שכנים

שלומות0

New member
הצתגובות שלי כלליות

אני לא מכירה את המקרה, וכמו כל יעוץ אינטרנטי הוא לא תחליף לאיש מקצוע!

shulamokshim

New member
זה בהחלט יכול לקרות עם ילדים בתפקוד נמוך

שלא מדברים. אני ראיתי במו עיני התנהגויות כאלו, צרחות מחרידות רק בגלל שילד לא קיבל משהו שהוא רוצה או מפסיד במשחק וזה יכול לחזור על עצמו המון פעמים במשך היום, גם החל מארבע לפנות בוקר, ידוע הרי שילדים על הספקטרום סובלים מבעיות שינה.

אולי מדובר בילד עם נכות המעורבת עם בעיות פיזיות והוא צורח בכל פעם שצריך להחליף חיתול או צריך לתת לו תרופות כלשהן והוא מסרב לקחת, לכי תדעי.

גם לילד שלי היתה תקופה שהוא לא דיבר והיה צורח בכל פעם שהפסיד במשחק או סתם היה נוהג לקפוץ מול הטלויזיה ולצעוק תוך כדי קפיצות, אין לי מושג למה הוא עשה את זה, אולי סוג של גריה, ניסינו לשנות את זה בדרכי נועם וזה לא ממש עזר אז באותה תקופה, אבל בכל מקרה זה כבר עבר מעצמו, אני לא הייתי נותנת לו תרופה רק על דבר כזה, הוא לא היה אלים ולא סיכן אף אחד. אבל אם היית שומעת את זה מבחוץ לבית שלנו היית בטח חושבת שמשהו איום ונורא קורה שם.

שלומות0

New member
יש לי שאלה סליחה שזה לא קשור

האם את מתארת ילד בתפקוד נמוך כילד שצורח? צווח? כך הוא חי את חייו?
אני שואלת שאלה רצינית על מנת שנבין כי חלק מאיתנו לא בעלי ניסיון עם התפקוד הנמוך

shulamokshim

New member
ממש לא

ילד בתפקוד נמוך יכול להיות באותה מידה ילד שקט, נעים, חכם חביב ונחמד. ממש לא הייתי מגדירה ככה שום תפקוד ושום ילדים. אבל בגדול - צווחות משונות ולא מוסברות לאורך היממה זה משהו שיכול בהחלט לקרות בהסתברות גבוהה יותר לילד בתפקוד נמוך, אם הוא לא יכול לבטא בדיבור או בדרך אחרת מצוקה ותסכול.

יכול להיות שלא טוב לא משהו בגן או בבית הספר או כואבת לו הבטן או הוא סתם מחקה איזה ילד בגן שצורח כל הזמן ובזמן שההורים שלו המודאגים עוד לא הצליחו לעלות על הבעיה ולפתור אותה, בינתיים הוא צורח איזו תקופה, מאוד הגיוני, זה קרה לנו ואני מכירה עוד ילדים שעברו תקופה כזאת.
ולא חייבים להיות בתפקוד נמוך, הנה תקראי גם בשרשור הזה על משפחות עם ילדים בתפקוד גבוה שהשכנים שלהם הזמינו רווחה או משטרה בגלל הצעקות.

יתכן שילדים בספקטרום סובלים יותר ממצוקה בגלל הקשיים שלהם עם הסביבה, חוסר ההתאמה, הרגישות שלהם, חוסר ההבנה והקצרים בינם לבין האחרים, רק זה מספיק כדי להפוך אותם לשבירים יותר ולגרום להם להתפרץ לעיתים יותר קרובות ולבטא תסכול יותר מאשר ילדים נורמאליים. אבל רק להשתיק את הילד כי הסביבה סובלת מהצעקות מבלי לבדוק לעומק את הסיבה לצעקות, או לטפל תרופתית רק ב"טיק" (שאולי הוא בכלל ביטוי של תסכול ולא טיק), או לשלוח אליהם הביתה בגלל זה עו"ס - מה התועלת של זה?

