שכנים

schlomitsmile

Member
מנהל
הוא נשאל מה הם יכולים לעשות ועל כך ענה ומנה כלמיני אפשרויות תיאורטיות.
אז אין על מה לתקוף אותו, הוא בס"הכ ענה לשאלה שנשאל.
למעשה, לי נראה שהשאלה לא רלוונטית-
זה לא מקומו או תפקידו למצוא להם פתרונות.
כאמור, כשהילדים שלי מרעישים, אני סוגרת את החלונות.
זו האחריות שלנו לדאוג שהסביבה לא תסבול ברמה חמורה בגללנו.

קראי שוב את התגובה שלו

"ביקשנו (אני ואשתי, שנינו מגיבים פה ובגלל זה ההטיות בזכר ונקבה לפעמים השתנו...) הצעות לא רק למה שהם יכולים לעשות, אלא גם למה אנחנו יכולים לעשות.
אבל לשאלתך - רעיונות לא חסרים למה שהם יכולים לעשות - השאלה מה עובד מניסיונם של אחרים.
אני לא מכיר מקרוב ולא התנסיתי עם ילד מיוחד ומרעיש אבל ייתכן וכלב שירות יכול לעזור להרגיע את הילד, או לשים לו אזניות מנטרלות רעש כי ייתכן שיש לו הצפה סנסורית וזה מה שגורם לצרחות.
יכול להיות שטיפול תרופתי (אם זה משהו שההורים חושבים שיתרום לו).

או בלי קשר לילד יכול להיות שמישהו היה מעלה רעיון ללוחות אקוסטיים זולים שיספגו חלק מהרעש שהם יכולים לשים בבית?

יש לך רעיון כזה מניסיון?"

כלומר: א. הם ביקשו הצעות לא ר-ק למה שהם (המשפחה של הילד) יכולים לעשות - כלומר, הוא כן מבקש הצעות ג-ם למה שהמשפחה יכולים לעשות.
ב. "רעיונות לא חסרים למה שהם יכולים לעשות - השאלה מה עובד מניסיונם של אחרים." (ואז פירוט רעיונות לגבי מה שעשוי לעבוד, ונראה לו כנראה כמו הצעות לגיטימיות - כמו כלב, תרופות ואוזניות) - כלומר, הוא חושב שמישהו יגיד לו "מה עובד" - כאילו יש למישהו פה פתרון לגבי מה שיעבוד לילד שאנחנו לא מכירים ולא יודעים עליו כלום.
ג. הוא מציע שה-ם (המשפחה) ישימו לוחות אקוסטיים זולים, במקום שהוא עצמו ישים (והרי מפריע לו גם הרעש כשהילד בחוץ, כך שברור שהפתרון הסביר יותר הוא שהוא ידאג לבידוד "זול" בבית שלו, ובמיוחד במשרד הביתי.

schlomitsmile

Member
מנהל
קראתי את כל השירשור
האשה כתבה:"אני יודעת שהם יודעים, אני לא בטוחה שהם מודעים להשפעה של זה על חיי כל השכנים באזור. "
ועל כך נשאלה מה הם יכולים לעשות.
על זה הבעל השיב, ומנה כלמיני אפשרויות תיאורטיות.
הוא לא אמר שהוא מתכוון לדרוש
או אפילו להציע להורים לנקוט בהן או בחלקן.
כל הגישה שלהם מאד מתחשבת ומכילה,
מאד הולכת לקראת לא ראש בראש.
הלוואי על כולנו שכנים כאלה...

וכן, לדעתי זו האחריות שלנו כהורים למנוע סבל מתמשך מהשכנים,
לא האחריות שלהם להתגונן.
אם צריך קירות אקוסטיים, הורי הילד הם אלה שצריכים לעשות קירות כאלה.

כאמור, גם אם הם (הורי הילד) יעשו

זה לא יפתור את הבעייה של הרעש כשהילד בחוץ. אני לגמרי בעד שההורים של הילד יעשו את המקסימום שהם יכולים מבחינת צמצום הגעת הרעש לשכנים, לכן הצעתי שיבקשו שיסגרו את החלונות אם הם לא עושים זאת, וגם בידוד הוא לא הצעה רעה - אבל הוא לא יפתור לגמרי את הבעייה מבחינת השכנים האלה, שכאמור מתלוננים גם על הרעש כשהילד חוץ - בעוד בידוד של הבית שלהם עצמם יפתור אותה בצורה טובה יותר.

