שכנים

shahark

New member
התמודדות

שולהמוקשים,

תודה על תגובתך.

באמת שלא הייתי רוצה להיות במקומם ואני לא רוצה להוסיף לסבלם, להיפך - ביקשתי עצות גם לפתרונות / רעיונות שיכולים להקל עליהם, לעזור להם.
ויכול להיות שהם עושים כל מה שהם יודעים, אולי יש דרכים שהם לא מכירים? בשביל זה קיימים פורומים.

ולהצעתך לגלות אמפטיה - אנחנו מגלים, המון, אבל לסבול מאוד במשך הרבה שעות ביום בעצמנו - זה לא מסתכם ב"גילוי אמפטיה", זה איבוד איכות חיים, שקט, יכולת לעבוד ועוד.
וכפי שהגבתי מקודם ל"שלומות0" - הרעש הוא לא רעש רגיל משכנים רגילים שאז את יכולה לפנות בדרכים המקובלות וממש לא צריכה לנסות לעזור.

אשמח לשמוע אם יש לך הצעות להתמודדות.

בעקרון הבית לא אמור להיות מקום עבודה

אמנם היום אנשים רבים עובדים מהבית - אבל בתים לא תוכננו במטרה להיות מקומות עבודה, ובכך לא ניתן להאשים את המשפחה השנייה - במיוחד לא בקיץ, כשהילדים נמצאים בבית (ולא משנה אם הם אוטיסטים או לא). אם יש קושי לעבוד בבית בתקופה מסוימת - נסו למצוא מקום חילופי לעבוד בו (כמו ספרייה, וכו'). אי אפשר לצפות מאנשים להתנהל בבית שלהם בשקט כי מישהו עובד בבית שלכם, והם מפריעים לו להתרכז, וכו'. בשביל זה יש משרדים (שדווקא כן מבודדים אקוסטית וכו').

שלומות0

New member
ללא קשר וסליחה שאני מתפרצת מהנושא העיקרי

אבל זו בדיוק הבעיה שיש לנו כאן במדינה שלנו בנושא תרבות הדיור, תרבות דיור אין
ציטוט שלך:"אי אפשר לצפות מאנשים להתנהל בבית שלהם בשקט כי מישהו עובד בבית שלכם"
וראיתי לפני מספר חודשים כתבה על תופעה חדשה ונוראה של מסיבות קריוקי רעשניות של חבורת אנשים,
המשטרה מגיעה לכמה דקות והולכת והמסיבה נמשכת,
ובכלל "איש הישר בעינייו יעשה" בנושא התחשבות בשכנים, יש הרגל של חוסר תרבות בכל הקשור ליחסי שכנים!
אף אחד לא רוצה ולא מנסה להתחשב בשכנו!
כן אז אני כן מצפה לתרבות דיור וכן מצפה ששכני יתחשבו !
אני לא מכירה את המשפחה הנידונה כאן, אבל מאוד יתכן עם כל הכבוד לסבל שלהם יתכן שהם גם צריכים לעשות מעשה ולהבין שהם לא חיים בוילה, ויתכן שהם יכולים לסגור חלונות ולהפעיל מזגן,
אני חיה 24 שעות עם מזגן כי לבת שלי מפריע רעשי הכבישים, הגיזום, הכיסוח וכל שאר חסרי ההתחשבות..
נכון שמאוד קשה להם אבל לא כל הסביבה צריכה לסבול יחד איתם!

יש הבדל בין לשמור על שקט סביר

במידה האפשר, לבין לספק לאנשים סביבת עבודה שקטה בבית. זו לא אותה רמה של שקט.
לגבי הדוגמאות שלך:
אם לבת שלך מפריעים, למשל, רעשי הכבישים - מה בדיוק את רוצה שיעשו? יפסיקו לנסוע בכביש? ולא יגזמו ויכסחו את הדשא לעולם? לא ברור לי מה פה חסר התחשבות.

שלומות0

New member
נו באמת

באתי בטענות לכביש?
יש גם חסרי התחשבות שצועקים במדרכה בלילה חסרים כאלו?
נו באמת!!!!!!
לא באתי בטענות הבת שלי הולכת קבוע עם אוזניות, לא באתי בדרישות כלפי אף אחד!

לא אמרתי שבאת בטענות

פשוט לא היה ברור לי מהניסוח שלך על איזה חוסר התחשבות את מדברת במקרים האלה. בד"כ "צעקות במדרכה בלילה" לא נחשבים "רעשי כבישים" - אבל אם לזה התכוונת, אני מסכימה שאת לגמרי צודקת וזה לא בסדר וחוסר התחשבות לצעוק בלילה בשכונת מגורים (גם בלי שיהיה מישהו עם רגישות ספציפית לרעשים).

shahark

New member
סביבת חיים רגילה

לא ביקשתי שיספקו לנו סביבת עבודה שקטה בבית, יש פה רעשים של כלבים, מפוחים, גננים, משאיות, מכוניות זבל, מוסיקה וכו'.
כל אלה בגדר הסביר והרגיל והממוצע.