שלומות0

New member
יש לי בת

שאחד הסימפטומים שלה זה אי שקט אפילו קיצוני, התקפי זעם, אבל אין מצב שהצרחות יהיו כל היום ושעות, אני לא שמעתי שיש מצב של צעקות של שעות..
והאנשים שמזמינים משטרה על זה שהם שומעים צעקות מדי פעם זו חוצפה..

shahark

New member
קשה לשפוט מצב לא מוכר

זה בדיוק כפי שתיארתי ועדיין לא עושה רושם שיש מצוקה ספציפית מההתרשמות שלי, הרבה פעמים הוא פשוט משוטט וצורח. מסתובב הלוך ושוב בחצר וצורח. לפעמים (ולא תמיד) זה בהיסטריה,
בכל מקרה אין לי כלים או ידע לשפוט כזה מצב מתוך חוסר היכרות מוחלט אבל אני מניח שזה יכול לקרות גם ללא מצוקה.

שלומות0

New member
לדעתי האישית

בכל מקרה זה מצב שדורש טיפול וואלי ההורים צריכים איזו דחיפה על מנת להבין את זה

שלומות שלום,

לא מבינה איך על סמך צעקות של ילד במשך היום, אבחנת את זה שהילד במצוקה קשה... אני עובדת עם מספיק ילדים אוטיסטים ומכירה מספיק ילדים כדי לדעת שזה בהחלט לא נכון... שלרוב הילדים האלה יש בעיה בוויסות חושי, בוויסות בכלל, במיוחד עם ילדים אלה בתפקוד נמוך, יש סיכוי שהוריו מטפלים בו וגם אם לא, מי אנחנו שיכולים להבין את הסיבות שלהם... יכול להיות שזה התמתן ועדיין הילד זקוק להתמודד עם העולם וההצפה שהוא חווה בדרך הזאת... אבל זה קיים... לצפות מהמשפחה לטפל בילד שלהם , כשאנחנו לא מכירים ולא יודעים אם הם מטפלים בו או לא, ולקבוע שהוא במצוקה, זו התערבות גסה בחייהם הפרטיים...

את מודעת לכך שילדים אוטיסטים צועקים ומשמיעים קולות קרביים דווקא וגם בזמן שהם שמחים???

אולי באמת הילד במצוקה, ואין להורים את הכסף לממן מרפאה בעיסוק, כי מוציאים עליו הרבה יותר בטיפולים אחרים? איך את יכולה לקבוע כזה דבר אם לא ראית את הילד ולא ראית את ההורים???

אני מצטערת, ילדים אוטיסטים מרעישים... ואם להורים אין את היכולת לעזור לילד שלהם, גם ובמיוחד השכנים לא יוכלו לעזור... ילד אוטיסט הוא יקר תרתי משמע... הוא גם עולה הון להורים שאיננו יודעים מה מצבם הכלכלי... הילד הולך לבי"ס... מה הוא מקבל שם? אולי כן מטפלים בו וזה לא עוזר?

לפני יומיים הלכתי עם אמא לפסיכיאטרית עם ילד כזה בדיוק, לא שמעתע שיש תלונות מהשכנים...

את יודעת מה זה לצאת לטייל עם ילד אוטיסט בתפקוד נמוך? את מבינה שחלק מהילדים לא מודעים לסכנות? את מבינה שאולי לא מעניין אותו עם מי הוא הולך, ולכן יכול ללכת לאן שבא לו בלי להבין שיש מבוגר אחראי בסביבה ואז הוא יכול להעלם? מה יעשה שכן כזה, חוץ מלפתור לעצמו את הבעיה כי אחרי כן אולי כבר באמת לא יהיה רעש???

אני דווקא מבינה את הקושי וזה אכן בעייתי לשמוע כל היום צעקות, זה לא סתם צעקות, אלא זעקות, קולות צורמים וכול'... אבל רק דרך הבנה והכרות עם המשפחה אפשר להפוך את זה לנסבל, להתרגל או לנסות לייצר פתרון משותף אחרי היכרות אמיתית... אחרת, מציעה למי שלא מסוגל או רוצה להתמודד עם זה, שיעבור לגור בשכונה נקיה מאוטיסטים...

