה ואומרת ששלך הכי טובה והכי נכונה זה בהחלט מרגיז , כי אין לך שום זכות לקבוע כלום לאפחד , אם בנאדם רוצה להתעסק במאגיה תאמיני לי שאם הוא לא רציני הוא יפרוש מזה מהר ואם הוא רציני הוא ימצא את דרכו , אלו החיים שלו ואת לא צריכה להפחיד אף אחד , זאת החלטה שלהם בלבד ואם הם באמת רצינים בעניין ומודעים לכל אז לא משנה מה תאמרי לא תצליחי לשכנע אותם. אני במקור באמה מבית דתי ומשורשים מאוד מסורתיים ולא באה לומר שום דבר על אף רב, אבל תסכימי איתי שהם רק בני אדם ואני לא חייבת כל מה שהם אומרים באופן שחור או לבן , אף אחד לא אמור להכתיב את החיים שלי , את אולי חיה לפי מה שהם אומרים לך ואומרת שזה הכי נכון ואלו דעותייך אבל אלו לא דעותייך אלו דעותיהם שאת מושפעת מהם! קיצר לדעתי את צריכה לשנות את הגישה שלך ואז גם היחז אליך ישתנה...... ובאמת שאין לי כוונה לפגוע בך או משהו כזה פשוט אני אומרת את זה לטובתך שלך: בר

תמיר302

New member
חחח

מגילת העצמאות יוצאת יותר קצרה...

RainBird

New member
בר, אני שמח שאמרת את זה. יש תחושה שאת מוציאה כרגע משהו שנמצא עמוק בבטן, ואני שמח שאת עושה את זה. ואת כמובן צודקת. בכל. חזקי ואימצי. ../images/Emo24.gif ארדן.

Bartal j

New member
תודה רבה ארדן ../images/Emo140.gif

באמת אני כרגע עוברת זמנים לא טובים כל כך והכל משתנה לי בהתרעה כל כך קצרה ומתחלף פתאום מה שאתה חושב שתמיד יהיה איתך כבר לא איתך וזה מוזר אני מודה , מצד אחד אני שמחה על מה שמתחיל מחדש ומצד אחד צר לי על מה שנגמר ולא ישוב עוד אבל אני יודעת שככה זה בכל בחירה יש משהו שמוותרים עליו ומשהו שמרוויחים ממנו, אבל אני משערת כנראה שזה חלק מתהליך של התבגרות אישית שכל אחד עובר בחיים שלו מתישהו אם זה מוקדם או מאוחר, כמו שאומרים מה שלא הורג רק מחשל.. וזה באמת עזר לי לפרוק כמה דברים שהיו לי על הלב, היה חשוב לי לבהיר כמה דברים שהציקו לי באופן אישי כשקראתי את ההודעות של קיטן כי אני לא אוהבת את זה שאנשין מאשימים סתם אחרי שהם מתחילים דבר מסויים , היא באה בגישה מתנשאת של אני צודקת ומה שאני אומרת זה הכי נכון ומזלזלת באחרים ובדעות שלהם וזה לא טוב בכלל להתנהג ככה, אני מקווה באמת שהיא הבינה את זה ולקחה את זה לתשומת ליבה .. שלך:בר

RainBird

New member
טיר, יש משהו שאתה רוצה לספר לנו? נושא כאוב שאתה רוצה לחלוק עם הפורום? הרי אתה יודע שפה זה הכל אור ואהבה ולא שופטים אף אחד. (אלא אם כן הוא אוהב את פו הדוב ואז הוא מת מוות נוראי של הסרת עורו בעודו בחיים) באור, ואהבה, ארדן.

Duke Tear

New member
באור ואהבה

נאכל לארדן ת'כיבה. באור ואהבה נעשה בברטל פעולות איבה. מוות לעוכרי פו הדוב! הייל טידילי זיג פום!

Bartal j

New member
חחח טיר שתהיה בריא ../images/Emo98.gif

יש לך יציאות שלא מהעולם הזה לפעמים.. רוצה באמת לספר משהו ולשפוך את הלב?

Evil Gremlin

New member
אני אוהב את הדרך שבה אתה מדבר

אתה דווקא נשמע כמו אחד רציני....לא פגשתץי הרבה אנשים שאפשר להגיד עליהם את זה הרוב משחקים או מאמינים ביותר מדי שטויות...אתה דווקא אחד שנראה לי שווה לדבר איתו...

Envenom

New member
סלחי לי מאוד..

אבל ממה שאני קורא בשרשור הזה- את הבנאדם הכי מקובע מבחינה מחשבתית שאי פעם נתקלתי בו. האלוהים היהודי הוא לא המקור להכל. עובדה- היו אמונות ואלילים שקדמו ליהדות, כגון האלים הכנענים (קינגו, תיאמת, אאה..) וניתן לראות הוכחות לכך כבר בספר בראשית, שיש לא מעט התיחסויות סמויות למיתולוגיות שהיו קיימות לפני היהדות. אז הנה, כבר אלוהים הוא לא המקור להכל. הלאה. "אמת יש רק אחת." והיא? כל אחד והאמת שלו. אחד מאמין שישו הוא המשיח, אחר מאמין שנחמן מאומן הוא המשיח. תוכלי להגיד מי משניהם צודק? מבחינתך- אולי. אבל יבוא נוצרי ויגיד שישו הוא המשיח. לכו שניכם תוכיחו. אמת אין רק אחת. יש אמת אחת לכל אחד והאמת תלויה רק באמונה. בתור מישהי שמתעסקת כל כך הרבה זמן במאגיה, הייתי מצפה שתהיי הרבה יותר פתוחה לרעיונות אחרים, ולא תפסלי על הסף רעיונות שאינם תואמים במאה אחוז את תפיסת העולם הצרה-עד-כדי-חנק שלך.

אההההההההה

אני לא מאמינה!! איך פיספסתי את השרשור הזה!?!?!?!
אמירוש.. שתמיד מחמיצה את הכיף.

למעלה