עצתי היא להניח לזה
סביר להניח שההורים והילד סובלים דיים ולא כדאי להוסיף עוד לסבלם. לא הייתם רוצים להיות במקומם, לכן חוץ מגילוי אמפתיה כלפיהם וכלפי הילד אין הרבה מה לעשות על מנת לשפר את המצב לטובה. משפחה כזאת בטוח עושה הכל על מנת שהילד לא יצעק, כי אם אתם השכנים ממול סובלים מהרעש אז בטוח שההורים סובלים יותר.
גם תיקחו בחשבון שיתכן ומדובר במצב זמני, הרי ממש בקרוב הילד יחזור למסגרת הלימודים ויהיה לכם שקט רוב שעות היממה כשהוא יהיה במסגרת ואחרי כן יגיע גם החורף והחלונות יהיו סגורים גם אצלכם וגם אצלם יותר שעות ככה שתשמעו אותם עוד יותר פחות.
וסתם דעה אישית - במשך חיי עברתי כמה וכמה דירות ובתים ועוד לא יצא לי לגור במקום בו לא סבלתי מהפרעות מהשכנים - בין אם זה מסיבות רועשות בשעות הלילה, או שכנים שמעשנים במרפסת ליד וכל העשן של הסיגריות הגיע לדירה שלי (ואני חולת אסטמה - אז תאר לך כמה סבלתי...), כלבים שנובחים כל היום, ילדים צורחים, קופצים ומשתוללים למרות שמדובר בילדים נורמאליים לחלוטין - הם עשו רעש גדול, או רעש בלתי נסבל של מפוחים או שיפוצים אינסופיים בבוקר כשעבדתי מהבית ועוד ועוד.
ברוב המקרים אין הרבה מה לעשות, עוד לא שמעתי על שכנים שהפסיקו לעשן בחצר שלהם כי השכנים התלוננו או עירייה שהפסיקה עם המפוחים בבוקר כי תושבים התלוננו, או על שיפוצים עם רעש בלתי נסבל (ושלא מסתיימים לעולם) בבנייני מגורים ישנים - אין בכלל עם מי לדבר...כנראה ככה זה כשגרים בחברה אנושית תמיד מאיזה כיוון יגיע רעש או מטרד כלשהו ואם זה לא רעש זה עלול להיות משהו אחר לא פחות גרוע כמו עשן סיגריות או חס וחלילה במקום להיות השכן שסובל מהרעש, אדם יכול למצוא עצמו במצב ההפוך - להיות זה שהרעש מגיע מהבית שלו והוא לא יכול לעשות כלום בקשר לזה, כמו המצב של השכנים שלכם עם הילד הנכה.