שלום אני חדש

Yanchu

New member
אז ככה...

אני לא טוען שהחמאס מעוניין רק בקווי 67/48... אין ספק שהחמאס מעוניין בהשמדת העם הציוני, ואולי גם, מי יודע, להשתלט אח"כ על ירדן... ומן הסתם היו הרבה מקרים שלערפאת היה נוח שהחמאס מבצע פיגועים... הוא רצה לחזק את מעמדו בעולם הערבי, ומה יותר טוב מפיגוע בישראל?! אבל בכל זאת, אני בספק אם זה מעיד משהו על כך ש"מטרתם האמיתית של הפלשתינאים היא השמדת ישראל". כפי שנאמר בכותרת. לא הכללה?!

Deathatred

New member
קרא את כל המסמך

יש שם מספר ציטוטים של פייסל חוסייני שטוען שמטרה האמיתית של אוסלו היא מדינה פלשתינית מהנהר ועד הים. קשה לי לראות איך ישראל מתקיימת במצב כזה.

מדינה פלשתינאית

אני חושב שתקומתה של מדינה פלשתינאית בגבולות 67 תהווה איום ממשי הרבה יותר קטן מההימצאות בשטחים הכבושים בהם אנו נמצאים. אם הפלשתינאים יקימו לעצמם מדינה ויתעסקו בבנייתה ויעזבו אותנו בשקט סבבה. אם לא והמדינה הפלשתינאית תהווה פלטפורמה ממנה ישוגרו חוליות טרור לארצנו אז יהיו הרבה יתרונות על פני המצב כיום. הרבה יותר קל להגן על גבול מוגדר ולא גושי התנחלות מבודדים ועל עשרות ק"מ של כבישי מעקפים. הלוחמה תהיה בין שתי מדינות ולא בין עם לצבא "גרילה", לפחות פורמלית. מאחר שעשינו את כל מה שיכולנו על מנת למנוע את המלחמה ולסיים את הסכסוך היהודי-פלשתינאי תהיה לנו לגיטמציה בינ"ל וגם אחדות יחסית בבית ונוכל להגן על עצמנו בלב שקט ולקבל סיוע חיצוני במידת הצורך. מה שכתבתי נוגע לא רק למצב של מו"מ מדיני שכרגע לא ממש מסתמן באופק אלא גם לנסיגה חד צדדית לגבולות 67. טיעון סותר אחד יכול להיות שלא ניתן להגן על הגבול הזה בצורה אפקטיבית. ובכן אני אינני איש צבא, אבל יש קבוצת אנשי צבא לשעבר שקוראת לעצמה "המועצה לשלום וביטחון" ואשר מסתובבת ברחבי הארץ ומנסה לשכנע אנשים ברעיון ההפרדה החד צדדית. כלומר "אנשי מקצוע" טוענים שזה אפשרי.

Yanchu

New member
אז ככה...

הבעיה הדמוגרפית במדינת ישראל, היא אולי הבעיה המסובכת ביותר שיש לנו. לפעמים זה נראה לי מסובכך יותר מהסכסוך הישראלי-פלסטיני. וכל פעם שמועלה הדיון הזה, הרעיון הכי טוב שנמשע לי הוא כדקלמן: דבר ראשון, לא לגרש את הערבים ולגרום להם להיות לא רצויים במדינה. כי לדעתי מצב כזה יחמיר את הגישה שלהם כלפינו ויעודד שנאה כלפי ישראל, דבר שאנו בודאי לא רוצים. נכון שיש המון ערבים אזרחי מדינת ישראל, וזה יוצר בעיה חמורה, שכן אנו רוצים לשמור על זהותינו כמדינה יהודית. אני מאוד רוצה לשמור על זהותינו כמדינה יהודית, וודאי שאני רואה זאת כסכנה למדינה היהודית. אני לא בעד לגרשם, כפי שנאמר לעיל. אני בעד לקרבם אלינו, כדי שיהוו חלק בלתי נפרד מן החברה, ולקרב אותם לעבר החברה המודרנית המערבית. החברה הזו לא מרבה ביילוד ילדים, ולכן הערבים לא יתרבו מעבר ליהודים, ואחוז הערבים לעומת אחוז היהודים ישאר בעינו. לדעתי זו ההצעה הכי טובה; לקרב ולא לרחק, כדי לשמור על איזון.

בעיה שמאוד חשובה לי...