אפשר ורצוי לפתור את זה... צריך להכיר ולהתקרב בשביל זה וכשכבר מכירים הרעש הופך לנסבל ואף אחד לא צריך לרחם או לעזור... צריך רק להיות רגיש ולרצות באמת לנסות ולפתור בדרך שתעשה טוב לכולם... המשפחה שכבר קשה לה ותמיד תמיד כשהם יוצאים מהבית, הם מבקשים שהאדמה תבלע אותם כך שלא יצטרכו להיתקל בשכנים שהם מפריעים להם יום ולילה... הרצון ללכת תמיד בצד השני של הכביש, להסתתר מפני כל העולם, כי כולם יודעים ומכירים את המשפחה המרעישה עם הילד המפגר/האוטיסט, כי קשה להגיד שלום לשכנים שאתה פוגע בהם שלא בשליטתך (זה מנסיון)

אני לא מאחלת את זה לאף אחד ובטח לא לשכנים שניראה לי שהם עם כוונות הכי טובות בעולם... אבל הקושי האמיתי, הבלתי נסבל, המורכב והכי מטורף הוא של המשפחה עם ילד כזה, שאולי עם יכירו אותו, אפילו יגלו שילדים כאלה גם אפשר לאהוב...

שלומות0

New member
אני כתבתי

לא על סמך כלום אלא על סמך תלונות חמורות של מצב שנראה מאוד קיצוני, ובלתי נסבל גם למשפחה וכבר בתחילת השרשור הצעתי לשכנים לעזור למשפחה,
הוא בקש הצעות אז נתתי,
יתכן מאוד שאני טועה מודה באשמה

לבת שלי יש גם התקפי זעם רעשנים אז אני מאוד מבינה למה את המתכוונת , אבל אני דואגת שהשכנים פחות יסבלו בסגירת חלונות,
היו שכנים שהתלוננו בעבר אז הסברתי להם שזה לא כל היום והילדה מסגרת..

שלומות0

New member
היות שאני סומכת על הניסיון שלך

ולפי תגובתך אני מבינה שילד כזה יכול באמת להרעיש ולצרוח יום שלם ללא הפסקה, אז זה המצב ואין לזה פתרונות, כפי שתיארת,
ולשכן זה מאוד מפריע והוא חש שהמצב בלתי ניסבל מבחינתו,
אם זה מהצב נשאר לי רק פיתרון אחד לאותו שכן לשקול לעבור דירה!
ועוד משהו אחד מתגובתך אחרי קריאת תגובה כזו אני לא מפלאה שיש מקומות שלא רוצים לקבל לגור בישובים עם ועדות קבלה משפחה עם ילד עם צרכים מיוחדים, וחבל ששרשור כזה
משאיר טעם שכך מתנהגים ילדים עם תפקוד נמוך, חבל אנחנו רוצים דימוי אחר לילדים שלנו.. ואנחנ ו מאוד רוצים שהסביבה תקבל אותם,
גם את התפקודים הנמוכים..
אבל כמו שכתבת זה המצב וכולנו צריכים להתחשב ולהבין ולבוא לקראת, לעזור ולתת יד למשפחה כזו..
ועמליה אני מבינה מאוד מאוד טוב, יש לי בת מספיק מורכבת על מנת להבין, אבל אני מבינה עוד דבר שעלי לעשות כל מאמץ
שהסביבה לא תסבול! והייתי איתה במצבים ממש בלתי אפשריים יותר גרועים אפילו ממה שתיארת כאן ועשיתי הרבה על מנת לא להפריע לסביבה, ויחד עם זאת שמעתי
הרבה מילים מאוד מכעורים מהסביבה על אף שעשיתי מאוד הרבה!

זה שהילד מרעיש ומשמיע קולות צורמים ללא הפסקה

זה לא אומר שאין לו גם חלקים יפים ומדהימים... אני לא חושבת שצריך לעזור למשפחה, אני חושבת שהמשפחה צריכה שיתחשבו בה ובקושי שלה... ואכן, יש אנשים שלא יכולים לסבול את זה ולכן שילכו ויגורו במקום נקי וריק מאוטיסטים... אולי בגרמניה הנאצית... כי חברה הגונה צריכה להיות סובלנית כלפי כולם... אני לא מאשימה אף אחד בנאציזם- דווקא ניראה שלשכנים יש כוונות טובות וקצת חוסר הבנה וידע ולדעתי פסיכולוגים בטח כאלה שלא מומחים לאוטיזם לא יכולים לקבוע קביעות כמו שנכתב כאן... אני רק מסבירה שאנחנו כבני אדם חייבים לחיות ביחד ובסובלנות, אחרת זה יכול לעבור את הקווים האדומים ואנא פנינו משם?

