שלום אני חדש

ברור שהם חפצים בהתפתחות../images/Emo70.gif

איך אתה מדבר. זאת מולדתם ופה הם יחיו כמו שזאת מולדתך. גם להם יש פה אדמות של הסבא של הסבא שלהם וגם להם יש פה שורשים. הם היו פה אלפי שנים ואנחנו לא היינו פה 2000 שנה. טרנספר זה לא רלוונטי. זה רק יחמם יותר את המזרח התיכון.

AirBalili

New member
עובדות בשטח-הם לא.

יש להם ים כסף, הוא לא הושקע בפיתוח או משהו. עזוב פיתוח, אוכל אין להם. אתה מדבר איתי על התפתחות? או שהם טפשים מדי בשביל לפתח או שהם פשוט לא רוצים. אני חושב שהם לא רוצים, הם רוצים אותנו בים, ובזה הם משקיעים.

אין להם כסף בגלל שעראפת לא

השקיע בכסף שהוא קיבל. שאלה: איך הם אמורים להתפתח תחת כיבוש ועוצרים?

AirBalili

New member
אם הם היו רוצים הם...

משקיעים את זמנם בלפתח כבישים ולא לפתח פצצה עם מסמרים בפנים. ותפסיקו לקשקש עם כיבושים ועוצרים, זה קורה רק כשיש סיבה לכך והסיבה לכך זה הפעולות שהם מביאים על עצמם, לצערי לא בחוזקה מספיקה, אבל יבוא היום וגם אתם תבינו את זה.

נעמן...(וההודעה גלשה גם לכולם)

על אף דיעותיי השמאליות יש לי השגות לגבי "גם הם חפצים בהתפתחות" נכון,ישנה שכבה משכילה שחפצה בהתפתחות,אולם עד שההנהגה לא חפצה בהתפתחות,וההנהגה הפלסטינאית הקיימת *לא* חפצה בה, אלא משתמשת בטרור,אז גם לעם עצמו אין למה לשאוף. אחת הבעיות היותר גדולות ברשות היא ההנהגה העלובה שלה. כשיש מנהיג טרוריסט,שבמקום להשקיע בחינוך של העם שלו,פותח חשבונות בכלמיני מדינות, אין פלא שהעם נראה כמו שהוא נראה. אם עראפת היה רוצה באמת שלום,ולא אומר את זה מהתחסדות בלבד,אז הוא היה משקיע. נוצר מצב שעראפת מנסה לאחוז את המקל משני הקצוות- מצד אחד,פוחד להגביל את הטרור שמא ארגונים טרוריסטיים ברשות יחסלו אותו, מצד שני, מנסה להשיג את תמיכת העולם ולחזק את ההסברה הפלסטינאית בכך שהוא מציג את עצמו כשוחר שלום. אחד היתרונות המרכזיים במדינה פלסטינית-דמוקרטית בפיקוח בינלאומי, כאשר יש חיזוק מבחוץ של הגופים הנאורים בחברה זו, הוא החינוך לדמוקרטיה. נכון,הוא ייקח הרבה זמן,אבל זו השקעה משתלמת. בקשר לכיבוש-הסיבה המוסרית, על אף היותה נכונה ב-100 אחוז,היא לא הסיבה היחידה ללמה הוא חייב להפסק. החזקת (...ואחזקת...) השטחים עולה לישראל המון כסף, בנוסף לדרישות שונות ומשונות של מתנחלים כמו למשל שני כבישים מקבילים, אחד לאלו הנוסעים בשבת ואחד לאלו שלא. הכל תחת שמירה כמובן-ופה התחום השלישי-החיילים ("אחים שלי,אחים שלך"). כמו שאמרו כאן פעמים רבות, לא ייתכן שחיילים ישמרו על גושי התיישבות מגוחכים בגודלם (לעיתים מספר החיילים כמעט שווה למספר המתנחלים ביישוב מסויים), זה לא בטיחותי ובודאי לא הגיוני. ואיפה המוסר? הרי המוסר בא גם בצד הישראלי-האם אני מרגיש בנוח לשלוח חייל לשמור על התנחלות כזו,בידיעה שסיכוייו למות הם גדולים? (עוד היום התרגזתי כששמעתי ברדיו את הביקורת של תושבים בשכם על כך שצה"ל לא עושה עבורם מספיק...ובכן צר לי לבשר,הוא עושה מעל ומעבר). הכיבוש הוא גם ערעור עמוק של הבטחון במדינה, ואני לא מבינה איך האנשים שתומכים בו יכולים לקחת את מצפונם (בהנחה שרובם,לא כולם, צועקים "מוות לערבים" או גונבים להם זיתים,נעזוב לרגע את הפלסטינים) על חיי אזרחים במדינתינו,בתוך הקו הירוק, שנתונים לסכנה יומיומית?? ושוב לכלכלה-לא רק שהתנחלויות הוא בזבוז משאבים אדיר-היעדר הביטחון במדינה,ואת זה ניתן לראות בנקל-פגע קשות בכלכלה הישראלית (אפילו כשמתעלמים ממדיניות הממשלה בנושא הכלכלי בלבד) בכל תחומיה ומגזריה. האם אנחנו באמת מוכנים לשלם (תרתי משעמע) את כל זה? האם זוהי ציונות? טלטול (שבהתחלה חשבה ששתי השאלות האחרונות הן רטוריות,אבל עכשיו החלטתי שאני מצפה לתשובה...)