יש הבדל בין אלה לבין לחיות עם צרחות צורמות ואני בהחלט מסכים עם שלומות0, לשני הצדדים יש אחריות.
לנו להיות סבלניים יותר ולהם להתחשב.

כאמור, בתגובה הראשונה שלי

הצעתי דברים שאפשר לבקש מהם שאינם "פולשניים" - כמו לסגור בעצמם את החלונות כשהילד צועק. זה נקרא להתחשב. לתת לילד תרופות זה כבר מעבר ל"להתחשב".

שלומות0

New member
ככל שאני קוראת יותר את תשובתך

אני מגיעה למסקנה מסוימת, ואני מאוד מאמינה ואמפטית כלפי הסבל שלכם, וגם רואה לנגד עיניי את הצד השני,
המסקנה שלי שמדובר בילד במצב ממש מורכב, מאוד מקרה לא פשוט,
לפי התיאורים שלך צרחות צורמות, מונוטוניות של שעות, הורים שלא טורחים לסגור חלונות שיש מצב כזה
אני מורידה בפניכם את הכובע שאתם מסוגלים לשרוד את זה,
צר לי לכתוב זאת אבל הילד זקוק לעזרה ולא נראה לי שההורים עשו את המקסימום על מנת לעזור לו!
לא יתכן שילד יצרח במשך שעות וההורים לא יעשו משהו עם זה ואין כזה דבר שאין מה לעשות!!!!
מצב שילד צורח במשך שעות צרחות קשות וצורמות זה מצב חרום!!!!!!!!!
זה מצב שיש צורך בהתערבות טיפולית דחופה ואין מצב שזה לא יעזור!!!!!!
שיש חום גבוה זה מצב חרום ומקבלים טיפול ומי שמשאיר מצב של חום גבוה שבועות כולנו יודעים מה קורה!
לדעתי צריך כן להיכנס להורים על אף שאין לכם קשר ודחוף, הילד זקוק לעזרה!!

shahark

New member
לא יודע לשפוט

זה גם משהו שנמצא במחשבות כל הזמן אבל אני לא באמת יודע לשפוט אם הצרחות הם צורת הביטוי שלו או שהוא נמצא במצוקה. לא מכיר ילדים עם פיגור / אוטיזם עם אותה התנהגות.

כשהתייעצתי עם פסיכולוג הוא היה סבור שהילד במצוקה (בלי לשמוע אותו, רק מדרך ההצגה שלי) מצד שני - לא נראה כאילו הוא במצוקה ולא נראה שההורים בעצמם היו יודעים שהוא במצוקה ולא מטפלים בו.
(אלא אם הם לא יודעים לאבחן בעצמם).

אני לא יודע מתי זה התחיל ואם זה משהו שקורה רק בזמן האחרון כי עברנו לכאן לפני מספר חודשים ומאמין שזה גם לא מענייני לאבחן את הילד ולהכנס למצב שלהם עד כדי כך עמוק.

שלומות0

New member
ולכן נכנסתם לפורום על מנת להתייעץ

וכל אחד מגיב כאן על פי הבנתו את המצב

shahark

New member
בדיוק בגלל זה

והתגובות שלך מאוד עוזרות, חיוביות (שזה חשוב לא פחות) ומעלות נקודות למחשבה.

dina199

New member
אז תגובות לא חיוביות לא עוזרות ?

(זה באמת היה בציניות
).
כששואלים שאלה לא כל התגובות יהיו חיוביות , ז"א כאלה שאתה רוצה שיענו לך ושיתמכו בעמדתך.
אמרת שאתה לא מכיר אוטיזם או בכלל מישהו עם 'צרכים מיוחדים'.
אז באופן כללי (ללא קשר למשפחה ספציפית , לעובדה אם הילד סובל או לא , וללא קשר עם ההורים שלו סובלים או לא ומתחשבים בשכנים אול א) - מי שיש לו ילד בספקטרום האוטיסט מקבל בחיים הרבה דברים שהוא לא רוצה (למקל רוב ההורים היו מוותרים על האוטיזם של הילד שלהם) . אבל אין להורים שליטה על זה . הורה לא יכול להגיד : החיים נתנו לי 'תשובה לא נכונה' (ז"א מה שאני לא אוצה שמוע, ואו מהשאני מפרש כביקורת, ו/או מה שאני לא מסכים איתו) ולכן אני לא רוצה לשמוע מזה . להורים לילדים א"סים אין פריוולייה כזאת . הילד זה מצב קיים ואין 'תשובות לא נכונות' גם אם לא אוהבים אותן .
סליחה שהתפרצתי לשרשור, אבל הרגשתי צורך להבהיר את זה.

