שכנים

dina199

New member
אין ספק שהם מודעים .

אם זה משפיע על חיי השכנים , על החיים שלהם עצמם זה משפיע יותר.
כי הם אלה שאחראים לילד , להם אין על מי להתלונן .

shahark

New member
לדוגמא

הי יולי,

התגובה שלך נשמעה צינית אבל אענה ברצינות:

ביקשנו (אני ואשתי, שנינו מגיבים פה ובגלל זה ההטיות בזכר ונקבה לפעמים השתנו...) הצעות לא רק למה שהם יכולים לעשות, אלא גם למה אנחנו יכולים לעשות.
אבל לשאלתך - רעיונות לא חסרים למה שהם יכולים לעשות - השאלה מה עובד מניסיונם של אחרים.
אני לא מכיר מקרוב ולא התנסיתי עם ילד מיוחד ומרעיש אבל ייתכן וכלב שירות יכול לעזור להרגיע את הילד, או לשים לו אזניות מנטרלות רעש כי ייתכן שיש לו הצפה סנסורית וזה מה שגורם לצרחות.
יכול להיות שטיפול תרופתי (אם זה משהו שההורים חושבים שיתרום לו).

או בלי קשר לילד יכול להיות שמישהו היה מעלה רעיון ללוחות אקוסטיים זולים שיספגו חלק מהרעש שהם יכולים לשים בבית?

יש לך רעיון כזה מניסיון?

לכם אתם לא שוקלים לשים אזניות מנטרלות רעש

כשהילד צורח, אבל אין לכם בעייה להציע שילד קטן יסתובב כל היום עם אזניות, כדי שלא יפריע לכם?
אתם יכולים לשים לוחות אקוסטיים זולים בבית שלכם שיספגו חלק מהרעש - נשמע רעיון מצוין.
אתם יכולים גם לקחת תרופות...

הדברים שאתה מציע לא נשמעים כמו אינטרס של הילד, אלא אינטרס שלכם. אתה לא מטפל ולא יודע מה טוב לילד או לא, ורק מציע דברים שנראה לך שיקלו על הבעייה שלכם, בלי להתחשב בילד שצריך לעשות את כל הדברים האלה, כדי שתוכלו לעבוד מהבית וכו' - במקום שאתם תעשו את מירב המאמצים לשנות את הסביבה בתוך הבית (ואולי אפילו לא לעבוד מהבית).

לגבי כלב שירות - זה עניין של הטיפולים של הילד, ומן הסתם הם כבר נותנים לו את הטיפולים שנראים להם מתאימים. אבל אולי זו בעייה של כסף - ואכן אתה מוזמן להציע השתתפות בפתרונות יקרים יחסית, שיעזרו גם לילד וגם לכם.

shahark

New member
למה ההתקפה? לא ראוי!

אלו היו דוגמאות לרעיונות כלליים להתמודדות. רק דוגמאות להמחיש שרעיונות תמיד אפשר למצוא.
לא ביקשתי ליישם אותם!
ואם כבר נכנסים לקטנות - יש ילדים שמסתובבים כל היום עם אזניות כי זה עוזר להם!!!
איפה קראת שאני רוצה את רעתו של הילד או ההורים? או שאני פועל מתוך אגואיזם?
גם חזרתי וכתבתי שחשוב לנו למצוא דברים שעובדים ויעזרו להורים ולילד - אז למה השיפוט וההתקפה הזו???

תקראי טוב טוב את התגובות לפני שאת מגיבה בהתקפה צינית ושיפוטית כזו.

אני מנסה לגרום לכם

לראות את הצד של הילד ושל ההורים. אני מבינה שאתם באים בטוב, אבל נראה שלאט לאט עם התגובות אתם גולשים לניסיון גס להתערבות בחיי הילד והמשפחה (למשל, מתן תרופות לילד כדי שתוכלו לעבוד בבית). אני לא מגיבה בציניות ובשיפוטיות - שוב, ברור לי שהכוונות שלכם טובות - רק שלא ברור לי שאתם רואים לגמרי את הצד של הילד והמשפחה השנייה, לפחות בחלק מההצעות.

וכאמור, ההצעה לבידוד אקוסטי בבית שלכם (שגם אני הצעתי, אגב) היא הצעה מצוינת.

ושוב, אני מאוד מברכת על הגישה העקרונית שלכם לבוא לקראת המשפחה כמה שיותר
.

shahark

New member
ושוב את שופטת

אני מודה לך על הניסיון לשיקוף, אבל זה מגיע עם שיפוט לא במקום - קראי שוב את התגובה, נתתי דוגמא - לא הצעתי לתת לילד תרופות כדי שאשתי תוכל לעבוד.
הסיבה שהעליתי את זה כרעיון היא שזו עצה שקיבלתי מפסיכולוג שבעצמו מגדל ילד עם פיגור וטען שילדים שצורחים לפעמים צורחים מתוך התקפי חרדה ומתן טיפול תרופתי יכול לתרום להם.
לא נכנסתי בכלל לדיון אם תרופות זה טוב או רע (אני אישית דווקא לא תומך בתרופות פסיכיאטריות לרוב, אלא אם זה הדבר היחיד שיכול לגרום לאדם לתפקד, אבל זה לדיון אחר).

