שכנים

dina199

New member
שאלה של שורה אחת שכתובה בפורום אינטרנטי

"מה את חושבת שהם יכולים לעשות?"
לי זה נשמע כמו כל שאלה אחרת כשהשואל מצפה לתשובה כל שהיא .
למה זה נשמע ציני ? (ואני מדגישה שהשאלה הספציפית הזאת שלי היא לא צינית) .הרי זה בכלל לא נשמע (כי זה כתוב) ולכן אין אינטונציה.

שלום לך

לא יודעת אם יש פתרון יעיל למצב, רק יכולה לחלוק מניסיון אישי שלי. השכנים שלי (אנחנו גרים בבית קרקע) שלחו לי (בעילום שם כמובן) עובדת סוציאלית הביתה, כי חשבו שבתי (אוטיסטית היום בת כמעט 4, אבל זה קרה בגיל 2.8) עוברת התעללות או משהו בסגנון, כי גם היא נוהגת לצעוק ולבכות חזק מאוד כשמשהו לא נראה לה. אגב, במקרה שלנו זה לא נמשך שעות (לפעמים חצי שעה או 45 דק', שזה קשה מאוד בפני עצמו) ובוודאי לא כל יום.
העובדת הסוציאלית ביקשה לראות את הילדה (היא ישנה צהריים בזמן שהיא הגיעה) וכשראתה שהכל בסדר, הלכה.
אבל ההרגשה של השפלה ובכלל משהו מאוד מאוד לא נעים נשארה איתי. עד היום אני תוהה מי מבין השכנים שלח אלי את העו"ס.

אני חושבת שהשכנים שלך מודעים שהילד מרעיש, הבעיה היא שאין לנו כהורים שליטה על זה (חוץ מלסגור את הילד בממ"ד המבודד - אני צוחקת, כמובן). לכן המחשבות שלך על איך לפתור את העניין בדרכי נועם משמח אותי מאוד. מקווה שתמצאו פתרון.

שלומות0

New member
אני שמחה שזה הסתיים במפגש אחד

עם הרווחה כי בדרך כלל מפגשי רווחה לא מסתיימים בפעם אחת והמשפחה סובלת פעמיים גם הסבל מילד לא שקט,
וגם מהצטדקות כלפי הרווחה, ולא פעם תלונה כזו מביאה את ההורים למצב שהם מחויבים כחוק לטפל בילדם בניגוד לרצונם גם טיפול תרופתי!
אז אתם יצאתם בחסד, אבל הורים אחרים לא יוצאים כל כך בחסד מתלונות ברווחה..
ורק שתדעי שתלונה שכזו נשארת ברווחה באיזה תיק/ מחשב, זה לא נעלם !{אין לי כוונה להפחיד רק להדגיש שתלונה זו בעיה}

אני מודעת לזה, לצערי

ברור שכל פניה כזאת נרשמת ונשמרת, ואח"כ לכי תוכיחי שאין לך אחות...

חלק מהעניין היה שהשכנים לא ידוע שמדובר בילדה א"סית, ומן הסתם צרחות כאלה אצל ילד רגיל מובילות למחשבה על התעללות או הזנחה.
זו גם כנראה הסיבה שהעו"ס שבאה (שזו אגב אותה אחת שטיפלה בכל נושא ההרשמה למעון טיפולי של בתי, וההכרה ברווחה) גילתה יותר הבנה.

ואם מישהו ינסה להכריח אותי נגד רצוני לטפל בה תרופתית, אני ארד מהארץ במיידי. זה לא יקרה.
גם בבית החולים, אם את זוכרת, ניסו לתת לה חומרי הרגעה, שלא תפריע לשאר המאושפזים ולצוות, ותירצו את זה בכך שזה "לטובתה" להיות רגועה. סירבתי בתוקף וירדו ממני.

שלומות0

New member
לגבי השכנים

תמיד טענתי כאן שתלונה של שכנים זה יותר צורך להתנקם מאשר לחשוד שיש התעללות בילד בכל זאת שכן קרוב רואה את המשפחה,
שיש ילד עם צרכים מיוחדים שכנים שמים לב לזה די מהר..

