נעמן...(וההודעה גלשה גם לכולם)
על אף דיעותיי השמאליות יש לי השגות לגבי "גם הם חפצים בהתפתחות" נכון,ישנה שכבה משכילה שחפצה בהתפתחות,אולם עד שההנהגה לא חפצה בהתפתחות,וההנהגה הפלסטינאית הקיימת *לא* חפצה בה, אלא משתמשת בטרור,אז גם לעם עצמו אין למה לשאוף. אחת הבעיות היותר גדולות ברשות היא ההנהגה העלובה שלה. כשיש מנהיג טרוריסט,שבמקום להשקיע בחינוך של העם שלו,פותח חשבונות בכלמיני מדינות, אין פלא שהעם נראה כמו שהוא נראה. אם עראפת היה רוצה באמת שלום,ולא אומר את זה מהתחסדות בלבד,אז הוא היה משקיע. נוצר מצב שעראפת מנסה לאחוז את המקל משני הקצוות- מצד אחד,פוחד להגביל את הטרור שמא ארגונים טרוריסטיים ברשות יחסלו אותו, מצד שני, מנסה להשיג את תמיכת העולם ולחזק את ההסברה הפלסטינאית בכך שהוא מציג את עצמו כשוחר שלום. אחד היתרונות המרכזיים במדינה פלסטינית-דמוקרטית בפיקוח בינלאומי, כאשר יש חיזוק מבחוץ של הגופים הנאורים בחברה זו, הוא החינוך לדמוקרטיה. נכון,הוא ייקח הרבה זמן,אבל זו השקעה משתלמת. בקשר לכיבוש-הסיבה המוסרית, על אף היותה נכונה ב-100 אחוז,היא לא הסיבה היחידה ללמה הוא חייב להפסק. החזקת (...ואחזקת...) השטחים עולה לישראל המון כסף, בנוסף לדרישות שונות ומשונות של מתנחלים כמו למשל שני כבישים מקבילים, אחד לאלו הנוסעים בשבת ואחד לאלו שלא. הכל תחת שמירה כמובן-ופה התחום השלישי-החיילים ("אחים שלי,אחים שלך"). כמו שאמרו כאן פעמים רבות, לא ייתכן שחיילים ישמרו על גושי התיישבות מגוחכים בגודלם (לעיתים מספר החיילים כמעט שווה למספר המתנחלים ביישוב מסויים), זה לא בטיחותי ובודאי לא הגיוני. ואיפה המוסר? הרי המוסר בא גם בצד הישראלי-האם אני מרגיש בנוח לשלוח חייל לשמור על התנחלות כזו,בידיעה שסיכוייו למות הם גדולים? (עוד היום התרגזתי כששמעתי ברדיו את הביקורת של תושבים בשכם על כך שצה"ל לא עושה עבורם מספיק...ובכן צר לי לבשר,הוא עושה מעל ומעבר). הכיבוש הוא גם ערעור עמוק של הבטחון במדינה, ואני לא מבינה איך האנשים שתומכים בו יכולים לקחת את מצפונם (בהנחה שרובם,לא כולם, צועקים "מוות לערבים" או גונבים להם זיתים,נעזוב לרגע את הפלסטינים) על חיי אזרחים במדינתינו,בתוך הקו הירוק, שנתונים לסכנה יומיומית?? ושוב לכלכלה-לא רק שהתנחלויות הוא בזבוז משאבים אדיר-היעדר הביטחון במדינה,ואת זה ניתן לראות בנקל-פגע קשות בכלכלה הישראלית (אפילו כשמתעלמים ממדיניות הממשלה בנושא הכלכלי בלבד) בכל תחומיה ומגזריה. האם אנחנו באמת מוכנים לשלם (תרתי משעמע) את כל זה? האם זוהי ציונות? טלטול (שבהתחלה חשבה ששתי השאלות האחרונות הן רטוריות,אבל עכשיו החלטתי שאני מצפה לתשובה...)