כל כך נכון ../images/Emo45.gif../images/Emo104.gif...

זו אחת הבעיות הכי גדולות של השמאל בישראל- התמימות, ותרגום האמונה בזכויות האדם לאמונה ש'אין שום הבדל בין ישראלים לפלשתינאים בדרכי החשיבה'. יש הבדל, אבל זה לא אומר שבגלל זה מותר לנו לדכא אותם לחלוטין.

AirBalili

New member
המשך תגובה...

שכחתי לענות לכמה מהטענות שהצגת... לגבי ה'להכנס בהם' אני רואה את זה ככה. ישראל איבדה את השליטה עליהם, הם עושים טרור-אנחנו שותקים. ואם אנחנו מגיבים זה בפעולה מסכנה חסרת משמעות. אני מציע, הם עושים פעולת טרור אנחנו מגיבים בפצצה, 10 שלנו נהרגים 30 שלהם נהרגים בחזרה, יעשה קצת הד אבל תוך חודש יש לך ספק בכלל אם הם יפסיקו או לא. נכון, חפים מפשע יהרגו, אבל מה שלנו לא חפים מפשע? לנו לא נהרגו כבר מעל 1000 חפים מפשע !! הגיע הזמן לנקום אם דמם... ולהתחיל לחיות כאן בשקט. ולגבי הרעיון השני של טראנספר כפוי, אני נגדו, זה פועלה של תנועת כך ואנחנו אך ורק בעד טראנספר מרצון, אין מניעה בעזרה עבורו. אין לי ספק שאם התנהלות נכונה של טראנספר לא נגיע למצב שנצטרך לכפות את זה עליהם... אני ממליץ לך ולכל אחד, למען ההבנה ולא למען ההסכמה להכנס לאתר מולדת לכתובת שאני מצרף, עיתון הטראנספר. לדעתי, שווה קריאה גם למי שמתנגד לרעיון, כתבות מדהימות.

MoonShield

New member
יש לך טעות קטנה

10 שלנו נהרגים ----> 30 שלהם נהרגים ----> והנה יש לנו 100 שהידים על הראש, אין תמיכה אמריקנית, וכל העולם מכריז עלינו חרם כלכלי. זה מה שאתה מציע? בנוסף לזה - אתה קולט שמה שאתה מציע זה לטבוח בהם? אם כך אז במה אתה שונה מארגוני הטרור? יוצא שאתה טרוריסט מתון...