גבי העו"ס ההי לך ממש מזל גדול שהתלונה היגעה לאיה לזו שמטפלת באדם עם האוטיזם, כי אם זה היה מגיע לעו"ס מהיחידה לילדים בסיכון וחוק הנוער
לא היית יוצאת מזה בכזו קלות, אז באמת היה כאן מזל גדול..
ובמקרה של פותח השרשור הוא ניסח את הבעיה מההיבט שלו בצורה מאוד עדינה,
אבל יחד עם העדינות ואני מאוד מבינה שקשה להם כשכנים אם הדברים שהוא כתב כאן יתגלגלו לרווחה אותה משפחה תעבור ימים קשים שאני לא מאחלת אפילו לאויביי!!!!!
לכן שאלתי אותו כיצד הוא חושב לעזור.

shahark

New member
תלונה לרשויות

שלום לך "שלומות0",
רק רציתי להבהיר שאין בכוונתנו בשום שלב או מקרה לערב את משרד הרווחה או לפנות לרשויות כלשהן ולהתלונן, לא זה היה הנוסח של דבריי אלא בדיוק ההיפך הגמור.

dina199

New member
גם אם הייתם חושבים , זה לא היה עוזר.

בכל מקרה אין 'פתרונות פלא' . אם ההורים ניו מצליחים באורח פלא לגרום לילד לשתוק, הם כבר היו עושים את זה.

randy1982

New member
לרווחה דווקא יש פתרונות פלא:

להוציא ילד מהבית.
הם עושים את זה בקלות במקרים דומים.

שלומות0

New member
ואם ההורים לא יעשו משהו דחוף

על פי התיאורים של פותח השרשור הם ימצאו עצמם במצב זה!
זה רק עניין של זמן וזמן קצר!

dina199

New member
אבל מה הם כבר יכולים לעשות ?

לשים את הילד במוסד ביוזמתם ?

randy1982

New member
לדעתי טיפול תרופתי יכול להקל את המצב.

בן שלי לוקח תרופה מרגיעה שבין היתר עושה אותי שקט יותר...
זה לא הדבר האידיאלי אבל לפעמים פשוט מציל אותי מלהשתגע.

שלומות0

New member

זה מה שאני מנסה להעביר כאן, עדיף לתת במקרה זה תרופת הרגעה כי פשוט אין בררה אחרת
ולא לחכות וזה רק עניין של זמן ששירותי הרווחה יוצאו את הילד הזה מרשות ההורים למוסד,
אז מה עדיף?
אם אין פתרונות , והמשפחה מאוד סובלת , וגם אנשים זרים מאוד סובלים,
אז מה נישאר?

randy1982

New member
או כמו שאני אומרת

עדיף שאני אמסטל את בני בפיקוח שלי על פני זרים שיעשו זאת באיזה מוסד מרושע.

שלומות0

New member
ממש כך

ואני דואגת שהבת שלי לא תתמסטל, אני משגיחה עליה במאה עיניים, ורוב ההורים כמוני

dina199

New member
נכון. אבל אני מקווה שזו לא כוונת השכנים.

הם רוצים משהו שיגרום ליד לייצר פחות רעש , אבל עדיין יאפשר לו הישאר בבית . (המושג 'פתרון פלא' הוא שלי
, לא שלהם)

shahark

New member
תודה על השיתוף

שלום חן מהגליל,
תודה על השיתוף, אני מקווה שעוד הורים כמוך ישתפו מנסיונם והרגשתם כיוון שזו היתה המטרה מלכתחילה כשפניתי לפורום הספציפי הזה - להכיר קצת יותר טוב את ה"צד השני".
ואני מקווה שבאמת נמצא פתרון או דרך לגשת אליהם.
מצטער שעברת את המקרה עם העו"ס והחלט שאני מגיע ממקום של הבנה ואין בכוונתי לפנות לרשות כזו או אחרת.
תודה!

שלומות0

New member
אני חייבת לציין

שאני מסופקת עם הורים שעברו את "חווית" התלונות אצל קציני "חוק הנוער" יכתבו כאן וספרו מה עברו ..

shahark

New member
לא זו הכוונה

לא התכוונתי לכך שהורים שהתלוננו עליהם ישתפו - אלא הורים לילד "מרעיש" כמתואר.

למעלה