גם אני בעד הגישה שלהם, וגם כתבתי זאת - רק נגד להציע חלק מההצעות הספציפיות האלה למשפחה (כמו שהשתמע שלי שהוא מעוניין לעשות לגבי "דברים שעבדו" אצל אחרים - גם אם מדובר בתרופות וכו').

shahark

New member
וגם

אני לא יודע למה את מתבטאה בצורה הזו, אולי מתוך נסיון אישי שיש לך, אבל אנחנו לא "מתלוננים על הרעש גם כשהוא בחוץ", אנחנו סובלים מהרעש בעיקר כשהוא בחוץ.
לא באנו בגישה של התלוננות כפי שאת מתארת ובכלל יש לי תחושה שאת מבטלת את המצוקה שלנו לחלוטין ומציגה אותנו כקטנוניים. והדברים לא כאלו.

ושוב ושוב - לא התכוונו להציע להם את ההצעות האלו, אלו היו דוגמאות בלבד לשאלה שמעל.

שלומות0

New member
בהצלחה

אם יש לכם אחיין שיכול לרדת לגינה שהילד שם אולי זה יכול לעזור לו, לנסות לשחק איתו ולתקשר איתו

אז לגמרי לא הבנתי. אם אתם סובלים מהרעש

בעיקר כשהוא בחוץ - אז בשביל מה לבקש מהם להתקין בידוד אקוסטי בדירה שלהם? איך זה יעזור כשהוא בחוץ?

אגב, דווקא במקרה שעיקר הבעייה

היא כשהילד בגינה, אולי באמת יש אפשרות להציע להורים מקומות נחמדים חלופיים בסביבה (אם כי, שוב, מאוד יכול להיות שגם זה לא יתאים להם מסיבות כאלה או אחרות) - כמו גני משחקים מגודרים, פארקים מגודרים קטנים, וכו'. אתם יכולים לברר אצל השכנים איפה יש מקומות נחמדים כאלה בסביבה, שהילדים שלהם נהנים ללכת אליהם. זה באמת משהו שיכול להיות נחמד ותורם לילד ולמשפחה - במיוחד אם אותם שכנים יגלו סובלנות בגני המשחקים כשהילד נמצא שם.

shahark

New member
הבהרה

שאלת בתגובה אחרת "עם מה אני מצפה לצאת מהפורום"
אז בכנות - בטח לא עם ההרגשה שאת נתת. למען האמת השארת אותי עם כעס במשך כמה שעות ולכן גם נמנעתי מלהמשיך ולהגיב לך.
לפעמים צריך להסתכל על רוח הדברים ולדעת שהכוונה מאחורי המילים היא חיובית וטובה ולא להתפס לכל מילה שניה ולפרש אותה כמטרה לשליחת חץ!

כוונתנו טובה ותמימה ואנחנו לא רוצים להזיק להרע או להוסיף סבל או צער. אך כן רוצים למצוא פתרון (אפילו כזה שיחול רק עלינו) ואין שום סיבה להתקפות המילוליות והציניות האלו מצידך כאילו אנחנו מנסים להרע למישהו.

ייתכן שהדברים הגיעו מחוסר הבנה, אז אנא - נסי רגע להבין מבלי לשפוט ואני אנסה להבהיר:

כשכתבתי "אלא גם למה אנחנו יכולים לעשות" התכוונתי (ואולי לא הבנת את זה ככה) שאשמח לקבל רעיונות לפתרונות שלא בהכרח יערבו את ההורים, אלה כאלה שאנחנו נוכל לעשות לעצמנו כדי להוריד את רמת המצוקה שלנו (כמו בידוד אקוסטי "זול" אצלנו בבית) ולא התכוונתי למה שאנחנו נוכל לעשות עם הילד, אין לנו שום קשר אליו ואין שום סיבה שאנחנו נפעל מולו ואם זו המסקנה שהובילה אותך לחשוב שיש פה התערבות גסה - היא שגויה. זו לא היתה הכוונה אלא להיפך, רעיונות לפתרונות שבכלל לא יצריכו מעורבות שלהם.