AirBalili

New member
אחי..

אני לא רואה סיבה שהעולם יהיה נגדנו (יותר ממה שהוא עכשיו כמובן). צריך לעשות הודעה רחבה ובה יאמר: מעכשיו כל טיל קאסם או קטיושות וכדומה שפוגע בארץ, מיד יפוצץ המקום שממנו הוא שוגר, כל פעולת טרור שתוצא לפועל בארץ-תהיה עליה תגובה מהירה וכואבת פי 2. אתה קורא לזה טרור שלי, אני קורא לזה הגנה. לא צריכים להיות טובים מהם, צריכים להיות יעילים מהם, ולא טפשים כמו שאנחנו עד עכשיו. מרוב שאנחנו טובים אנחנו מספקים להם את הנשק, ואת המימון מתוקף ההסכמים הנאורים של אוסלו.

עצם זה שאני פעיל בנוער מרצ

ותומך מרצ אומר שאני נגד דיכוי העם הפלסטיני. שאני פועל נגד זה. זאת המדינה שלי ואני מאמין שלי יש זכות קיום פה כמו שיש לערבים. אני לא תומך בעראפת. עראפת לקח לעצמו את הכסף שהוא קיבל מאירופה. אני מקווה ומאמין שלראש-הממשלה הפלסטיני החדש אבו מאזן יהיו את כל הסמכויות שיש לעראפת.

AirBalili

New member
וואלה...

זה שעשה דוקטורט על זה שהשואה הייתה המצאה של הציונים. שהתנועה הציונית פעלה עם הנאצים...או לא יודע מה...זה לא שווה אפילו קריאה... ובו אתם תולים את התקוות שלכם... נו באמת.

הוא עדיף על עראפת.

אתה לא יכול להחליט מי יהייה ראש הממשלה הפלסטיני. אני בטוח שאתה מעדיף אותו על עראפת. כפי שאמרה שולמית אלוני בבחירות 2001: "עדיף רע מרע מאוד". אני מסכים עם זה.

AirBalili

New member
ומאיפה אתה יודע שהוא רע ליד רע מאד?

אתה מכיר אותו? אני לא. כמו שאני רואה את זה, זה עוד נאצי שהוא בובה של עראפת שנועד להשתיק את בוש. לא נגיע איתו לשום התקדמות שתתקיים כמו שעראפת הפר את כל ההסכמים שהוסכמו איתו. ואם ארה"ב רוצה לעשות בעיראק ממשל פרו-אמריקאני אני חושב שאין שום סיבה שהיא לא תעשה את זה פה. אמנם לא בנשק גרעיני עסקינן, אבל זה טרור ואני לא מביחין בין תופת גרעינית לתופת רגילה, שניהם הורגים חפים מפשע יהודים.

ומה צבא ארה"ב יעשה פה?

את מה שאנחנו עושים? זה לא "עוד נאצי שנועד להשתיק את בוש". לדעתי עראפת הגיע למסקנה שלא משתלם לו הטרור והתגמולים שלנו.

AirBalili

New member
התכוונתי...

לא פה, אצלנו. פה-אצליהם, בממשל הרקוב שלהם, אם אפשר לקרא לזה ממשל. ואני לא מאמין שאתה מאמין למה שאמרת לגבי עראפת. לדעתי, עראפת הגיע למסקנה שהוא מחוק, אז הוא צריך מישהו שיעשה את העבודה הטרוריסטית עבורו. זה פלשתינאים, זה לא ממשל מתוקן כמו פה, זה הכל חלטורה מתי תבינו את זה.

AirBalili

New member
כמו שאמרתי..

לא מכיר אותו, אבל עצם זה שעראפת תומך בו אומר לי המון. מקווה שאני טועה במקרה הזה.

למעלה