שכנים

shahark

New member
מסכים ותודה

אם תיכנס אליהם ותגיד שהצרחות מפריעות לך

באמת ניראה לך שהם ייפסקו? באמת ניראה לך שהמשפחה תכניס את הילד להסגר ולא תוציא אותו לחצר? אתה באמת חושב שזה יעזור? אולי תגרום להם בעצם בקשתך להגיע למצב הרבה הרבה יותר קשה, כי אין להם יכולת לשלוט בזה? אולי הם יתביישו להסתכל לך בעיניים ויגיעו למצב שיהיו חייבים להתקיף כי הם במגננה? אתה באמת חושב שנוח להם עם צעקות הילד והם לא י-ו-ד-ע-י-ם שזה מפריע לשכנים...שאולי אפשר לפתור את זה ככה... באמת???

וכאן ניראה לי שאתה רק תפגע בתהליך המתחשב שאתה מצפה לו מהם...

shulamokshim

New member
הפסיכולוג לא יכול לדעת אם הוא לא ראה

את הילד בעצמו, אי אפשר לדעת מה עובר על הילד רק לפי צורת הצרחות ששומעים מבחוץ, בלי לראות בעיניים מה מתרחש שם באמת. כבר ראיתי ילדים שצורחים צווחות אימה כאילו שוחטים אותם, בכל פעם שהם לא מקבלים משהו שהם רוצים או בכל פעם כשהם מפסידים במשחק מחשב (וזה משהו שיכול להתרחש עשרות פעמים ביום).

שלומות0

New member
אני לא ממש מתמצאת בתיפקוד נמוך

מהניסיון האישי,אבל יצא לי להכיר כמה מהתפקודים הנמוכים, ממש נמוכים, אף אחד לא צרח רצוף והרבה זמן, הייתה איזו צווחה אבל רגעית..

shulamokshim

New member
היתה לנו תקופה כזאת

אמנם תקופה קצרה, אבל לכן אני יודעת שזה יכול לקרות. הילד צעק תוך כדי משחק וחס ושלום אף אחד לא פגע בו וזה היה מאוד מלחיץ עבורי כאמא, לא הבנתי למה זה וגם זה נשמע ממש ממש רע...גם ראיתי ילדים אחרים בתפקודים נמוכים, לאו דווקא אוטיסטים. אם מדובר גם בפיגור או מחלה ולא ממש אוטיזם אז יכולות להיות עוד תופעות וסיבות שאנחנו לא מכירים שיכולות לגרום לזה להתרחש על פני תקופות עוד יותר ארוכות.

miss owl

New member
הייתי מדברת איתם בכנות

יכול להיות שמרב הסבל שהם עצמם חווים הם לא מודעים לעוצמת הרעש שעוברת אליכם ולכמה זה מפריע לאנשים שכלל לא קשורים לילד ולא אמורים להיות מושפעים ממנו.

נכון שזה לא נעים ולכן צריך להיות עדינים איתם ולהדגיש שהמטרה היא לא לנזוף אלא למצוא פיתרון שיאפשר חיים בשכנות טובה אבל אין מה לעשות אם הם לא מבינים ועוצרים את הרעש בעצמם אז הם צריכים את wake up call הזה ועדיף שזה אתם בעדינות ולא איזו עו"ס.

טאניוש

New member
בשיא הכנות - לא נראה לי שתמצאו פתרון...

אני מאד רגישה לרעש. גם הבן שלי (ולא שזה הפריע לו לצרוח על כל דבר עד גיל ארבע לפחות...לא ברמה שתפריע לשכנים, אבל אותי זה חירפן). קרה לי כבר לעבור דירה בגלל הרעש של השכנים. לא היה שם ילד "מיוחד", סתם אנשים שאהבו מסיבות בכל שעות יום ולילה, אני לא מסוגלת להזמין משטרה לאנשים שגרים איתי דלת מול דלת, והם לא הבינו בכלל מה העניין. המצוקה שלי הייתה ממשית. גם כשהיה שקט הייתי במתח שעוד מעט זה יתחיל... אי אפשר לחיות ככה.
מכל הפתרונות שהציעו לכם, היחיד שיכול איכשהו לעבוד לדעתי זה קירות אקוסטיות. אבל לגור בבית צמוד קרקע כדי להסתגר בפנים ולאטום את הבית?...
מצטערת. אין לי מה להציע חוץ מאמפטיה
. ובאמת כל הכבוד לכם. לפחות עם השכנים למשפחה הזאת יש מזל.