גם אצלינו היו בעיות והתקפי זעם, היה לי מאוד קשה לצאת מהבית אל הרחוב, למזלי השכנים המקסימים שלי עזרו לי ואמרו לי שהם מבינים וכל עזרה שאצטרך הם יהיו שם לצידי... והיתה תקופה שכמה שכנים היו נכנסים אלינו הביתה לשמור על דניאל ועלי ושלא יקרה אסון בזמן האירוע... אני האחרונה שלא אבין את מצוקת השכנים... ואצלינו זה לא היה כל הזמן רק יום ביומו וחלק מהיום... כשאני חושבת איך הייתי מרגישה אם היו באים אלי ואומרים שזה מפריע להם כאשר זה לא בשליטתי... הייתי נגמרת וההתמודדות שלי היתה אולי בלתי אפשרית.

אם אלה בתים פרטיים, באמת כדאי שלמי שמפריע לו שיאטום את הבית מרעשים... והכי חשוב שיכירו את הילד המדובר... הוא ילד, אדם, עם יכולות ועם קשיים... ההתייחסות כאילו זה סוף העולם, שלגור ליד רעש ובעיה, זה לא מתאים, היא זאת שעלולה לגרום לדחיה שלנו...

ילדים אוטיסטים זה גם קושי וזה יכול לפגוע בסביבה... אבל ילדים אוטיסטים יכולים לאהוב אהבה טהורה ואמיתית וילדים אוטיסטים יגיבו באהבה לאנשים שוחרי טובתם וילדים אוטיסטים יכולים לתת כוח הרבה יותר נכל ילד רגיל באשר הוא... ומי שלא יודע את זה מפסיד!

שלומות יקרה

זה לא אומר שאין לו גם חלקים יפים ומדהימים... אני לא חושבת שצריך לעזור למשפחה, אני חושבת שהמשפחה צריכה שיתחשבו בה ובקושי שלה... ואכן, יש אנשים שלא יכולים לסבול את זה ולכן שילכו ויגורו במקום נקי וריק מאוטיסטים... אולי בגרמניה הנאצית... כי חברה הגונה צריכה להיות סובלנית כלפי כולם... אני לא מאשימה אף אחד בנאציזם- דווקא ניראה שלשכנים יש כוונות טובות וקצת חוסר הבנה וידע ולדעתי פסיכולוגים בטח כאלה שלא מומחים לאוטיזם לא יכולים לקבוע קביעות כמו שנכתב כאן... אני רק מסבירה שאנחנו כבני אדם חייבים לחיות ביחד ובסובלנות, אחרת זה יכול לעבור את הקווים האדומים ואנא פנינו משם?

גם אצלינו היו בעיות והתקפי זעם, היה לי מאוד קשה לצאת מהבית אל הרחוב, למזלי השכנים המקסימים שלי עזרו לי ואמרו לי שהם מבינים וכל עזרה שאצטרך הם יהיו שם לצידי... והיתה תקופה שכמה שכנים היו נכנסים אלינו הביתה לשמור על דניאל ועלי ושלא יקרה אסון בזמן האירוע... אני האחרונה שלא אבין את מצוקת השכנים... ואצלינו זה לא היה כל הזמן רק יום ביומו וחלק מהיום... כשאני חושבת איך הייתי מרגישה אם היו באים אלי ואומרים שזה מפריע להם כאשר זה לא בשליטתי... הייתי נגמרת וההתמודדות שלי היתה אולי בלתי אפשרית.

אם אלה בתים פרטיים, באמת כדאי שלמי שמפריע לו שיאטום את הבית מרעשים... והכי חשוב שיכירו את הילד המדובר... הוא ילד, אדם, עם יכולות ועם קשיים... ההתייחסות כאילו זה סוף העולם, שלגור ליד רעש ובעיה, זה לא מתאים, היא זאת שעלולה לגרום לדחיה שלנו...

ילדים אוטיסטים זה גם קושי וזה יכול לפגוע בסביבה... אבל ילדים אוטיסטים יכולים לאהוב אהבה טהורה ואמיתית וילדים אוטיסטים יגיבו באהבה לאנשים שוחרי טובתם וילדים אוטיסטים יכולים לתת כוח הרבה יותר נכל ילד רגיל באשר הוא... ומי שלא יודע את זה מפסיד!

אנחנו המשפחה שאתה כותב עליה

אומנם היום כבר אין צעקות וצרחות אבל לנו הזמינו כבר 4 פעמים משטרה ופעמיים עו"ס.

בכל הפעמים השוטרים והעו"ס הלכו כלעומת שבאו אחרי שהבינו מה הלך הרוחות כאן ומי בדיוק הילד הצורח.