אם אתה כל כך מעוניין

בטיפול באוטיסטים, אולי כדאי שתלך להתמקצע בתחום. אם תלך למשפחה הזאת ותציע כל מיני פתרונות בסגנון הזה (כמו תרופות), כי מישהו אמר לך שלפעמים זה עובד על חלק מהילדים, נראה שבעיקר תעורר אצלם אנטגוניזם. כאמור, הורים לאוטיסטים לרוב עושים את המקסימום שהם יכולים כדי לעזור לילדים שלהם. זה לא שזה לא מעניין אותם שהילד צורח וסבבה להם עם זה, והם לא מנסים לעשות שום דבר בעניין. הם עושים מה שהם יכולים וחושבים שהכי טוב עבור הילד שלהם (במסגרת היכולת הכלכלית שלהם, וכו').
להיכנס לפורום ולצפות שאנשים יתנו לך פתרונות לגבי טיפול שיעזור לילד שהם לא מכירים מעיד בעיקר על בורות בתחום, וחוסר הבנה של כמה ילד אוטיסט אחד שונה מאחר.
אם אתה מכיר מומחה טוב שיכול לעזור - אתה יכול אולי להמליץ להם לגשת אליו. אבל אתה לא יכול לבוא ולהגיד "אולי תקחו כלב טיפול? אולי תתנו לו תרופות? אולי שהוא יסתובב עם אוזניות?" אתה לא מכיר את הילד ולא יודע מה יכול לעזור לו או לא (וגם אנחנו לא), וכל המידע שתקבל פה בעניין פשוט לא רלבנטי.

שלומות0

New member
תסלחי לי מאוד

אף ילד על הספקטרום לא צורח במשך שעות צרחות צורמות ללא הפסקה! אם זה המצב יש כאן מצב חרום!

את לוקחת את התאור שלו כפשוטו

מן הסתם הילד לא צורח ללא הפסקה, אלא פשוט צורח לעתים קרובות, ובמידה שמפריעה להם. גם בכלל לא ברור מה טיב ה"צרחות" הללו - אולי זו סתם הפעלה של הקול שלו שמוצאת חן בעיניו, ולא מדובר בצרחות של מצוקה. כאמור, אי אפשר לבוא בלי להכיר את הילד הספציפי והמצב הספציפי ולהגיד "צריך לעשות כך וכך".

שלומות0

New member
אם הצרחות שלו

זה סוג של טיק למשל או שהוא נהנה מזה, היכן מקומם של ההורים להבין שיש עוד אנשים סבבתם?

שלומות0

New member
ויותר מזה אף משפחה

לא יכולה לשרוד בתוך צעקות וצרחות שנמשכות ללא הפסקה במשך שעות, מישהו כאן ישבר בצורה קשה מאוד, ואם יש אחים קטנים זה בכלל אסון!

לא נראה לי שיש אחים קטנים.

וכאמור, את לא יודעת מה המשפחה הזאת עשתה וניסתה. והנה, כשהם נותנים לו לצאת לגינה במקום לצעוק רק בבית בין הקירות (מה שמן הסתם גם טוב לילד, וגם מקל על מי שנשאר בבית), השכן רואה בכך חוסר התחשבות...

TikvaBonneh

New member
נכון שלומות

ואנחנו נתקלנו בחיינו במספיק ילדים אוטיסטים כדי שנוכל להגיד שצרחות זה סימן מצוקה. הילדים שלי לא שולטים על עוצמת הקול ולפעמים מדברים חזק מידי או חלש מידי, אבל כשהם צורחים זה לא סתם ככה.

שלומות0

New member
זה גם מה שאני מכירה

ואני גם מכירה הרבה ילדים אוטיסטים, גם תפקודים נמוכים לא צורחים כל הזמן, זה מה שאני טענתי כאן
הבת שלי נכנסת להתקף זעם זה פשוט הכי נורא שיש צרחות נוראיות , אבל זה לא כל הזמן, וזה אף פעם לא קורה סתם!
תמיד יש סיבה מוצדקת מבחינתה, והסיבות תמיד מסתובבות סביב סביבה שאיננה מכילה אותה, היא מבינה את זה וכועסת ונכנסת לזעם, סתם זה לא קורה!

dina199

New member
כמישהו לא מבין את ההסבר,

מסבירים שוב . ולא מאשימים את זה שלא הבין ב'שיפוט שגוי' .

למעלה