טאניוש

New member
הילד לא אובחן על ספקטרום

הרשימה של הקשיים לא מספיק ארוכה... בהחלט יצאתי בזול...

EMAEMA

New member
אחרי שקראתי את רוב התגובות

במקרה הספציפי הזה ההורים צריכים לדעת שזה מפריע לשכנים
עם כל הכבוד , עברתי תקופות לא קלות כאלו עם הילד ואני אומרת לכם שבמצבים כאלו התביישתי וסגרתי את כל הדלתות , כן , כדי לא להפריע לשכנים ...!!וגם כי היה לי לא נעים ...ניסיתי לצמצם את הרעש ככל יכלתי . גם אם זה לא עזר לפחות הייתה לי המודעות .
עכשיו , אני מבינה שהילד צורח רוב שעות היום , שזה מצב בעייתי כי גם אם הם היו נועלים ומדליקים מזגן הילד צריך להתאוורר . לא הגיוני ובלתי סביר בעליל לדרוש מהם להיות בבית נעול רוב היום בגללו .
זה מצב לא פשוט וכמו ששאלתם פה בפורום אני מציעה שהשכנה הסימפתית ביותר וזו שיודעת שלהציג את הדברים בצורה הכי נכונה תיגש לשניהם ותדבר איתם בדיוק באותו האופן שכתבתם פה ותשאל אותם מה לדעתם ניתן לעשות . אולי זה ייתן להם מוטיבציה לעשות משהו בנידון . אולי לקחת אותו לטיפול בעניין הזה כי בסופו של דבר כמו שציינתם פה הם סובלים יותר מכולם . תנסו לעשות את זה בדרך הכי עדינה ומתחשבת שאתם יכולים. אני הייתי באה בצירוף חבילת ממתקים או עוגת בית או משהו כזה שיראה שפנכם לטובה .

שלום לך

ואני למשל חושבת שעד שלא תהיה במקומם, לא תבין... כן, אני קודם הייתי מנסה להכיר את המשפחה, להכיר את הילד, לגלות את הקושי שהם מתמודדים איתו, אולי תצליחו להזדהות ואולי לא... אם אתם באמת רוצים לעשות חיים יותר קלים לכולם, תכירו את הילד ואת קשייו, ורק אז תחשבו במשותף על פתרונות...

זה לא אומר שמה שאתם אומרים זה לא מוצדק... אבל לפי המתואר, הפתרון היחידי שאותה משפחה תצטרך יהיה לעזוב את המרחב השכונתי שלכם, כדי שיהיה לכם שקט... כי מה שהם לא יעשו, הרעש לא יפסק... ונגיד שהמשפחה מוכנה ועוברת למקום אחר, לכם יהיה את השקט, אך גם במרחב השכונתי שעברו אליו אין מי שיכיל או יבין ושוב הם יצטרכו לעזוב... הפתרון: לשים אותם בהסגר, שיגורו במקום שאין בו אנשים ושיפסיקו להפריע..

זה היה קצת ציני, קצת קיצוני, אבל קרוב מאוד למציאות... לדעתי, צריך להבין שאנו חיים בקבוצה, ובכל מקום יש רעשים בלתי נסבלים... כדי לקבל אותם, אני בהחלט חושבת שתזמינו את עצמכם ותכירו את המשפחה, את מקור הרעש והתמודדויות של משפחה עם ילד כל כך אוטיסט... ואז נדבר !

למעלה