"מה עובד מניסיונם של אחרים" היה ניסוח פשוט וקצר ל"אם גם לכם יש ילד עם התנהגות זהה או עם מאפיינים דומים למה שתיארתי - האם מצאתם דרכי התמודדות לעזור לו (במידה והדבר נובע ממצוקה) או למזער את הפגיעה בכם ובסביבה? כי אני לא נמצא בסיטואציה הזו אז אם כן שתפו ויכול להיות שנמצא רעיונות שיכולים לתרום להורים שהרי הקושי שלהם גדול יותר ואולי אם נציע להם ליישם משהו שמישהו אחר יישם ועזר לו להתמודד - זה יעזור גם להם להתמודד ולנו זה יתרום בעקיפין" (וכנראה שתפסת את זה פשוטו כמשמעו או שזה היווה טריגר למשהו שמכעיס אותך)
שזו הסיבה שפניתי לפורום. אולי את לא מצאת דרך אבל אחרים כן? וכן - ההצעות שנתתי ***כ ד ו ג מ א**** לאופן התמודדות אפשרית של הורים כלשהם (שזה מה שנשאלתי מלכתחילה) - הן לגיטימיות למקרים מסוימים, לא התכוונתי שלמקרה הזה ומשום מה הוצאת את דברי מהקשרם.
אני בעצמי ביחד עם אשתי אימנו והיינו משפחת אומנה לכלב שירות שניתן לילד חולה אפילפסיה שתרם לו פלאים ושינה את חייו. ותרופות זה לגיטימי כשיש מצוקה קשה ואין דרך יותר טובה למנוע משהו גרוע יותר, ואזניות יכולות להועיל לילד שקשה לו להתמודד עם רעשים סביבתיים אז אני לא מבין מה לא לגיטימי בדוגמאות האלו?

ו-ג' כפי ש"שלומות0" כבר כתבה ואחרים גם - יכול להיות שהם באמת לא מודעים להשפעה על הסביבה, ובגלל זה אנחנו רוצים לפנות אליהם ולו כדי שיהיו מודעים (ולא ממקום של תלונה), ולא רצינו להגיע בלי הצעות לפתרונות ולתת להם להתמודד לבד, אז **** כדוגמא*** נתתי את הרעיון לבידוד "זול" ששוב גרם לך כנראה לכעס ושיפוט (ולא חשבת לרגע שאולי בלי קשר לזה חשבתי כבר על הפתרון של לוחות אקוסטיים כאלו אצלי?!) - ואגב ה"זול" הוא בגלל שאין לי רצון להכביד עליהם כלכלית, אפילו חשבתי לממן את זה בעצמי.

כאמור, ההתייחסות שלי

הייתה להצעות הספציפיות שנתת - כמו תרופות ואוזניות - והמטרה הייתה להמליץ לך ל-א להציע למשפחה שאתה לא יודע מה קורה עם הילד שלה הצעות כאלה.
נניח מישהו מצא דרכי התמודדות לעזור לילד ש-ל-ו - ונניח באמת מה שעזר לילד שלו היה תרופות. נניח אפילו 20 אנשים בפורום עשו זאת וזה עזר להם. האם אז היית ניגש למשפחה ומציע לה לתת לילד שלה תרופות? אם לא, לא ברור לי מה המטרה שלך בשאלת השאלה לגבי מה עזר לילד שלהם - כי, כאמור, זה לא רלבנטי ולא אומר כלום לגבי מה שיעזור לילד הזה.
כן רלבנטי לקבל הצעות לבידוד רעש, או אפילו למטפלים טובים או מרכזי טיפול טובים שיוכלו לסייע למשפחה (למשל, אם מישהו מכיר מטפל שמתמחה בבעיות מהסוג הזה). לא רלבנטי לקבל עצות לגבי טיפולים שעזרו לילד אחר, במיוחד דברים קיצוניים כמו תרופות. תרופות זה לא איזו מילת קסם כזאת שאין לה שום השפעה או השלכה אחרת מלבד פתרון הבעייה הספציפית שמעוניינים לפתור.

dina199

New member
היו הרבה תשובות והצעות .

הוא מאוד מרוצה מהתשובות התומכות (בצדק , למה לא). כולם אוהבים תשובות שתואמות את הדעות של השואל.
הבעיה מתחילה כשהתשובות (או הצעות) לא תואמות את הדעות.
ואז ברגע שזה היה משהו לא חיובי או שונה ממה שהוא רצה (למשל ,כל התגובות שלי עמדו בשני התנאים האלה) הוא טען שלא רק שלא עוזרים לו אלא שבכלל בתשובות לא נכונות , כי לא זה מה שהוא שאל.

שלומות0

New member
מסכימה איתך

ילד שפוגע בעצמו או בסביבתו , וצרחות של שעות זה מצב חירום , לא צורחים במשך שעות צרחות צורמות הילד נמצא במצוקה קשה לכן הוא צורח,
וצריך לעזור לו, מהי העזרה, לזה צריך את שיתוף הפעולה של ההורים ..

למעלה