שלומות שלום,
לא מבינה איך על סמך צעקות של ילד במשך היום, אבחנת את זה שהילד במצוקה קשה... אני עובדת עם מספיק ילדים אוטיסטים ומכירה מספיק ילדים כדי לדעת שזה בהחלט לא נכון... שלרוב הילדים האלה יש בעיה בוויסות חושי, בוויסות בכלל, במיוחד עם ילדים אלה בתפקוד נמוך, יש סיכוי שהוריו מטפלים בו וגם אם לא, מי אנחנו שיכולים להבין את הסיבות שלהם... יכול להיות שזה התמתן ועדיין הילד זקוק להתמודד עם העולם וההצפה שהוא חווה בדרך הזאת... אבל זה קיים... לצפות מהמשפחה לטפל בילד שלהם , כשאנחנו לא מכירים ולא יודעים אם הם מטפלים בו או לא, ולקבוע שהוא במצוקה, זו התערבות גסה בחייהם הפרטיים...
את מודעת לכך שילדים אוטיסטים צועקים ומשמיעים קולות קרביים דווקא וגם בזמן שהם שמחים???
אולי באמת הילד במצוקה, ואין להורים את הכסף לממן מרפאה בעיסוק, כי מוציאים עליו הרבה יותר בטיפולים אחרים? איך את יכולה לקבוע כזה דבר אם לא ראית את הילד ולא ראית את ההורים???
אני מצטערת, ילדים אוטיסטים מרעישים... ואם להורים אין את היכולת לעזור לילד שלהם, גם ובמיוחד השכנים לא יוכלו לעזור... ילד אוטיסט הוא יקר תרתי משמע... הוא גם עולה הון להורים שאיננו יודעים מה מצבם הכלכלי... הילד הולך לבי"ס... מה הוא מקבל שם? אולי כן מטפלים בו וזה לא עוזר?
לפני יומיים הלכתי עם אמא לפסיכיאטרית עם ילד כזה בדיוק, לא שמעתע שיש תלונות מהשכנים...
את יודעת מה זה לצאת לטייל עם ילד אוטיסט בתפקוד נמוך? את מבינה שחלק מהילדים לא מודעים לסכנות? את מבינה שאולי לא מעניין אותו עם מי הוא הולך, ולכן יכול ללכת לאן שבא לו בלי להבין שיש מבוגר אחראי בסביבה ואז הוא יכול להעלם? מה יעשה שכן כזה, חוץ מלפתור לעצמו את הבעיה כי אחרי כן אולי כבר באמת לא יהיה רעש???
אני דווקא מבינה את הקושי וזה אכן בעייתי לשמוע כל היום צעקות, זה לא סתם צעקות, אלא זעקות, קולות צורמים וכול'... אבל רק דרך הבנה והכרות עם המשפחה אפשר להפוך את זה לנסבל, להתרגל או לנסות לייצר פתרון משותף אחרי היכרות אמיתית... אחרת, מציעה למי שלא מסוגל או רוצה להתמודד עם זה, שיעבור לגור בשכונה נקיה מאוטיסטים...
אפשר ורצוי לפתור את זה... צריך להכיר ולהתקרב בשביל זה וכשכבר מכירים הרעש הופך לנסבל ואף אחד לא צריך לרחם או לעזור... צריך רק להיות רגיש ולרצות באמת לנסות ולפתור בדרך שתעשה טוב לכולם... המשפחה שכבר קשה לה ותמיד תמיד כשהם יוצאים מהבית, הם מבקשים שהאדמה תבלע אותם כך שלא יצטרכו להיתקל בשכנים שהם מפריעים להם יום ולילה... הרצון ללכת תמיד בצד השני של הכביש, להסתתר מפני כל העולם, כי כולם יודעים ומכירים את המשפחה המרעישה עם הילד המפגר/האוטיסט, כי קשה להגיד שלום לשכנים שאתה פוגע בהם שלא בשליטתך (זה מנסיון)
אני לא מאחלת את זה לאף אחד ובטח לא לשכנים שניראה לי שהם עם כוונות הכי טובות בעולם... אבל הקושי האמיתי, הבלתי נסבל, המורכב והכי מטורף הוא של המשפחה עם ילד כזה, שאולי עם יכירו אותו, אפילו יגלו שילדים כאלה גם אפשר לאהוב...