shulamokshim

New member
אי אפשר לדעת אם זו מצוקה עד שלא נמצאים שם

כבר ראיתי ילד אחד או שניים שמשמיעים צעקות וצווחות כאלו גם מהתלהבות או תוך כדי משחק, זה אפילו יכול להיות סוג של גריה. ומה אפשר לעשות במקרים כאלו (חוץ מאשר לסגור את החלונות) - לסגור לילד את הפה או לתת לו תרופות רק כדי שיהיה בשקט?
השאלה איך ניתן לדעת אם הילד באמת במצוקה או שזה סוג של התבטאות או גריה. הרי כבר היו פה סיפורים, כולל בשרשור זה, על ילדים שהשכנים חשבו שהם במצוקה אבל התברר שהם לא.
לכן אולי לפני שהשכנים מגיעים למסקנות מרחיקות לכת שעלולים לפגוע סתם במשפחה חפה מפשע, אפשר ששכן כלשהו ינסה לבוא אליהם בזמן שהילד צועק בתירוץ כלשהו, נניח לדבר על הוועד או לבקש להשאיל סוכר או כלי עבודה - ואז יוכל לדעת מה קורה שם. מי יודע, אולי הילד סתם משחק בקוביות וצועק כל פעם שהן נופלות.

לסגור את החלונות זה פתרון טוב. אם זה בניין משותף אפשר לתלות אפילו בלוח המודעות בקשה בעילום שם, שכאילו מופנית לכל הדיירים ולא למשפחה הזאת ספציפית, משהו כמו שאם הילדים בבניין צורחים או משמיעים מוסיקה חזקה אז בבקשה לסגור את החלונות כי האקוסטיקה בבניין לא טובה וזה מפריע לשכנים, או משהו כללי כזה שלא יפגע באף אחד.

shahark

New member
ויותר מזה - עד שלא מכירים טוב את הילד

צודקת שולהמוקשים ותודה, אני לא מכיר את הילד וכך גם לא כל שאר השכנים, אין זה מתפקידנו לשפוט על סמך היכרות שטחית ומבלי שאנחנו אנשי מקצוע, לא אותו ואת מצבו הבריאותי ולא את הוריו (בעצם ההתערבות).
מי שיכול לדעת זאת אלו ההורים שלו בלבד.

הרעיון שלך נהדר, אך אנחנו לא גרים בבניין משותף ואני אישית מעדיף להגיד באופן ישיר ונעים.
תודה על ההתיחסות העניינית והחיובית!

שלומות0

New member
אני לא מסכימה עם זה

כי לפי כל התיאורים שלך מדובר בילד שלא מפסיק לצרוח באופן מונוטוני, צרחות צורמות ללא הפסקה, אז לא משנה לי מה הסיבה,
מדובר במצב לא אופייני, מצב שדורש טיפול דחוף, אני לא מסכימה שהוא צורח מתוך משחק כי לא תיארת את זה כך,
אם הצרחות מתוך משחק או הנאה היית מתאר אותן אחרת לגמרי..
תיארת צרחות חזקות בלתי נסבלות וכל הזמן, ואני הגבתי בדיוק בהתאם למה שאתה תארת כאן,
ואם זה מהצב מדובר במצב ממש קשה מאוד.. שדורש טיפול רציני..

שלומות0

New member
כתבת בפתיחה

ונוהג לצרוח בקול חזק וצורם מאוד, באופן מונוטוני וכמעט ללא הפסקה במשך שעות רבות ביממה, לפעמים החל מ-05:30 בבוקר, לפעמים ממש בהיסטריה".......

משעה חמש וחצי בבוקר ממש שהוא מתעורר הוא כבר צורח ממש בהיסטריה, אין כאן גריה ואין כאן צרחות של התלהבות במשחקים..
אולי יש כאן טיק של צרחות דבר שדורש התערבות רפואית כן בצורה של תרופה, לא משאירים טיק שכזה..

מעניין מה את היית עושה

אם מישהו היה בא ומנסה להכריח אותך לתת תרופה לילד שלך, כי בעיניו "לא משאירים איקס כזה" ולא משנה מה האיקס - שאותו יש לילד שלך.
נניח שאפילו זה היה בדיוק זה - צרחות כל הזמן - היית מוכנה שיבואו ויכריחו אותך לתת תרופה לילד שלך? היית מוכנה שזה יהיה חוקי מצדם לדרוש את זה?

שלומות0

New member
כן ואני חושבת

שיש הורים שלא מבינים שהילד שלהם בסיכון, ילד שיש לו טיק רציני ולא מטפלים בטיק יכול להיפגע מזה, יש טיקים קשים שאם לא מטפלים בהם
הם עלולים להגיע לטיקים במערכות חשובות בגוף, אז היה מגיע אלי שכן ומנסה להעיר את עניי ביפה הייתי אומרת לו מאה פעם תודה!

למעלה