מה עשינו:

חלונות עבים יותר בבית (מעבר לזה אי אפשר לעשות כלום). יכולה רק להבטיח לך שכן לא אמרת בן כמה הילד שם
או שכן ואני לא זוכרת, עם השנים זה עובר. לפחות הבת שלי בערך בגיל 10 שלה הפסיקה לעשות צרחות וצעקות
וגם אם היתה צריכה לצרוח ולבכות היא הורידה דציבלים.

היום היא בת כמעט 18 עדיין בוכה ומתרגזת וצועקת אבל ממש בקטנה.
מקווה שתהיו סבלנים כמו שאמרת להם הרבה יותר קשה.

ובאשר לך ולאשתך אם אתם רוצים לעבוד בנחת אפשר לשים אוזניות ומוסיקה טובה ולהמשיך לעבוד. או לשים אוזניות
בלי מוסיקה ולהמשיך לעבוד או כל אטמי אוזניים שמתאימים לכם.

shahark

New member
יכולה להרחיב?

הי אמא של דפנה,
תודה על תגובתך והשיתוף.
מצטער שחוויתם משטרה ועו"סים למינהם, להזמין רשויות לא עומד על הפרק באף שלב כי אני לא מאמין בדרך הזו ולא חושב שהיא תורמת משהו למישהו, רק מעבירה אחריות למישהו אחר.
אשמח לשמוע עוד קצת על דפנה - באילו מקרים היא היתה צורחת? האם זה נגרם ממשהו מסוים? האם יש לה פיגור / אוטיזם?
איך את התמודדת עם זה בעצמך?
אשמח אם תוכלי להרחיב, אולי אלמד דבר או שניים.

ותודה על עצתך, אנחנו מאוד משתדלים לשים מוזיקה, לא תמיד אפשר ולא תמיד זה עוזר (הצרחות כל כך חזקות שצריך לשים ווליום מחריש אזניים כדי לא לשמוע אותן...)

זה לא דפנה זה רותם והיא בת כמעט 18

גרה היום בהוסטל וצורחת להם שם - הם מתחרפנים ולא אכפת לי כי הם חשבו שאם היא תצא מהבית זה יפסק הצרחות.
עכשיו הם מבינים אני מקווה איזה התעללות עשו לי במשך השנה וחצי האחרונות.
שיהיה להם לבריאות.

ויש לי שתי אוטיסטיות ולכן אני כאן. לאף אחת אין פיגור או משהו נוסף אם כי אני חושבת שלרותם יש קצת OCD בבגדים ובריחות.

dina199

New member
אני לא חושבת ש'איבוד יכולת לעבוד'

יכול לשמש טיעון משפטי .
אצלי למשל גם במקום עבודה (לא בבית) יש רעשים שמאו מפריעים לי , ואם אני מתלוננת אמרים לי 'מה את מתלוננת, אנשים צריכים לעבוד, תתרגלי (מדובר על רעש הבמשך שעות).
אז בן אדם שעובד מהבית שלו צריך לדאוג לחסימת רעשים אצלו בבית (כולל רעשים מעבודות תשתית ושיפוצים , לא חייב להיות ילד עם צרכחם מיוחדים) .
זה שונה מדאגה להורים שהילד שלהם עושה רעש וחושבים איך בראש וראשונה לעזור להם.

shahark

New member
לא יודע לשפוט

זה גם משהו שנמצא במחשבות כל הזמן אבל אני לא באמת יודע לשפוט אם הצרחות הם צורת הביטוי שלו או שהוא נמצא במצוקה.
כשהתייעצתי עם פסיכולוג הוא היה סבור שהילד במצוקה (בלי לשמוע אותו, רק מדרך ההצגה שלי) מצד שני - לא נראה כאילו הוא במצוקה ולא נראה שההורים בעצמם היו יודעים שהוא במצוקה ולא מטפלים בו.
(אלא אם הם לא יודעים לאבחן בעצמם).

אני לא יודע מתי זה התחיל ואם זה משהו שקורה רק בזמן האחרון כי עברנו לכאן לפני מספר חודשים ומאמין שזה גם לא מענייני לאבחן את הילד ולהכנס למצב שלהם עד כדי כך עמוק.

שלומות0

New member
ולזה בדיוק יש לו הורים

ולדעתי עליך להכנס וכן להסביר שזה מפריע לכם, ואז אולי תשמע יותר טוב מהם מה קורה..

למעלה