אני חושב שזו צביעות מצדך לדבר על הבעיה הדמוגרפית של מדינת ישראל כאשר אתה תומך נלהב במפלגה שהיא תומכת נלהבת של חוק משפחות ברוכות ילדים. החוק הזה טוב בעיקר לשני מגזרים שיש בהם רוב אנטי-ציוני, המגזר הערבי והמגזר החרדי. שנית, אני חושב שמדינת ישראל צריכה להשקיע הרבה בעלייה וקליטה של עולים חדשים. רק 37% מיהודי העולם מתגוררים בישראל. עד עכשיו מדינת ישראל לא קלטה בהצלחה שום עלייה המונית- לא העלייה מארצות ערב, לא העלייה הרוסית,ולא העלייה האתיופית. השקעה בעניין הזה חשובה מאוד. דבר שלישי, על מנת להפסיק את הילודה המטורפת במגזר הערבי יש להכניסו למעגל העבודה והתרבות. יש לבנות עיר ערבית ולפתוח יישובים קהילתיים יהודים בפני משפחות ערביות. חברה מבוססת יותר ומצליחה יותר גם עושה פחות ילדים. בנוגע לפלשתינים, אני חושב שמדינה פלשתינית ביו"ש ועזה היא פתרון זמני לשלושים שנים הבאות. בסופו של דבר, אין שום דרך אלא סיפוח המדינה הפלשתינית לירדן, אבל אין לנו 30 שנים לחכות עד שזה יקרה בלי מעורבותינו, עלינו לפעול ומייד- מדינה פלשתינית חייבת לקום ביו"ש ועזה וחייבת להיות נפרדת ממדינת ישראל. 200,000 יהודים המתגוררים כיום ביהודה שומרון ועזה ישוכנו ויקבלו פיצויים בנגב ובגליל וימנעו הקמת אוטונומיה מוסלמית בגליל ואוטונומיה בדווית בנגב.

AirBalili

New member
שמע...

מולדת אינה מפלגה שתומכת בחוק הזה. מולדת היא מפלגה פתוחה, אני בטוח שמספר 2 במולדת לא הצביע בעד החוק הזה, מולדת לא קמה בשביל הדברים הללו, היא קמה בשביל לקדם את עיקרון הטראנספר. מולדת היא לא מפלגת כלבו כמו מרצ, בראש עינייניה הוא העניין המדיני ביטחוני. המדינה אכן צריכה להשקיע בעליה יהודית, אבל אם בעליה יהודית במרכאות, יהודית לא ע"פ תורת ישראל, יהודית מיעני אז לא תודה. אין שום סיבה להעלות לכאן 'יהודים' שיקימו פה כנסיות ומסגדים למיניהם. לגבי הערבים הישראלים, יש אמת בדבריך, אבל קשה לי כתומך מולדת לתמוך בכזאת פעולה בעוד שאנחנו שומעים שערביי ישראל מסייעים למפעילי הטרור...אינך חושב?

להרוג שתי ציפורים במכה אחת

עירובם של הערבים הישראלים בתרבות הישראלית תפחית גם את הטרור, לא רק את הילודה. יש שיגידו שאפשר לעשות קשר ישיר בין חוסר השכלה, ילודה גבוהה מן הרגיל, עוני, וטרור. אני חושב שהמשוואה הזו בהחלט נכונה. העוני והמצוקה בכפרים הערביים מעודדים את הטרור. הטרור לא נוצר בגללם, הוא נוצר מסיבות אחרות , אבל אין זה אומר שלמצוקה והעוני אין תרומה רצינית להצלחתו ש הטרור. בקשר למולדת- 2 חברי הכנסת של מולדת הצביעו גם בעד חוק טל וגם בעד חוק ברוכות ילדים. מה זאת אומרת שמרצ היא 'מפלגת כלבו'? כלומר, שהיא נוגעת בהרבה נושאים? בקשר למה שאמרת על העלייה היהודית- הטעות הכי גדולה שהיהדות יכולה לעשות היא לנעול את שעריה בפני אנשים ותכריע בשאלת 'מיהו יהודי' לפי פסיקות רבניות ישנות ולא אקטואליות.

Deathatred

New member
יש רק בעיה קטנה

בתיאוריה שלך שהעוני גורר/מעודד טרור. רוב המחבלים וסייעני הטרור, גם בקרב ערביי ישראל וגם בקרב הפלשתינאים, באו ממשפחות אמידות וממשפחות מעמד הביניים ולא ממשפחות עניות במיוחד. גם אל-קעידה וחיזבאללה מורכבת מבני משפחות עשירים ומשפחות ממוצעות, ולא רק בהנהגה אלא גם ברמת פעילי השטח. הטרור הוא תוצאה של הסתה כמעט נאצית שמתרחשת בחברה הערבית ועליה התרעתי כבר רבות, אך ללא הועיל.

Yanchu

New member
....

עוני גורר טרור, וזה הוכח מכיוון שישנם מספר לא מבוטל של טרוריסטטים שבאו מממשפחות עניות, בתקווה שסאדאם יציל את משפחתם כלכלית (שבוע שעבר/השבוע הוא חילק 10,000$ לעשרות משפחות מחבלים...). אין ספק שהטרור הוא גם תוצאה של הסתה נאצית (למה כמעט?!). אבל אל תתעלם מכך, שישנם אנשים שמתאבדים בשביל להציל את משפחתם כלכלית.

למעלה