אני לא מסכימה אתך.
רעיון השכנוע של הגירה תמורת כסף, מציג את הערבים בתור מכלול שלם של רודפי בצע. יש לי שאלה אליך- אתה חושב שאתה היית מסכים להגר לירדן, או לצורך הדיון, אפילו לארה"ב, אם הפלשתינאים היו מעודדים אותך לכך, ומציעים לך בנוסף גם גמול כספי? תן לי לנחש שלא. אתה מאמין שזו המדינה שלך. גם הם מאמינים שזאת המדינה שלהם, ושיש להם זכות מלאה על הארץ הזאת, ועובדה היא שהם נלחמים בחירוף נפש למען זכותם למדינה בארץ, גם אם בדרכים שאני רחוקה מאוד מלהסכים אתן. קשה לי להאמין שגם אתה חושב שהערבים הם פתיים שישתכנעו להגר לירדן בלי סיבה. אבל אולי אתה חושב שבם זקוקים לדחיפה קטנה בכיוון. ואז יש לך כעיקרון שתי ברירות- "להיכנס בהם", ולהפוך את חייהם לבלתי נסבלים, עד למצב שבו ייתכן שאחוז מסוים של פלשתינאים ישתכנעו לעזוב את הארץ. אבל סביר יותר שאלה יהיו דווקא האזרחים החפים מפשע, ולא הטרוריסטים והמחבלים. נוסף על כך, כדי לבצע פעולה כזאת עם צה"ל, אין ספק שתפגע באזרחים רבים, ותגרור שפיכות דמים רבה משני הצדדים. הרעיון השני, הוא טרנספר כפוי, שמעבר לעובדה שהוא הפרה בוטה של הסכם השלום עם ירדן, גם קיבלתי את הרושם שאתה לא מעוניין בו. אם אתה רואה דרך נוספת, או השגות הערות והארות על דברי, אתה כמובן מוזמן להגיב. המון אהבה, לינוי